Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyt fra Anders
    • Corona
    • Kandidatuddannelsesreformen
    • RUC strategi 2030 og instituttets publiceringsstrategi
  • Bevillinger til forskningsprojekter i skyggen af corona-krisen 
    • Den Pandemiske By
    • Omstilling til bæredygtig turismeudvikling i lyset af Coronakrisen
  • Forskningsprojektet SIV lancerer nu sit andet spil - Dilemmaspillet
  • New Empower-SE Podcast episode: How social enterprise is shaping health, migrant integration and culture
  • SEM Podcast Series WhySE?
  • Nyansættelser
  • Nye Ph.d.-studerende
  • IMT arrangementer august
  • EAE autumn 2020 programme
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

I dette sidste nyhedsbrev før sommerferien vil jeg komme ind på Coronasituationen, arbejdet med kandidatuddannelsesreformen, RUC strategi 2030 og instituttets publiceringsstrategi. 

Corona

Vi vil formodentlig alle huske foråret 2020 som det forår, hvor Corona kom til Danmark og vendte op og ned på alle vore daglige rutiner. Corona har haft en gennemgribende indflydelse på vores arbejdsliv. Vi har alle måtte arbejde hjemmefra, og vi har alle lært at bruge TEAMS, Skype og Zoom. Det har været en stor omvæltning og belastning for de fleste. Nok mindre for kolleger, der tilhører den aldersgruppe, hvor børnene er flyttet hjemme fra, og større for de af jer, der har mindre børn, er enlige eller er kommet til Danmark fra det store udland.
 
Frem for at tage fat på næste almindelige MUS runde har jeg prioriteret at invitere alle postdok og adjunkter til 1:1 samtale umiddelbart før og efter sommerferien. Baggrunden er, at de som ansatte i tidsbegrænsede stillinger har meget lidt tid til rådighed for at nå deres mål, og at Corona derfor kan have haft særlig stor betydning for deres arbejdssituation.
 
Nu, hvor vi vender tilbage til arbejdet, og der efterhånden sker en gradvis normalisering af forholdene, er det vigtigt at være opmærksom på, at vi har kolleger, der tilhører gruppen af særligt sårbare, eller som har nære familiemedlemmer i denne gruppe.  Corona er stadig i omløb. Vi er derfor nødt til at udvise agtpågivenhed og overholde særlige retningslinjer. Det er vigtigt, at vi alle er lydhøre over for deres situation, og at vi tager udstrakt hensyn til, hvis de f.eks. fortsat ikke har mulighed for at deltage i fysiske møder. 
 
Trods belastningernes omfang og karakter har alle i instituttet håndteret omvæltningerne med stor omstillingsevne og professionalisme. Det gælder både VIP og TAP, og det gælder både fastansatte og de af jer, der er ansat i tidsbegrænsede stillinger.
  • Undervisningen er blevet gennemført
  • Eksamenerne er blevet afholdt
  • Forskningsprojekterne har været udfordrede - mange er blevet forlænget - men der er ikke sket sammenbrud
  • Og så har det administrative arbejde fungeret over al forventning.
Det skal I have meget stor tak for!
 
Selv om universiteterne i øjeblikket er ved at blive genåbnet, har Corona ikke helt sluppet taget i os. Efter alt at dømme vil epidemien også præge studiestart og undervisningsaktiviteter i efteråret. RUC har et beredskab, som løbende tager bestik af situationen og tilpasser planerne til de løbende reviderede retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen. De nyeste regler er lidt mindre restriktive end de tidligere. Nu må vi gerne være fysisk sammen blot der er én meter fra næsetip til næstetip.
 
