|
|
|
|
|
|
|
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
|
- Andreas' klumme
- KA-reform – status og fokus for videre arbejde
- Undervisning og vejledning foregår på campus
- Reboarding og undervisning på campus
- Corona-regler (personale)
- Om optaget ved IMT's uddannelser - efteråret 2021
- Møde i IMT’s nye aftagerpanel d. 23. august
- Nyt forskningsprojekt: TRANSFER
- Lederskifte i Center for Socialt Entreprenørskab
- Personalia
- IMT's sekretariat
- Ph.d.-forsvar august
- IMT arrangementer september
- Eksterne IMT arrangementer
- EAE efterår 2021
- Nye IMT publikationer
- IMT mødematerialer og presseklip
- Om IMT Nyhedsbrev
|
|
|
|
|
Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi
|
|
NU er vi endelig tilbage på campus, og hvor er det dog en befrielse! Jeg møder dagligt medarbejdere, som jeg hidtil kun har mødt – ofte mange gange – digitalt. Hvor er I utroligt meget bedre irl! I takt med vi bevæger os ud af coronaens skygge, stiger behovet for at finde nye balancer i arbejdslivet. Vi skal retablere det faglige og sociale liv på campus, uden at miste de muligheder et fleksibelt arbejdsliv giver. RUC har tydeligt meldt ud, at undervisning og vejledning, forgår på RUC – feltarbejde etc. naturligvis undtaget. Det er for at sikre, at de studerende får fuldt udbytte af livet på campus. Tilsvarende er udgangspunktet, at alle møder afholdes fysisk på campus. Vi udbygger løbende vores hardware, således at online og hybridmøder med eksempelvis eksterne kan afvikles optimalt. Men deltagelse i interne møder forventes at være fysisk. LAU/LSU har netop nedsat et udvalg, som hen over efteråret, skal arbejde med en politik for tilstedeværelse, mødeformer og hjemmearbejde. Vi ser frem til at udfolde diskussionen med alle medarbejdere på IMT.
Mange temaer trænger sig på i efterårets arbejde – her et par af de vigtige:
Forskningsgruppelederseminar sammen med institutledelsen afholdes netop i disse dage den 26. og 27 august. Forskergrupperne er det vigtigste organisatoriske element på instituttet – det er rammen om faglig sparring, kollegial opbakning, inspiration og ansporing. Javist – disse ting foregår også på tværs af miljøerne, men forskergrupperne er den kernegruppe, som vi alle skal føle os hjemme i. På seminaret drøftede vi en lang række emner – forskningsudvikling for den enkelte og for gruppen, mentoring og ansvar for alle – ikke mindst de yngre medarbejdergrupper, forskningsunderstøttelse og sammenhængen mellem uddannelser og forskergrupper. Vi ser frem til at præsentere de konkrete handlepunkter i forskergrupperne.
I efteråret igangsætter jeg en udviklingsproces på lærings- og pædagogikområdet. IMT har en lang tradition for at stå stærkt på dette felt, og det er min ambition, at vi også fremover huser et stærkt forsknings- og uddannelsesmiljø på området. Jeg tror også, vi har brug for at holde os selv ud i strakt arm, og derfor er vi ved at sammensætte en række fyraftensseminarer med eksterne, som giver deres perspektiv, på forskningsfronter og RUC’s rolle i videns-landskabet. Det skal berige vores interne proces frem mod en mini-strategi for området.
RUC modtog i foråret en bevilling på 20 millioner kroner til at styrke samarbejdet med erhvervsklyngerne i regionen. Forskergrupperne og ledelsen drøfter nu mulighederne i at opslå tre-årige forskerstillinger til udvikling af videnssamarbejdet med Region Sjælland. Finansieringen dækker forskningsdelen af en tre-årig stilling på postdoc, adjunkt, lektor eller professor niveau. Instituttet er forpligtet til at indlejre den udviklede kapacitet/stillingerne ved finansieringens udløb. På grund af denne indlejringsforpligtelse er det en forudsætning at aktiviteten ligger i forlængelse af forskergruppens eksisterende ambitioner og forskningsstrategi, samt at der er undervisningsdækning til stillingen. Vi arbejder hen imod fire opslag i september: to i METRIK inden for CLEAN samt FOOD & BIO klyngen; ét i SDI inden for DIGITAL LEAD, og ét i PLIS inden for DIGITAL LEAD og LIFE SCIENCE. Der vil være mulighed for enkelte senere opslag, alle kan kontakte institutledelsen for en drøftelse af potentialer.
