Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Corona nyt
  • Lockdown og ph.d.-studerende
  • Studerende på IMT har fuld fart på studierne - trods nedlukning.
  • IMT mailpolitik
  • Lønforhandlingerne 2021 for alle medarbejdere sættes nu i gang
  • Status på arbejdet med kandidatreformen
  • A new semester with online semester start and project formation (experiences from Social Entrepreneurship and Management)
  • Nyt forskningscenter Center for Arktiske Studier
  • RUC indgår i strategisk vidensamarbejde i Region Sjælland
  • Principper og anbefalinger for forskningsbaseret samarbejde og rådgivning
  • Personalia
  • Åben dør hos ledelsen
  • IMT arrangementer marts
  • Eksterne IMT arrangementer
  • EAE marts
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
Andreas' klumme
 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Nu har jeg været på IMT en måned, og det er nærmest så jeg ikke kan huske, hvad jeg lavede før. 122 møder blev det til i de første 4 uger, og notesbogen bugner af indtryk og huskepunkter. Det er fantastisk – og fantastisk udfordrende – at skulle arbejde sig ind på et så bredt favnende institut som vores. Jeg må bede om tålmodighed lidt endnu, hvis jeg farer vild i jeres navne, tilknytning eller roller. Lykkeligvis har alle været tålmodige og imødekommende, og taget sig tid til at forklare mig sammenhænge og spidsfindigheder. Tak for det.
 
En af de ting der fylder en del er kandidatreformen, hvor jeg har siddet med i møderne med arbejdsgrupperne. Det er er en stor og modig opgave RUC har kastet sig ud i her, og set med mine øjne er det en rigtig og nødvendig reform vi er i gang med. Det kræver meget arbejde og meget samarbejde af alle involverede. Jeg har selv været med til to store uddannelsesreformer i min tid som underviser og studieleder, og det kræver et stærkt fokus, tydelig ledelse, grundig inddragelse, faglig rummelighed og respekt og ikke mindst en del arbejde og kompromiser at komme i mål. Det er klart ikke nemmere under en corona nedlukning, og jeg er imponeret over hvor langt arbejdsgrupperne er kommet. Det tegner godt, og det skal det også, for det er fundamentet for vores kandidatuddannelser de næste mange år. Tak for indsatsen så vidt.
 
Jeg har også haft fornøjelsen af at læse og godkende et antal ansøgninger og interessetilkendegivelser, som vi har sendt afsted. Godt arbejde; og vi håber som altid det bedste. Men håb er ikke altid nok, og derfor er instituttet i gang med et opruste på understøttelsen af forskningsansøgninger. Dels igennem vores review system, dels igennem forskningskoordinatorerne, som bistår ved alle ansøgninger. Gode ansøgninger er hverken sort magi eller guddommelig inspiration, men et håndværk som kan udvikles og læres, og vi kan alle blive bedre af at få kommentarer, og måske især af at læse og kommentere andres ansøgninger. Jeg glæder mig til sammen med forskningsgrupperne at udvikle en kultur hvor vi arbejder sammen om endnu bedre ansøgninger, understøtter hinanden og vidensdeler. Det er ikke af mistillid vi sætter dette i værk, det er fordi vi sammen gør det bedre, end hver for sig.
 
Det der har slået mig mest, er hvor tydeligt RUC’s adelsmærke om ”Universitetet i virkeligheden” skinner igennem i nærmest alle møder jeg har deltaget i. Det praksisnære og anvendte står som et centralt anker i det meste af vores aktiviteter, og det giver en retning og en energi som er meget værdifuld, og også anerkendt af de eksterne parter jeg har mødtes med. Det praksisnære finder også hele tiden nye former og anvendelse, og jeg er helt overbevist om at vi skal bruge denne centrale værdi, i vores fortsatte udvikling af instituttet.
 
Nedlukningen slider på os alle, og på nogen mere end andre – vi rammes alle lidt forskelligt. Vi får brug for tålmodighed og ekstra omsorg for hinanden noget endnu, og det er vigtigt at vi hjælper hinanden igennem. Når ledelsen har valgt at sige at vi er helt opmærksomme på at alle er udfordrede, men at vi ikke sænker forventningerne til opgaveløsningen generelt, skal det ikke tolkes som en individualisering af udfordringerne. Det betyder, at vi gerne vil fokusere kræfterne der hvor der er allerstørst behov – netop fordi vi rammes og reagerer forskelligt. Men der påhviler naturligvis os alle og især lederne et særligt at ansvar for at være åbne og invitere til dialog med den enkelte, så vi kan hjælpe der hvor der er behov, og naturligvis kommer 2020/21 til at trække spor i vores arbejde i lang tid fremover. Alligevel er det utroligt så stor en del af vores aktiviteter, som er videreført igennem hele nedlukningen, og det skyldes en stor ekstraindsats fra medarbejdere og studerende. Tak for det, jeg vil meget gerne anerkende den store indsats og dedikation som jeg ser hos alle medarbejdere på IMT.
 
De bedste hilsner
 
Andreas de Neergaard
 
Institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
 
 

Corona nyt

Nedlukningen og hjemsendelserne er endnu en gang forlænget, og derfor kan der være behov for at drøfte arbejdstilrettelæggelse, understøttelse og særlige behov i administrationen og i alle forskergrupper. Alle typer (vej)ledere på IMT bedes igen række ud til deres medarbejdere, spørge ind til situationen og sikre sig at udfordringer afhjælpes bedst muligt.
 
Det grænseløse og sammenflydende (online)arbejde er blevet en del af hverdagen, og derfor indfører IMT (og RUC) nu en politik om at møder varer 25 eller 50 minutter, og således slutter 5, hhv 10 minutter før timeslaget (og så fremdeles ved længere møder). Outlook kan nemt sættes op til at møder varer 25 og 50 minutter som standard.
 