Rektor har udtrykt, at RUC - så vidt det overhovedet er muligt - har intentioner om at vende tilbage til almindelig tilstedeværelsesundervisning i efteråret. Hun har samtidig udtalt, at der også er meget af lære fra erfaringerne med ’nødundervisningen’, og at RUC vil bestræbe sig på at føre de bedste erfaringer videre og på løbende at kvalificere koncepterne for digitalt understøttet undervisning. Det er mit indtryk, at mange VIP i institut for Mennesker og Teknologi viser en tilsvarende interesse for at benytte de nyerhvervede teknologiske basiskompetencer til at videreudvikle RUC’s undervisning, så vi kommer på omgangshøjde med de digitale muligheder - men altid med udgangspunkt i en vurdering af det konkrete samspil mellem læringsmål og undervisningen pædagogiske tilrettelæggelse. 
 

Kandidatuddannelsesreformen

Den 10. juni besluttede RUC’s bestyrelse, at der skal gennemføres en reform af RUC’s kandidatuddannelser. Kombinationsuddannelserne vil blive afskaffet, og der vil blive indført fagintegrerede kandidatuddannelser over hele linjen.
 
Det har været en krævende proces at nå dertil, hvor vi er i dag. Uddannelsesforslag er blevet udarbejdet, der er udarbejdet stamkort med faktuelle oplysninger om hvert enkelt uddannelsesforslag, og nu er der også udarbejdet SWOT analyser.
 
Det indledende arbejde med kandidatuddannelsesreformen har krævet et meget tæt samarbejde mellem de af jer, der arbejder med uddannelsesadministration, og de af jer, der arbejder med studieledelse og undervisning. Jeg tænker, at samarbejdet har bidraget positivt til jeres gensidige anerkendelse af TAP og VIP faggruppernes spidskompetencer, og også at der er rigtig mange konstruktive erfaringer fra forårets TAP-VIP samspil, som vi kan bygge videre på frem over.
 
Processen med kandidatuddannelsesreformen fortsætter efter sommerferien. Vi er alle spændte – og måske også lidt nervøse for - hvad indholdet ender med at blive i RUC’s endelige uddannelseskatalog. Det besluttes til oktober. Foreløbig vil jeg udtrykke en meget stor anerkendelse af jeres indsats og takke jer for det omfattende og højt kvalificerede arbejde, I har udført under et – og det er ingen hemmelighed - ganske stort tidspres. 
 

RUC strategi 2030 og instituttets publiceringsstrategi

På sit møde den 10. juni besluttede RUC’s bestyrelse også indstilling vedr. RUC strategi 2030. Under indtryk af Corona og kandidatuddannelsesreform har mange af os næsten glemt, at strategien skulle på dagsorden og også det meget store arbejde, som mange har lagt i at bidrage til udformning af strategiens hovedpunkter. Skønt meget korfattet har strategien indoptaget rigtig mange af indstillingerne fra IMT. Strategien skal nu udmøntes i konkrete handlingsplaner og indsatsområder.
 
I instituttet har vi også arbejdet med en ny publiceringsstrategi 2020 -2022, som vi har videresendt til Prorektor, og som skal behandles på møde i UL. Det bliver interessant at se, om Prorektor og UL accepterer instituttets forslag, eller om vi skal tilbage til arbejdsbænken i en ny redigeringsfase. 

 
Jeg vil slutte dette nummer af nyhedsbrevet af med at takke jer endnu engang for jeres helt formidable indsats i foråret. Og så vil jeg ønske jer en rigtig god og velfortjent ferie, som jo for mange af os vil blive tilbragt i det herlige danske sommerland. Må vejrguderne være med jer!
 
Vi ses på RUC til august.
 
De bedste hilsner
Anders Siig Andersen
 
Leder af Institut for Mennesker og Teknologi
 
 

Bevillinger til forskningsprojekter i skyggen af corona-krisen

Den Pandemiske By

Mikkel Bille har modtaget 584.000 kr. i COVID-19 penge fra Velux fonden i samarbejde med Mikkel Thelle fra AU til projektet Den Pandemiske By.
 
Den Pandemiske By undersøger bylivet under og efter COVID-19 pandemien. Hvordan genopbygger byens liv sig? Hvordan oplever byens brugere, at normer for adfærd ændrer sig når fysisk afstand og hygiejne styrer byens liv? Hvordan regulerer myndighederne bylivet? Og hvad er forandret når byen genåbner?
 
