Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
    • Orienteringspunkter fra ledelsens kompas
    • Forfremmelsesprogram Lektor til professor
    • Forskningsevaluering
  • Nye studieledere på flere af IMT’s uddannelser
  • Institutionsakkreditering og panelbesøg
  • Forårssemesteret og tilbage til campus
  • Kommunikation om de nye KA-uddannelser og Åbent Hus
  • IMT's sekretariat
  • Allokeringsarbejdet fremover
  • NORVALUE projektet
  • IMT kort nyt
    • Nyt formandskab i AkademikerPension
    • Webinar om stedsfællesskaber og turisme
  • Indstilling af prisen til Årets forskningsmiljø 2022
  • Personalia
  • IMT arrangementer
    • Sæt kryds kalenderen og tilmeld dig!
  • EAE forår 2022
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
Andreas' klumme
 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Så er vi godt i gang med 2022, med forårssemesteret og et studie- og arbejdsliv på Campus. Hvor er det dog helt utroligt dejligt, at vi igen kan holde undervisning, kaffepauser, frokosten, seminarerne og møderne her på Universitetet, og også bare hænge i dørkarmen hos en god kollega og få en snak.
 
På sidste frokostmøde (på Teams!), præsenterede jeg en række orienteringspunkter fra institutledelsens kompas, og dem vil jeg kort skrive om her. Det er ikke en ny strategi, og heller ikke en dosmerseddel – det er reflektioner og prioriteter, vi gerne vil diskutere på instituttet.
 
IMT arbejder med en række af de vigtigste spørgsmål i tiden: Sundhed, Arbejdsliv, Læring, Urbanisering, Innovation og entreprenørskab, Bæredygtighed, Ulighed, Digitalisering og Velfærd og meget mere. Vores arbejde har den højeste relevans og væsentlige perspektiver, som fortjener et stort og lydhørt publikum – det er en mulighed, og også en forpligtelse, hvis man vil bidrage til viden, udvikling og omstilling. IMT indgår i meget forskelligartede samarbejder og har mange typer impact og outputs. Vi udkommer nationalt, praksisrettet, internationalt, teoretisk, handlingsanvisende, grundlagsskabende og kritisk. Og ikke altid i typiske modsætninger, f.eks. laver vi en del ”dansk grundforskning”. IMT er på mange måder tværfaglig, fordi man arbejder på tværs af forskergrupper og genstandsfelter. Samtidig er vi på mange måder silo-disciplinære i vores metode og teorigrundlag, og i nogen grad defineret oppositionelt. Vi har muligheden for at bidrage med perspektiv, faglighed og analyse til et endnu større og bredere publikum, hvis fortsat udfordrer os selv på samarbejder, metoder, afsæt, vinkel, præsentation og visualisering, design og konstruktivitet – og det synes jeg verden uden for Roskilde Universitet fortjener.
 
Mit fokus ligger især på at få skabt underliggende strukturer, som er rimelige, og giver de rette incitamenter. I en presset økonomisk situation, giver det nødvendigvis gnidninger, fordi vi ikke kan investere før vi er sikre på at øge indtjeningen. Derfor kommer vi også fremover til at arbejde med ”strategiske omprioriteringer”. Her kommer så en række bud på vores fokus:
 
Administrativt mod – vi skal have en stærk og kvalificeret administration, som er robust, selvtænkende og samskabende i forholdt til instituttets kerneopgaver.
 
Uddannelsesmæssig ledelse – kandidatreformen forsimpler vores uddannelseslandskab, frigør ressourcer og styrker mulighederne for faglig progression og sænket dimittendledighed. Vi skal sikre at det potentiale forløses, og det skal bl.a. ske ved enstrenget uddannelsesledelse og tydeligt fagligt ansvar i SN og SL.
 
Bedre karriereveje – SL understøttelse, forfremmelsesprogrammet, forskergruppernes arbejde med karriereunderstøttelse og mentoring og arbejdet med flere VIP stillinger, undervisningsfri semestre og uger, er alt sammen forsøg på at gøre udviklingsmålene tydeligere, og sikre de bedste rammer for arbejdet og faglig udvikling.
 
Metodemæssig bredde og fagligt udsyn – et område vi endnu ikke har taget rigtig fat på, men et afgørende pejlemærke – det er min ambition at IMT indgår i en større diversitet af samarbejder, forskningsprojekter og har en større intern metodemæssig og forskningsfaglig base.
 