Opsæt din Outlook til at afslutte dine møder 5-10 minutter før...
 
Uanset hvornår vi får mulighederne for at arbejde fra RUC, vil vi også fremadrettet arbejde hjemme i et vist omfang. Det er derfor vigtigt, at skabe så gode vilkår og rammer som muligt. IT-pakken kan fortsat bestilles. Det er vigtigt at have en god stol og bordhøjde. Og hvis dit internet ikke fungerer rimeligt - kan de låne mobilt wifi. IT-pakken bestilles hos servicedesk@ruc.dk. Øvrige hjælpemidler, m.v. kontakt hermod@ruc.dk 
 

Lockdown og ph.d.-studerende

Der er nedsat i RUC arbejdsgruppe som skal se på løsninger og mulige forlængelser for PhD studerende. Andreas de Neergaard og Hermod Ringgaard fra IMT er medlemmer i gruppen. Det er forventningen af gruppen i løbet af en uge vil kunne melde de overordnede rammer for en ansøgningsrunde ud. Derudover arbejder PhDskolen og programmerne løbende med den bedste vejledning og understøttelse af de PhD studerende.
 

Studerende på IMT har fuld fart på studierne - trods nedlukning.

Ifølge Morten Vest kan vi heldigvis konstatere, at på trods af lockdown tilmelder de studerende på IMT sig og gennemfører kurser, projekter og eksamener på IMT. 
 
Hvis vi opgør de studerendes aktiviteter i ’potentielle STÅ’ (altså tilmeldinger til studieaktiviteter forår 2021), og sammenligner med tidligere semestre, så kan vi se, at der på IMT har været små stigninger de sidste to og indeværende semester. Med andre ord hvis alle tilmeldte studerende aflægger deres eksamen og består, vil IMT optjene 799 STÅ til sommer, sammenlignet med 769 STÅ ved sommereksamen 2020 og 739 STÅ ved sommereksamen 2019.
 
Tabellen herunder viser forskellen i procent i stå for hhv. forårssemesteret F2020 vs. F2019; efterårssemesteret E2020 vs. E2019; forårsemesteret F2021 vs.F 2020:
 
  F2020 vs.
F2019
E2020 vs.
E2019
F2021 vs.
F2020
Alle fag IMT
4,1 % 1,6 % 3,9 %
Arbejdslivsstudier (fag 1) -15,1 % -13,4 % 17,2 %
Computer Science (fag 1) -10,9 % -5,4 % 18,1 %
Geografi (fag 1) -31,0 % -3,6 % 27,6 %
Humtek (basisdele) -2,3 % 9,3 % -4,9 %
Humtek (bachelorprojekter) 20,5 % -33,3 % 14,8 %
Informatik (fag 1) 4,1 % 3,4 % 3,3 %
Nordic Urban Planning Studies   28,8 % 160,7 %
Plan, by og proces (fag 1) -24,8 % -1,9 % 10,6 %
Psykologi (fag 1) 20,8 % -3,0 % -6,2 %
Pædagogik og Uddannelsesstudier (fag 1) 36,8 % 12,8 % -28,3 %
Spatial Designs and Society -16,2 % 30,2 % 84,2 %
Social Entrepreneurship and Management 9,0 % -14,2 % 4,0 %
Sociale Interventionsstudier 20,0 % -2,1 % -14,4 %
Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier (fag 1) -13,7 % 7,0 % 19,6 %
 
 
Bemærk, at der for de enkelte fag kan være meget store udsving mellem semestre og år. Det kan blandt andet have med fagets størrelse at gøre, fordelingen mellem fag 1 og fag 2, variation i forsinkede specialeskrivere.  
 
Se en mere detaljeret tabel med antal STÅ pr. fag...
 
 

IMT mailpolitik

Der er ikke en fast mailpolitik på IMT om at der ikke sendes mail efter almindelig arbejdstid, men det er vigtigt at fremhæve, at medarbejdere, ViP såvel som TAP, ikke forventes at læse eller reagere på mails efter fyraften. Derfor bør der heller ikke være maildrøftelser uden for arbejdstid, da det vil være ekskluderende for de som ikke læser mails i den periode.
 
 
 

Lønforhandlingerne 2021 for alle medarbejdere sættes nu i gang

Forhandlingerne finder sted i perioden 6. april - 1. juni 2021 og foregår mellem tillidsrepræsentanter og ledere eller mellem leder og medarbejder, såfremt du har egen forhandlingsret. Medarbejdere med egen forhandlingsret er chef- og specialkonsulenter, medarbejdere på journalistoverenskomsten, professorer og eksterne lektorer.   Inden lønforhandlingernes start har ansatte mulighed for at bede om en lønsamtale med nærmeste leder.
 
Læs orientering om proces vedr. lønforhandlinger 2021...
 
 

Status på arbejdet med kandidatreformen

Gennem de seneste uger har Andreas, Hermod og jeg holdt statusmøder med alle arbejdsgrupper. Det har været en stor fornøjelse at se, hvordan arbejdet er skredet frem. Uddannelserne har alle en klar profil og vi har mødt engagerede og fagligt skarpe mennesker ved alle statusmøder. Der er et godt grundlag for at gøre de nye uddannelser endeligt færdige. Arbejdet med kandidatreformen er gået ind i en fase, hvor arbejdsgrupperne hele tiden bevæger sig mellem arbejdet med at beskrive det overordnede formål og kompetenceprofil og det langt mere detaljeorienterede arbejde med at udvikle uddannelseselementer. Det er vanskeligt arbejde, men udviklingen af uddannelserne er godt på vej.  
 