Projektet er baseret på et pilotstudie, der fra første dag af karantænen har indsamlet data fra borgere om deres oplevelser af byen og smitten. Hvis ikke man forstår det komplekse sæt af årsager og virkning, der er krisens forløb, vil man i tilbageblik måske lægge forenklede forklaringer ned over den: Oplever myndighederne, at folk trodser deres opfordringer, kan der komme reguleringer, eller omvendt kan tilbageholdenhed med at deltage i bylivet skabe en helt ny oplevelse af tomhed og stilhed.
 
Med udgangspunkt i København følger dette tværfaglige projekt igennem kvalitativ etnografisk metode 40 borgeres forhold til byen over 6 måneder og kortlægger med kulturhistorisk tilgang myndighedernes regulering af byen. Disse data vil indgå i de videre analyser og tiltag til at genforhandle byens karakter.
 
Læs mere...
 
 

Omstilling til bæredygtig turismeudvikling i lyset af Coronakrisen

Fonden for Entreprenørskab har bevilliget kr. 85.000 til projektet ”Omstilling til bæredygtig turismeudvikling i lyset af Coronakrisen”. Midlerne skal bruges til et udviklingsforløb, hvor forskere og undervisere via fem workshops sammen med aktører fra oplevelsessektoren sætter fokus på omstillingsprocessen og her igennem genererer ny viden til brug i undervisningen. Målgruppen er forskere og undervisere inden for innovation og entreprenørskab, fokusgruppen er primært de små turismevirksomheder og aftagerne er de studerende på moduler/kurser i omstilling, innovation og entreprenørskab.  
 
Projektidéen bygger på det nu afsluttede tre-årige Innovationsfondsprojekt ”Innovation og udvikling af bæredygtig bynær naturturisme” (forkortet INUT). Projektleder er Susanne Haraszuk, uddannelsesleder for Diplomuddannelsen til Turistfører, som også er tovholder for to nye moduler på diplomniveau inden for innovation og entreprenørskab - udviklet under INUT. Lektorerne Jane W. Meged og Jesper Holm er også gengangere fra INUT og bidrager med oplæg og materialer. Derudover bliver ekstern lektor Paul F. Hartvigson tilknyttet udviklingsforløbet.
 
Læs mere om projektet i Diplomuddannelsens Nyhedsbrev maj 2020 >
 
 

Forskningsprojektet SIV lancerer nu sit andet spil - Dilemmaspillet

Forskningsprojektet SIV lancerer nu sit andet spil, og vi inviterer alle interesserede til at teste spillet og give os feedback.
 
Spillet er et virtuelt dilemmaspil, hvor du kan vælge at spille tre forskellige roller, der alle tager udgangspunkt i dagens virkelighed for vidensarbejdere i værdidrevne organisationer.   De tre varianter af spillet foregår i den fiktive organisation Verdant Ideas, der er en konsulentvirksomhed med hovedfokus på grøn omstilling. Som spiller agerer du inden for de rammer, du bliver præsenteret for, og din rolle afhænger af, hvilket spil du vælger.
 
Du kan både spille alene og med dine kolleger. Her er en oversigt over de tre spilvarianter:  
 
Spil-version #1
Hold fast på talenterne! I dette spil agerer du en fastansat medarbejder, der skal vejlede en nyansat og nyuddannet kollega, Simon, der netop har fået ansættelse i den prestigefulde organisation.  
 
Spil-version #2
Skab et godt arbejdsmiljø! I dette spil agerer du arbejdsmiljørepræsentant i Verdant Ideas. Du skal vejlede en nyligt fastansat kollega, Sylvia, der oplever udfordringer med arbejdspres i løbet af spillet. 
 
Spil-version #3
Hjælp freelanceren ind på holdet! I den sidste version af spillet skal du agere mellemleder i Verdant Ideas. Arbejdsopgaven drejer sig om at lede den nyansatte freelancer Louise til at koble sin ekspertviden med organisationens metoder.
 
