|
|
|
|
|
|
|
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
|
- Andreas' klumme
- Om studieledelse og overgange til kommende uddannelsesudbud
- Seminar om HUMTEK og opfølgning
- Sygemelding og registrering af sygdom og fravær
- Sekretariatet på IMT holder arbejdsseminar 10. – 11. november 2021
- IMT-seminar 11. – 12. januar 2022
- Nye forskningsprojekter
- RE:ERUA
- Safeguarding Diversity in News Recommendation
- Hverdagsliv og diabetes hos aldrende migranter i Danmark – et pilotstudie baseret på narrativ naturbaseret sundhedsfremme
- SMIL - Study Milieu and Intercultural Learning Research and Development
- IMT kort nyt
- Ph.d.-forsvar
- IMT’s sekretariat – organisering og kontaktpunkter
- Personalia
- IMT arrangementer
- Eksterne IMT arrangementer
- EAE efterår 2021
- Nye IMT publikationer
- IMT mødematerialer og presseklip
- Om IMT Nyhedsbrev
|
|
|
|
|
Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi
|
|
Det er sent torsdag aften, og jeg har netop fortalt familien om dagens besøg af Anders Morgenthaler, som optrådte med foredraget ”Frelst”, på det første af tre planlagte bæredygtigheds arrangementer for studerende og ansatte. Et spændende oplæg som cirkulerede om tre væsentlige pointer: Anders Morgenthalers behov for at kunne se sine børn i øjnene, og sige han havde gjort en positiv forskel; den enorme følelse af tilfredshed det giver at være en del af noget konkret forbedrende og gerne i et fællesskab; og endelig hans fascination og tro på hvor voldsom disruption der var på vej inden for såvel fødevarer, energi og arbejdsfællesskaber. Et stærkt inspirerende foredrag, som lagde en del til hvad man måske havde forventet, hvis man især kendte Anders Morgenthaler fra hans daglige stribe i Politiken. Jeg ser frem til næste arrangement i rækken d. 27 januar.
I de forløbne uger har jeg holdt samtaler med de kolleger, som var interesserede i forfremmelsesprogrammet til professor. Det har været gode og inspirerende samtaler, og det er dejligt at have lejlighed til at diskutere udviklingsmål med så mange dygtige og dedikerede forskere. Jeg forsøger med så høj grad af transparens i processen som muligt. Totalt har jeg haft samtaler med 11 lektorer, og jeg mangler en enkelt. Et par stykker har meddelt at de ikke ønsker at ansøge i denne runde, et par stykker overvejer, og foreløbigt 5 har nu besluttet at søge ind på programmet i år. UL har netop vedtaget de skabeloner etc. som skal ligge til grund for ansøgningen, det regner jeg med vi kan cirkulere om 10 dages tid. Ansøgningsfristen er udsat til 15 januar 2022, grundet forsinkelser med at udarbejde ansøgningsskabelonerne. Jeg har opfølgende møder med ansøgerne når skabelonerne er tilgængelige.
Vi har fra starten været opmærksomme på evt. køns-bias i dette redskab – ud fra en banal-psykologisk formodning om at mænd er generelt mere selvovervurderende end kvinder. Af de 12 jeg har talt med, er der 4 mænd og 8 kvinder. Det er indlysende at vi på IMT har en del kvalificerede ansøgere – også udover dem jeg nu er i dialog med. Jeg har derfor allerede nu besluttet at fortsætte med en ny runde i 2022. Et udvalg af fem af vores professorer er nu i færd med at identificere 3 internationale medlemmer til review-panelet, som derudover kommer til at bestå af en IMT professor (sekretær for udvalget) og en ISE professor.
På IR mødet i onsdags præsenterede institutledelsen en række forslag til revision af den måde vi bruger frikøb og allokering på. Papiret gav anledning til en del kommentarer, da forslagene ikke tidligere har været forelagt eller diskuteret i andre fora. På mit første IR møde i marts, diskuterede vi hvordan IR skulle arbejde, og vi besluttede at en vigtig funktion kunne være, at IR skulle ”klæde institutledelsen på” – ikke kun i forhold til aktuelle sager, men også mere grundlæggende spørgsmål – en slags reference for IMT’s position på forskellige punkter. Derfor valgte vi at præsentere papiret på IR som det første, og bad om input til proces for drøftelse af de forskellige elementer i papiret. Beslutningen blev at splitte forslagene op i tre grupper, og køre dem separat i hver sin proces – en relaterer sig til styrket understøttelse af fixed-term ansatte og arbejdsdelingen mellem ph.d-skolen og forskergrupperne, en relaterer sig til frikøb og minimumsniveau for undervisning, og den sidste og mindste relaterer sig til timenormer for diverse opgaver. Der bliver meldt en procesplan ud for hver af de tre områder, og der bliver god mulighed for at drøfte spørgsmålene i de relevante fora og bredt på instituttet.
Ledelsen har tre overordnede formål med initiativet:
- At sikre forskningsdækningen på vores uddannelser,
- at sikre at frikøbsmodellen styrker forskningen og forskningstiden bedst muligt, samt
- at vi får styrket vores understøttelse af fixed term ansatte.
Jeg ser frem til de fortsatte diskussioner på disse emner.
Der er netop opslået 4 stillinger på IMT, og totalt 10 på RUC, som knytter sig til erhvervsklyngerne. Stillingerne som er adjunkturer og/eller lektorater er tilknyttet PLIS, Bæredygtig Digitalisering og METRIK, og de knytter sig til CLEANTECH, Food and Bio samt DigitalLead klyngerne. Forskningsdelen af stillingerne er finansieret af RUCs bevilling til området, institutterne betaler for undervisningsdelen, og stillingerne bidrager således til at styrke forskningsdækningen af vores uddannelser.
Jeg håber I vil dele opslagene i jeres netværk, så vi kan få fire nye dygtige og gode kolleger.
|
De bedste hilsner
Andreas de Neergaard
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
|
|
|
|
|
Om studieledelse og overgange til kommende uddannelsesudbud
|
|
I forbindelse med overgangen fra nedlæggelsen af de nuværende kombinationsuddannelser til opstarten af de kommende kandidatuddannelser har ledelsen vurderet at det er en god lejlighed til at indgå nye aftaler om studieledelse. I planen for rekruttering af nye studieledere og overgangen til afvikling af eksisterende kombifag og nedlæggelse af uddannelser, rettes der fokus mod studieledernes mulighed for samtidigt at være aktive forskere og mod studieledernes samlede karriereperspektiver.
