Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Budget 2022
  • Lancering af nye kandiatuddannelser
  • Kommunikation om uddannelser til alle interne studerende
  • Nye forskningsprojekter
    • Følgeforskning for kompetenceudviklingsprogrammet i Strategisk Byledelse for kommunale topledere og fagchefer
    • (Re)configuration of parenthood
    • REWORK: The futures of Hybrid Work
    • Projekt om forskning i fritidspædogogik
    • Accelerating the Green Transition of the Blue Economies
  • Veje og omveje til universitetet – seks kvinder fra efterkrigsgenerationen fortæller
  • Personalia
  • Ph.d.-forsvar
  • IMT arrangementer
  • Eksterne IMT arrangementer
  • EAE forår 2022
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
Andreas' klumme
 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi - Glædelig december

I sidste nyhedsbrev delte jeg mine usikkerheder om både budget og forskningshjemtaget. Nu er vi klogere på begge dele. Good things first: takket være et højt antal indsendte ansøgninger – og også af høj kvalitet – har IMT-forskere fået en del bevillinger hjem, her sidst på året.  Det gør at vores samlede hjemtag kommer op omkring 35 millioner, og dermed på niveau med 2019, og højere end 2020. Stort tillykke til alle som fik en bevilling, og stor opmuntring og tak til alle de der forsøgte. Det er sjovt, udfordrende, udviklende, slidsomt og til tider frustrerende at skrive forskningsansøgninger. Til gengæld er det ikke sort magi, og man kan øve sig og blive bedre. Jeg håber vi i løbet af det kommende år, får sat mere system på vores forskningsansøgninger. Det gælder båder arbejdet i forskergrupperne, hvor vi skal inspirere, hjælpe og støtte hinanden, det gælder forskningsservice – både post og pre-award – og det gælder data-opsamling og feedback. Endelig gælder det vores strategiske og relationelle arbejde ud af huset med bevillingsgivere og konsortier. Vi er godt på vej med meget af dette, men jeg tror vi kan gøre det endnu bedre, til gavn for alle IMT’s forskere. Hvis man læser aftalen om forskningsreserven, kan man se mange af IMT’s kerneområder: fra ulighed i sundhed, til digitalisering, grøn omstilling og SSH perspektiver på disse. Større projekter – udmøntet gennem IFD – er ikke der hvor IMT klassisk gør sig bedst, men vi har meget at byde på rent fagligt. Jeg ser frem til diskussioner i forskningsmiljøerne, om hvordan vi kan bringe vores viden konstruktivt i spil i disse sammenhænge.
 
RUC’s økonomi er vi også lidt klarere på nu. Ikke mindst efter bestyrelsen godkendte budgettet i sidste uge. Man kan vel sige vi er i orange zone: Vi ser ind i et betydeligt underskud på instituttet, og vi gør hvad vi kan for at spare på drift og uddannelse. Men vi afventer også optagelsestallene og STÅ fremdriften i Q1, før vi endeligt beslutter, hvilket årsresultat vi skal sigte imod – fordi forhåbningen er, at STÅ krisen er forbigående. Derfor har vi heller ikke indført ansættelsesstop – fordi en sådan besparelse ville ramme arbitrært i de miljøer, som tilfældigvis lige har åbne opslag nu. Vi kan blive nødt til at reagere yderligere i foråret, men lige nu er strategien at ”vokse ud af krisen”. Se i øvrigt nedenfor om rekrutteringskampagnerne for vores uddannelser, som ruller nu.
 
Desværre blev afslutningen på 2021 ikke, som vi havde håbet, hvor vi på instituttet ville have ønsket hinanden en glædelig jul og et godt nytår til de forskellige plangte sociale arrangementer. Vi må derfor ønske hinanden god jul på anden vis over teams, mail eller telefon.
 
Glædelig jul og godt nytår!
 
Andreas de Neergaard
 
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
 
 

Budget 2022

Vurderingen af STÅ-aktiviteten i 2021 viser en vigende aktivitetsudvikling og færre indtægter til universitetet på baggrund af uddannelserne. Vurderingen er funderet, dels på et mindre optag af studerende til bacheloruddannelserne – særligt HUMTEK – og en svagere studiefremdrift, end vi har set de seneste år. Budgettet for de enkelte uddannelser på IMT er varierende: nogle uddannelser forventes at komme ud på samme niveau som tidligere – andre med vigende aktivitet.
 
Konsekvensen for IMT er, at instituttet i 2022 skal spare ca. 6.5 mio. kr. i lyset af den vigende studieaktivitet – hvilket udmøntes i færre VIP-timer på uddannelserne samlet set. Institutledelsen planlægger i samarbejde med studielederne, hvordan allokeringen for forårssemesteret bedst tilrettelægges. Besparelsen indebærer, at der i 2022 kun i beskedent omfang vil blive etableret nye stillinger, at det ved udløb af tidsbegrænsede stillinger nøje vurderes om opgaverne kan varetages af fastansatte og at timetal for timelønnede begrænses. Der søges tillige opnået besparelser på øvrig drift (indkøb af varer og tjenesteydelser.)
 
Når universitetet i det tidlige forår 2022 har kendskab til den faktiske studieaktivitet i 2021E, antal tilmeldinger til forårssemesterets studieaktiviteter og ansøgertal til kvote 2 og kandidatoptag vurderes den samlede budgetsituation for alle enheder på universitetet.
  
 

Lancering af de nye KA-uddannelser

I november blev næste skridt i lanceringen af RUC’s nye KA-uddannelser sat i gang, hvor hver enkelt uddannelse løbende bliver eksponeret på forskellige platforme. Denne del af kampagnen er bygget op på samme måde som RUC’s tidligere uddannelseskampagner ved at stille et samfundsrelevant spørgsmål og vise et billede, der skal fange målgruppernes opmærksomhed og knytte sig til uddannelsernes faglige felt. Formålet med kampagnen er at fokusere på, at RUC har fået nye kandidatuddannelser og at bygge bro til fortællingen om, at RUC’s uddannelser klæder studerende på til at stille de rigtige spørgsmål og løse virkelige problemstillinger.
 
Plakaterne for de første tre af IMT’s uddannelser er kommet med i første rul og ser sådan ud:
Samtidig med eksponeringen af de første 9 uddannelser fortsætter udviklingen af en ny portion uddannelsesannoncer. Tidsplanen er sådan, at alle 28 uddannelser bliver eksponeret i et kampagneforløb inden Åbent Hus 9. februar 2022.
 