Du får adgang til de tre varianter af det gratis spil her >
 
På hjemmesiden kan du nemt oprette en brugerprofil. Derefter går du til spilkonceptet ActeeCommunication. Undervejs i spillet bliver du instrueret i, hvordan du spiller, og hvad målet er i det enkelte spil. Du kan også downloade faciliteringsguiden, som giver dig et overblik over hele spillet og mere baggrundsinformation.  
 
I SIV-projektet er vi glade for, at du vil være med til at teste vores nyeste spil. Vi vil rigtig gerne høre dine tanker om spillet og håber, at du vil tage dig tid til at svare på nedenstående seks spørgsmål og maile dine svar til forskningsleder Katia Dupret på katia@ruc.dk 
  1. Hvorfor valgte du/din organisation at teste spillet?
  2. Hvilke forventninger havde du til spillet?
  3. Hvad har organisationen og du selv fået ud af at spille spillet? 
  4. Kan du forestille dig, at I vil igangsætte nogle konkrete tiltag som resultat af spillet? Hvilke? 
  5. Hvilke fordele og udfordringer er der ved at spille virtuelle dilemmaspil?
  6. Ser du fremadrettet et potentiale i at bruge (virtuelle) dilemmaspil som redskab til organisationsudvikling?
Vi håber at du får en læringsrig og spændende oplevelse med spillet. Hvis du har problemer med at få adgang, står Actee parat til at hjælpe:
 
Telefon: 7070 7505
 
 
 

New Empower-SE Podcast episode: How social enterprise is shaping health, migrant integration and culture

This is the second of 3 episodes about social enterprise from a research perspective. In this episode we focus on three industries which are key to the development of sustainable societies and which social enterprise is stirring up. Those industries are:
  1. health and social services
  2. integration of migrants and refugees
  3. culture and the arts
Featured in this episode:
  • Nicole Göler von Ravensburg, professor of Socio-economics at the Frankfurt University of Applied Sciences
  • Alexander Tränkmann, gastronomy manager in Mainz, Germany, and a spokesperson for the Embrace Hotels Cooperative
  • Leila Giannetto, researcher at FIERI (International and European Forum on Migration Research)
  • Rob Trimble, Chief Executive of the Bromley by Bow Centre (London, UK)
  • Linda Lundgaard Andersen, professor at the Department of People and Technology at Roskilde University in Denmark
  • Jonas Hedegaard, PhD student at Roskilde University in Denmark

 

SEM Podcast Series WhySE?

Students in the Master of Social Entrepreneurship (SEM) have started a podcast series in which they report about project work, talk about internships, or interview SEM alumni, combining insights from social enterprise research and practice with reflections on teaching and learning at RUC. We also started a Covid-19 mini-series, with two episodes launched already that zoom in on pandemic-related hackathons that some students have been very actively engaged in.
In Hack the Virus - Social Innovation and Covid 19 two students share experiences about participating in the German and Norwegian Hackathons in March. Hack the Virus 2 - Innovation and learning through collective action takes the departure in the EUvsVirus Hackathon in April, reflecting on take-aways for their studies and group work projects at RUC.   
 
All WhySE? podcast episodes are available on RUC video page, a Facebook page Soundcloud and Spotify.
 
Questions and suggestions? Email jennifer@ruc.dk
 
Link to the Podcast Channel on RUC video...
 
 

Nyansættelser

April
Marie Louise Bjørn - adjunkt pr. 1. april
 
Maj
Christine Mulvad – AC-barselsvikar (til 30/4-21 for Nanna) pr. 25. maj
 
Juni
Helene Skou Breum – tidsbegrænset studiemiljøtutor pr. 15. juni
Lotte Svalgaard – tidsbegrænset adjunkt pr. 1. juni
Eva Bendix Petersen – professor pr. 1. juni
Stephen Carney – professor MSO pr. 1. juni
 
Juli
Troels Sune Mønsted – lektor pr. 1. juli 
Anne Vorre Hansen – tidsbegrænset lektor pr. 1. juli
Sofie Pedersen – lektor pr. 1. juli
 