Arbejdsgrupperne giver udtryk for at være lidt trætte. Det er en vanskelig opgave at bevæge sig mellem detaljen og det overordnede parallelt. Uddannelsernes navne er fastlagt og det er klart, hvad det er for uddannelser der skal udvikles. Alligevel kan det være vanskeligt at balancere faglige interesser, forskellige traditioner og praksisser som bæres med ind i de nye uddannelser. Det kan være en udfordring at finde tid til at mødes i arbejdsgrupperne eller mellem arbejdsgrupper og de faglige baglande, og det kan være en udfordring at finde gode og fagligt meningsfulde kompromiser, når der stilles krav om samlæsning mellem uddannelser. De faglige baglande kan støtte arbejdsgrupperne ved at give dem rum til at udarbejde udkast og afprøve forskellige veje.  
 
Det er tydeligt, at det er stærke uddannelser med solidt forskningsgrundlag. Uddannelserne ved IMT kan trække på årelange traditioner med at udvikle uddannelsesaktiviteter, som på forskellig vis understøtter interaktion mellem studerende, mellem studerende og undervisere og ikke mindst de studerendes samarbejde med omverden. Uddannelserne ved IMT er PPL-uddannelser.  
 
Administrativt støttes arbejdet gennem udarbejdelse af skabeloner, ressourcepakker og ved at stille fagligt indsigtsfulde menneskers tid til rådighed. Den understøttende indsats orkestreres af uddannelsesmedarbejderne, som finde veje, når skabelonerne ikke er skrivbare, eller når der er behov for yderligere input fra forskellige interessenter. De koordinerer samarbejdet med de administrative enheder, som særligt har fokus på netop det, de er dygtige til. Uddannelsesmedarbejderne holder snor i det hele og fastholder uddannelsesudviklingen på det aftalte spor og med øjnene stift rettet mod de aftalte deadlines. 
 
 

A new semester with online semester start and project formation (experiences from Social Entrepreneurship and Management)

v./ Luise Li Langergaard og Kai Roland Green
 
A new semester has just begun, and in these times of pandemic and lockdown project formation has been conducted online. In the Social Entrepreneurship and Management programme, we have facilitated online group formation, this semester for the second time. Kai Roland Green and Anya Umantseva organised and facilitated the process. Although the online format presented its challenges, many of the usual activities associated with project formation were still possible to carry out.
 
Initial inspirations were gathering using the Padlet platform incorporated into the course Moodle page. The live project formation process took place on Zoom, with students voting for the use of Google Docs to record collaborative notes from the various discussion rounds. Among other project proposals, Kai and Anya presented potential collaborations with Roskilde Festival’s disability and inclusion initiative, as well as the #covidWISE social business modelling platform suggested from lecturers at CBS. Developing from students’ interest, they moderated a discussion on the relationship between developing business plans and the scope of a RUC project, with students providing input on alignments between PPL and their professional development goals.
 
Some of the challenges to be aware of and work on in relation to future online activities, project formation as well as facilitated group discussions in general, is how to incorporate greater flexibility and leave space for spontaneity in such processes.  
 
 
Foto: Colourbox

Nyt forskningscenter Center for Arktiske Studier

Center for Arktiske Studier (CAS) er et nyt forskningscenter på RUC som er udviklet i samarbejde med Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet). Formålet med centeret er at udvikle og understøtte forskningsaktiviteter og studerendes projekter om arktiske problemstillinger. Leder af Center for Arktiske Studier er professor John Andersen, IMT, der sammen med organisations  adjunkt Mette Apollo Rasmussen fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv har taget initiativ til forskningscentret, som p.t omfatter ca 35 VIPere og studerende fra alle RUCs institutter.
 
Centret har et tværfagligt fokus og fordeler sig bredt på områder som erhvervsøkonomi, ledelse, CSR, planlægning, bæredygtig udvikling, medier og kommunikation, social- og sundhedspolitik, social entreprenørskab samt  geo- og sikkerhedspolitik og klimaforandringer.Pt. er der flest aktiviteter og samarbejde med Grønlands universitet at udvikle tværfaglig og problemorienteret forskning, der kan bidrage til læring og kompetenceudvikling i det grønlandske samfund.
 
Centeret arbejder dog også med Nordatlanten Færørerne og Island) og den artiske region som helhed, hvor både klimaforandringerne, natur og miljøbeskyttelse og ikke mindst de geopolitiske spændinger (herunder EU's interesser i Arktis) står centralt.
 
Baggrunden for Centeret er bla. at der mange RUC’ere, der underviser (f.eks. i aktionsforskning, sociologi, CSR  og organisationsudvikling) og driver forskningsprojekter  sammen med forskere fra Ilsimatursarfik (f.eks. om bygdesamfund og fiskeri i Nordatlanten, ledelse i den private sektor). Desuden pågår der løbende udviklingsarbejde omkring problemorienteret projektarbejde, hvor RUCere har været sparringspartnere i en årrække. Ud af dette opstod der et behov for at samle kræfterne i en center konstruktion, der også kunne synliggøre RUC i det danske og internationale forskningslandskab.
 
En kerneværdi i centeret er, at forskningen skal ud af ”kolonitidens skygge”. Der skal tænkes i forskning med arktisk – ikke om arktisk i et samarbejde med Ilisimatusarfik og interessenter i det grønlandske samfund. Det skal ikke være hit and run-forskning.
 
Lige nu arbejder vi med forskningsansøgninger, fælles ph.d’ere mellem RUC og Ilisimatusarfik samt fælles kurser for studerende på de to universiteter. Belært af Corona-erfaringerne med digital undervisning ser vi gode muligheder for at etablere et tværfagligt kursus om de arktiske udfordringer og sparring om studenterprojekteter sammen med ILisimatur
 
Det handler om at skabe muligheder for de studerende med interesse for arktiske forhold f.eks. debatarrangementer. Det er også en ambition at etablere udvekslingsophold med Ilisimatusarfik. 
 