RUC har besluttet at opstarte Forfremmelsesprogrammet Lektor-Professor i 2021. To institutter – IMT samt ISE, planlægger at igangsætte op til 6 forfremmelsesforløb i første runde. IMT får ikke mulighed for at imødekomme alles ønske om onboarding på forfremmelsesprogrammet. Ligeledes er der en risiko for, at dette fører til en forventning om mange nye professorer, med risiko for at lektorater bliver anset for mindre centrale/prestigefyldte. Jeg er også meget opmærksom på at dette instrument ikke må føre til en ”devaluering” af professoraterne, i forhold til eksterne opslag. Det er vigtigt at vi bevarer respekten omkring alle typer ansættelser og karriereforløb på universitetet. Endelig er der en bekymring for, at forfremmelsesprogrammet kan blive for styrende, i forhold til de eksisterende professorats-planer. Jeg er opmærksom på alle disse forhold, og jeg håber at vi gennem åben drøftelse og en transparant proces, kan bruge dette nye instrument som det er tænkt – til at styrke rekruttering, forfremmelse og fastholdelse af dygtige medarbejdere. Til bedømmelsen af ansøgerne, skal etableres et review panel, bestående af 3 eksterne, en intern IMT og en RUC-professor. Institutrådet har påtaget sig at identificere 5 interne professorer, som skal pege på panelmedlemmerne.
Nu til noget mindre lovende. Mens uddannelsesoptaget er et broget drama, og hvor RUC’s totale optag er vigende – se klummen nedenfor om dette – så er IMT’s forskningshjemtag i 2021 foreløbigt en ren gyser. Instituttet toppede i 2017 med et eksternt hjemtag på over 45 millioner, og ramte en foreløbig bund i 2020 på 30 millioner. I 2021 har vi nået ca. 15 millioner, og det er alvorligt – dels fordi det påvirker vores forskningsaktivitet, og dels fordi instituttets økonomi er delvist baseret på overheads. Dette er stedse et centralt tema i forskningsstøtteenheden, og i dialogen med forskergruppelederne. Vi håber ved fælles anstrengelser at få vendt dette billede - ikke blot til en stabilisering, men til en øgning af forskningshjemtaget. Det er et langt sejt træk, men IMT rummer en faglig base som bærer mange af løsningerne på tidens spørgsmål, og derfor ved jeg at vi kan lykkes med det.
God dag til jer alle.
|
De bedste hilsner
Andreas de Neergaard
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
|
|
|
|
|
KA-reform – status og fokus for videre arbejde
|
|
Ved indgangen til sommerferien nåede vi en stor milepæl i KA-reformen, da alle instituttets nye rammestudieordninger blev godkendt i SN. Det betyder, at de nye uddannelser kan offentliggøres på web og kommunikationen af det nye udbud udadtil er blevet sat i gang. Kommunikationsindsatsen vil tage til i løbet af efteråret og de faglige miljøer vil blive inddraget løbende.
Vi har mange at takke for en kæmpestor indsats. Alle de faglige miljøer har været involveret og i alle miljøer er der blevet lagt stor energi i at udarbejde grundlaget for at kunne udbyde faglige stærke og samfundsmæssigt relevante uddannelser fra sommeren 2022.
To opgaver er i fokus i det kommende efterår det videre arbejde med aktivitetsbeskrivelser og udarbejdelse af meritnøgler og overgangsordninger.
Den anden fase i udarbejdelse af aktivitetsbeskrivelser handler om at færdiggøre den del af aktivitetsbeskrivelsen som er regelorienteret. I vedhæftede skabelon er det de gule felter. Det drejer sig om områderne: Tilrettelæggelse og studieindsats, Udbudsformat, Uddybning af indholdsbeskrivelse og Bedømmelseskriterier. De dele af aktivitetsbeskrivelsen, som vedrører de meget planlægningsnære detaljer først skal være på plads til tilmelding i maj 2022.
Det nye er udarbejdelsen af bedømmelseskriterier. Her får vi god hjælp fra EAE gennem Lotte Rienecker og Laura Louise Sarauw, som vil understøtte arbejdet på det niveau, som er nødvendig. Ved tovholdermøde d. 23. august præsenterede de tænkningen og muligheder for at trække på deres viden for arbejdet.