 

Nye Ph.d.-studerende

Joanna Maria Liebum Wisbech pr. 1. april
Joanna kandidat i psykologi og kommunikation fra RUC. De sidste syv år har hun på forskellig vis beskæftiget sig med det psykiatriske område. Joanna har blandt andet arbejdet med udsatte unge med selvmordsproblematikker, udviklingsarbejde i socialpsykiatrien og med samtaler med mennesker i akutte psykiske kriser. 
Joannas ph.d.-projekt er inden for mental sundhed, hvor hun vil undersøge implikationerne og mulighederne ved fundamentalt forskellige måder at konceptualisere psykisk lidelse på og hvordan disse guider menneskers oplevelser af sig selv, hvordan de forstår deres livsomstændigheder, relationer og måder at håndtere problemer på.  
Joanna er tilknyttet Ph.d.-programmet i forskning i sundhed og samfund.
 
Aisha Zahoor Malik pr. 1. maj
Aisha ph.d. er halvt finansieret af Bispebjerg Hospital og RIgshospitalet og omhandler standardisering af klinisk praksis via Sundhedsplatformen. Projektet har speciel relevans for Covid-19 situationen og den første empiriske case, der indgår i phd-projekte, er den hurtige omstilling af kliniske arbejdsgange, der blev brug for bl.a. i forbindelse med telefonkonsultationer, så direkte patientkontakt så vidt muligt kunne undgås.  
 
Aisha tilslutter sig en gruppe på 3 phd-studerende der alle arbejder med Sundhedsplatformen: 
  • Christine Bech (Effektdrevet opgaveglidning fra læge til klinisk farmaceut med Sundhedsplatformen)
  • Christopher Gyldenkærne (Dataarbejde og prædiktion med kunstig intelligens i det danske sundhedsvæsen – en case om udeblivelser på Bispebjerg hospital)
  • Kija Østergaard (The Outreach Project. Participatory design of ICU follow-up when patients transfer from ICU to general ward)

 

IMT arrangementer august

 
18. - 21. august: IMT-International PhD Summer School: Methodological Issues
This year’s summer school will focus on methodological issues informed by theory. The ambition is to present and discuss research approaches in which we seek transparency and critical reflections on methods, methodology and how these choices form our analysis, representations and texts. Such activities might include issues of subjectivity and discourses, learning and societal contexts that help us reframe and rethink qualitative research in learning, health, cultural activities, and participation in civil society, work life, social innovation and families. The Summer School will also address basic questions of theory and epistemology and stimulate discussion of the role of researchers and their engagement in issues...
 
 
 

EAE autumn 2020 programme

EAE, Roskilde University’s Unit for Academic Development (Enheden for Akademisk Efteruddannelse), offers activities related to university teaching, leadership, communication and research tools.
 
EAE, is now ready with the Autumn 2020 programme >
 
- Remember to change the semester at the top of the page
 
 
You may recognize some of the activities from previous semesters. News activities this semester are:
 
As usual, we will start the semester with a
And as before, EAE will also be scheduling a certain number of hours for requested activities from departments and groups.
 
 
If you have any questions or comments, as always, we would be very happy to hear from you.
 
EAE, Enheden for Akademisk Efteruddannelse/Unit of Academic Development

 

Nye IMT publikationer

Antologi - peer review
Bach, D. (red.), Dannesboe, K. I. (red.), Ellegaard, T. (red.), Kjær, B. (red.), Kryger, N. (red.) & Westerling, A. (red.), (2020): Parate børn: - forestillinger og praksis i mødet mellem familie og daginstitution. Frederiksberg: Frydenlund Academic. 253 s. (Bogserie: Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring).  
 