Det er forventningen, at en stor del af de studerende vil kunne overflyttes til nye kandidatuddannelser uden merittab og kombinationsuddannelserne er nu lukket for optag. Derfor vil hovedaktiviteten på uddannelserne være på de nye uddannelser. Det er ledelsens ønske at rette opmærksomheden omkring udvikling og drift mod det kommende uddannelsesudbud. Derfor nedlægges studielederposten på de nuværende kombinationsuddannelser pr.1. februar 2022. Desuden flyttes studieledelsen af alle fagmoduler ind under studieledelsen af den relevante kandidatuddannelse i det nye udbud. Studielederne vil få det faglige ledelsesansvar for de fagmoduler, som hører under de kommende kandidatuddannelser. Studielederne kan vælge at udpege en koordinator/modulansvarlig for hvert fagmodul og tildele timer for varetagelsen af denne opgave.
I overgangen frem mod kombinationsuddannelsernes endelige ophør, kan der forekomme konkrete opgaver i forbindelse med udbud af enkeltaktiviteter på nedlagte kombinationsfag, som den nye studieleder ikke nemt kan varetage. Det kan være opgaver som vedrører koordinering af et semesters aktiviteter og vejlederfordeling. Sådanne opgaver beskrives i et samarbejde mellem ledelse og den afgående studieleder, som også kan varetage de konkrete opgaver. Ledelsen foretager den endelige timefastsættelse af de konkrete opgaver og de fastsættes efter STÅ produktion. Timerne bortfalder når opgaven ophører. Varetagelsen af sådanne opgaver betragtes ikke som studieledelse.
|
|
|
|
|
Seminar om HUMTEK og opfølgning
|
|
Onsdag d. 29. september blev der afholdt seminar om HUMTEK’s udfordringer og fremtid. Anledningen var, at HUMTEK har oplevet et dramatisk fald i ansøgere, at uddannelsen gennem en årrække har haft problemer med forskningsbaseringen og dermed har haft svært ved at sikre kontinuiteten i allokeringen til uddannelsen. Uddannelsen bidrager de fleste faglige miljøer på IMT til og problemerne må betragtes som en fælles opgave at tage hånd om. Alle instituttets ansatte var inviteret til seminaret og repræsentanter fra mange fagmiljøer deltog.
Ved seminaret præsenterede Andreas en række nøgletal, som kan hjælpe med at belyse baggrunden for dele af uddannelsens problemer. Dertil præsenterede Hans og Camilla en uddybning af problemernes karakter og udkast til retning på udviklingsarbejdet på baggrund af den nyligt gennemførte interne uddannelsesevaluering med eksterne eksperter (IUE). På baggrund af det indledende oplæg gav de fremmødte i mindre grupper indspil til den videre udvikling på baggrund af opgaveformuleringer:
- Hvilke forslag har gruppen til udviklingsopgaver eller aktiviteter som retter sig mod rekruttering, formidling og profil?
- Hvad skal der i særlig grad rettes opmærksomhed mod ifht tilrettelæggelse af undervisningen og forskningsbasering?
- Hvordan kan man arbejde med uddannelsens struktur?
De mange indspil fra grupperne blev samlet på en padlet og vil levere input til det videre arbejde. Et udpluk af tilbagemeldingerne lyder:
”Formidlingen på RUC.dk består ikke bullshit prøven - den er nydelig, men der er for mange fyldord hvor man ikke er overbevist. At det er er hyggeligt at arbejde sammen og at man kan lave projekter er ikke unikt. I bedste tilfælde kommunikerer det elitært til de stærke studerende i værste fald giver det ikke et indtryk af hvad vi vil med uddannelsen og hvad man kan få ud af den.”
”I kommunikationen af uddannelsen er det vigtigt at det er tydeligt, hvad man kan blive - sammenhæng mellem kernefagligheden”
”Udtræk de hyppigst forekommende stillinger fra humtek-alumner og brug dem som konkret profilering af hvad der kan bruges”
”Uddannelsens navn skal være kendt af enhver HTX underviser og de skal have anledning til at besøge uddannelsen som del af deres HTX uddannelse”
”Nyt navn, så man forstår hvad uddannelsen omfatter”
”Onboarding-strategi i forhold til at fastholde den andel af de studerende som er akademisk udfordret”
”Risiko for at fagmodulerne ikke kobler stærkt nok til deres kandidatuddannelser (også allerede fra 1. år)”
”Manglende fælles grundlag at arbejde på, fordi faglighederne er så forskellige”
”Nogen synes det kniber med den faglige identitet underviserne imellem. Der kunne med fordel arbejdes med at styrke det faglige miljø mellem de ansatte.”
”Mere hands on - bedre sammenhæng med Fablab”
I løbet af oktober/november nedsættes en arbejdsgruppe, som får til opgave at komme med deres bud på, hvordan uddannelsen kan udvikles. Nedsættelsen af en arbejdsgruppe og udarbejdelse af et kommissorium for gruppen, er en del af den handleplan, som IUE’en ledte frem til. Instituttet vil desuden styrke understøttelsen af formidlingen af uddannelsen i offentligheden frem mod næste runde optag. Målet er både at sikre at HUMTEK også i fremtiden svarer på de væsentlige spørgsmål og at mange unge uddannelsessøgende får øje på dens potentiale.
|
|
|
|
|
Sygemelding og registrering af ferie og fravær
|
|
I tilfælde af sygdom skal man registrere i PROMARK – der kan tilgås fra INTRA – eller fra www.frav.ruc.dk
Ud over denne registrering bør der gives besked til nære kolleger og andre som berøres af sygefraværet. Sygemelding sendes tillige til imt-sekretariat@ruc.dk – ligesom der aktiveres fraværsbesked i OUTLOOK, hvis du ikke besvarer mails.
Når du er rask igen – husk at registrere dette i PROMARK
|
|
|
|
|
Sekretariatet på IMT holder arbejdsseminar 10. – 11. november 2021
|
|
Sekretariatet vil på seminaret arbejde med at udvikle kompetencer og procedurer og endeligt fastlægge placeringen af opgaver efter genåbningen: Flere af sekretariatets medarbejdere gennem mange år er gået på pension og nye er startet. En række opgaver har skiftet plads. De særlige arbejdsforhold og opgaver under nedlukning skal nu finde ”en ny normal”. Mange aktiviteter – især reboarding og seminaraktiviteter - skal indhentes. Hjemmearbejdet fylder mere end før Corona.