Her møder målgrupperne kampagnen
I løbet af den kommende tid bliver uddannelsesannoncerne eksponeret både digitalt og på tryk:
  • SoMe formater: Her bliver uddannelserne vist i form af korte videoer med billeder og tekst til Facebook, Instagram og YouTube. Del gerne selv – se mere nedenfor.

  • Plakater på campus: Udendørs på RUC’s campus bliver der løbende hængt plakater med de individuelle uddannelser op i valgplakat-format. Derudover bliver et antal plakater leveret til studielederen, så fagmiljøet selv kan disponere over dem. Der laves også postkort med samme format.

  • Åbent Hus-annoncering: Frem imod Åbent Hus den 9. februar 2022 vil der komme Åbent Hus-annoncering som bl.a. peger på de nye kandidatuddannelser, eksempelvis udvalgte uddannelsesannoncer på ”railboards” i hovedstaden og hele regionen. Åbent Hus-annonceringen finder også sted i en række studietillæg i landsdækkende aviser, på digitale skærme i busser og metro, på plakater på landets gymnasier, mm.

Film om den enkelte uddannelse
Samtidig med kampagnesporet bliver der i de kommende måneder optaget og produceret 28 korte film til ruc.dk, en for hver af de nye kandidatuddannelser. Mange af studielederne har allerede optaget materiale til den lille faglige film. Filmene bruges først og fremmest i forbindelse med Åbent Hus, men vil også blive lagt på de enkelte uddannelsers hjemmeside. Herfra vil alle kunne formidle filmen som de ønsker. Efter færdiggørelsen, vil der desuden blive produceret en meget kort version af uddannelsesfilmen, som kan bruges i SoMe sammenhæng.
 
Vær med til at dele kampagnematerialet
Alle opfordres til at deltage i formidlingen af de nye uddannelser i alle de sammenhænge, hvor i finder det relevant.

RUC Kommunikation & Presse finder du to filer for hver af de IMT-uddannelsesannoncer, som er med i dette kampagne-rul: 
  • Et plakatformat (PDF) og et moving-format på 15 sekunder.
  • Derudover finder du en ”gif”, hvor de 9 uddannelser vises på skift.
Sådan gør du:
  1. Gem filerne på din egen computer

  2. Upload filerne til din egen Instagram, Facebook, LinkedIn eller Twitter-profil sammen med en tilhørende tekst (inspiration herunder)

  3. Indsæt gerne til slut et link til den enkelte uddannelse, f.eks.: https://ruc.dk/kandidat/baeredygtig-omstilling-teksam - eller et link til kandidat-introsiden på https://ruc.dk/intro-laese-kandidat-paa-roskilde-universitet

Gode råd om budskaber til inspiration – RUC Kommunikation & Presse
Kommunikation stiller sig til rådighed for at hjælpe med at udbrede kampagnematerialerne. Hvid du har brug for konkret hjælp til at dele materialet på sociale medier, er du velkommen til at kontakte Eva Lykke Jørgensen i Kommunikation & Presse: elj@ruc.dk 
 
Skriv først og fremmest en personlig kommentar, når du deler i dit eget netværk, og fremhæv det særlige ved uddannelsen fagligt set - foruden hvilket arbejdsmarked, kandidater fra uddannelsen kan blive en del af.
 
Du kan også vælge at dele ”gif’en” med alle 9 uddannelser og supplere med at fortælle, at RUC har lanceret 28 nye samfundsrelevante kandidatuddannelser, og her er 9 af dem. Uddannelserne er tæt knyttet til RUC’s stærke forskningscentre og forskningsmiljøer og ruster de studerende til videnskabeligt at indkredse, undersøge og løse komplekse problemstillinger gennem RUC’s egen uddannelsesmodel, Problemorienteret Projektlæring. Kandidatuddannelserne bygger bro til erhvervslivet bl.a. gennem projektsamarbejde og praktik.
 
Hvis du vil, kan du også bruge af nedenstående pointer, som beskriver noget af det helt særlige, man som studerende kan få ud af at læse sin kandidat på RUC:

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål
For at løse et problem skal du lære at stille de rigtige spørgsmål. Det lærer du gennem projektarbejde. Her arbejder du dybt og udforskende med en problemstilling, du og din projektgruppe selv vælger. Undervejs bliver I vejledt af en af vores dygtige forskere. Du er sammen med andre, som brænder for det samme som dig, og du får mulighed for at komme i dybden med løsningerne.
 
Du bliver tværfaglig specialist
Virkelighedens problemer kan sjældent løses med én faglighed alene. Derfor er stærke tværfaglige elementer indbygget i alle vores uddannelser, så du bliver klædt på til at løse samfundets komplekse udfordringer. Det betyder, at du får dyb faglig viden og lærer mere end ét fags videnskabelige teorier og metoder at kende, og du kan forstå og anvende forskellige fagligheders arbejdsmetoder.
 
Du lærer at styre projekter
RUC's egen uddannelsesmodel, Problemorienteret Projektlæring, lærer dig at styre et projektforløb inden for en tidsramme, f.eks. i samarbejde med virksomheder, myndigheder, NGO’er eller organisationer. Du lærer at anvende din akademiske viden til at udvikle løsninger på virkelige problemstillinger. På RUC uddanner du dig til at gøre en forskel.
 
Du bliver klar til arbejdsmarkedet
Gør dig attraktiv med en uddannelse, der går hånd i hånd med erhvervslivet. RUC’s kandidatuddannelser er blevet til i samarbejde med verden omkring os, og de er rettet mod dig, der drømmer om en karriere med mening. Projektarbejde, praktikforløb og erhvervssamarbejde betyder, at din karriere begynder, allerede mens du læser
 
 

Kommunikation om uddannelser til alle interne studerende

Onsdag d. 1. december afholdt vi ved IMT et præsentationsarrangement for studerende, som allerede er optaget på en uddannelse på RUC. Eftermiddagen bød på oplæg ved Studie- og karrierevejledningen om, hvordan man træffer uddannelsesvalg, samt om formalia vedrørende ansøgning om optag på en ny uddannelse, merit osv. Herefter havde alle uddannelser forberedt oplæg om de nye uddannelser.
 
Desværre var arrangementet ikke særligt velbesøgt og kun nogle af uddannelserne havde besøg af studerende. Alle opfordres til at tale med de studerende om de spændende nye uddannelser, de har mulighed for at blive optaget på. Især studerende på fagmodulerne er vigtige at få i tale, da de snart skal vælge kandidatuddannelse.
 
Åbent Hus vil i år også henvende sig direkte til de interne studerende. Men indtil da, kan i tale med jeres studerende om uddannelserne under vejledningsmøder eksempelvis, eller hvis i afholder alternative sociale aktiviteter ifbm jul.
 