Bilfeldt, A. & Jørgensen, M. S., (2020): Social læring i aktionsforskning på plejehjem. I: Frimann, S., Borup Jensen, J. & Sonne Kaa Sunesen, M. (red.): Aktionsforskning: I et læringsperspektiv. Hans Reitzels Forlag 1 udg. København:, Bind 1. s. 199-224  
 
Niemeyer-Jensen, B., Jensen, C. R., Sommer, F. M. & Zick, S., (2020): Mobil mit schwerem biografischem Gepäck: Auslandserfahrungen benachteiligter Jugendlicher in der Berufsvorbereitung. W. Bertelsmann Verlag. Bielefeld, Tyskland:  130 s.  
 
Bidrag til antologi - peer review
Ahrenkiel, A. & Holm, L., (2020): Documentation of children’s language development: A critical analysis and discussion of the conceptualization of language in widespread language assessments. I Alasuutari, M., Kelle, H. & Knauf, H. (red.): Documentation in Institutional Contexts of Early Childhood : Normalisation, Participation and Professionalism. Springer VS, s. 41-57 16 s.  
 
Ahrenkiel, A. & Warring, N., (2020): Vidensformer og samspil i daginstitutionsarbejde. I Cecchin, D. & Sieling, V. (red.): Pædagogers kompetencer: Mellem etik, dannelse, relationer og metodologi. København: Akademisk Forlag, s. 178-190 22 s.  
 
Delica, K. N. & Lau, C. B., (2020): Håndholdte indsatser som behovssensitiv sundhedsfremme i en kommunal kontekst. I Tanggaard Andersen, P., Bech Lau, C. & Andersen, H. L. (red.): Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund: Mellem forskning, planlægning og praksis. Hans Reitzels Forlag, s. 193-211  
 
Ellegaard, T (2020): "Det er vi sikre på nok skal komme": Forandringer i hvordan børnehavebørn skal være parate fra år 2000 til i dag. I Bach, D., Dannesboe, K. I., Ellegaard, T., Kjær, B., Kryger, N. & Westerling, A. (red.): Parate børn: forestillinger og praksis i mødet mellem familie og daginstitution. Frederiksberg: Frydenlund Academic, s. 185-203 19 s. (Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring).  
 
Hartmann-Petersen, K., (2020): Providing and Working in Rhythms. I: Jensen, O. B., Lassen, C., Kaufmann, V., Freudendal-Pedersen, M. & Lange, I. S. G. (red.): Handbook of Urban Mobilities.. 1 udg. Taylor Francis Group, Routledge  
Højholt, C., (2020): Community of Learners. I Cook, D. T. (red.):  The SAGE Encyclopedia of Children and Childhood Studies. Sage Publications, Inc., Thousand Oaks. s. 547-550  
 
Højholt, C., (2020): Conduct of Everyday Life I Cook, D. T. (red.):  The SAGE Encyclopedia of Children and Childhood Studies. Sage Publications, Inc., Thousand Oaks.s. 551-554  
 
Lau, C. B. & Delica, K. N., (2020): Hverdagslivssociologi som refleksionsrum for sundhedsfremmepraksis I: Lau, C. B., Andersen, P. T. & Andersen, H. M. (red.): Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund: Mellem forskning, planlægning og praksis. Hans Reitzels Forlag, 1. udg. København: s. 99-117  
 
Lehn-Christiansen, S., (2020): Kritisk-analytisk refleksion som metode til udvikling af tværprofessionalitet. I. Lind, J. & Wielandt Tejmers, J. (red.): Pædagogik for sundhedsprofessionelle. 3. udg. København: Gad, s. 155-170 15 s.  
 
Westerling, A., Bach, D., Dannesboe, K. I., Ellegaard, T. & Kjær, B., (2020): Familiepraksis og forældreperspektiver. I Bach, D., Dannesboe, K. I., Ellegaard, T., Kjær, B., Kryger, N. & Westerling, A. (red.): Parate børn. Frederiksberg: Frydenlund Academic, s. 132-159 27 s. (Bogserie: Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring).  
 