Sekretariatet har sikret, at arrangementer på disse dage understøttes – men sagsbehandling i disse dage vil være beskeden.
|
|
|
|
|
IMT-seminar 11. – 12. januar 2022
|
|
IMT holder et 2-dages institutseminar 11. – 12. januar 2022 på Konventum i Helsingør for alle instituttets medarbejdere.
Programmet er under udarbejdelse og har bl.a. været forelagt institutrådet med opfordring til at komme medforslag til oplæg, diskussioner, drøftelsespunkter etc
Foreløbige emner er foreslået:
- Forskningsevaluering – introduktion til processen og vedtagelse af forskningsfelter
- Forskergruppernes strategi og arbejde – grupper og i plenum
- Tematiske diskussioner om udvalgte emner som falder inden for forskergruppernes arbejde – e.g. understøttelse af fixed term ansatte; Inspirerende arbejdsmiljø og samarbejde etc.
- Tværfaglige emnefelter og udvikling af fælles projekter/tematikker
- Udvikling af undervisningsformer
Program udsendes ultimo oktober
|
|
|
|
|
Nye forskningsprojekter
|
|
Nyt forskningsprojekt: RE:ERUA - HORIZON 2020 projekt
af Katia Dupret
Roskilde Universitets andel af RE:ERUA’s budget er 3,7 millioner kroner. Projektets totale budget er ca. 15 millioner kr. Projektet starter 1. oktober 2021 og løber i tre år (til oktober 2024).
Roskilde universitet er en del af en Europæisk Reform Universitets Alliance, hvor RE:ERUA er den del af ERUA-projektet, som handler om at modne og afprøve konkrete samarbejder omkring uddannelse, forskning og innovation. Projektet sætter spot på de deltagende og samfundsengagerende elementer ved uddannelse, forskning og innovation ud fra et tværfagligt perspektiv, der forbinder samfundsvidenskab og humaniora med naturvidenskab, datalogi og ingeniørvidenskab.
De overordnede mål for hele alliancen handler om:
- At lave en strategiplan for forsknings- og innovationsengagement, der identificerer tematiske og metodiske fællesskaber inden for alliancen. Samtidig vil projektet kortlægge barrierer og hindringer for implementering af en fælles strategi for ansvarlig forskning og innovation (RRI).
- Afprøvning af eksperimenter og pilotforsøg der udforsker innovation og samfundsengagement med fokus på ansvarlig forskning. Fx. gennem borgerinddragelse, der kan skaleres op og gøres mainstream (fx Citizen science) og udvidelse af forskningssamarbejder med forskellige aktører med fokus på ansvarlig forskning.
- Fokus på at styrke den menneskelige kapital med særlig fokus på kvinder og unge forskere.
- Bygge strukturer for Open Science på alle partnerinstitutioner for at øge gennemsigtigheden og tilgængeligheden for alle. Udvikling af infrastruktur, ressourcer og procedurer inden for alliancen for at forbedre forskningssamarbejde, innovation osv. i.e. fælles forskningsdatabaser, delte laboratorier og biblioteker mv.
Forskningsleder Katia Dupret skal sammen med et stærkt team på IMT lede en delmængde af Re:ERUA, dvs. en arbejdspakke, der handler om at udrede og undersøge hvad ”ansvarlig forskning” er, og hvordan det kan understøttes. Arbejdspakken handler også om at fremme interessen og engagementet i ansvarlig forskning og innovation (RRI) i alle sektorer (NGO'er, politikere, universiteter, erhvervsorganisationer, brancheforeninger, fonde, forskere osv.) på tværs af alliancens partnere, hvor greb som god regeringsførelse, gensidig læring, partnerskaber er central.
|
Nyt forskningsprojekt: Safeguarding Diversity in News Recommendation.
af Hua Lu
VILLUM FONDENs Villum Synergy programmehar bevilliget 3 millioner kroner til projektet ledet af Hua Lu (IMT, PI i datologi) og Jannie Møller Hartley (IKH, PI i journalistik).
Nyhedsdiversitet udgør et vigtigt samfundsmæssigt fundament for at opretholde balancen og undgå polarisering af det journalistiske indhold og informerede borgere. Men princippet om diversitet og pluralisme risikerer at blive eroderet af data, algoritmer og kunstig intelligens (AI) i den digitale personaliserede æra. Dette projekt undersøger diversitetens tilstand, og hvordan personaliserings-modeller kan re-designes eller justeres, så de passer til forskellige normative mål for nyhedsdiversitet i en dansk publicistisk kontekst.
Dette tværfaglige projekt samler data science-forskere, journalistikforskere og en nyhedsorganisation. Bevillingen finansierer en postdoc -forsker i datalogi og en forskningsassistent i journalistik samt en række workshops med stakeholders og medier.
|
Nyt forskningsprojekt: Hverdagsliv og diabetes hos aldrende migranter i Danmark – et pilotstudie baseret på narrativ naturbaseret sundhedsfremme
af Karen Christen og Anne Leonora Blaakilde
Nyt forskningsprojekt ved Center for Sundhedsfremmeforskning om tyrkiske kvinder og hverdagsliv med diabetes har modtaget 576000 kr. fra Steno Diabetes Center Sjælland.
Projektet er finansieret af Steno Diabetes Center Sjælland og udføres af Karen Christensen og Anne Leonora Blaakilde (lektorer på RUC) i samarbejde med Liv Stubbe Østergaard fra Steno Diabetes Center Sjælland. Forskningsprojektet har titlen: ”Hverdagsliv og diabetes hos aldrende migranter i Danmark – et pilotstudie baseret på narrativ naturbaseret sundhedsfremme”.
Der er dokumenteret højere prævalens af type 2-diabetes blandt personer med etnisk minoritetsbaggrund sammenlignet med majoritetsbefolkningen i Danmark, og dette pilotstudie retter sig derfor mod migranter i Danmark, som har eller er i risiko for at få diabetes. Danske kommuner har ikke megen opmærksomhed på migranters sundhed, herunder diabetes.