Til understøttelse af formidlingen har RUC Kommunikation udarbejdet kommunikationsmateriale med særligt fokus på intern kommunikation om de nye uddannelser. De har fremlagt en plan for udarbejdelse af pjecer samt videreudvikling af uddannelsernes hjemmesider. Alt sammen så vi kan have godt materiale klar til Åbent Hus d. 9. februar. Det indebærer pjecer, udvikling af uddannelsernes hjemmesider, ppt-skabeloner o.lign.
 
I kan finde skabeloner og samling af materialer og gode råd til, hvordan vi alle kan understøtte god formidling af de nye uddannelser her...

Nye forskningsprojekter

Følgeforskning for kompetenceudviklingsprogrammet
i Strategisk Byledelse for kommunale topledere og fagchefer
Henrik Toft Jensen har modtaget en bevilling på 800.000 kr. fra Dansk Arkitektur Center (DAC)
 
En forskergruppe fra Plan & By uddannelsen bestående af Henrik Toft Jensen, Maiken Toftager Larsen, Jørgen Ole Bærenholdt, Thomas Skou Grinsted og Katrine Hartmann-Petersen, er blevet udvalgt af Dansk Arkitektur Center og Real Dania til at udføre en følgeforskningsopgave i relation til Strategisk Byledelse i perioden 2022–2024.
 
Dansk Arkitektur Center (DAC) er operatør for et partnerskab omkring Strategisk Byledelse mellem Kommunaldirektørforeningen, Kommunalteknisk Chefforening og Realdania. Operatøren har ansvaret for tilrettelæggelsen af det treårige kompetenceudviklingsprogram for kommunaldirektører og andre kommunale topledere. Det er dette kompetenceudviklingsprogram, der er udgangspunkt for følgeforskningen, der skal bidrage til en analyse af kompetenceudviklingsprogrammets korte og langsigtede betydning for deltagerne og de organisationer, som de leder. Ligeledes skal følgeforskningen bidrage til udvikling af begrebet Strategisk Byledelse og dets bidrag til justeringer af og indpasning i de administrative strukturer i de kommuner, som de kommunale topchefer kommer fra.
 
Projektet ledes af Henrik Toft, som vil inddrage forskere fra en række fagområder i projektet med det dobbelte sigte at kvalificere kompetanceudviklingsprogrammet bredt og hente ny viden til både forskning og uddannelse. Forventningen er således, at universitetsmiljøerne kan drage nytte af erfaringer fra Strategisk Byledelse i undervisningen på planlægger- og forvaltningsuddannelserne, samt at de case beskrivelser, som genereres af følgeforskningen, kan indgå i udviklingen af forskningen inden for feltet. Til projektet knyttes også en post.doc.
 
Forskergruppen har fundet det vigtigt, at bidrage til forskningen i Strategisk Byledelse, da forskningsresultaterne kan indgå i udviklingen af uddannelsen i By & Plan ligesom de praksiserfaringer, som indgår kompetenceudviklingsprogrammet kan være vigtige for uddannelsen. DAC og Real Dania har ligeledes lagt vægt på, at følgeforskningens resultater har mulighed for at bidrage til uddannelsesudvikling.
 
 
 
(Re)configuration of parenthood
Pernille Juhl har modtaget bevilling på 6.185.000 millioner under det anerkendte Sapere Aude forskningsledere fra Danmarks Frie Forskningsfond.
 
Virkemidlet gives til excellente, yngre forskere der har præsteret forskning i toppen af deres felt, hvor der bl.a. er fokus på at udvikle deres forskningsideer, skabe mobilitet internationalt og styrke nye forskningsmiljøer og netværk. Projektet handler om forældreskab og om hvordan betingelserne for forældreskab formes af såvel politiske, institutionelle og subjektive aspekter. Forskningsfeltet afspejler en udvikling indenfor en international tendens, men det er nyt i dansk kontekst, at forældre får ansvar for små børns læring, og dermed at familielivet bliver ramme om en institutionel dagsorden. Det skaber nye betingelser for familielivet og samarbejdet mellem familie og daginstitution og dermed nye betingelser for forældreskab.  
 
I projektet problematiseres det, at der fokuseres ensidigt på familien som hjemmelæringsmiljø, mens familien som kompleks hverdagslivskontekst, ikke er genstand for forskningsmæssig opmærksomhed. Der mangler således viden om, hvordan institutionelle læringsdagsordener får betydning for familiers hverdagsliv og for forældreskab. Én risiko er, at fokus på hjemmelæringsmiljø forstærker ulighed, fordi forældre har forskellige betingelser for at organisere læringsaktiviteter.  
 
Gennem policy analyse, survey og etnografiske studier i danske familier bidrager projektet med viden om forældres perspektiver på, hvordan forældreskab forstås og gøres under forandrede betingelser.  
 
Projektet skal køre de næste 4 år i samarbejde med lektor Allan Westerling samt førende internationale eksperter på området.
 
Læs pressemeddelse på RUC's hjemmeside...
 
REWORK: The futures of Hybrid Work 
Nina Boulus-Rødje har modtaget en bevilling på 1.637.000 kr. fra Digital Research Centre Denmark (DIREC).
 
COVID-19-pandemien og den medfølgende nedlukning har vist de potentielle fordele og muligheder ved fjernarbejdspraksis, såvel som de mangler, som sådan praksis medfører. Zoom-træthed, som følge af høje kognitive belastninger og intense mængder øjenkontakt, er blot en udfordring ud af flere andre, som er et resultat af den ’kropsløse’ (disembodied) tilstedeværelse. Fjern- og hybridarbejde vil helt sikkert være en del af fremtiden for de fleste arbejdsmetoder, men hvordan skal disse fremtidige arbejdsmetoder se ud? Skal vi blot forsøge at rette op på det, vi allerede har, eller kan vi være dristigere og spekulere på forskellige former for fremtid på arbejdspladsen? Vi søger en fremtidsvision, der integrerer hybride arbejdserfaringer med ynde og anstændighed. Dette projekt vil fokusere på følgende forskningsspørgsmål: hvad er de mulige fremtider for ’embodied’ tilstedeværelse i hybride og fjerntliggende arbejdsforhold? Projektet er i samarbejde med forskere fra AU, KU, ITU, og Alexandra Instituttet, samt 13 forskellige industrielle samarbejdspartnere.  
 
Link til DIREC hjemmeside...
 
Link til projektets hjemmeside...
 