Udarbejdelsen af meritnøgler og overgangsordninger er sat i gang. Uddannelsesmedarbejderne udarbejder udkast og koordinerer arbejdet på tværs af fag og institutter mhp at finde de bedste muligheder for de studerende. Der er for nuværende skabet overblik over fordelingen af studerende på de enkelte kombinationsuddannelser. Det giver overblik over ’hovedveje’ for merit mellem kombinationsuddannelser og kommende uddannelser, samt hvor der er behov for at overveje flere meritveje. Administrationen udarbejder udkast til meritnøgler og forskellige muligheder for de studerende. Studievejledningen vil varetage formidling til studerende på baggrund af de udarbejdede meritnøgler og overgangsordninger. Arbejdet skal være færdiggjort 1. oktober mhp at vejlede de studerende bedst muligt. ( Se evt. vedlagte tidsplan for IMT’s arbejde med kandidatreformen.)
|
|
|
|
|
Undervisning og vejledning foregår på campus
|
|
|
|
|
|
Rektor udsendte et brev til alle ansatte i juli, hvor hun lagde stor vægt på, at undervisning på RIC i det kommende semester foregår på RUC. Vi har både fået gode og mindre gode erfaringer med at gennemføre forskellige typer af undervisning online (og sågar hybrid) i de seneste 1½ år. Det vil vi gerne bygge videre på og blive endnu bedre til at udvikle den digitalt understøttede undervisnings potentiale for læringen. Imidlertid er der i det kommende semester altså fokus på undervisning på campus. I det kommende semester foregår al undervisning og vejledning således på Campus. Det er linjen på RUC såvel som på IMT. Vi skal sørge for, at de studerende igen får glæde af det faglige og sociale netværk, som trives på campus. Det kræver vores tilstedeværelse og en særskilt indsats at få genskabt et rum og et miljø her. Det betyder, at der skal være særlige helbredsmæssige årsager til at gennemføre vejledning og undervisning online.
På et møde i LAU og LSU fredag d. 20. august blev tilstedeværelse og undervisning på campus drøftet og udvalgene tilslutter sig helt henstillingen til, at undervisning skal foregå på campus. Har man særlige helbredsmæssige forhold skal man kontakte sin leder. Der er ikke længere nogen restriktioner, men det anbefales at følge de kendte retningslinjer om at holde afstand og god håndhygiejne.
|
|
|
|
|
Reboarding og undervisning på campus
|
|
Efterårssemesteret 2021 er så småt gået i gang. Vi har taget imod nye studerende på HUMTEK og vil snart tage imod de studerende på alle andre uddannelser også. Heldigvis ser det ud som om dette semester kan gennemføres som vanligt – på campus. Men flere årgange af studerende har oplevet stor indgriben i deres mulighed for at mødes med hinanden og med deres undervisere. Selvom de studerende har gennemført aktiviteter og eksamener og opnået gode resultater i de forgangne 1½ år, kan den lange periode med nedlukning alligevel betyde, at studerende er i tvivl om deres faglige formåen. De har været afskåret fra muligheden for at spejle sig i hinanden og for at opleve et levende studie- og fagmiljø.
Indsatsen for at skabe en god genstart og modtagelse af de studerende på campus har to ben.
RUC modtaget genstartsmidler til at understøtte de studerendes tilbagevenden til campus. I alt har RUC modtaget 2,6 mio til understøttende tiltag og aktiviteter. Studiemiljøtutorerne har allerede igangsat en række særlige aktiviteter, som skal understøtte modtagelsen af de studerende på campus ( se vedhæftede oversigt over vanlige og nye aktiviteter i det kommende semester). Hvis I har ideer til aktiviteter, som kan styrke de studerendes tilhør og samspillet mellem studerende og mellem studerende og undervisere, opfordres I til at kontakte studiemiljøkoordinatorerne, Kirsten Habo og Niels-Erik Parbst, som kan hjælpe og facilitere ansøgninger om midler fra puljen.
Det andet ben i indsatsen handler mere om, hvordan den enkelte underviser kan bidrage til at give de studerende mulighed for at udveksle erfaringer om hjemsendelsen og deres faglige interesser. Jeg vil gentage forsommerens gode råd fra Studenterrådgivningen:
|
|
|
One size doesn’t fit all!
De studerende vil reagere forskelligt på tilbagevenden til campus. Nogen med krav om mere styring og fastsættelse af regler, andre med distance og en oplevelse af usikkerhed på egen faglig formåen.
Studerende er bundet sammen
af en faglig interesse
De vil ikke nødvendigvis være åben for flere sociale tilbud, som skal vælges til. Anbefalingen er, at der indtænkes sociale og dialogskabende initiativer i allerede eksisterende undervisningsaktiviteter. På den måde er man ’med’ blotfordi man er der, ikke fordi man aktivt har tilvalgt det.