Bidrag til antologi – Ikke peer review
Busch-Jensen, P., (2020): Hvad er humanvidenskabelig generalisering? I Eskildsen, K. R. (red.): Humaniora? En spørgende videnskabsteori. Roskilde Universitetsforlag / Samfundslitteratur  
 
Engberg-Pedersen, A., Bille, M. & Gram-Skjoldager, K., (2020): Introduction: Humanities in the World. I: Engberg-Pedersen, A. (red.). Humanities in the World. U Press, s. 7-23  
 
Eriksen, M. A., Reimer, M. H. & Larsen, M. T., (2020): Games are Political: Challenging Municipal Urban Planning Practices for Sustainable Urban Development and Mutual Learning Through Game-Co-designing. I Dodig, M. B. & Groat, L. N. (red.): The Routledge Companion to Games in Architecture and Urban Planning: Tools for Design, Teaching and Research. Routledge, s. 32 46 s.  
 
Svalgaard, L., (2020): Ledelse i det ukendte: Om at blive i og handle på det svære. I Mellon, K. (red.): Mod i Kriseledelse. 1 udg. København: Hans Reitzels Forlag, Bind 1. s. 91-105 14 s.  
 
Bidrag til tidsskrift - peer review
Andersen, A. R., Stidsen, T. J. R. & Reinhardt, L., (2020): Simulation-Based Rolling Horizon Scheduling for Operating Theatres.  I: SN Operations Research Forum. Volume 1 issue 2.  
 
Braüner, T., Blackburn, P. R. & Polyanskaya,(2020): Being Deceived: Information Asymmetry in Second-Order False Belief Tasks. I (2020): Topics in Cognitive Science. Volume12 bind 2, s. 504-534  
 
Frandsen, A. & Lehn-Christiansen, S., (2020): Into the black box of learning in simulation debriefing. I: Nurse Education Today. Volume 88, May Issue  
 
Frandsen, M. S. & Hansen, J. V., (2020): Parallelsamfundspakkens genealogi. I: Dansk Sociologi. 31, 1, s. 9-30  
 
Mortensen, M., Hagedorn-Rasmussen, P. & Thomsen, R., (2020): Kunsten at lære at mobbe: et studie af mobning som kulturelle læreprocesser. I: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2020, 2, s. 44-59  
 
Pedersen, B. M. & Henningsen, I. B., (2020): Anmeldelse: Kristin Skjørten, Elisiv Bakketeig, Margunn Bjørnholt og Svein Mossige (red.): Vold i nære relationer – Forståelser, konsekvenser og tiltak. I : Tidsskrift for Samfunnsforskning. 61, 02/22, s. 184-189 4 s., 6.  
 
Strand, D. L., (2020): Everyday characterizations of translational research: researchers’ own use of terminology and models in medical research and practice. I: Palgrave Communications, 2020 nr. 6, 10 s.  
 
Vedsegaard, H. & Dybbroe, B., (2020): People with multimorbidity assessed for home-based rehabilitation: Supporting complex everyday life or creating vulnerability? I : Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund. Volume 17, nr. 32, s. 75-94 20 s.      
 
Yasuoka, M., (2020): デンマーク政府内での国家デジタル化ITアカデミーの設立. I: Journal of Administration & Information Systems. Vol. 2020, nr. 6, s. 60-65  
 
Bidrag til tidsskrift/avis - formidling
Pagh, J  (2020): Byen sletter sine spor: Skribenten har været på strejftog gennem byen og historien I : Arkitekten. Volume 122, nr. 3, s. 78  
 
Pagh, J  (2020): En højere enhed af drøm og virkelighed - Anmeldelse af Vibeke Andersson Møllers "Dansk arkitektur i 1960'erne". I :Arkitekten. 122, 4, s. 6  
 
Topal, M. K., (2020): Med Yahya Hassan døde også min vrede: Yahya Hassans liv er et godt eksempel på, hvor polariseret vores Danmark er. Men han døde først, da vi tog hans ”ord” fra ham i forsøget om at gøre ham til repræsentant for vores etnocentriske idealer. I: Jyllands-Posten, debatindlæg, 6. maj 2020
 