Roskilde Universitet er medlem af UArctic netværket, der består af universiteter og andre institutioner, som beskæftiger sig med arktiske forhold. UArctic har etableret programmet North2North, der skal understøtte mobilitet. Der tilbydes stipendier gennem North2North programmet. Programmet er åbent for bachelor-, kandidat- og ph.d.-studerende.
 
Studerende med interesse i udvekslingsophold kan læse mere her – næste deadline er 1 december 2021
 
Er du interesseret i at komme på centerets mailinglisten kan du skrive John Andersen: johna@ruc.dk 
 
Besøg CAS' hjemmeside...
 
 
 

RUC indgår i strategisk vidensamarbejde i Region Sjælland

På baggrund af aftale om 19,9 mio kr til vidensamarbejde i Region Sjælland fra forskningsreserven melder RUC sig ind i viden- og erhvervsklyngerne CleanTech, Bygge Anlæg og Life Science. Indmeldelse i to yderligere klynger Food & Bio Cluster Denmark og DigitalLead er ved at blive afklaret, og der vil løbende blive opdateret vedrørende dette. For opklarende spørgsmål og drøftelse af muligheder kontakt dekan Andreas de Neergaard neergaard@ruc.dk   
 
For mere information om vidensamarbejdet i Region Sjælland samt status for udmøntning af midler deltag i webinar den 19. marts kl.13.00 – 14.15 arrangeret af Prorektor og RUC Eksterne samarbejder. Tilmelding til allang@ruc.dk senest den 15. marts.
 
Læs om vidensamarbejdet og klyngeindsatsen i Region Sjælland her...
 
 

Principper og anbefalinger for forskningsbaseret samarbejde og rådgivning

Universiteternes samarbejde med virksomheder, organisationer og myndigheder gavner alle parter. Forskningsbaseret samarbejde og rådgivning styrker grundlaget for bæredygtig vækst, velfærd og udvikling. Det kvalificerer og beriger universiteternes forskning og uddannelser, det giver nye muligheder og perspektiver, og det sikrer adgang til faciliteter og data, som styrker forskningens internationale gennemslagskraft. 
 
Fri og uafhængig forskning er afgørende for universiteternes mulighed for at forsyne samfundet og borgerne med ny viden og erkendelser. Det er gennem den uvildige forskning og rådgivning, at universiteterne kan skabe værdi for hele samfundet. Det er vigtigt, at der er tydelighed om vilkår og rammer for det forskningsbaserede samarbejde, så forskningens integritet og uvildighed ikke kompromitteres eller betvivles.
 
Ansvaret for at værne om forskningens integritet og uvildighed i det eksterne samarbejde kan ikke løftes af universitetet alene, men forudsætter, at alle involverede parter, både interne og eksterne, forstår og respekterer vigtigheden af fri og uafhængig forskning og forskningsbaseret rådgivning, og at alle parter bidrager til at værne om forskningens uvildighed.
 
Derfor har Danske Universiteter i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet udarbejdet disse grundlæggende principper og anbefalinger, der kan styrke den fælles forståelse af vilkår, roller og ansvar i forskningsbaseret samarbejde og rådgivning for at understøtte produktion, nyttiggørelse og formidling af uvildig viden til gavn for hele samfundet.
 
Read principles and recommendations here... ...
 
Læs principperne og anbefalingerne her..
 
 

Personalia

Nyansættelser
  • Bjarke Risager – Postdoc - Carlsberg bevilling METRTIK
  • Laura Louise Sarauw – Lektor på EAE
  • Marie Kolmos – Postdoc på Sundhedsfremme
  • Søren Engelsen – Postdoc på Sundhedsfremme
  • Vibeke Pihl – Postdoc på Sundhedsfremme
  • Urd Ploug – Ph.d.-studerende
  • Josefine Deleuran Boye Larsen – Ph.d.-studerende METRTIK
  • Andreas Dyreborg Martin - Ph.d.-studerende  METRIK
Fratrædelser
  • Liselotte Gregart har valgt at gå på efterløn og fratræder sin stilling som institutsekretær pr. 30. april. Liselotte holder dog ferie fra den 24. marts.
  • Randi Kaas har ligeledes valgt at gå på efterløn og fratræder sin stilling d. 31. maj. Randis sidste arbejdsdag er den 24. marts.
Vi vender tilbage datoer for afskedsarrangementer for Liselotte og Randi. Det bliver evt. først i april/maj - med forhåbningen om at kunne mødes på campus.
 
 

Åben dør hos ledelsen

Andreas, Camilla og Hermod har åben 'dør' hver mandag mellem kl 9-11. Indtil videre foregår dette over Teams. Du er velkommen til at booke et møde på 10-15 minutter i kalenderen eller du kan bruge Teams-linket i kalenderen og se om, der er ledigt.
 
 

IMT arrangementer marts

10. marts kl. 12-14.30 på Teams: CKMM afholder arrangement om sexisme på universiteternearrangement om sexisme på universiteterne
 
#MeToo ramte i 2020 universiteterne, da anden bølge af sexismedebatten svømmede ind over landet. Dette blev mødt med en række initiativer på blandt andet Roskilde Universitet, hvor der blev oprettet en anonym postkasse til at rapportere krænkelser og afholdt en række kurser for medarbejderne om personlige grænser og normer på arbejdspladsen. Men hvad er baggrunden for et fænomen som #MeToo, hvordan kommer det konkret til udtryk på universitetet, og hvorledes løser vi de strukturelle problemer, som #MeToo afdækker? Center for Køn, Magt og Mangfoldighed sætter med dette debatarrangement fokus på seksuelle krænkelser, sexisme og ulighed på universiteterne.
 