Bæredygtighed – det er bare så oplagt, at vi skal stemple ind på bæredygtighedsdiskussionen
 
Kollegialitet – og styrket kollektiv understøttelse i forskergrupperne – som vi har talt om er de krumtappen i den faglige udvikling, forfølgelse af ambitioner og kollegial sparring. Ledelse og mentoring: Vi skal arbejde med det inden for forskergruppen, samt systematisk for de enkelte personalegrupper og funktioner. Og vi kommer til at se på ledelsesspændet – der kan ikke gives kvalificeret faglig ledelse til 115 VIP.
 
Flere visioner – vi har alle visioner, men er der nok fælles, tydelige og retningsanvisende? Vi skal blive bedre til at bygge større, fælles, realistiske ambitioner for vores arbejde.
 
Flere synergier – ”alt” vi laver skal have mere end ét formål, og det betyder at vores aktiviteter hver især skal bidrage til et større puslespil, som efterlader os selv, forskergruppen, uddannelsen eller IMT et nyt og bedre sted, når aktiviteten er gennemført.
 
Forskningsprojekter – større – og det er både inden for akademisk højde og impact. Ikke fordi vi skal lave mere, og ikke fordi vi bare skal vækste – men fordi større og mere metodisk og fagligt komplekse projekter giver os et bredere publikum, mulighed for mere betydende analyser, større dybde og bedre arbejdsvilkår for forskerne på projektet.
 
Efter-videreuddannelse – er et område hvor IMT altid har stået stærkt – og nu er vi nysgerrige på hvad de næste skridt på den vej er.
 
Det var en lang liste, og næsten til at blive stakåndet over. Men vi skal ikke alle lave det hele, og meget af det foregår langsomt i baggrunden, mens vi passer vores arbejde. Andet gør ikke, men instituttet består af 115 VIP og 20 TAP, og vi kan meget tilsammen. Jeg glæder mig til at diskutere disse og mange andre ambitioner med jer – f.eks. over en kop kaffe i dørkarmen… 
 

Forfremmelsesprogram Lektor til professor

Instituttet har nu endelig nedsat sit bedømmelsespanel til professoratsprogrammet. Det består af:
Ved deadline d. 15. januar, var der på IMT indkommet 6 ansøgninger. Ansøgningerne sendes nu til bedømmelse. Bedømmelsen løber frem til ultimo april, hvorefter der indkaldes til samtaler med Institutleder og Rektorat. Vi forventer at lave aftaler om opstart i juni 2022. Det er fortsat planen at køre anden ansøgningsfase senere på året. Efter aftale med mellem institutledelsen og TR laves en kort evaluering af forberedelsesforløbet, som forhåbentlig vil være enklere næste runde, da skabelonen for ansøgningen og vurderingsmaterialet nu er kendt ved indledningen af drøftelserne. 
  

Forskningsevaluering

Forskningsevalueringen er så småt ved at komme i gang. VIP er inddelt på de 6 faglige områder, og alle skal nu sikre at deres pure data er opdaterede. De næste skridt involverer identifikation af reference forskningsmiljøer og forslag til evalueringspanelet. Der er mange processer i gang på Roskilde Universitet, og vi skal jo også have tid til at passe vores arbejde. Derfor gælder fortsat det vi sagde til introduktionsmødet: Ingen skal gøre noget mht. forskningsevalueringen, før de får konkret og direkte besked på det. Til gengæld må I så gerne være venlige at gøre det, når det sker. 
  
Slides om processen kan findes her...
 
Bedste hilsner
 
Andreas de Neergaard
 
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
 
 

Nye studieledere på flere af IMT’s uddannelser

Fra 1. februar har en lang række uddannelser ved IMT fået ny studieleder. Dagen markerer desuden overgangen til implementering af et aftalegrundlag mellem studieleder og institutledelse, som har til hensigt at sikre kontinuitet i studieledelse og samtidigt sikre at studieledere har mulighed for at være aktive forskere gennem forløbet som studieledere.
 
Studieledere udpeges på baggrund af indstilling fra studienævnet til instituttets ledelse og skal findes blandt de forskere som skaber uddannelsens vidensgrundlag. Studieledelse har imidlertid væsentlig betydning for mange kollegers hverdag, for deres eget karriereforløb og ikke mindst for instituttets mulighed for at udvikle og implementere stærke uddannelser. Derfor har institutledelsen udarbejdet et aftalegrundlag for rekruttering til studieledelse, som inddrager faglige hensyn, hensyn til studieleders samlede karriere, samt hensyn til instituttets samlede vision og strategi for forskning og uddannelse.
 