Snak om hjemsendelse
og genåbning skal gentages
Det er vigtigt at man som studerende får flere lejligheder til at tale om, hvordan det går. Studentertutorer og -mentorer kan spille en væsentlig rolle i forhold til at tale om mange måder, man kan væreen god studerende på.
|
|
|
|
Underviserne er den gruppe, der har den største kontaktflade til de studerende, derfor kan bevidstheden om at de studerende reagerer forskelligt i sig selv være væsentligt. Ligesom små øer af one-to-one udveksler undervejs i undervisningen, hvor det er legalt at udveksle erfaringer med hjemsendelse, kan have stor betydning for de studerendes tilbagevenden.
|
|
|
|
|
Corona-regler (personale)
|
|
Fra 1. august 2021 er campus genåbnet uden restriktioner.
Myndighederne – og universitetet - registrer fortsat smitteudviklingen vedr. Coronavirus og i tilfælde af stor incidens vil lokale nedlukninger fortsat kunne forekomme. Det er derfor vigtigt at have opmærksomhed på at forebygge smitte.
Det er imidlertid forhåbningen, at studie- og semesterstart og semesteret vil kunne gennemføres uden restriktioner.
De faste afstandsregler er erstattet af at anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om at iagttage hygiejnehensyn og holde fornuftig afstand til hinanden, når det er muligt.
Coronaperioden har givet en lang række erfaringer vedr. anvendelse af online-møder. I udgangspunktet afholdes de tværgående organisatoriske møder igen fysisk på RUC.
|
|
|
|
|
Om optaget ved IMT's uddannelser - efteråret 2021
|
|
På Hum-Tek måtte vi desværre konstatere at de seneste års stigning ikke holdt ved i år, men desværre er erstattet af et dramatisk fald på næsten 40% i alt i 1. og 2. runde. Der har samlet været 205 tilbud om optag mod 340 i 2020. Hvor vi sidste år for første gang kunne oprette tre hold à knapt 100 studerende, har der dermed i år kun været ansøgere nok til at oprette to hold. Ja-tak tallet er på kun 179, dog er der fortsat 18, som ikke har svaret. Kønsfordelingen er forskubbet i forhold til tidligere år, idet der kun er 33% kvinder i 2020 mod 42% 2021 er optaget på uddannelsen. Udviklingen i antal ansøgere til RUCs bacheloruddannelser fremgår af tabel på side 2. Der fremgår ikke historiske data for ja tak tallene og 2. runde optag.
|
Uddannelse |
2016 |
2017 |
2018 |
2019 |
2020 |
2021 |
Ændring - 20/21 |
HumTek |
211 |
250 |
273 |
266 |
241 |
159 |
-34% |
Humbach |
600 |
570 |
635 |
562 |
590 |
589 |
0% |
HibBach |
100 |
100 |
124 |
120 |
96 |
96 |
0% |
SamBach |
595 |
485 |
492 |
598 |
598 |
513 |
14% |
SibBach |
139 |
130 |
139 |
132 |
134 |
138 |
3% |
NatBach |
137 |
125 |
113 |
102 |
147 |
107 |
-27% |
NibBach |
29 |
33 |
43 |
33 |
45 |
71 |
58% |
|
Tabel 1: Udvikling i 1. rundeoptag på RUCs bacheloruddannelser 2016 til 2021 (*Gulmarkering er max ansøgertal)
HumTek 2. runde |
2020 |
2021 |
Antal |
99 |
46* |
Tabel 2: Antal optagene i 2. runde på Humtek (*ikke endeligt bekræftet fra Nina Christensens enhed, ROSE)
Det foreløbige ja-tak tal for instituttets kandidatuddannelser er noget højere end de foregående år. 508 i 2021 i forhold til 438 i 2020 er en stigning på 16 procent for IMT. Næste optag bliver på de nye kandidatuddannelser til efteråret 2022. Der bliver med andre ord ikke optaget studerende i foråret 2022. På den baggrund er det en lettelse at søgningen er steget nu. Samlet betragtet optager vi altså cirka lige så mange studerende i 2021-2022 som vi gjorde i 2020-2021.
Ikke alle, der har takket ja, møder op på første studiedag, så de præcise tal skal tages med et gran salt, men giver dog en fornemmelse for om der kommer flere eller færre studerende end de foregående år.
Der er også en betydelig stigning i hvor mange, der har sagt ja tak til fag 2. Informatik, Psykologi og Pædagogik og uddannelsesstudier går som fag frem med cirka 40 procent, og stigningen for instituttets fag 2 under et er 29 procent.
|
|
Tabel 3. Tal fra STADS-DANS pr. 16.8.2021
|
Tabel 4. Tal fra STADS-DANS pr. 16.8.2021
|
IMT’s andel af RUC’s kandidatoptag er fortsat med at stige en smule og udgør nu 39 procent, målt på de fag1-uddannelser, der hører hjemme på instituttet:
|
Tabel 5. Tal fra STADS-DANS pr. 16.8.2021
|
I modsætning til tidligere stigninger, så skyldes årets stigning ikke tilbagegang på de andre institutter, men at RUC samlet set er gået frem med 10,4 procent (fra 1.174 'ja tak' til 1.296), og er tilbage på ’16 og ’17- niveau.