Se program og tilmeld dig her..
 
 
24. marts kl. 14-16 Teams: Center for Arktiske Studier inviterer til debat
om forskningens dilemmaer, muligheder og problemstillinger i Grønland.
 
Læs programmet her..

Eksterne IMT arrangementer marts

Illustration: Mary Jo Hatch
 
Join three online conversations   with key thinkers in Organization and Management studies
 
Andrew Van de Ven, David Boje, Edgar Schein, Henry Mintzberg, Kenneth Gergen, Richard Swedberg and Tor Hernes will talk about theory and theorizing: perspectives, positions and presumptions.
 
Associate Professors Sabine Madsen and Anne Vorre Hansen host the four conversation salons, that will be held as Zoom Webinars between February 2021 and May 2021. The aim is to spur dialogue and reflections on how we engage in theorizing. 
 
Sign up for the whole series, or the event that you find most inspirational or relevant. We admit only 500 attendees for each salon, and slots are administered on a first come first served basis.
 
Read more and sign up...
 
Watch the first conversation here...
 
16. marts kl. 10-16: Konference om madspild i offentlige systemer
Deltag i konferencen og bliv klogere på hvordan vi reducerer madspildet på tværs af den offentlige forsyningskæde. Ud fra en række cases, vil du få indblik i den eksisterende viden og best practice, ligesom vi gennem live interviews stiller skarpt på den kædeeffekt der opstår, på fødevarernes rejse fra jord til offentligt køkken. Dagens workshop vil i forlængelse af case-beskrivelserne lægge op til deling af viden og erfaringer på tværs af sektorer.
 
Læs programmet her..
 

International Summer Schools

23-27 August, Como, Italy: Fifth International Summer School on Computer Supported Cooperative Work 
The CSCW Summer School provides young researchers (PhD or post-doc) with the opportunity to deepen their understanding of CSCW as a research field and community. The interaction among the participants (both teachers and students) will promote the generation of new ideas and their confrontation with the experiences they have acquired in their field research.
 
We plan to hold the summer school onsite at the Villa del Grumello, a nice villa close to Como, Italy. The center of the town can be reached in a ten-minute walk along the border of the lake. If the current Corona-situation does not permit us to hold the school onsite in Italy, it will be held online. The final decision as to whether the summer school will be held onsite or online, will be made medio Apr- beginning of May, 2021.
 
Chairs:
  • Antonella di Angeli (Free University of Bozen-Bolzano - Italy)
  • Claus Bossen (Aarhus University – Denmark)
  • Nina Boulus-Rødje (Roskilde University – Denmark)

Further information...
 
 

EAE forår 2021

EAE, Roskilde University’s Unit for Academic Development (Enheden for Akademisk Efteruddannelse), offers activities related to university teaching, leadership, communication and research tools.
 
EAE Spring 2021 programme >
 
 

Nye IMT publikationer

Indberettet og valideret i perioden 22. januar 2021 - 26. februar
 
Anthology 
 
Not peer-reviewed  
Fioravanti, F. (ed.) ; Gallagher, J. P. (ed.) ; Proietti, M. (ed.) / Special Issue on the 27th International Symposium on Logic-based Program Synthesis and Transformation: LOPSTR 2017 / Societatis Mathematicae Polonae, 2020, DOI: 10.3233/FI-2020-1923.
 
Gallagher, J. P. (ed.) ; Sulzmann, M. (ed.) / Special issue on FLOPS 2018 / Elsevier, 2021. 
 
Peer-reviewed
Lundgaard Andersen, L. (ed.) ; Dybbroe, B. (ed.) / Special Issue: Psychosocial approaches to neoliberal policies, welfare institutions and practices in the Nordic welfare states / Policy Press, 2020.
 
Article in proceedings  
 
Peer-reviewed  
Andreasen, N. K. ; Baceviciute, S. ; Pande, P. ; Makrasnky, G. / Virtual Reality Instruction Followed by Enactment Can Increase Procedural Knowledge in a Science Lesson / Proceedings of the 26th IEEE Conference on Virtual Reality and 3D User Interfaces, IEEE, 2019, pp. 840, DOI: 10.1109/VR.2019.8797755.
 
Andreasen, T. ; Bulskov, H. ; Anker Jensen, P. ; Nilsson, J. F. / Deductive Querying of Natural Logic Bases / Flexible Query Answering Systems: 13th International Conference, FQAS 2019, Amantea, Italy, July 2–5, 2019, Proceedings, Springer, 2019, pp. 231-241, DOI: 10.1007/978-3-030-27629-4_22.
 
Carpenter, V. J. ; Sokoler, T. ; Møbius, N. ". ; Overholt, D. J. / Trækvejret: A kinetic device encouraging bodily reflection / TEI 2019: Proceedings of the 13th International Conference on Tangible, Embedded, and Embodied Interaction, Association for Computing Machinery, 2019, pp. 399-406.
 
Christiansen, H. ; Kirkeby, M. H. / Confluence of CHR Revisited: Invariants and Modulo Equivalence / Logic-Based Program Synthesis and Transformation: 28th International.Symposium, LOPSTR 2018, Frankfurt/Main, Germany, September 4-6,  2018, Revised Selected Papers, Springer, 2019, pp. 94-111, DOI: 10.1007/978-3-030-13838-7_6.
 
Christiansen, H. ; Kirkeby, M. H. / Towards a Constraint Solver for Proving Confluence with Invariant and Equivalence of Realistic CHR Programs / Functional and Constraint Logic Programming: 26.International Workshop, WFLP 2018, Frankfurt/Main, Germany, September 6, 2018, Revised Selected Papers, Springer, 2019, pp. 112-130, DOI: 10.1007/978-3-030-16202-3_7. 
 