Bidrag til tidsskrift – redaktionelt
Hagedorn-Rasmussen, P., Thomsen, R., Mortensen, M. & Kyed, M, (2020) Indledning: Når forskelle udfordrer i arbejdslivet - krænkende handlinger, mobning, seksuel chikane og uligheder.  I : Tidsskrift for Arbejdsliv. 2020, 2, s. 5-8  
 
Rapport - peer review
Bilfeldt, A. et al (ROSEnet Civic Exclusion Working Group ), (2020): Civic exclusion in later life: Ageism excludes everyone and harms our societies! I: Walsh, K and Scharf, T. (ed.) (2020): ROSEnet COST ACTION CA15122. No. 3  
 
Rapport – ikke peer review
Aamann, I. C., Dybbroe, B. & Liveng, A., (2020): Evaluering af Projekt Demensskolebænk på Tværs: Læring og tværprofessionelt samarbejde. Center for Sundhedsfremmeforskning, Roskilde Universitet. 43 s.  
 
Holm, J., Cold-Ravnkilde, S. & Grindsted, T. S., (2020): Borgernes Stemme: udfordringer og ønsker til fremtidens naturpark. Roskilde Universitet. 19 s.  
 
Holm, J., Kaae, B. C., Meged, J. W. & Hjorth Caspersen, O., (2020): Strategi og værktøj til udvikling af økoturisme i Danmark – med afsæt i bynære parker. Forlag: Roskilde Universitet, rapport, 63 s.  
 
Ph.d.-afhandling
Bjørn, M-L., (2020): Good Will Hunting: Styringsstrategiske modsætninger og ledelsesmæssige udfordringer i arbejdet med børnesager. Phd.-skolen for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet,. 251 s. (Bogserie: Afhandlinger fra Ph.d.-skolen for Mennesker og Teknologi).  
 
Netpublikation - ikke peer review
Singla, R (2020): Hvordan kan vi være nære trods fysisk afstand? I: altompsykologi.dk,. 2020  
 
Singla, R (2020): Social distancing or physical distancing and social connecting? I : CphPOST ONLINE, 20.4.2020  
 
Konferencebidrag i proceedings- peer review
Klemen, M., López-García, P., Gallagher, J. P., Morales, J. F. & Hermenegildo, M A (2020): General Framework for Static Cost Analysis of Parallel Logic Programs. I Gabbrielli, M. (red.): Logic-Based Program Synthesis and Transformation - 29th International Symposium: LOPSTR 2019 Revised Selected Papers. Springer, LNCS, Bind 12042. s.19-35  
 
Yasuoka, M., (2020): Designing Knowledge Management System for Supporting Craftsmen’s Collaboration beyond Temporal Boundaries. I : Proceedings of the 53rd Hawaii International Conference on System Sciences. HICSS, Hawaii, s. 4880-4889.  
 
Konferencebidrag
Andersen, J. & Kohl, U., (2020): The Copenhill Crisis: What Corridor Talk Can Tell About the Dark Side of Planning Energy Transitions. The 8 th Ethnography and Qualitative Research Conference, Ethnographies of energy production in times of transition. 3.-6. juni 2020, Italien, s. 1-2. 2 s.  
 
Dupret, K. (2020): Making a difference in the world = work devotion 24/7? Konference: 15th Organization Studies Summer Workshop 2020: Organizing for Sustainability. 20/05/2020 → 23/05/2020 17 s.  
 
Pultz, S. & Hansen, M. P., (2020): Who is to blame now? The COVID-19 crisis and its impact on unemployed people. Virtuel konference: The Psychology of Global Crises: State Surveillance, Solidarity and Everyday Life. 20.-30. maj 2020  
Schraube, E., (2020): Learning and the Politics of Digitalization: Rethinking the Practices of Knowing in Times of Crisis Konference: The Psychology of Global Crises: State Surveillance, Solidarity and Everyday Life. Paris, Frankrig. 20/05/2020 → 30/05/2020
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Onsdag d. 12. august 2020
Udkommer: Fredag d. 28. august 2020