Optag på Diplom- og Masteruddannelserne
Pt. er der endnu ikke et samlet overblik over optag på diplom- og masteruddannelserne. I næste nyhedsbrev vil mastersekretariatet derfor fortælle om, hvordan optaget har været i dette semester.
|
|
|
|
|
Møde i IMT’s nye aftagerpanel d. 23. august
|
|
Som følge af reformen af kandidatudbuddet, har IMT nedsat et nyt aftagerpanel. En række nye medlemmer er blevet udpeget med heblik på at understøtte udviklingen af de nye uddannelser så de bedst muligt kommer til at afspejle det fremtidige arbejdsmarkeds behov for arbejdskraft til at svare på store samfundsmæssige udfordringer. Panelet er sammensat af profiler, som alle kan bidrage til flere af instituttets uddannelsers udvikling. Således understøtter sammensætningen af panelet instituttets tværfaglige udbud. I udpegningen har vi desuden haft et særligt fokus på at skabe gode muligheder for samarbejde med arbejdspladser i regionen.
|
På det første møde rettede vi fokus mod mulige samarbejder mellem aftagere og uddannelser, samt mod aftagernes forventninger til det fremtidige arbejde. De blev præsenteret for det kommende uddannelsesudbud og reformens formål. Begge dele var der stor opbakning til. Medlemmer af aftagerpanelet blev inviteret til at indgå samarbejdsrelationer, som bidrager til, at studiearbejdet baseres på et tæt og velfungerende samarbejde med arbejdspladser og samarbejdspartnere i det omgivende samfund. Aftagerne kvitterede ved at foreslå initiativer og pege på udfordringer og benspænd for samarbejdet. Stemningen på mødet var god og aftagerne gav udtryk for lyst til at bruge mere tid på dialog. Det vil vi følge op ved at etablere mulighed for dialog i mindre enheder som supplement til de fælles møder.
|
|
|
|
|
Foto: Nina Boulus-Rødje
Lokation: Palæstina
|
Nyt forskningsprojekt: TRANSFER: eStartup Academy: Building Capabilities for the Future Work
|
|
v/ Nina Boulus-Rødje
TRANSFER er et treårigt projekt, der har til formål at etablere et eStartup Academy, en online platform, der tilbyder professionel uddannelse til universiteter i Palæstina og Tunesien. Projektet vil udvikle og design et uddannelsesprogram for startup og iværksætterkapacitet, der vil blive integreret i eksisterende teknologiske uddannelsesprogrammer på universiteter. Inden udviklingen og udformningen af uddannelsesprogrammet vil projektet analysere de forskellige markedsbehov i Palæstina og Tunesien for at sikre, at det udviklede uddannelsesprogrammet, imødekommer de konkrete og lokale behov i de to lande. Programmet vil derefter gennemgå eksisterende læreplan for iværksætteri og innovation på europæiske universiteter og udvikle et specifikt uddannelsesprogram med forskellige kurser, casestudier og andre undervisnings- og læringsressourcer. Dette projekt omfatter forskellige universiteter (tre fra Europa, to fra Palæstina og to fra Tunesien), og gennemføres i samarbejde med organisationer og virksomheder fra de ovennævnte lande. Nina Boulus-Rødje er et medlem af Project Management Committee (OMC), der repræsenterer RUC og Danmark.
Bevillingen er 999.939 EURO heraf får RUC 60,376 EURO
|
|
|
|
|
Lederskifte i Center for Socialt Entreprnørskab
|
|
Vi er glade for, at Center for Socialt Entreprenørskab fortsat er et af RUCs forskningscentre, og vi er godt i gang med at revitalisere centret, som har ydet substantielle bidrag til universitetet gennem de 15 år, vi har været aktive. Vi har haft en god tradition for delt lederskab, hvor Linda Lundgaard Andersen og Lars Hulgård har fungeret som co-directors i den første lange periode. Fremover vil det være Katia Dupret og Luise Li Langergaard, som udgør centrets ledelse i fællesskab, mens Linda og Lars naturligvis stadig bidrager aktivt. I det hele taget er der rigtigt mange, som har bidraget og stadig bidrager til at placere centret som landets væsentligste forsknings- og uddannelsesinstitution, når det gælder forhold som socialt entreprenørskab, social innovation og social- og solidaritetsøkonomi. Vi fire har gennem foråret været i et fælles udviklingslaboratorium for at undersøge, hvor der skal udvikles, og vores næste fase er at inddrage kollegerne i OrgESS forskningsgruppen.