Cranefield, J. ; Pries-Heje, J. / Moving beyond showcase: The five faces of leadership in smart city transformation / Proceedings of the 27th European Conference on Information Systems (ECIS), Stockholm & Uppsala, Sweden, June 8-14, 2019, AIS Association, 2019.
 
Hertzum, M. ; Torkilsheyggi, A. / How Do Users Perceive a Design-in-Use Approach to Implementation?: A Healthcare Case / Human-Computer Interaction – INTERACT 2019: 17th IFIP TC 13 International Conference, Paphos, Cyprus, September 2–6, 2019, Proceedings, Part III, Springer, 2019, pp. 410-430, DOI: 10.1007/978-3-030-29387-1_23.
 
Hobye, M. / Internal complexity for exploratory interaction / SMC 2019 Proceedings of the 16th Sound & Music Computing Conference, Universidad de Málaga, 2019, pp. 499-500.
 
Jia, B. ; Rytter, N. G. ; Reinhardt, L. ; Haulot, G. ; Billesøe, M. B. / Estimating Discharge Time of Cargo Units: A Case of Ro-Ro Shipping / Computational Logistics: 10th International Conference, ICCL 2019, Barranquilla, Colombia, September 30 – October 2, 2019, Proceedings, Springer, 2019, pp. 122-135, DOI: 10.1007/978-3-030-31140-7_8.
 
Pedersen, M. B. ; Pries-Heje, J. ; Stybe, G. ; Johansen, J. / Bootstrapping Your Team for Higher Performance / Systems, Software and Services Process Improvement: 26th European Conference, EuroSPI 2019, Edinburgh, UK, September 18-20, 2019 Proceedings, Springer, 2019, pp. 163-178, DOI: 10.1007/978-3-030-28005-5_13.
 
Pries-Heje, J. ; Baskerville, R. ; Storey, V. C. ; Kaul, M. / Inducing Creativity in Design Science Research / Extending the Boundaries of Design Science Theory and Practice: 14th International Conference on Design Science Research in Information Systems and Technology, DESRIST 2019, Worcester, MA, USA, June 4–6, 2019, Proceedings, Springer, 2019, pp. 3-17, DOI: 10.1007/978-3-030-19504-5_1.
 
Book  
 
Peer-reviewed  
Bayer, S. ; Jacobsen, B. / Menneske i verden: teorier om hvad mennesker er og kan / Samfundslitteratur, 2020.
 
Tanggaard Andersen, P. (ed.) ; Lau, C. B. (ed.) ; Andersen, H. L. M. (ed.) / Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund: mellem forskning, planlægning og praksis / Hans Reitzels Forlag, 2020.
 
Book chapter  
Andersen, H. L. M. ; Holm, J. / Community health: et alternativ til individrettede sundhedsstrategier / Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund: mellem forskning, planlægning og praksis, Hans Reitzels Forlag, 2020, pp. 77-97.
 
Peer-reviewed  
Blackburn, P. R. ; Braüner, T. ; Kofod, J. L. / Remarks on Hybrid Modal Logic with Propositional Quantfiers / The Metaphysics of Time: Themes from Prior, Aalborg Universitetsforlag, 2020, pp. 401-426.
 
Ekman, S. / Offentlig ledelse som gearing og gældsspekulation: Hvordan besparelser og effektiviseringskrav lærer den offentlige sektor at love mere end den kan holde / Social bæredygtighed: begreb, felt og kritik, Frydenlund Academic, 2020, pp. 103-132.
 
Fjalland, E. L. P. / Attachment: [aesthetics, attention, awareness, care, chthulucene, connectedness, embodied stories, feminism, reparative practices, response-ability] / Connectedness: An Incomplete Encyclopedia of the Anthropocene, Strandberg Publishing, 2020, pp. 64-65. 
 
Fjalland, E. L. P. / Local: [body, co-existence, environment, localities, situated knowledge, stories with planetary dimensions] / Connectedness: An Incomplete Encyclopedia of the Anthropocene, Strandberg Publishing, 2020, pp. 240-241.
 
Fjalland, E. L. P. / Terraforming: [agency, borders, colonialism, curiosity, earth ethics, earthlings, global, home, imagine, post-anthropogenic forming of terra] / Connectedness: An Incomplete Encyclopedia of the Anthropocene, Strandberg Publishing, 2020, pp. 360-362.
 
Hagedorn-Rasmussen, P. / Værdistrømmenes fletværk: social bæredygtighed i et organisatorisk perspektiv / Social bæredygtighed: felt, begreb og kritik., Frydenlund Academic, 2020, pp. 133-158.
 
Holen, M. ; Ringer, A. / Recovery i psykiatriske behandlingsinstitutioner og ideen om sygdomsindsigt / Recoveryorienterede praksisser i velfærdsinstitutioner og civilsamfund, Samfundslitteratur, 2021, pp. 77-90. 
 
Jensen, H. T. / Amager Vest: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 311-312.
 
Jensen, H. T. / Amager Øst: Fremtidsplaner / Trap Danmark,: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 285 -286. 
 
Jensen, H. T. / Bispebjerg: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 37-38.
 
Jensen, H. T. / Brønshøj: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 62.
 
Jensen, H. T. / Grønttorvet / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 108 - 109.
 
Jensen, H. T. / Indre by: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 259-260.
 
Jensen, H. T. / Nørrebro: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 174.
 
Jensen, H. T. / Valby: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 111 - 112.
 
Jensen, H. T. / Vesterbro - Kongens Enghave: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 205-206.
 
