Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære Læser

Vi håber at du er kommet godt ind i det nye år trods fortsatte restriktioner og begrænsninger.
 
I CeDif har det nye år allerede ført mange begivenheder med sig. Syv nye forskningsprojekter er sat i gang, vi har afholdt 2 meget spændende og inspirerende webinarer og et enkelt ph.d.-forsvar er det også blevet til. Alt dette kan du læse om i dette nyhedsbrev.
 
Vi er meget glade for jeres store interesse og engagement, og vi siger tak til alle, der læser med her og på Facebook, Twitter, LinkedIn og på vores hjemmeside. Og endnu engang tak til jer, der deltog ved vores første åbne webinar og tak for de mange gode input i forbindelse med det.
 
Mange Hilsner Center for Daginstitutionsforskning.
 

Tilmelding til webinar d. 12/2

Vi styrker dialogen med praksis.
 
I anledning af udmøntningen af midler til forskning på området for 0-6-årrigem inviterer Center for Daginstitutionsforskning til webinar. Målet med webinaret er at styrke dialogen med praksis. Derfor har vi bedt pædagoger, undervisere, daginstitutionsledere, konsulenter, politiske ordførere, forskere og andre interessenter forholde sig til hvordan forskningsbaseret viden kan bidrage til at løfte praksis.
 
Webinaret afholdes over Zoom i tidsrummet 14-16, og er åbent for alle, der har lyst til at deltage.
 
Moderator: lektor Jo Krøjer, Institut for Mennesker og Teknologi.
Tilmelding her...
 

Webinar om behov for ny viden på Daginstitutionsområdet, 22. januar 2021

Interessant inspiration til fremtidens forskning.
 
Den 22. januar afholdt Center for Daginstitutionsforskning det første åbne webinar nogensinde. Målet med webinaret var at afdække vidensbehov og problemstillinger, der kan danne ramme om fremtidig forskning i CeDif regi.
 
Webinaret bestod af tre paneler, der havde mulighed for at præsentere synspunkter, perspektiver og erfaringer. Paneldeltagerne havde forskellig tilknytning til praksis og hverdagen i daginstitutionerne. Webinaret gav derved plads til stemmer, der sjældent bliver hørt i den forskningspolitiske offentlighed.
 
Læs mere om webinaret, paneldeltagerne og bidragene på vores hjemmeside.
Læs mere her!
Læs resumé her
Billeder fra webinaret
 

Forskerwebinar om praksisnær forskning, 8. januar 2021

Hvordan forsker vi praksisnært?
 
Center for Daginstitutionsforskning samlede den 8. januar 40 forskere med tilknytning til centret til webinar. Hensigten var ar få en dialog på tværs af universiteter og professionshøjskoler om, hvordan der forskes med udgangspunkt i praksis. Mange tilgang og erfaringer blev præsenteret, men vigtigheden af forståelse, indlevelse og prioritering af praksis var et gennemgående tema. 
 
Forskerne deltager ved de åbne webinarer og vil inddrage praktikernes vidensbehov og ønsker til fremtidig forskning på endnu et seminar om praksisrelevans i forskningen i starten af marts.
 

Ny forskning på vej

Med årsskiftet søsættes 7 nye forskningsprojekter i CeDif regi. Endnu engang spiller praksisnære perspektiver og formidling en stor rolle i forskningen. Projekterne spænder vidt fra sprogforståelser i et børneperspektiv over æstetiske tilblivelser i dagtilbud til ressourcer og diagnosetænkning. Alle forskningsprojekterne bliver til med støtte fra Roskilde Universitet, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse og BUPL.
 
Vi ser frem mod ny viden, der kan bidrage til at styrke den pædagogiske faglighed og forbedre børns hverdag i daginstitutionerne, formidlet i artikler og på seminarer, konferencer og faglige møder. 
Læs mere her!
 

Ph.d.-forsvar om børns bevægelser fra børnehave til SFO og skole.

Ph.d.-forsvar om børns bevægelser fra børnehave til SFO og skole. Den 18. december 2020 forsvarede Kira Saabye Christensen sin ph.d.-afhandling. Kira har fulgt to grupper børn gennem deres forløb i hhv. børnehave, SFO og børnehaveklasse. Afhandlingen stiller skarpt på, hvordan forskellige institutionelle dagsordner skaber udfordringer for børnene, der skal starte i SFO og skole. Børn mødes i højere grad af brud og forandringer end sammenhænge og glidende overgange, når de starter i skole. Dette kan have konsekvenser for børnenes forhold til skolen og deres indlæring. Derfor er det vigtig at belyse, hvilke paradokser, brud og udfordringer børnene møder i denne overgang.
 
Siden 2015 har 10 ph.d.’er med relation til CeDif afleveret og forsvaret deres ph.d.-afhandling. Samarbejdet med professionshøjskolerne om ph.d.-uddannelse er afgørende for tilblivelsen af relevant ny viden, der bidrager til styrkelse af pædagoguddannelsen.
 
CeDif ønsker Kira Saabye Christensen stort tillykke med ph.d.-graden!
 

Følg CeDif på sociale medier

Facebook
LinkedIn
Twitter