Lige nu vil vi blot dele nyheden med dig om skiftet i ledelsen, som vi gennemfører fra første september. Senere vil vi gerne invitere dig på besøg i centret for at lære os bedre at kende, så du også kan bidrage til at placere centret strategisk både internt på universitetet samt i vores omverden.
|
|
|
|
|
Peronalia
|
|
Jubilæer
Under helt eller delvist lockdown gennem de sidste 1½ år har der været en række jubilæer, som ikke er blevet fejret:
50 års jubilæum:
40 år jubilæum:
- Birgitte Elle
- Henning Christiansen
- Jesper Holm
- Jørgen Ole Bærenholdt
- Steen Visholm
25 års jubilæum
- Annegrethe Ahrenkiel
- Bjarne Jacobsen
Nyansatte
Juli
- Nanna Skov Larsen er ansat som videnskabelig assistent
- Regin Gaardsmand er ansat som specialkonsulent med udviklingsopgaver knyttet til METRIK
August
- Jeffrey Christensen er ansat som postdoc – knyttet til eksternt forskningsprojekt i forskningsgruppen Bæredygtig Digitalisering
- Kirsten Denker er ansat som AC-fuldmægtig i FabLab i et barselsvikariat.
- Nina Moesby Bennetsen er ansat som videnskabelig assistent med forsknings- og undervisningsopgaver knyttet til Plan By Proces, m.fl.
- Sune Nielsen er ansat som studieadjunkt på Datologi
September
- Charlotte Grum er ansat som studieadjunkt på PSYKOLOGI
- Christine Revsbech er ansat som videnskabelig assistent med undervisnings- og vejledningsopgaver
- Karina Larsen er ansat om projektøkonom i IMT's sekretariat
- Mai Nanna Schønau er ansat som videnskabelig assistent – knyttet til forskningsprojekt i forskningsgruppen Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier
Nye ph.d.-studerende
Juli
- Eghbal Hosseini (IT)
Eghbal laver et ph.d.-projekt med titlen ”New Modeling and Solving of Stowage Planning Problem”. Projektet er en del af ROROGREEN-projektet som er finansieret af Innovationsfonden. Hans vejleder er Line Reinhardt.
September
- Kamilla Petschnig (SUS)
Kamilla laver et projekt med titlen ”I de studerendes fodspor på tværs af sektorer”. Projektet er samfinansieret melemme RUC, Professionshøjskolen Absalon og Region Sjælland. Hendes vejleder er Sine Lehn-Christiansen.
- Lotte Kofoed (SST)
Lotte laver et projekt med titlen ”Fra materiel til social cirkularitet”. Lottes projekt er et fuldt finansieret RUC-opslag, og hendes vejleder er Katrin Hartmann-Petersen.
- Ulrik Kohl (SST)
Ulrik laver et projekt med titlen ”Democratizing urban energy transitions. Community energy activism in Bosnia & Herzegovina and Denmark”. Det er en double degree med Malmø Universitet, og John Andersen er hans vejleder.
|
|
|
|
|
IMT's sekretariat
|
|
Instituttets sekretariat har arbejdet intenst under hele nedlukningen – og perioderne med delvist åbent campus. Nu er sekretariatet igen fysisk på RUC – og som universitetets administration i øvrigt med såvel arbejde på campus som på distancen: RUC’s retningslinjer for hjemmearbejde indebærer, at der kan aftales op til 2 ugentlige hjemmearbejdsdage – men uanset hvor sekretariatets ansatte arbejder fra kan de træffes i arbejdstiden – i sekretariatet eller på TEAMS.
Siden foråret er der sket ændringer i IMT’s sekretariat: Institutsekretærerne Liselotte Gregart og Anne Klysner og masteruddannelsessekretær Randi Kaas har valgt at gå på pension og efterløn. Vi siger tak for mange års store indsats.
Efter tilbagevenden fra barselsorlov har Nanna Birch Andersen (forskningskoordinator) valgt blive ansat i Hovedstandens Akutberedskab.
Vi er glade for at kunne byde velkommen til nye kolleger:
- Karina Larsen er ansat som projektøkonom og andre økonomiske funktioner – og starter 1. september. Karina kommer fra KU – Institut for Psykologi.