Med dette studie introduceres en ny metode inden for både forsknings- og praksisfeltet, som vi kalder ”narrativ, naturbaseret sundhedsfremme”. Metoden er tværfaglig i den forstand, at vi kombinerer inspirationer fra øko-terapi, yoga, sociologi, etnologi og folkesundhedsvidenskab. Og den er tværsektoriel ved at inkludere et samarbejde mellem Roskilde Universitet, Steno Diabetes Center Sjælland, Roskilde kommune og en lokal migrantforening. Formålet med pilotstudiet er at sætte fokus på hverdagsliv og håndtering af diabetes blandt en gruppe tyrkiske kvinder i alderen 40+. Pilotstudiet bidrager til følgende: Vi skaber et narrativt naturbaseret sundhedstiltag sammen med de deltagende migranter. Hensigten er, sammen med dem, at finde en relevant måde at bidrage til sundhedsfremme. Vi betragter sundhedstiltaget som et eksperiment, der kan inspirere til en praksismodel med mulighed for implementering i andre danske kommuner. Endelig vil vi supplere analysen af praksistiltaget for deltagergruppen med livshistoriske interviews og anvende den samlede analyse til at udvikle kvalificerede forskningsspørgsmål til videre forskning i krydsfeltet mellem migration, hverdagsliv og ulighed i sundhed.
|
|
|
|
|
SMIL - Study Milieu and Intercultural Learning Research and Development
|
|
af Jørgen Rafn
Denne pædagogiske enhed har fungeret et par år og planen er at vores aktiviteter skal udvikles og udvides og derfor vil vi gerne invitere flere kollegaer med i vores arbejde.
Derfor først en introduktion til den sammenhæng SMIL indgår i og bagefter hvilke aktiviteter vi har gang i og hvilke planer vi har for det videre arbejde.
|
For 10 år siden etablerede alle 8 danske universiteter sammen med det store kinesiske universitet UCAS: University of Chinese Academy of Sciences et dansk-kinesisk universitetspartnerskab ”Sino-Danish Center for Education and Research” og nord for Beijing på Campus Yanqihu er der nu en fin bygning, hvor en stor del af undervisningen i de 8 kandidatuddannelser har foregået og til dels foregår – herom nedenfor.
|
SDC-bygningen på Yanqihu Campus
|
Billedet fra semesterstart 2019 er sådan set et godt billede på SMILs arbejde: På trappen sidder alle de danske og andre europæiske studerende og oppe på gulvet står de kinesiske studerende. Godt adskilt – ikke så mærkeligt på den første dag men også en langsigtet udfordring at få skabt et fælles studiemiljø hvor kinesiske studerende kommer fra vidt forskellige bacheloruniversiteter med forskellige erfaringer med læringskulturer og forankret i en kinesisk kultur og så danske og internationale studerende også fra forskellige bacheloruniversiteter og med undervisningserfaringer, der er ganske forskellig i forhold til de kinesiske studerende.
Det er i dette interkulturelle spændingsfelt at SMIL arbejder og udvikler aktiviteter, der kan understøtte forståelse for de forskellige læringskulturer og give ideer til hvordan de studerende selv kan tage hånd om det i klassen og i gruppearbejdet.
Arbejdet med studiemiljøet på SDC har i 2020 og nu 2021 fået den ekstra udfordring at Kina har lukket for at de danske/internationale studerende kan komme til Kina (Covid 19) og derfor arbejder vi også på at skabe et vist studiemiljø via online-aktiviteter.
Det videre udviklingsarbejde vil bl.a. dreje sig om uddanne lærerne/forskerne fra de danske/internationale universiteter samt de kinesiske lærere/forskere fra UCAS i at understøtte det interkulturelle studiemiljø så der kan blive opbygget en særlig ”SDC interkulturel kompetence” som man også kan tage med sig videre på f.eks. arbejdsmarkedet.
Dette arbejde skal udvikle sig til en fælles dansk/kinesisk pædagogisk SDC-enhed.
|
Udover de konkrete interventioner fysisk og online som vi udvikler og gennemfører, arbejder vi også på at få nedsat en gruppe med deltagelse af forskere indenfor det interkulturelle læringsfelt, som kan bidrage til at udvikle både det forskningsmæssige og de konkrete interventioner. Vi vil derfor gerne have flere kollegaer fra RUC til at indgå i arbejdet både med det forsknings-mæssige og med de konkrete interven-tioner online og forhåbentligt fysisk på Yanqihu Campus nord for Beijing.
|
Efter 2-3 dages introduktionsforløb var de meget mere sammen…..
|
|
|
|
|
IMT kort nyt
|
|
Udlån af ZOOMBAR og WEB-camera
Instituttet råder over 5 zoombar (større møder) og 4 web-cams samt mikrofon (mindre møder) som kan lånes ved at rette henvendelse til Mastersekretariatet – imt-master@ruc.dk
|
Henning Salling Olsen holder festforelæsningen ved jubilæumsseminar i Luxembourg
af Henning salling Olsen
RUCs uddannelsesforskning er velkendt ude i verden. Da Luxembourgs Arbeitnehmerkammer/ Chambre de Salariés afholdt et 50-års jubilæumsseminar for ”Formation Continue” d. 6. oktober 2021, var Henning Salling Olesen inviteret til at holde festforelæsningen med overskriften: Individuelles Recht auf Weiterbildung: ein wesentlicher Bestandteil einer erfolgreichen Bildungspolitik.
”Arbeitnehmerkammer” er på en måde at sammenligne med Fagbevægelsens Hovedorganisation – men også noget helt andet. I en række lande (bl.a. også Tyskland, Østrig, ) er ”Kamre” officielle fællesrepræsentationer for arbejdstagere henholdsvis arbejdsgivere, som er skrevet ind i grundlove eller lignende. Blandt de øvrige talere var henholdsvis den luxembourgske underviningsminister og arbejdsminister.
|
Lektor emeritus Keld Helsgaun vinder international forskningskonkurrence i ruteplanlægning
af Keld Helsgaun
Ruteplanlægning er et af de mest studerede problemer i operationsanalyse. Selv små forbedringer kan spare penge for transportfirmaer samt spare energi og dermed føre til reduktion af miljømæssige omkostninger.
En nyligt afholdt international konkurrence, organiseret af Amazon og MIT, havde som mål at udvikle algoritmer, der lærer og benytter erfarne chaufførers viden.
I det virkelige liv afviger chauffører fra matematisk optimerede ruter. Chaufførerne benytter viden om, hvilke veje der er vanskelige at køre på, hvor trafikken er tæt, hvor og hvornår det er let at finde en parkeringsplads, pakkestørrelser og mange andre faktorer, som eksisterende optimeringsmetoder ikke kan indfange.
Deltagerne i konkurrencen blev bedt om at bestemme ruter, der - så godt som muligt - matchede ruter, som erfarne chauffører havde valgt. I den første del af konkurrencen skulle algoritmer lære chaufførernes viden ud fra ca. 6.000 historiske ruter. I den anden del skulle de udviklede modeller beregne ruter for ca. 3.000 historiske instanser, hvor chaufførernes ruter var ukendte for deltagerne. De beregnede ruter fik tildelt en score, der afhang af deres afvigelse fra chaufførernes ruter.