Et væsentligt led i aftalen mellem institutledelsen og studieleder er, at der afsættes ressourcer til at understøtte studielederens forskningsaktivitet undervejs og/eller efter endt studieledelse. Det har vi valgt at investere i. Institutledelsen har afsat midler til at understøtte studieledernes forskningsaktivitet gennem aftaler om frie midler til rejser eller forskningsophold, nedbringelse af undervisningsnorm i en periode, tilskud til at muliggøre samlet forskningstid efter endt studieledelse, mulighed for ansættelse af VA eller lign. til udvidelse af eksisterende forskningsprojekter. Studieledere er ikke ens og har ikke samme behov. Derfor er aftalerne forskellige, men tager alle afsæt i en beløbsramme, som modsvarer er proportional med den forventede STÅ-produktion.
 
Aftalerne er som udgangspunkt 4-årige med mulighed for 2 års forlængelse. Studielederne er samtidigt omfattet af RUC-aftalen vedrørende funktionstillæg og genopfriskningstid efter 4 år.
 
Studielederne pr. 1. februar er (inkluderer relaterede kombinationsfag til udløb 2023/24): 
  
Uddannelse Studieleder
Humanistisk Teknologisk Bacheloruddannelse Martin Severin Frandsen
   
ARBEJDSLIV
Fagmodul i Arbejdsliv
Peter Hagedorn
   
BY & PLAN
Fagmodul i Plan, By og Proces
Fagmodul i Geografi
Kristian Nagel Delica
   
BÆREDYGTIG OMSTILLING (TEK-SAM)
Fagmodul i TekSam – Miljø og Innovation
Fagmodul i TekSam – Miljø og planlægning
Bente Kjærgaard
   
COMPUTER SCIENCE
Fagmodul i Datalogi/Computer Science
Henrik Bulskov
   
DIGITAL TRANSFORMATION
Fagmodul i Informatik
Nina Boulus-Rødje
   
NORDIC URBAN PLANNING STUDIES Lasse Kofoed
   
SOCIAL ENTREPRENEURSHIP AND MANGEMENT  Luise Li Langergaard
   
SOCIAL INTERVENTION   Trine Wulf-Andersen
   
SOCIALPSYKOLOGI OG LÆRING
Fagmodul i Psykologi
Subject Module in Everyday Psychology
Fagmodul I Pædagogik og Uddannelse
 Maja Røn-Larsen
   
SPATIAL DESIGNS AND SOCIETY (til 08.2023)   Jørgen Ole Bæhrenholdt
   
TVÆRVIDENSKABELIGE SUNDHEDSSTUDIER
Fagmodul i Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier
Nicole Thualagant  
 
Vi vil samtidigt gerne benytte lejligheden til at sige tak til de studieledere, som afgiver stafetten nu. Mange tak for samarbejdet og for jeres mange indspil og uddeling af erfaringer. I har i høj grad bidraget til uddannelsernes udvikling og fremdrift: Mads Rosendahl, Hans Sønderstrup-Andersen, Erling Jelsøe, Katrine Hartmann, Tomas Ellegaard og Keld Buciek. 
 

Institutionsakkreditering og panelbesøg

Tirsdag d. 25. januar havde RUC’s ledelse virtuelt besøg af akkrediteringspanelet. Besøget markerer starten på forhåbentligt sidste skridt mod en institutionsakkreditering. Panelet spurgte ind til arbejdet med at følge op på de kritikpunkter, som var grundlaget for den betingede positive akkreditering i 2019: behov for styrkelse af opfølgning på konstaterede problemer i rapporteringssystemet og monitoreringen af nøgletal, udfordringer med forskningsbasering, retningslinjer for paneldeltagere ved intern uddannelsesevaluering (IUE), ledighedsproblemer og dimittendkontakt. Desuden spurgte de uddybende ind til beslutningsgrundlaget for gennemførsel af kandidatreformen og fastlæggelsen af det endelige udbud.
 
Tirsdag d. 8. februar har panelet fulgt op med fremsendelse af 3 audittrails, som RUC skal fremsende dokumentation for arbejdet med inden panelet besøger RUC igen fra 10. – 12. maj.
 
De tre audittrails har følgende overskrifter:
  1. Ledighed og frafald
  2. Forskningsbasering
  3. Intern uddannelsesevaluering med eksterne eksperter (IUE)
Ved IMT er uddannelserne HUMTEK, Plan, By og Proces samt Psykologi udtaget indenfor de tre audits. Uddannelsesgruppen og Camilla samler og beskriver den efterspurgte dokumentation. De relevante studieledere vil blive indkaldt til møde med akkrediteringspanelet, ligesom enkelte undervisere og studerende får lejlighed til at møde panelet. De involverede vil høre om den endelige plan snarest. 
  