 
 
Projekt om forskning i fritidspædogogik
Maja Røn Larsen og Charlotte Højholt har fået en bevilling på 742.000 kr fra BUPL’s forskningspulje, der i år særligt har tilgodeset forskning i fritidspædagogik.
 
Projektet undersøger sammen med fritidspædagoger deres fagligt udforskende og fleksible indsatser i forhold til at skabe deltagelsesmuligheder for forskellige børn – og især børn i vanskeligheder – på tværs af fritids- og skoleliv – og derigennem forbygge ulighed.
 
Fritidspædagogikkens muligheder for at overskride de stigende tendenser til, at børn møder ulige betingelser for at tage del i fællesskaber og læringssituationer er både underkendt og underbelyst, hævder de to forskere, hvis projekt også udfordrer den typiske forståelse, at denne ulighed som koblet til reproduktion af social familiebaggrund.   
 
 
 
Accelerating the Green Transition of the Blue Economies
Line Reinhardt og Jens Dorland har modtaget en bevilling på 1 million kroner fra den Danske Maritime Fond til dels at ansætte Matthew Spaniol som adjunkt. Projektet har til hensigt at fremme innovation, rekruttering og den grønne omstilling ved at skabe samarbejde og vidensoverførsel mellem den maritime industri og Roskilde Universitet.
 Foto: Colourbox
Det nye samarbejde mellem Roskilde Universitet (RUC) og den maritime sektor skal sætte fart på den grønne omstilling. RUC skal over de næste tre år udvikle nye innovative løsninger mellem virksomheder og studerende, der skal styrke den maritime sektor i at blive mere bæredygtig. Det er en fantastisk mulighed for, at dygtige studerende kan bruge deres viden om teknologi og bæredygtighed til at hjælpe maritime virksomheder samtidig med, at de får bedre indsigt i en af Danmarks vigtigste industrier.   
 
Studerende på RUC har igennem innovative laboratorier og nyskabende teknologiprojekter adgang til mange faciliteter, der kan hjælpe industrien i at udtænke grønne løsninger. Hackathons, case competitition og speed dating mellem virksomheder og studerende skal sikre et aktivt partnerskab som skal fortsætte i semesterprojekter og senere innovations modning i RUCs Open entrepreneurship lab.  
 
Danske Maritime og Erhvervshus Sjælland vil bidrage til projektet med deres viden og medlemmer. Planen er, at der i løbet af de tre år vil blive skabt en solid grobund for vækst inden for det maritime område i Region Sjælland samt at udvikle et stærkt fundament for maritime aktiviteter på RUC.
 
 

Veje og omveje til universitetet – seks kvinder fra efterkrigsgenerationen fortæller.

Vi, en tidligere forskningsgruppe på instituttet, har skrevet bogen: Veje og omveje til universitetet – seks kvinder fra efterkrigsgenerationen fortæller. Forskningsgruppen hed ’Hverdagsliv, køn, etnicitet og mangfoldighed’. 
 
Vi er seks kvinder – alle født mellem 1945 og 1954 – med meget forskellige opvækstvilkår og uddannelsesveje, arbejder alle omkring år 2000 på Roskilde Universitet i samme type job, nemlig som universitetslærer og forsker.
 
Vores individuelle uddannelses- og arbejdslivsforløb nærmer sig altså – på trods af vores forskellige sociale og kulturelle baggrunde – alligevel hinanden, og fletter sig til dels sammen.  
 
I årene omkring 2015 beskæftigede vi os med biografi, livshistorie og overgange i livsforløbet. Undervejs i vores læsning og teoretiske diskussioner blev vi også optaget af vores egne erfaringer med de temaer vi drøftede.
 
Flertallet af os var selv tæt på overgangen fra lønarbejde til pensionering, samtidig med at vi i stigende grad var blevet opmærksomme på de forandringer der var sket og skete med os selv og vores omgivelser. Derfor ville vi gerne undersøge hvordan disse sidste overgange i livet kunne hænge sammen både med det individuelle livsforløb og den enkeltes biografi, og med den sociale – herunder den universitetsinstitutionelle - kulturelle og samfundsmæssige historie.
 
Vi besluttede derfor, som en del af vores udforskning, individuelt at skrive en fortælling om vores liv, uddannelse og arbejde osv. frem til, under og efter vores ansættelse på RUC. Vores fortællinger fremstiller på en og samme gang både subjektive livshistorier og historier om de tider og steder og de sammenhænge, som har været rammer om vi levede liv.
 
Fire af os blev pensionerede i årene mellem 2014 og 2019 – for én af os sluttede selve livet kort efter pensioneringen – og én står umiddelbart foran pensionering, mens den yngste stadig er ansat. Fortællingerne handler derfor også om aldring og sygdom som livsomstændigheder, og om den overgang i livet som pensionering er.

Selve udgivelsen af bogen er støttet af Velux fonden, og den udkommer d. 10. december på Skriveforlaget
 
Medlemmerne af forskningsgruppen Hverdagsliv, køn, etnicitet og mangfoldighed og forfatterne til bogen er:
Birgitte Elle
Kirsten Grønbæk Hansen
Åse Høgsbro Lading
Kirsten Larsen
Bodil Pedersen
Rashmi Singla
 
 

Personalia

Alexandra Jønson (kaldenavn Alex) er ansat som lektor fra 1. januar 2022:
  "Jeg hedder Alexandra, men kaldes Alex. Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet i 2011, og hvor jeg efterfølgende var ansat som underviser i kvalitative og kvantitative metoder. (Før jeg startede på uni arbejde jeg som professionel skuespiller, men det er en helt anden historie).
  I 2013 begyndte jeg som projektleder i Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS), hvor jeg arbejdede med at definere og evaluere individuel og organisatorisk inddragelse i sundhedsvæsenet. Min PhD (2015-2018) skrev jeg i som erhvervphd i et samarbejde mellem ViBIS og KU. Her fokuserede jeg oprindeligt på inddragelse i eget behandlingsforløb blandt ældre med multisygdom, men opdagede undervejs, at ulighed i sygdom var en essentiel del af patientoplevelsen, og skiftede derfor fokus.
  I 2016 blev jeg tildelt et Fox International Fellowship på Yale, hvor jeg var indskrevet et år og boede i Connecticut med min familie. De sidste par år har jeg været ansat først som post.doc og siden adjunkt på Institut for Folkesundhedsvidenskab, afdeling for almen medicin, hvor jeg særligt har arbejdet med aldring, psykisk sygdom, ulighed i sundhed og overdiagnostik.
  Jeg glæder mig til at samarbejde med en masse dygtige folk på IMT samt inddrage mit internationale netværk i projekter.
  Privat er jeg 40 år, bor med min mand John som er professor i almen medicin, og mine to børn Selma, 11 og August 9. Fritiden går med at løbe ture, være i vores sommerhus på Møn og spille klassisk musik på euphonium (en form for tuba) i Copenhagen Brass Ensemble"
 