Konkurrencen tiltrak mere end 2.000 deltagere fra hele verden. 229 teams blev dannet, og 45 med medlemmer fra 29 forskellige lande indleverede en løsning til bedømmelse.
Et team bestående af lektor emeritus Keld Helsgaun, Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet, Danmark, professor William Cook, Combinatorics and Optimization, University of Waterloo, Canada, og lektor Stephan Held. Forschungsinstitut für Diskrete Mathematik, Universität Bonn, Tyskland vandt førstepræmien på 100.000 USD.
|
Den metode, teamet anvendte, benyttede en simpel strafbaseret lokalsøgningsteknik, der oprindeligt er udviklet af Keld Helsgaun som en udvidelse af hans programmel til løsning af Den rejsende sælgers problem (på engelsk forkortet TSP). Teamet benyttede teknikken til at håndtere kombinationer af hierarkiske rutebetingelser, der læres ud fra historiske data. Metoden var særdeles effektiv og gav en score, der var 42% bedre end scoren for det team, der besatte andenpladsen.
Vinderteamets løsningsmetode er beskrevet i: Cook, W., Held, S., & Helsgaun, K. (2021): Local Search with Learned Constraints for Last Mile Routing. In M. Winkenbach, S. Park, & J. Noszak (Eds.), Technical Proceedings of the 2021 Amazon Last Mile Routing Research Challenge (pp. XX1.1-XX1.12). [XXI] MIT Libraries.
|
To IMT-studerende fra Datologi og Informatk på IT-landsholdet
af RUC Kommunikation & Presse
Interesseorganisationen Technology Denmark sætter fokus på at få flere kvinder på it-området, og for at sætte det på dagsordenen står organisationen bag IT-Landsholdet, som er finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022.
På IT-Landsholdet skal 15 rollemodeller vise, hvordan man finder vej på landets it-uddannelser. Rollemodellerne er studerende på videregående uddannelser i Danmark.
Technology Denmark og Teknologipagten samarbejder med en række uddannelsesinstitutioner og virksomheder, og målet med indsatsen er at sikre, at Danmark ikke kommer til at mangle it-specialister til fremtiden og samtidig inspirere kommende studerende til at vælge en såkaldt STEM-uddannelse. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics.
To af de udvalgte til IT-Landsholdet er de studerende Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen fra Datologi og Informatik på IMT, Roskilde Universitet.
|
Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen. Foto: Technology Denmark
|
|
|
|
|
Personalia
|
|
'Nye' TAP'er
Bente Larsen og Christine Mulvad er pr. 1. oktober ansat som forskningskoordinator. De sidder i det forhenværende institutsekretærkontor i bygning 02.
Ny ph.d-studerende
Tommy Hvidsten er startet som ph.d.-studerende på LASI-programmet med et ph.d.-projekt om ”Høyere yrkesfaglig læringsarbeid i læringsfabrikker”. Tommy er indskrevet med en arbejdspladsfinansieret ph.d. - finansieret af Fagskolen i Viken i Norge. Hans vejleder er Niels Warring.
|
|
|
|
|
Ph.d.-forsvar
|
|
29. september forsvarede Nina Moesby Bennetsen sin ph.d-afhandling
med titlen: ”Everyday life in a changing climate: Exploring young Copenhageners’ small stories about experiencing and responding to climate change in everyday life”
|
29. oktober forsvarer Louise Søgaard Hansen sin ph.d-afhandling
med titlen: "Patientinddragelse: Hvad bliver det til? En undersøgelse af patientinddragelse i fysioterapi"
|
|
|
|
|
IMT’s sekretariat – organisering og kontaktpunkter
|
|
Arbejdet i IMT’s sekretariat varetages i teams, hvor medarbejderne arbejder sammen og bistår hinanden på baggrund af opgavetype, travlhed, fravær og evt. i lyset af tilstedeværelse/hjemmearbejde.
Derfor er indgangen til de respektive teams primært funktionsmails.
Når sekretariatsmedarbejdere arbejder hjemmefra er det markeret i OUTLOOK-kalenderen. Sekretariatets medarbejdere kan træffes på TEAMS – men kan naturligvis være optaget af møder eller arbejdsopgaver.
Sekretariatets teams:
IMT’s sekretariat er organiseret i teams/arbejdsgrupper:
Sekretariatsledelse, HR og generelle sekretariatsopgaver:
Hermod Ringgaard
Rebekka Knudsen
Sandra Kildevang Andersen
Gennem denne mail får du hurtig opgaveløsning og tilbagemelding – og er du i tvivl om, hvor du skal henvende dig, så brug denne mail. Sekretariatet fordeler opgaverne til de rette kolleger.
Allokering, semesterplanlægning, timeregnskaber
Rebekka Knudsen
Zabrina Møller Petersen
Her registreres ønsker vedr semesterplanlægning, allokering og timeregnskaber for VIP.
Uddannelsesgruppen
Kirsten Habo
Le Lindberg
Morten Vest Hansen
Niels-Erik Parbst
Studienævnssekretariat, studieordninger, kvalitetsarbejdet vedr. uddannelser, studiemiljø
Mastersekretariatet
Kim Fomsgaard
Lene Hagbert Hansen
Troels Kure
Ulla Madsen Topp
Master- og diplomuddannelser, VEU-aktiviteter, konferencer- og seminarer, Ph.d.-forsvar, Ph.d.-kurser og seminarer
Forsknings- og Ph.d.-service
Bente Larsen, forskningskoordinator
Christine Mulvad, forskningskoordinator
Signe Skov, Ph.d.-koordinator
Funktionsmail:
Indgang til arbejde med forskningsansøgninger – og Ph.d.-skolens sekretariat
Økonomi- og projektstyring
Carsten P Sørensen
Karina Larsen
Mehida Ramovic
Funktionsmails:
Instituttets økonomi, forskningsprojekters økonomi
Servicegruppen
Anne-Mette Ørtz Jensen
Lisa Rahbeck Calundann Jakobsen
Service til møder, kurser og seminarer
Nyhedsbreve og Ph.d.-afhandlinger
Niels Hilfling Nielsen
|
|
|
|
|
IMT arrangementer
|
|
25. oktober kl. 10-15: CeDif årskonference
Centerleder Annegrethe Ahrenkiel udtaler: ” Så kan vi endelig holde vores årskonference om ulighed, som vi har måttet udskyde pga. Corona. Kom og hør spændende oplæg om børns sociale præferencer og om pædagogisk arbejde med børn i udsatte positioner og deltag i diskussion om migrantbørns møde med daginstitutionen, om normkritisk evalueringskultur eller om programmer som svar på ulighed. Vi ser frem til at se jer igen og husk at tilmelde jer!”