Jensen, H. T. / Østerbro: Fremtidsplaner / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 141 -142.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og ehverv: Vesterbro Kgs. Enghave / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 199 - 206.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv / Trap Danmark: København I, Trap Danmark, 2020, pp. 196-239.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Amager Vest / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 307 - 312.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Amager Øst / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 280 -286.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Bispebjerg / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 34-38.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og Erhverv: Brønshøj-Husum / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 54-62. 
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Indre by / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 253 -260.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Nørrebro / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 169-174.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Valby / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 105 - 112.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Vanløse / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 80 - 83.
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og erhverv: Østerbro / Trap Danmark: København II, Trap Danmark, 2020, pp. 136 - 142.
 
Langergaard, L. L. / Public Sector Innovation, Social Entrepreneurship and Business Legitimacy / Handbook of Business Legitimacy: Responsibility, Ethics and Society, Springer, 2020, pp. 419-439, DOI: 10.1007/978-3-030-14622-1_9.
 
Larsen, J. ; Funk, O. / The Potential for E-Bikes in Everyday Life Cycling Practices: Experiments and commuting in Greater Copenhagen / Cycling Societies: emerging innovations, inequalities and governance, Routledge, 2021, pp. 92-100.
 
Larsen, J. ; Jensen, O. B. / Marathon running in the weather-world / Weather: Spaces, Mobilities and Affects, Routledge, 2021, pp. 67-80.
 
Meged, J. W. / Guides on a crossroad: between deregulation and entrepreneurship / Tourism Employment in Nordic Countries: Trends, Practices, and Opportunities, Palgrave Macmillan, 2020, pp. 19-35.
 
Olesen, F. ; Bille, M. ; Riis, S. / Postfænomenologi / Videnskab, teknologi og samfund: En introduktion til STS, Hans Reitzels Forlag, 2021, pp. 121-140.
 
Peiteado Fernandez, V. / The institutionalization of the right to the city: The Spanish case / Handbook of Emerging 21st-Century Cities, Edward Elgar Publishing, 2018, pp. 270-290.
 
Singla, R. ; Høgh Thøgersen, M. / Intercultural Counselling in Denmark / Intercultural Mediation Counselling and Psychotherapy in Europe, Cambridge Scholars Publishing, 2020, pp. 211-230.
 
Conference abstract for conference  
 
Peer-reviewed  
Singla, R. / Racialised minority as the researcher: Challenging epistemological violence / 2021. 
 
Singla, R. ; Vishnivetz, Associate Professor, B. / Context of Coloniality and the Unconventional gaze: Challenging the Conventional gaze in study of Minorities & the “White Curriculum” in Academia / 2020
 
Conference article  
Peer-reviewed  
Fjalland, E. L. P. ; Samson, K. / Reparative Practices: Invitations from Mundane Urban Ecologies / Nordic Design Research Conference, 2019, no. 8. 
 
Fleron, B. ; Pries-Heje, J. ; Baskerville, R. / Digital Organizational Resilience: A History of Denmark as a Most Digitalized Country / Proceedings of the Annual Hawaii International Conference on System Sciences, 2021, pp. 2400-2409.
 
Contribution to newspaper
Comment/debate  
Jensen, H. T. ; Rasmussen, J. / Hvem beskytter havet? / Sjaellandske, 19/01/2021
 
Feature article  
Hauggaard-Nielsen, H. ; Aare, A. K. / Klima på gaflen: omstilling af dansk landbrug / POV International, 06/01/2021.
 
Thomsen, T. P. ; Kamp, A. / Vi undervurderer temperatur- og klimaeffekter af metanudledninger / Ingenioeren, 22/01/2021, pp. 16-17.
 
Aare, A. K. ; Hauggaard-Nielsen, H. / Grøn omstilling af landbruget kræver mere end nye teknologier / JA Aktuelt, 09/09/2020.
 
Newspaper article  
Jepsen, H. ; Hansen, M. P. ; Pultz, S. / De værdigt arbejdsløse: Aktivering: Coronakrisen har skabt to grupper ledige: de uheldige og de selvforskyldte / Weekendavisen, 19/02/2021.
 
Røjgaard Nielsen, B. F. ; Holen, M. / Normkritik: som et nationalt læringsmål i sygeplejerskeuddannelsen / Uddannelsesnyt FS8, 01/01/2020, pp. 8-9.
 
Skov, S. / Karriere, produktivitet og synlighed afgør, hvordan ph.d.-afhandlinger kommer til at se ud: Når ph.d.-studerende og -vejledere skal begrunde og legitimere valg af afhandlingsformat, vejer hensynet til status og kompetence tungt. / Forskerzonen, 10/06/2020.
 
Aare, A. K. / Forskere: Fremtidens landbrug bør efterligne naturen / Videnskab.dk, 23/01/2020.
 
Editorial 
 
Not peer-reviewed  
Meged, J. W. ; Wilson, J. / Editorial: contested spaces in the sharing economy / Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, 2020, vol. 20, no. 3, pp. 203, DOI: https://doi.org/10.1080/15022250.2020.1789502.
 
Journal article  
 
Not peer-reviewed
Brodersen, M. ; Ellegaard, T. ; Sandberg Hansen, C. / Anbragte: Redaktionel indledning / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2020, vol. 2020, no. 4, pp. 5-9.
 
Larsen, T. S. ; Halberg, N. / Pandemiens fortællinger om sygeplejen / Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, 2020, vol. 17, no. 33. RUC Research Portal link   Fjalland, E. L. P. / Activist home-kitchen gestures / The Preserve Journal, 2019, vol. 2, pp. 18-25.
 
Fjalland, E. L. P. / Along a bowl of tomatoes / The Preserve Journal, 2020, vol. 4, pp. 76-81.
 