 

Forårssemesteret og tilbage til campus

1. februar slog RUC dørene op til et semester, som så vidt muligt gennemføres på campus som planlagt. Restriktionerne er faldet væk og det har mange glædet sig til. Men som alle allerede har bemærket, er der fortsat ganske meget smitte blandt såvel studerende som undervisere. Det har også allerede medført noget ’bøvl’ og at ikke alle kan møde på campus som håbet.
 
Uddannelsesberedskabet har af samme grund åbnet for, at undervisningsansvarlige har mulighed for i samarbejde med studieleder at træffe beslutning om omlægning af aktiviteter til helt eller delvist online og man kan live-streame sin undervisning fra lokaler med plads til 60+ personer. Dertil har rektor givet studienævnene mulighed for at dispensere helt eller delvist fra fremmødekrav. Det betyder, at man på den enkelte aktivitet med fremmødekrav kan vurdere konkret om det er hensigtsmæssigt at dispensere eller tilpasse udformningen af kravet. Studieleder afgør om der skal ske omlægninger eller træffes afgørelser om dispensation.
 
I skrivende stund er der meget forskelligtrettede tilbagemeldinger vedrørende de studerendes deltagelse og fremmøde på campus. Mange aktiviteter har kunnet gennemføres helt normalt og mange studerende er glade for at kunne komme her igen. Der er imidlertid også forlydender om aktiviteter, hvor de studerende udebliver. I marts vil vi kunne danne os et overblik over om studerende er aktive eller ikke. Indtil da, gennemføres undervisningen som planlagt og så godt som det er muligt. 
  
 

Kommunikation om de nye KA-uddannelser og Åbent Hus

Af sidste nyhedsbrev fremgik det, hvordan man som medarbejder kan bidrage til at udbrede kendskabet til RUC’s nye uddannelser ved at medvirke til at dele opslag på de forskellige sociale medier. Siden er små videoer om uddannelsernes indhold, profil og tilrettelæggelse også blevet udarbejdet.
 
I kan finde dem her på RUC’s Youtube kanal...
 
Jeg linker også igen til siden, hvor i kan finde samlet kommunikationsmateriale for de enkelte uddannelser, samt en vejledning til, hvordan i deler og gerne skriver et lille personligt opslag.  
 
Præsentationsmateriale af de nye kandidatuddannelser...
 
IMT’s studiemiljøtutorer laver løbende opslag på IMT Studieliv.
 
Følg IMT Studieliv på Facebook her...
 
Åbent Hus blev afholdt onsdag d. 9. februar på RUC og online. Fokus var især rettet mod rekruttering til de nye KA-uddannelser. Der var et særskilt fokus på de interne bachelorstuderende, som vi gerne vil sikre, at vi kan fastholde på RUC. Rigtigt mange mennesker medvirkede til at Åbent Hus kan kunne blive en succes, både undervisere, studieledere, administrativt personale og ikke mindst studerende. Det krævede mange ressourcer og vi skylder de mange involverede en stor tak.
 
Husk at sidste frist for ansøgning om optag på en KA-uddannelser er 1. marts – hvis i kender nogen, som kunne være interesserede.
 
Der afholdes Åbent Hus for bacheloruddannelserne på campus primo april. Det vil i høre mere om. Ansøgere til en bacheloruddannelse har ansøgningsfrist ultimo juni. 
  

IMT's sekretariat

Også i forhold til IMT’s sekretariat og samarbejdet omkring administration og service glæder vi os over, at vi nu er på vej tilbage til at kunne arbejde på campus – og mødes i hverdagen.   Samtidig har vi nu igen alle pladser besat:  
  • Rebekka Knudsen er fra 1. februar 2022 ansat 37 timer ugentligt og vil varetage opgaver omkring HR, allokering – og sekretariatsfunktioner vedr. LSU (samarbejdsudvalget); LAU (arbejdsmiljøudvalget) og IR (institutrådet).
  • Anne Ebdrup starter 1. marts 2022 som Ph.d.-koordinator
  • Mia Bendix Tønnesen starter 15. februar 2022 i fleksjob (12 timer) og vil varetage opgaver knyttet til Ph.d. – seminarer, Ph.d.-forsvar og konferenceservice
Vi vil langt de fleste dage møde sekretariatets ansatte i bygning 02 – og i forbindelse med hjemmearbejde på TEAMS, mail og telefon.  
 