Årskonferencens tema er ulighed, med særligt fokus på, hvordan daginstitutionerne kan spille en vigtig rolle i at løse ulighedsproblemet, der ulighedsproblemet bliver ofte definere som en læringsulighed. Men kan daginstitutionerne udligne geografisk, kulturel og social ulighed? CeDif årskonference stiller skabt på ulighedsbegrebet og på daginstitutionernes muligheder for at løse den vifte af ulighedsproblemer, de står overfor. Vil tiltagende være tilstrækkelige? Er det de rigtige tiltag? Og hvad sker der, når de iværksættes?
|
27. oktober kl. 9: Afskedsreception for Anne, Liselotte og Randi
På denne dag vil der være mulighed for at få sendt dem godt på pension - selvom de allerede tog afsted under corona-nedlukningen i foråret 2021.
Kom forbi og hils på dem!
|
29. oktober, - auditorie A, 03: IMT frokostmøde
10.-11. november : Eksternt TAP-seminar
|
26. november: Personalemøde
|
Eksterne IMT arrangementer
|
|
19. november kl. 15.30: Bogreception Hakan Kalkan: Veje til Respekt: Om gadens liv på Nørrebro
Den 19. november lanceres Hakan Kalkans banebrydende sociologiske værk og dybdegående undersøgelse af, hvad nogle kalder for “bander” og “bandemiljø”. I Kalkans bog bliver det kaldt for “gaden” og “gadekultur” og Kalkans indsigt er en sand sociologisk guldgrube af viden, hvis man vil forstå unge mænd på kanten af samfundet.
Ved boglanceringen vil Hakan Kalkan i samtale med forlagsredaktør Marie Heinskou fortælle mere om bogens indsigter og arbejdet med bogen. Efterfølgende vil der være tid til bogsignering over et glas og lidt snacks.
Til arrangementet vil man kunne købe bogen med 25 % rabat.
Tilmelding til arrangementet er vigtigt, da der er begrænsede pladser. Det skal ske ved at sende en mail til: LH@gyldendal.dk
Sted: Gyldendal, Klareboderne 3, København
Vi glæder os til at se jer!
|
|
|
|
|
EAE efterår 2021
|
|
EAE offers courses for academic staff within university pedagogy, including digital support for teaching, management, dissemination and research tools.
|
Kollegial intervision for erfarne projektvejledere – start 14. oktober 2021
Dette kursus bygger på deltagernes allerede etablerede vejledningspraksis og giver mulighed for at få nye perspektiver på egen praksis og ny inspiration til, hvordan forskellige udfordringer i vejledningsrummet kan løses. Kollegial intervision er en form for faglig udvikling, hvor refleksioner og ny praksis stimuleres, både ved at blive observeret og ved at være observatør. Hver enkel deltager tager udgangspunkt i selvidentificerede pædagogiske spørgsmål ift. egen vejledning. Kollegial intervision indebærer direkte supervisionsobservation efterfulgt af en konstruktiv dialog med kollegaer og en pædagogisk konsulent.
|
Projektledelse for forskere på RUC og SDU – start 07. feb. 2022
I samarbejde med SDU udbyder EAE dette kursus med fokus på at give forskere viden og værktøjer til at styre og lede forskningsprojekter effektivt, samt facilitere mødeledelse, gruppers udvikling og styregruppemøder. Efter kurset modtager deltagerne et certifikat, der kan bruges ift. store forskningsansøgninger som fx ERC, ligesom kurset kvalificerer til at kunne tage en international certificering i projektledelse. Kurset foregår dels online og dels på RUC.
|
New workshop from EAE:
PPL in course design and teaching
This workshop invites you to explore the potentials of PPL activities in your course design and teaching. The workshop is organized around three elements: The participants’ ideas and concerns about the integration of PPL in course design and teaching; introduction and discussion of relevant concepts and practices, and individual reflection and group work on PPL as means to facilitate students’ learning and engagement with course work. Upon completing the workshop, participants will be offered expert feedback on an outline for a PPL-based course design. This feedback is optional and is not a requirement to attain the workshop’s learning outcome.
|
NOTE: You can use this course to support your work with the activity descriptions for the new candidate programmes.
|
|
|
|
|
Nye IMT publikationer
|
|
Indberettet og valideret i perioden 21. august -
|
Visholm, S. / Family Psychodynamics in Organizational Contexts: The Hidden Forces That Shape the Workplace / Routledge, 2021, DOI: 10.4324/9781003164913.
Book Chapter
Peer-reviewed
Andreasen, T. ; Bulskov, H. ; Nilsson, J. F. / A Natural Logic System for Large Knowledge Bases / Frontiers in Artificial Intelligence and Applications: Information Modelling and Knowledge Bases XXXII, IOS Press, 2021, pp. 119-133, DOI: 10.3233/FAIA200824.
Ekman, S. / God ledelse som navigation i ambivalens / God Ledelse, Hans Reitzels Forlag, 2021.
Enroljas, B. ; Lundgaard Andersen, L. ; Gawell, M. ; Loga, J. / Between coercive and mimetic institutional isomorphism: Social enterprise and the universal Scandinavian welfare state / Social Enterprise in Western Europe: Theory, Models and Practice, RoutledgeFalmer, 2021, pp. 301-315, DOI: 10.4324/9780429055140-18-21.
Grosen, S. L. ; Kamp, A. ; Hansen, A. M. / Arbejde og teknologi / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 78-98.
Hansen, A. M. ; Kamp, A. ; Grosen, S. L. / Krop og arbejde / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 98-118.
Hansen, J. U. / En introduktion til kunstig intelligens og maskinlæring / Smart krig: Militær anvendelse af kunstig intelligens, Djøf Forlag, 2021, pp. 21-57.
Jørgensen, C. H. / Transitions - overgange fra uddannelse til arbejdsliv / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 182-202.
Lundgaard Andersen, L. ; Hulgård, L. ; Jakobsen, G. / Social enterprise in Denmark: Historical, contextual and conceptual aspects / Social Enterprise in Western Europe: Theory, Models and Practice, Routledge, 2021, pp. 37-51, DOI: 10.4324/9780429055140-2-4.