Aslak Lau Rolvsen er ansat som AC-fuldmægtig på CeDif pr. 1. november 2021
  "Jeg er den heldige sjæl, der siden d. 1. november har arbejdet som centerkoordinator i Center for Daginstitutionsforskning; en rolle, I tidligere har set Bente Larsen i.
  Overordnet set fungerer jeg som et ankerpunkt for centerets arbejde i tæt samarbejde med centerleder Annegrethe Ahrenkiel og kommunikationsmedarbejder Gro Budek. Mine opgaver breder sig over en omfattende portefølje, hvor jeg blandt andet varetager centerets interne og eksterne kommunikation med samarbejdspartnere og interessenter, opgaver af strategisk og taktisk karakter ift. centerets virke, samt mere administrative opgaver omkring centerets økonomi, arrangementer og forskellige råd. Jeg glæder mig til at møde dem af jer, jeg ikke har haft fornøjelsen af endnu!"
 
Jens Classen will start on 1 January 2022 as an assistant professor of computer science at IMT as member of the Programming, Logic and Intelligent Systems research group. After aquiring his MSc and PhD degrees as well as working as a postdoc at RWTH Aachen University in Germany, he spent the last three years as postdoctoral researcher at Simon Fraser University in Canada. His research focus lies in logic-based knowledge representation, specifically reasoning about action and change, reasoning about beliefs, planning, agent program verification, and (more recently) machine ethics. He is excited to join the department, and is looking forward to moving to Denmark and getting to know the country and people.
 
Jialiang Li starts as Ph.D-fellow  January 1, 2022, at the Ph.D programme Information Technology:
   "Hi, everyone. I’m Jialiang Li and I’ll join RUC as a PhD fellow. I just got my master’s degree of software engineering from Jilin University (a well-known university in the northeast of China) this summer. Before that, I got my bachelor’s degree from JLU, too.
  I’m glad to be enrolled by the programme AI-powered Spatial Databases under the supervision of professor Hua Lu. I plan to carry out further research for spatial data with the help of ML methods, and strive to propose an efficient and universal spatial database management structure that can meet the need of real-time processing in the era of big data."
 
Karen Christiansen bliver ansat som professor pr. 1. januar 2022.

Maja de Neergaard er ansat som lektor pr. 1. januar 2022 i forskergruppen MOSPUS. Maja kommer fra en stilling som Forsker ved Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet (Sydhavnen). Her arbejdede hun i et Horizon 2020-projekt om ’territorial cohesion’ i syv forskellige EU-lande der blandt andet konkluderede, at der kan være fordele ved i højere grad at samtænke den fysiske planlægning med social investment policies.
  Inden Maja kom til AAU, var hun ansat som post.doc. ved Institut for Urbane Studier ved Malmø Universitet. Her arbejdede hun i to forskellige projekter om såkaldte Smart Cities, der undersøger igangværende byudviklingsprojekter i Toronto, Antwerpen, Stockholm og København. Det ene projekt kommer Maja fortsat til at arbejde med frem til foråret 2023. Tidligere har Maja været ansat som adjunkt ved Institut for Mennesker og Teknologi, og har både sin kandidat- og Ph.d.-grad fra RUC.
  I foråret skal Maja bl.a. varetage undervisningen i det danske plansystem på Plan, By og Proces, og sammen med kolleger i Malmø, er hun medarrangør af konferencen Beyond Smart Cities: Power, Justice and Resistance med oplægsholdere der repræsenterer en bred vifte af socio-tekniske (og kritiske) perspektiver på digitaliseringen af vores byer. 
 
Masoumeh Vahedi starts as Ph.D-fellow  January 1, 2022, at the Ph.D programme Information Technology:
  "I worked as a Machine Learning Engineer at an Oil and Gas company, where I boosted the self-esteem of artificial intelligence skills by implementing algorithms from scratch. Also, I have had a variety of part time jobs, all of which have led me to work as a part of a team and to deal directly with the social activities. Through my experience, I have become involved with performing research, compiling and analyzing data, writing detailed and elaborated reports, and managing projects in the field of machine learning models.     
  I look to pursue my education and join a PhD program in AI to expand my knowledge and skills in my areas of interest. Considering the importance of artificial intelligence to integrate information, analyze data, and use the resulting insights to improve decision making, I am enthusiastic about research in the areas of this field of study. I plan to focus on use the state of art deep learning model to create the neural networks and I would like to dedicate my goals to develop learned index for spatial data and machine learning facilitated spatial query processing for big spatial data to replicate the powerful capacities in database system management. I believe that artificial intelligence will also serve to give direction to my goal of a career as a research professional at an academic or commercial, research oriented organization. 
  I appreciate your time and consideration.
Yours sincerely, Masoumeh Vahedi"

Matthew Spaniol er ansat som adjunkt pr. 15. december 2021 i forskningsgruppen Metrik. Matthew kommer fra en post. doc stilling på Aarhus Universitet.
 
Morten Levinsky Thorsboe starts as Ph.D.-fellow January 1, 2022:
   "My name is Morten Levinsky Thorsboe, and I will be doing a PhD on university didactics at INM and IMT. I will be linked with the Research Centre: ‘Centre for Research on Problem-oriented Project Learning’. I graduated from RUC in February 2019 in Physics and Journalism but have mainly been working as a data engineer ever since at Voxmeter A/S.
  I can’t wait to get back to RUC, INM and especially IMFUFA."
 
Nete Schwennesen ansættes som professor fra 1. marts 2022 (men løser undervisningsopgaver fra 1. februar). Nete kommer fra en stilling som Lektor på Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Se Netes side på KU her...
 
Rebekka Knudsen er ansat som AC-fuldmægtig pr. 1. februar 2022.
Efter færdiggørelsen af sit studie ansættes Rebekka, som sekretariatsmedarbejder på IMT. Rebekka vil fortsat have ansvaret for instituttets allokering,  personaleadministration, sekretariatsfunktioner for udvalg samt ledelsesbetjening. 
 