- Ulla Madsen Topp er ansat som sekretariatsmedarbejder i mastersekretariatet – særligt med opgaver knyttet til MPO, Turistføreruddannelse med Diplom – og opgaver vedr. kompetenceprojektet med Region Sjælland.
- Rebekka Knudsen koordinerer opgaver vedr. allokering og HR - i samarbejde med sekretariatsleder Hermod Ringgaard.
- For at sikre kontinuitet vedr. studentermedhjælpernes opgaver er ansat Zabrina Petersen (primært allokering) og Johanna Holbak (primært uddannelsessekretariatet).
- Jeanet Andersen er ansat som studentermedhjælp særligt med opgaver for MPO.
|
Kontakt IMT’s sekretariat:
Sekretariatets funktionsmails er en meget effektiv indgang til sekretariatet:
- Uddannelsesgruppen (studienævn, kvalitet, kandidatreform, studiemiljø) - imt-uddannelse@ruc.dk
- Mastersekretariatet (master- og diplomuddannelser, konferenceservice) – imt-master@ruc.dk
- Forskningskoordinatorer (ekstern forskningsvirksomhed, ansøgninger, indgang til ansøgninger og nye projekter) – imt-forskningskoordinator@ruc.dk (pr. 1. oktober)
- Ph.d.-skolen - forskerskolen@ruc.dk
- Allokering, semesterplanlægning og timeregnskaber – imt-allokering@ruc.dk
- Ledelsessekretariat, ansættelser, ferie- og fravær, praktiske spørgsmål – imt-sekretariat@ruc.dk
|
|
|
|
|
Ph.d.-forsvar august
|
|
23. august forsvarede Eva Ulstrup sin ph.d-afhandling
med titlen: ”Brudflader i universitetets læringsrum: En undersøgelse af forholdet mellem didaktiske intentioner og studerendes deltagelse i kursusundervisning”
|
25. august forsvarede Lotte Galløe sin ph.d-afhandling
med titlen: ”Følelser i folkeskolen – et autoetnografisk studie af affektiv styring og dens genklang i elever, lærere og pædagoger"
|
|
|
|
|
IMT arrangementer september
|
|
3. september kl. 16-18 i Gl. Natfagsal bygning 11.2: Afskedsreception for Ole Erik Hansen
Lektor Ole Erik Hansen går på pension efter 39 års ansættelse på Roskilde Univeristet (herunder MIRK - miljøplanlægning, innovation, regulering og kapacitetsopbygning). I den forbindelse vil der blive afholdt en afskedsreception den 3.september.
|
9. september kl. 14-17, bygning 03, auditorie A: Hvidvin og Samosa
|
IMT’s medarbejdere er tilbage på campus – og mødes til arrangementet Hvidvin og samosa – torsdag 9. september 2021 kl. 14.00 – 17.00. Vi samles i bygning 3 – auditorie A og håber på dejligt sensommervejr – så gårdhaven også kan benyttes.
Efter 1½ års helt eller delvist hjemmearbejde får vi mulighed for at mødes in real life på tværs af instituttet fagligheder, administration, ledelse og aktivitetsområder. Nye kolleger er kommet til i perioden, andre er fratrådt og gået på pension – og der har været en række jubilæer: 50 år, 40 år og 25 – som ikke er blevet fejret.
Tilmeld dig hurtigst muligt på nedenstående link – så mad, drikke og logistik kan fungere bedst muligt
|
24. september 12-14, Bygning 03, Auditorie A: Personalemøde
|
Eksterne arrangementer deadline september
|
|
18. - 20. november Musicon, Roskilde: Academic conference of the new GRASP Festival
The theme is: Sustainable Guvernance and Innovation in Turbulent Times
A Festival of New Ideas: GRASP is a knowledge festival of the newest ideas within cross-cutting sustainability that have evolved and been created in the intersection between arts, activism, research and community. The festival is a meeting place for inquisitive researchers and students, engaged civil society organisations, exploring artists and curious citizens - specifically designed to release the potential of interdisciplinarity.
|
|
|
|
|
EAE efterår 2021
|
|
Welcome back from summer holidays!
Unit of Academic Development (EAE) are ready with our Autumn 2021 programme. EAE offers courses for academic staff within university pedagogy, including digital support for teaching, management, dissemination and research tools.
|
New offerings this semester: University pedagogy:
- Aligning expectations in project supervision
- Project supervision, group dynamics and conflict prevention
- Problem-oriented Project Learning (PPL) in course design and teaching
Digital teaching support:
- Blended learning
- Flipped classroom
- Digital Tuesdays – from 24 Aug. the “digipeds” Thomas Køier and Nynne Bruun Pedersen from EAE will host an open forum every Tuesday from 10:00 to 11:00, where RUC lecturers can inspire, spar and discuss with each other and the digipeds about the potentials of digitally supported learning.