Mogensen, K. H. ; Stigemo, A. B. / Collective Memory Work on 'Students' Sense of Belonging: Practices of Involvement, Power and Learning / Involving Methods in Youth Research: Reflections on Participation and Power, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 185-213, DOI: 10.1007/978-3-030-75941-4_8.
Nielsen, K. T. ; Grosen, S. L. ; Weber, S. S. / Fra Taylor til platformsøkonomi: fortællinger om brud og kontinuitet i rammesætningen af arbejdslivet / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 17-36.
Olesen, H. S. ; Nielsen, B. S. / Kompetenceudvikling og erfaringslæring / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 118-139.
Ramos, I. ; Adam, F. ; Jaber, B. ; Weippl, E. ; Janssen, M. ; Elbanna, A. ; Lal, B. ; Plebani, P. ; Johnston, A. C. ; Da Xu, L. ; Mackrell, D. ; van der Merwe, A. ; Pries-Heje, J. ; Ralyté, J. ; Stirna, J. ; Krogstie, J. ; Jones, M. ; Mueller, B. / The Future of Information Systems in a Post-COVID World by TC8 (Information Systems) / IFIP Advances in Information and Communication Technology, Springer, 2021, pp. 333-360, DOI: 10.1007/978-3-030-81701-5_14.
Ringer, A. ; Holen, M. / Discursive Ethnography: Understanding psychiatric discourses and patient positions through fieldwork / Analysing Health Communication: Discourse Approaches, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 189-213, DOI: 10.1007/978-3-030-68184-5_8.
Singla, R. ; de Ponte, U. / Love in the context of transnational academic exchanges:: Promoting mental health and wellbeing / International Handbook of Love: Transcultural and Transdisciplinary Perspectives, Springer, 2021, pp. 599- 620, DOI: 10.1007/978-3-030-45996-3_32.
Skov, S. / Ph.D. by Publication or Monograph Thesis?: Supervisors and candidates Negotiating the Purpose of the Thesis when Choosing Between Formats / Re-imagining Doctoral Writing, University Press of Colorado, 2021, pp. 71-86, DOI: 10.37514/INT-B.2021.1343.2.03.
Stenslund, A. ; Bille, M. / Rendering Atmosphere: Exploring the creative glue in an urban design studio / Architectural Anthropology: Exploring lived space, Routledge, 2021, pp. 207-223, DOI: 10.4324/9781003094142-13-18.
Weber, S. S. ; Hansen, A. M. / Fagligheden i arbejdslivet: Arbejdslivet i fagligheden / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: problemstillinger og tendenser i arbejdslivet, Frydenlund Academic, 2021, pp. 58-78.
Not peer-reviewed
Meged, J. W. / Letter from Jane Widtfeldt Meged / Women's voices in tourism research: Contributions to knowledge and letters to the next generation, The University of Queensland, 2021, pp. 96-98
|
Journal article
Peer-reviewed
Buciek, K. / Ambiguity and (colonial) control in the hydrology of James Joyce´s Ulysses / Academia Letters, 2021, vol. 2021, no. 1406, DOI: 10.20935/AL1406
Bærenholdt, J. O. ; Fuglsang, L. ; Sundbo, J. / A coalition for 'small tourism' in a marginal place: Configuring a geo-social position / Journal of Rural Studies, 2021, vol. 87, pp. 169-180, DOI: 10.1016/j.jrurstud.2021.09.010
Dybbroe, B. ; Kamp, A. / Brugerinddragelse i psykiatrien: Professionel viden, ansvar og relationsarbejde i forandring. / Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, 2021, vol. 18, no. 34, pp. 91-112
Ellegaard, T. ; Bayer, S. A. / Restriktioner og åbninger: Institutionsliv under covidregler / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2021, vol. 2021, no. 2, pp. 67-78
Gaudio, N. ; Bonnet, C. ; Corre-Hellou, G. ; Couëdel, A. ; Hinsinger, P. ; Jensen, E. S. ; Journet, E. ; Justes, E. ; Kammoun, B. ; Litrico, I. ; Moutier, N. ; Violle, C. ; Naudin, C. ; Casadebaig, P. ; Gendre, X. ; Fort, F. ; Mahmoud, R. ; Pelzer, E. ; Médiène, S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Bedoussac, L. / Interspecific interactions regulate plant reproductive allometry in cereal-legume intercropping systems / Journal of Applied Ecology, 2021, vol. Early View, no. Online Version of Record before inclusion in an issue, DOI: 10.1111/1365-2664.13979
Grosen, S. L. ; Hansen, A. M. / Sensor-floors: Changing Work and Values in Care for Frail Older Persons / Science, Technology & Human Values, 2021, vol. 46, no. 2, pp. 254-274, DOI: 10.1177/0162243920911959
Hansen, L. S. ; Præstegaard, J. ; Lehn, S. / Patient-centeredness in Physiotherapy–A literature mapping review: A Literature Mapping Review / Physiotherapy Theory and Practice, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/09593985.2021.1923095
Heinskou, T. ; Beck, U. C. / Notes on leadership, management and the role of mentalization / Psychoanalytic Psychotherapy, 2021, vol. Latest Articles, DOI: 10.1080/02668734.2021.1959390
Holen, M. ; Ringer, A. / Brugerstyrede Indlæggelser: Mellem ”gammel” og ”ny” psykiatri / Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, 2021, vol. 18, no. 34, pp. 113-132
Højholt, C. ; Røn Larsen, M. / Fællesskaber og situeret ulighed – om børns betingelser for indflydelse og udvikling af livsførelse / Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, 2021, vol. 58, no. 2
Juutilainen, F. T. ; Jørgensen, S. H. ; Baird, A. E. ; Højholdt, N. C. ; Steensig Pelt, M. / The generation of a [multi’vocal] voice / Seismograf/DMT, 2021, DOI: 10.48233/SEISMOGRAF2612
Laghari, M. ; Müller-Stöver, D. S. ; Puig Arvanat, M. ; Thomsen, T. P. ; Henriksen, U. B. / Evaluation of Biochar Post‐Process Treatments to Produce Soil Enhancers and Phosphorus Fertilizers at a Single Plant / Waste and Biomass Valorization, 2021, vol. 12, no. 10, pp. 5517-5532, DOI: 10.1007/s12649-021-01358-5
Larsen, J. ; Bastos, M. S. G. ; Hansen, L. I. S. ; Hevink, L. M. ; Jostova, K. ; Smagurauskaite, D. / Bubble-Wrapped Sightseeing Mobilities: Hop-On Hop-Off Bus Experiences in Copenhagen / Tourist Studies, 2021, vol. 21, no. 3, pp. 387-403, DOI: 10.1177/14687976211007383