Søs Anne-Lise Bayer er ansat som studielektor på Pædagogik pr. 1. december 2021

 

Ph.d.-forsvar

3. december forsvarede Jimmy Krab sin ph.d-afhandling
med titlen: ”Det følsomme og slidsomme skole-hjem-(sam)arbejde: En institutionel etnografi om forældres arbejde, når børn har det svært i skolen” 
 
 
 
 

IMT arrangementer

 Foto: Emmy Perez Fjalland
 
16. december kl. 13.30-15.30 bygning 03, auditorie C:
Seminar over temaet fra kyst til kartoffel
Vi afholder et seminar om de frugtbare og besværlige forbindelser mellem mad, kyster og det lokale i en tid med forandringer i klima- og miljø.  
 
Talerne vil være landskabsarkitekt Anna Aslaug Lund, madhistoriker Asmus Gamdrup Jensen, fødevareproducent Birte Pawlik, og geograf Pernille Nielsen
 
Seminaret er arrangeret i regi af forskningsprojektet Tangkultur støttet af Innovationsdistrikt Sjælland og er finansieret af EU’s regionalfondsmidler til at styrke innovationen i region Sjællands SMV’er.
 
Kontakt: Emmy Laura Perez Fjalland elpf@ruc.dk 

Tilmeld dig her...
 
Eksterne IMT arrangementer
14. december kl. 17 - online-forelæsning ved Henning Salling Olesen: “The Societal Unconscious. The Hidden Forms of Life Experience” 
Henning Salling Olesen (Roskilde University, Denmark) will give a lecture titled “The Societal Unconscious. The Hidden Forms of Life Experience” (via Zoom):  
 
Videokonferencen...
 
ID meeting: 815 8599 3612
Password: 742503  
 
Below you’ll find attached the abstract of the lecture and a short biographical note:
 
Further information...
 
24. januar kl 9-11 - online: Call invitation to participate in the planning the summerworkshop on care at RUC
You may have heard of RUC’s involvement in the European Reform University Alliance (ERUA). To say it shortly, we initiate collaborations on various levels across the alliance. This is an invitation for you to join an international group of researchers and students with a mutual interest in the concept of care explored through three domains:
  1. How can social and solidarity economics support conventional forms of care and nursing service? (Health care revisited through social and solidarity economy)

  2. How can humans and nature live in balance? (Care of humans/nonhumans in ecosystems) 

  3. How can we understand solidarity initiatives in vulnerable/deprived areas? (Care through solidarity)
Invitation and further information...
 
Invitation for you to participate in the mapping of responsible research...
 
 

EAE forår 2022

Unit of Academic Development (EAE) has now published our programme for spring 2022 at https://study.ruc.dk/eae (you can change semester at the top of the page).  
 
EAE offers courses for academic staff within university teaching and learning, including digitally enhanced learning, management, dissemination and research tools. This spring, we are offering:  
 
University teaching and learning:
  • Introduction to Roskilde University’s pedagogical approach
  • Introduction til project supervision
  • Workshop: Skriv din aktivitetsbeskrivelse og få hjælp til det (new)
  • PPL in course design and teaching (new)
  • Increasing student engagement with peer-feedback
  • Masterclass for PhD supervisors  
Digitally enhanced teaching and learning:
  • Using the basic features of Moodle
  • Engaging your students in face-to-face teaching with Poll Everywhere and Padlet (new)
  • Using blended learning in your teaching practice (new)  
Leadership:
  • Design and management of research projects
  • Studielederuddannelse  
Dissemination:
  • Medietræning: TV og radio
  • Krop og stemme i mundtlig formidling 2 (only open for those who have completed Krop og Stemme 1)  
Research:
  • Writing retreat for researchers
  • Introduction to research integrity and research ethics
  • Research data management and the FAIR principles in Open Science
  • Systematic literature search
  • NVivo basic
  • NVivo advanced
  • Introduction to Data Science in Python
  • Introduction to natural language processing and semantic network analysis with CorText (new)  
As a new form of continuing education, EAE has also launched the EAE blog, which issues posts approximately every 14 days for inspiration, reflection and knowledge-sharing across RUC. Read more and sign up at https://eae-blog.ruc.dk   
 
And as usual, EAE also offers ad hoc courses and consultation. We encourage departments, groups of teachers/supervisors or researchers to contact us.
 
 

Nye IMT publikationer

Indberettet og valideret i perioden 29. oktober - 6. december
 
Anthology
Elle, B. ; Hansen, K. G. ; Høgsbro Lading, Å. ; Larsen, K. ; Pedersen, B. M. ; Singla, R. / Veje og omveje til universitetet: seks kvinder fra efterkrigsgenerationen fortæller / Skriveforlaget, 2021.
 
Book 
Peer-reviewed 
Kalkan, H. / Veje til Respekt: Om gadens liv på Nørrebro / Hans Reitzels Forlag, 2021.
 
Larsen, J. / Urban Marathons: Rhythms, Places, Mobilities / Routledge, 2021, DOI: 10.4324/9781003125068
 
Book Chapter
Peer-reviewed
Bærenholdt, J. O. ; Grindsted, T. S. / Mobilising for the diffuse market-town hotel / Mobilising Place Management, Routledge, 2021, pp. 92-113.
 
Christensen, M. D. ; Koefoed, L. M. / Mobile encounters and meeting places in motion / Mobilising Place Management, Routledge, 2021, pp. 27-47.
 
Gleerup, J. ; Jakobsen, A. ; Warring, N. / Prekarisering - det usikre arbejdsliv / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 203-224. 
 
Hagedorn-Rasmussen, P. ; Warring, N. ; Aabro, C. M. / Koncepter i arbejdslivet / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 140-160. 
 
Hansen, L. S. ; Rosholm, L. / Patient- og pårørende inddragelse i det palliative forløb / Ergo- og fysioterapi i den palliative praksis, Gad, 2021, pp. 85-93.
 
Hygum Espersen, H. ; Lundgaard Andersen, L. ; Tortzen, A. / Civil society organizations and municipalities in changing times: Potentials and pitfalls in the collaborative turn / Voluntary and Public Sector Collaboration in Scandinavia: New Approaches to Co-Production, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 225-253, DOI: 10.1007/978-3-030-72315-6_9. 
 
Olesen, H. S. / Learning, Experience and the Societal Unconscious: Combining a Materialistic Theory and a Dialectic Methodology / The Palgrave Handbook of Learning for Transformation, Palgrave Macmillan Ltd, 2021.
 
Olsén, P. / Psyken på arbejde: mellem autonomi, disciplinering og belastning / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 161-181.
 
Schraube, E. / Restabelecendo o mundo da experiência cotidiana: Subjetividade e a perspectiva da primeira pessoa na teoria psicológica e na prática de pesquisa / Processos psicossociais e educacionais: Reflexões teóricas, práticas e políticas da psicologia, Alínea, 2021. 
 