Fjalland, E. L. P. / Celebrating darkness: Seasons, soil and food / The Preserve Journal, 2020, no. 3, pp. 104-111.
 
Peer-reviewed  
Bindesbøl Holm Johansen, K. ; Pedersen, B. M. ; Tjørnhøj-Thomsen, T. / 'I think in some way you're afraid to lose your dignity, maybe': Exploring Danish girls concerns in relation to sexual activity / European Journal of Women's Studies, 2020, vol. 27, no. 2, pp. 166-180, DOI: 10.1177/1350506819831394.
 
Clemmensen, M. B. ; Køppe, S. / Normality, subjectivity and mental health: A genealogy of Danish psychiatry, 1938–2017 / Health, 2021, vol. 25, no. 2, pp. 231-249, DOI: 10.1177/1363459319874102.
 
Dinesen, M. R. ; Albrechtsen, S. L. R. ; Pedersen, S. / En selvfølgelig succes: en kritisk udforskning af patientuddannelsers subjektiveringspraksis / Nordiske Udkast, 2019, vol. 47, no. 1, pp. 38-55.
 
Dybbroe, B. / Health Promotion in Denmark: from Critical Potential to Individualisation and Marginalisation / Socialmedicinsk Tidskrift, 2020, vol. 97, no. 3, pp. 417-432.
 
Eriksson, A. ; Andersen, H. L. M. ; Eriksson, C. ; Johannessen, A. ; Simonsen-Rehn, N. ; Thualagant, N. ; Torp, S. ; Trollvik, A. ; Haglund, B. / How is health promotion research undertaken in Nordic context?: A scoping review of doctoral dissertations from 2008-2018 / Socialmedisinsk Tidskrift, 2020, vol. 97, no. 3, pp. 488-502
 
Fogelman, T. / Becoming-German: Integrationism, citizenship and territorialization of Germanness / Geoforum, 2020, vol. 113, pp. 60-68, DOI: 10.1016/j.geoforum.2020.05.004.
 
Jørgensen, M. T. ; Hansen, A. V. ; Sørensen, F. ; Fuglsang, L. ; Sundbo, J. ; Jensen, J. F. / Collective tourism social entrepreneurship: A means for community mobilization and social transformation / Annals of Tourism Research, 2021, vol. 88, DOI: https://doi.org/10.1016/j.annals.2021.103171.
 
Koefoed, L. M. ; Simonsen, K. / Cross-cultural encounters in everyday urban policing / Police Practice and Research: An International Journal, 2021, vol. 22, no. 1, pp. 574-588, DOI: 10.1080/15614263.2020.1830771.
 
Meged, J. W. ; Kaae, B. C. / Guide-Entrepreneurs Developing Urban Ecotourism / International Journal of Tour Guiding Research, 2021, vol. 2, no. 1.
 
Mønsted, T. S. ; Hertzum, M. ; Søndergaard, J. / A Socio-Temporal Perspective on Pilot Implementation: Bootstrapping Preventive Care / Computer Supported Cooperative Work, 2020, vol. 29, pp. 419–449, DOI: 10.1007/s10606-019-09369-6.
 
Sauzet, S. ; Vaaben, N. ; Pors, A. S. ; Kamp, A. / Velfærdsprofessioner, styringsteknologi og faglighed / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020, vol. 2020, no. 3.
 
Strand, D. L. / At skabe sunde fremtider gennem forskning: Tre modeller for translation i dansk kontekst / Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, 2020, vol. 18, no. 33, pp. 109-129.
 
Weber, S. S. / Brugerinddragelse i beskæftigelsesindsatsen: Grænsekampe om ansvar, behov og opgaver i jobkonsulenters arbejde / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020, vol. 22, no. 3, pp. 57-71.
 
Wulf-Andersen, T. Ø. ; Kristiansen, M. H. / Emotionelle dimensioner i forskningsarbejdet – involvering i forskning om studerende og psykosociale problemer. /  Tidsskrift for arbejdsliv, 2021, vol. 22, no. 4, pp. 40-55.
 
Aare, A. K. ; Lund, S. ; Hauggaard-Nielsen, H. / Exploring transitions towards sustainable farming practices through participatory research: The case of Danish farmers’ use of species mixtures / Agricultural Systems, 2021, vol. 189, DOI: https://doi.org/10.1016/j.agsy.2021.103053
 
Literature review  
Hansen, L. S. / Debatbog om fysioterapi har kritisk blik på den biomedicinske forståelse af kroppen / Fysioterapeuten, 2018, vol. 100, no. 3, pp. 60.
 
Paper  
 
Peer-reviewed  
Singla, R. ; Vishnivitz, B. / Moving on to Create Equality, Inclusion in the Communities: The Unconventional Gaze / 2021.
 
Yasuoka, M. / How To Transfer Tacit Knowledge for Living Lab Practice: Consideration on Tacit Knowledge Representations / 2021.
 
Report  
 
Not peer-reviewed  
Eschweiler, J. (ed.) ; Hulgård, L. (ed.) ; Lykke Noor Ørgaard, C. / Channelling solidarity: inputs from third sector, social innovation and co-creation of public goods: Deliverable Report 2 / SOLIDUS, 2018.
 
Grindsted, T. S. ; Holm, J. ; Sørensen, F. ; Nielsen, T. T. / Nulpunktsmåling 2020: Nye Veje i Naturpark Åmosen / Roskilde Universitet, 2020. RUC Research Portal link   Lund, H. L. ; Gleerup, J. / Nye tider: Pilotundersøgelse forud for forsøg med 4 dages arbejdsuge i Odsherred kommune / Roskilde Universitet, 2019.
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Onsdag 31. marts 2021
Udkommer: Fredag d. 16. april 2021