Lybæk, R. ; Kjær, T. / Biogas Technology as an “Engine” for Facilitating Circular Bio-Economy in Denmark: The Case of Lolland & Falster Municipalities Within Region Zealand / Frontiers in Energy Research, 2021, vol. 9, DOI: 10.3389/fenrg.2021.695685
Munar, A. M. ; Meged, J. W. ; Bødker, M. ; Wiedemann, C. / Existential Walking / Annals of Tourism Research, 2021, vol. 87, DOI: 10.1016/j.annals.2020.103118
Nielsen, K. T. ; Pilmark, A. ; Hansen, A. V. ; Dupret, K. ; Brander, E. / Ledelse uden ledere: Et casestudie i demokratisk organisering / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2021, vol. 23, no. 2, pp. 10-23
Pedersen, S. / Fællesskabets betydning i selvansvarliggørelsens tidsalder: Om vinterjordbær, recovery og kollektivt (selv)ansvar i Japan. / Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, 2021, vol. 18, no. 34, pp. 133-158
Polyanskaya, I. ; Eigsti, I. ; Braüner, T. ; Blackburn, P. R. / Second-order false beliefs and linguistic recursion in autism spectrum disorder / Journal of Autism and Developmental Disorders, 2021, vol. Latest Articles, DOI: 10.1007/s10803-021-05277-1
Pries-Heje, J. ; Johansen, J. ; Korsaa, M. / Symptom-based improvement recommendations / Journal of Software: Evolution and Process, 2021, vol. Early View, DOI: 10.1002/smr.2375
Schwabe, S. / A Heritage of Otherness: Memory Haunts and Urban Development on the 'Other Side' of Santiago de Chile / Ethnos, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/00141844.2021.1973057
Schwabe, S. / Order and Atmospheric Memory: Cleaning Up the Past, Designing the Future / City & Society, 2021, vol. 33, no. 1, pp. 40-58, DOI: 10.1111/ciso.12391
Staats, K. ; Christensen, K. ; Grov, E. K. ; Husebø, B. ; Tranvåg, O. / Healthcare professionals' perceptions of dignity-preserving care for older home-dwelling women with incurable cancer in Norway / Journal of Women and Aging, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/08952841.2021.1946375
Vestergaard, K. / Changes in Professionalism Through the Practice of Telemedicine: Conceptualizing a Situated Sense Filter / Professions and Professionalism, 2021, vol. 11, no. 1, DOI: 10.7577/pp.3857
Xu, J. ; Bao, Z. ; Lu, H. / A Framework to Support Continuous Range Queries over Multi-Attribute Trajectories / IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, 2021, vol. Early access, DOI: 10.1109/TKDE.2021.3100650
Not peer-reviewed
Kvist, A. T. ; Jensen, M. F. / Foreningslivets politiske potentiale / Kulturo, 2021, vol. 51, no. Grund, pp. 158-169
Yasuoka, M. / デンマークにおけるICT教育 / Monthly Jichiken, 2021, vol. 63, no. 744, pp. 59-67
Yasuoka, M. / 電子政府の進捗にいかに強制力が活用されたか / Nextcom, 2021, vol. 47, pp. 22-30
|
Article in proceedings
Peer-reviewed
Chan, H. K. H. ; Liu, T. ; Li, H. ; Lu, H. / Time-Constrained Indoor Keyword-Aware Routing / Proceedings of 17th International Symposium on Spatial and Temporal Databases, SSTD 2021, Association for Computing Machinery, 2021, pp. 74-84, DOI: 10.1145/3469830.3470895.
Homewood, S. ; Hedemyr, M. ; Ranten, M. F. ; Kozel, S. / Tracing Conceptions of the Body in HCI: From User to More-Than-Human / CHI 2021 - Proceedings of the 2021 CHI Conference on Human Factors in Computing Systems: Making Waves, Combining Strengths, Association for Computing Machinery, 2021, DOI: 10.1145/3411764.3445656.
Majumdar, R. ; Kothiyal, A. ; Mishra, S. ; Pande, P. ; Li, H. ; Yang, Y. Y. ; Ogata, H. ; Warriem, J. M. / Design of a critical thinking task environment based on ENaCT framework / Proceedings - IEEE 21st International Conference on Advanced Learning Technologies, ICALT 2021, IEEE, 2021, pp. 294-296, DOI: 10.1109/ICALT52272.2021.00095.
Mishra, S. ; Majumdar, R. ; Kothiyal, A. ; Pande, P. ; Warriem, J. M. / Tracing Embodied Narratives of Critical Thinking / Artificial Intelligence in Education: 22nd International Conference, AIED 2021, Utrecht, The Netherlands, June 14–18, 2021, Proceedings, Part II, Springer, 2021, pp. 267-272, DOI: 10.1007/978-3-030-78270-2_48.
Pande, P. / Technology-Enhanced Embodied Learning in Science: Background, Interests, and Future Research Agenda / General proceedings of the 1st Annual Meeting of the International Society of the Learning Sciences (ISLS), International Society of the Learning Sciences, 2021, pp. 91-92.
Schoormann, T. ; Möller, F. ; Hansen, M. R. P. / How Do Researchers (Re-)Use Design Principles: An Inductive Analysis of Cumulative Research / The Next Wave of Sociotechnical Design - 16th International Conference on Design Science Research in Information Systems and Technology, DESRIST 2021, Proceedings, Springer, 2021, pp. 188-194, DOI: 10.1007/978-3-030-82405-1_20.
Wang, X. ; Xu, J. ; Lu, H. / NALMO: A Natural Language Interface for Moving Objects Databases / Proceedings of 17th International Symposium on Spatial and Temporal Databases, SSTD 2021, Association for Computing Machinery, 2021, pp. 1-11, DOI: 10.1145/3469830.3470894
Not peer-reviewed
Lybæk, R. ; Hauggaard-Nielsen, H. / Danish municipalities support to the cultivation and consumption of legumes through public procurement strategies / Proceedings of the 20th European Roundtable on Sustainable Consumption and Production, Verlag der Technischen Universität Graz, 2021, pp. 297-319, DOI: 10.3217/978-3-85125-842-4-04.
|
Pd.D. Thesis
Peer-reviewed
|
|
|
|
|
|
|
Om IMT Nyhedsbrev
|
|
Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
Indslag og billeder
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: fredag d. 19. november 2021
Udkommer: fredag d. 3. december 2021
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|