Journal article  
Peer-reviewed  
Alinje, R. / Observing silent, smooth and striated space: The case of Indian national curriculum policy 2009 / Policy Futures in Education, 2021, vol. OnlineFirst, DOI: 10.1177/14782103211021025.
 
Assafi, L. ; Evaristi, D. ; Trevino, C. S. ; Larsen, T. S. / “It’s all about presence”: Health professionals’ experience of interprofessional collaboration when mobilizing patients with hip fractures / Journal of Interprofessional Care, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/13561820.2021.1956444.
 
Barchager, N. / The ruling relations of patient involvement in cardiac rehabilitation programs / Qualitative Research in Medicine and Health Care, 2021, vol. 5, no. 2, DOI: 10.4081/qrmh.2021.9489.
 
Bille, M. ; Hauge, B. / Choreographing atmospheres in Copenhagen: Processes and positions between home and public / Urban Studies, 2021, vol. First published online, DOI: 10.1177/00420980211022966.
 
Dannesboe, K. I. ; Westerling, A. ; Juhl, P. / Making space for ‘learning’: Appropriating new learning agendas in early childhood education and care / Journal of Education Policy, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/02680939.2021.1979659.
 
De Angelis, E. ; Fioravanti, F. ; Gallagher, J. P. ; Hermenegildo, M. V. ; Pettorossi, A. ; Proietti, M. / Analysis and Transformation of Constrained Horn Clauses for Program Verification / Theory and Practice of Logic Programming, 2021, vol. First view, pp. 1-69, DOI: 10.1017/S1471068421000211.
 
Devisch, O. ; Larsen, M. T. ; Palmieri, T. ; Andersen, J. / Places For Continuous Learning On Spatial Planning Issues: Reflections On An Experiment / European Planning Studies, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/09654313.2021.1919060.
 
Dupret, K. ; Pultz, S. / Hard/heart worker: Work intensification in purpose-driven organizations / Qualitative Research in Organizations and Management, 2021, vol. 16, no. 3/4, pp. 488-508, DOI: 10.1108/QROM-07-2020-1989.
 
Egmose, J. ; Jacobsen, S. G. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Hulgård, L. / The regenerative turn: On the re-emergence of reciprocity embedded in living ecologies / Globalizations, 2021, vol. 18, no. 7, pp. 1271-1276, DOI: 10.1080/14747731.2021.1911508.
 
Eschweiler, J. ; Pultz, S. / Recognition struggles of young Danes under the work first paradigm: a study of restricted and generalised agency / Human Arenas - An interdisciplinary Journal of Psychology, Culture, and Meaning, 2021, vol. Online first, DOI: 10.1007/s42087-021-00200-7.
 
Evans, N. (. ; Acton, R. / Narratives of teaching in outdoor and environmental education: what can we learn from a case study of outdoor education pedagogy? / Journal of Adventure Education and Outdoor Learning, 2021, vol. Latest articles, pp. 1-14, DOI: 10.1080/14729679.2021.1902828.
 
Grindsted, T. S. / Algorithmic finance: Algorithmic trading across speculative time-spaces / Annals of the Association of American Geographers, 2021, vol. Latest Articles, pp. 1, DOI: 10.1080/24694452.2021.1963658.
 
Grindsted, T. S. ; Haunstrup Christensen, T. ; Freudendal-Pedersen, M. ; Friis, F. ; Hartmann-Petersen, K. / The Urban Governance of Autonomous Vehicles – In love with AVs or critical sustainability risks to future mobility transitions / Cities, 2021, vol. 120, DOI: 10.1016/j.cities.2021.103504.
 
Grindsted, T. S. ; Nielsen, T. T. / Spaces of learning – practising the SDGs through geographical fieldwork methods in a nature park / International Journal of Sustainability in Higher Education (Print Edition), 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1108/IJSHE-04-2021-0132.
 
Hansen, A. V. ; Fuglsang, L. ; Gallouj, F. ; Scupola, A. / Social Entrepreneurs as change makers: expanding public service networks for social innovation / Public Management Review (Print), 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/14719037.2021.1916065.
 
Højholt, C. ; Mardahl-Hansen, T. / Observationer af skolens sociale situationer: om at få øje på ulige betingelser for deltagelse i fællesskaber / Unge Paedagoger, 2021, vol. 2021/1, pp. 29 - 44.
 
Højholt, C. ; Røn Larsen, M. / Conflicts, situated inequality and politics of everyday life / Culture & Psychology, 2021, vol. 27, no. 4, pp. 591-611, DOI: 10.1177/1354067X21989950.
 
Jørgensen, C. H. ; Hautz, H. ; Li, J. / The Role of Vocational Education and Training in the Integration of Refugees in Austria, Denmark and Germany / International Journal for Research in Vocational Education and Training, 2021, vol. 8, no. 3, pp. 276–299, DOI: 10.13152/IJRVET.8.3.2.
 
Kalkan, H. / The American Ghetto, Gangster, and Respect on the Streets of Copenhagen: Media(tion)s between Structure and Street Culture / Journal of Contemporary Ethnography, 2021, vol. Online First, DOI: 10.1177/08912416211056973. 
 
Klausen, S. H. ; Christiansen, R. ; Emiliussen, J. ; Engelsen, S. / Emotions and Values In Practice: The Case of Elderly Care / Danish Yearbook of Philosophy, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1163/24689300-bja.10020.
 
Larsen, M. T. ; Serre, M. ; Vigneron, R. / Suburban Regeneration through Capacity Building: Two case-studies from France (Périgueux) and Denmark (Viby) / European Planning Studies, 2021, vol. 29, no. 8, pp. 1458-1475, DOI: 10.1080/09654313.2021.1873249. RUC 
 
Larsen, T. S. / Affective relations of sleep in rehabilitation: Cutting across social and biological divide to study how sleep comes to matter in rehabilitation / Social Theory & Health, 2021, vol. Online first, DOI: 10.1057/s41285-020-00157-7.
 
Larsen, T. S. ; Holen, M. / Sleep as homework and engagement in rehabilitation / Anthropology & Aging, 2021, vol. 42, no. 2, pp. 105-125, DOI: 10.5195/aa.2021.284.
 
Li, L. ; Cheema, M. A. ; Lu, H. ; Ali, M. E. ; Toosi, A. N. / Comparing Alternative Route Planning Techniques: A Comparative User Study on Melbourne, Dhaka and Copenhagen Road Networks / IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, 2021, vol. Early Access, DOI: 10.1109/TKDE.2021.3063717.
 