Communication:
- How to give a great scientific talk
Research tools:
- Introduction to Data science in Python
- Introduction to Data science in R
|
|
|
|
|
Nye IMT publikationer
|
|
Indberettet og valideret i perioden 29. maj - 20. august
|
Article in proceedings
Peer-reviewed
Homma, K. ; Yasuoka, M. ; Akutsu, Y. ; Matsumoto, Y. / Developing a framework for evaluating robotic care devices in the introduction phase / ISR 2021 - 2021 IEEE International Conference on Intelligence and Safety for Robotics, IEEE, 2021, pp. 77-80, DOI: 10.1109/ISR50024.2021.9419384.
Nissen, M. E. ; Cooper, L. P. ; Yasuoka, M. / Knowledge flows, transfer, sharing and exchange / Proceedings of the 54th Annual Hawaii International Conference on System Sciences, HICSS 2021, IEEE Computer Society Press, 2021, pp. 5130.
|
Journal article
Peer-reviewed
Ahrenkiel, A. ; Holm, L. ; Eilenberg, L. Ø. / Children’s language use in ECEC in a child perspective / Ethnography and Education, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/17457823.2021.1943699.
Banerjee, S. ; Lucas dos Santos, L. ; Hulgård, L. / Intersectional knowledge as rural social innovation / Journal of Rural Studies, 2021, vol. In Press, DOI: 10.1016/j.jrurstud.2021.04.007.
Feldt, J. E. ; Petersen, E. B. / Inquiry-based learning in the Humanities: Moving from topics to problems using "the Humanities Imagination" / Arts and Humanities in Higher Education, 2021, vol. 20, no. 2, pp. 155-171, DOI: 10.1177/1474022220910368.
Fogelman, T. / ‘A sort of collaboration’: challenged conceptions and negotiated temporalities in supervision practice at a reform university / Teaching in Higher Education, 2021, vol. Latest Articles, DOI: 10.1080/13562517.2021.1891042.
Hansen, A. M. / Dignity equals distance? Pursuing dignity in care for older adults / Ageing & Society, 2021, vol. FirstView, DOI: 10.1017/S0144686X21000891.
Hansen, E. M. Ø. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Justes, E. ; Ambus, P. ; Mikkelsen, T. N. / The influence of grain legume and tillage strategies on co2 and n2o gas exchange under varied environmental conditions / Agriculture, 2021, vol. 11, no. 5, DOI: 10.3390/agriculture11050464.
Kousholt, D. ; Juhl, P. / Addressing Ethical Dilemmas in Research with Young Children and Families. Situated Ethics in Collaborative Research / Human Arenas - An interdisciplinary Journal of Psychology, Culture, and Meaning, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1007/s42087-021-00236-9.
Liu, T. ; Feng, Z. ; Li, H. ; Lu, H. ; Cheema, M. A. ; Cheng, H. ; Xu, J. / Towards Indoor Temporal-variation aware Shortest Path Query / IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, 2021, vol. Early Access, DOI: 10.1109/TKDE.2021.3076144.
Pull, E. ; Richard, Å. / Domicide: displacement and dispossessions in Uppsala, Sweden / Social & Cultural Geography, 2021, vol. 22, no. 4, pp. 545-564, DOI: 10.1080/14649365.2019.1601245.
Schultz Larsen, T. ; Delica, K. N. / Territorial destigmatisation in an era of policy schizophrenia / International Journal of Urban and Regional Research, 2021, vol. 45, no. 3, pp. 423-441, DOI: 10.1111/1468-2427.12994.
Shields, R. ; Carney, S. ; Kameshwara, K. K. ; Dhanda, K. R. ; Banerjee, S. ; Shajahan, P. K. ; Singh, G. B. ; Bista, M. B. ; Krishna, G. ; Paudel, M. ; Singh, A. ; Hernandez, A. S. / The double pendulum: Accountability relationships and learning in urban South Asia / International Journal of Educational Development, 2021, vol. 84, DOI: 10.1016/j.ijedudev.2021.102438.
|
Pd.D. Thesis
Peer-reviewed
Ulstrup, E. / Brudflader i universitetets læringsrum: En undersøgelse af forholdet mellem didaktiske intentioner og studerendes deltagelse i kursusundervisning / Roskilde Universitet, 2021.
|
|
|
|
|
|
|
Om IMT Nyhedsbrev
|
|
Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
Indslag og billeder
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: fredag d. 1. oktober 2021
Udkommer: fredag d. 15. oktober 2021
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|