Moran, L. ; Green, L. ; Warren, S. / ‘Reconceptualising internationalisation through students’ eyes’: Findings from a biographical study of female, international doctoral students in an Irish University / Irish Journal of Sociology, 2021, vol. 29, no. 2, pp. 187-214, DOI: 10.1177/0791603521997249.
 
Niero, M. ; Jensen, C. ; Fratini, C. F. ; Dorland, J. ; Jørgensen, M. S. ; Georg, S. / Is life cycle assessment enough to address unintended side effects from Circular Economy initiatives? / Journal of Industrial Ecology, 2021, vol. 25, no. 5, pp. 1111-1120, DOI: 10.1111/jiec.13134.
 
Pande, P. ; Chandrasekharan, S. / Expertise as Sensorimotor Tuning: Perceptual Navigation Patterns Mark Representational Competence in Science / Research in Science Education, 2021, vol. Latest Articles, DOI: 10.1007/s11165-020-09981-3.
 
Pultz, S. / Unemployment in the Affective Economy: Exploring the Affective Governing of Young Unemployed People in the Danish Welfare State / Zeitschrift fuer Sozialreform, 2021, vol. 66, no. 3, pp. 335-361, DOI: 10.1515/zsr-2020-0015. 
 
Schraube, E. / Langdon Winner’s theory of technological politics: Rethinking science and technology for future society / Engaging Science, Technology, and Society, 2021, vol. 7, no. 1, pp. 113-117, DOI: 10.17351/ests2021.811.
 
Stenslund, A. / Collaging Atmosphere: Exploring the architectural touch of the eye / Environment and Planning B: Urban Analytics and City Science, 2021, vol. 48, no. 9, pp. 2761-2774, DOI: 10.1177/2399808320986559.
 
Sørensen, F. ; Grindsted, T. S. / Sustainability approaches and nature tourism development / Annals of Tourism Research, 2021, vol. 91.
 
Thualagant, N. ; Lehn, S. / Toward better births?: Political discourses of maternity care in birth practices in Denmark and France / Health Care for Women International, 2021, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/07399332.2021.1972301.  

Not peer-reviewed  
Ahrenkiel, A. / Børns venskaber er også personalets opgave / Skolestart, 2021, vol. 3, pp. 16-17. 
 
Fjalland, E. L. P. / Earthling: Compost Futurism / Scenario (Danish), 2021, vol. 60, pp. 33.
 
Fjalland, E. L. P. / Following Storylines of the Throwntogetherness / Scenario (English), 2021, vol. 61, pp. 37.
 
Juul, K. / På feltarbejde blandt globaliseringens 'ofre' / Geografisk Orientering, 2021, vol. 51, no. 2, pp. 36-38.
 
Pedersen, M. S. ; Jakobsen, K. S. / Sprogets symbolske magt: En læsning af Claire Kramsch / Unge Pædagoger, 2021, vol. 3, pp. 105-108.
Article in proceedings 
Peer-reviewed  
Andreasen, T. ; Bulskov, H. ; Nilsson, J. F. / Realization of a Natural Logic in a Database System / Flexible Query Answering Systems - 14th International Conference, FQAS 2021, Proceedings, Springer, 2021, pp. 54-66, DOI: 10.1007/978-3-030-86967-0_5.
 
Andreasen, T. ; De Tré, G. ; Kacprzyk, J. ; Larsen, H. L. ; Bordogna, G. ; Zadrożny, S. / Perspectives and Views of Flexible Query Answering / Flexible Query Answering Systems - 14th International Conference, FQAS 2021, Proceedings, Springer, 2021, pp. 3-14, DOI: 10.1007/978-3-030-86967-0_1.
 
Braüner, T. ; Blackburn, P. R. ; Kofod, J. L. / Hybrid logic with propositional quantiers: Natural deduction style (Work in progress) / Non-Classical Modal and Predicate Logic: Book of abstracts, Ruhr University Bochum, 2021, pp. 29-32.
 
Clemmensen, M. B. / A Social Psychological approach to Coercion in Psychiatry: Exploring the relational dynamics / Risk Factors for Coercion in Mental Health Services: The FOSTREN-EViPRG Training School 2021 Abstract Book, Syddansk Universitet, 2021.
 
Kafle, B. ; Gallagher, J. P. ; Hermenegildo, M. V. ; Klemen, M. ; López-García, P. ; Morales, J. F. / Regular Path Clauses and Their Application in Solving Loops / Proceedings 8th Workshop on Horn Clauses for Verification and Synthesis (HCVS 2021), EPTCS, 2021, pp. 22-35, DOI: 10.4204/EPTCS.344.3.
 
Mikkelsen, M. B. ; Glück, R. ; Kirkeby, M. H. / An inversion tool for conditional term rewriting systems – A case study of Ackermann inversion / Proceedings of the 9th International Workshop on Verification and Program Transformation, EPTCS, 2021, pp. 33-41, DOI: 10.4204/EPTCS.341.3.
 
Pries-Heje, J. ; Johansen, J. ; Korsaa, M. / Symptom-Based Improvement Advice: A New Relevant-Focused Problem-Based Framework / Systems, Software and Services Process Improvement - 28th European Conference, EuroSPI 2021, Proceedings, Springer, 2021, pp. 139-150, DOI: 10.1007/978-3-030-85521-5_10.
 
Yasuoka, M. ; Homma, K. ; Akutsu, Y. ; Matsumoto, Y. / Key Practices for Welfare Robots provision: Assessment Framework and Participation / 2021 IEEE International Conference on Advanced Robotics and Its Social Impacts, ARSO 2021, IEEE Computer Society Press, 2021, pp. 29-34, DOI: 10.1109/ARSO51874.2021.9542845.
 
Not peer-reviewed
Cook, W. ; Held, S. ; Helsgaun, K. / Local Search with Learned Constraints for Last Mile Routing / Technical Proceedings of the Amazon Last Mile Routing Research Challenge, Massachusetts Institute of Technology, 2021, pp. 252-253
 
Pd.D. Thesis 
Peer-reviewed 
Bennetsen, N. M. / Everyday life in a changing climate: Exploring young Copenhageners' small stories about experiencing and responding to climate change in everyday life / Roskilde Universitet, 2021.
 
Hansen, L. S. / Patientinddragelse: Hvad bliver det til?: En undersøgelse af patientinddragelse i fysioterapi / Roskilde Universitet, 2021.
 
Larsen, M. T. / Byplanlægning i en usikker virkelighed: Et studie af hvordan spildesign kan understøtte tværfaglig refleksiv praksis / Roskilde Universitet, 2021.  
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: fredag d. 15. januar 2022
Udkommer: fredag d. 29. janaur 2022