Imt-sekretariat@ruc.dk  – en effektiv genvej
 
Vær opmærksom på, at du meget effektivt kommer i forbindelse med instituttets sekretariat gennem postkassen: imt-sekretariat@ruc.dk – eller en af de andre funktionspostkasser.  
  
Du kan se sekretariatets forskellige postkasser her...
 
  
 

Allokeringsarbejdet fremover

Allokeringen til IMT’s uddannelser og planlægningen af semestrets opgaver er en vigtig proces. Den forløber hen over forårssemesteret fra ca. 1. april til 30. juni – begyndende med indkaldelse af ønsker, systematisering af ønskerne, dialogen på uddannelserne og samarbejdet mellem studielederne og institutledelsen. (Og tilsvarende i efteråret fra 1. oktober).  
 
På IMT har vi hidtil lagt RUC’s allokeringsplan (VAP’en)  til grund for timefordelingerne til uddannelserne – men med kandidatreformen opstår nye hensyn, og der skal tages bestik af, hvad behovene er på de enkelte studieelementer, så det sikres, at de ressourcer og timer, instituttet råder over, anvendes bedst muligt.  
 
Allokeringsteamet vil derfor gennemgå de nye uddannelsers studieordninger og studieaktiviteter og i dialog med studielederne sammensætte et nyt planlægningsgrundlag. Fokus vil være på god ressourceanvendelse, uddannelseskvalitet, holdstørrelser, valgkurser, evt. samlæsning, m.v.  
 
Proceduren som helhed vil være genkendelig: indkaldelse af ønsker, dialogen med de enkelte forskere, undervisere og studieledere.  
 
Sekretariatsleder er procesansvarlig for allokeringen, Rebekka Knudsen er ansvarlig for imt-allokering@ruc.dk bistået af studentermedhjælp – og Camilla, Hermod og Rebekka udgør allokeringsteamet. Kontakt os venligst gennem imt-allokering@ruc.dk (og ikke hver for sig) – det sikrer koordinering og effektivt arbejde. 
 
 
  
 
  Kortet angiver de 8 casestudier
Kort af Ragnheidur Bogadóttir, Frodskaparsetur Førøya
 

NORVALUE projektet

IMT er med Jørgen Ole Bærenholdt involveret i projektet Sustainable Value Chains in Nordic Coastal Communities 2021-2023, for det danske riges formandskab i Nordisk Ministerråd. Projektet ledes af Gestur Hovgaard fra Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og der indgår endvidere forskere fra Byggdastofnun (Islands Regionalinstitut), Universitetet i Akureyri, Frodskaparsetur Føroya (Færøernes Universitet) og Nordlandforskning i Norge.
 
Der arbejdes aktuelt, forsinket af COVID, med den første delrapport, hvor der indgår case-studier fra 8 forskellige lokalsamfund: Narsaq og Nanortalik i det sydlige Grønland, Olafsfjördur og Siglufjördur i det nordlige Island, Tvøroyri and Vágur på Suduroy i Færøerne, og Lurøy og Vega i Nordland i Norge.
Rapporten fokuserer på forandringer fra 2000 til 2020 i befolkningsudvikling, kommunale og andre styreformer og værdikæder. Den teoretiske orientering er mod resiliens og værdikæder.
 
Et paper fra projektet blev fremlagt på GRASP festivalen på Musicon 18. november 2021 og i Center for Arktiske studier på RUC 19. november 
 
Abstract m.v. kan findes her ...
 
Foto fra Nanortalik
Foto af Gestur Hovgaard, Ilisimatusarfik
 
 

IMT kort nyt

Nyt formandskab i AkademikerPension
Janne Gleerup fra IMT er ny forkvinde for akademikernes pensionsselskabs 150000 medlemmer.
 
Læs mere...
 
Webinar om stedsfællesskaber og turisme
5. januar afholdt Center for Turismeforskning nytårsseminar om stedsfællesskaber, herunder fællesskaber mellem sommerhusejere og fastboende på turiststeder. Seminaret havde indlæg fra både eksterne (Eskild Hansen og Hans-Jørgen Olsen om deres nye bog ’Stedsfællesskaber’) og RUC forskere fra ISE (Lars Fuglsang) og IMT (Jørgen Ole Bærenholdt) om forskningsartiklen "A coalition for ‘small tourism’ in a marginal place: Configuring a geo-social position"
 
Seminaret kan streames herfra...
 
 

Indstilling af prisen til Årets forskningsmiljø

Gode forskningsmiljøer gør forskningen bedre. I Det Unge Akademi ved vi, hvor vigtigt det er for unge forskeres talentudvikling at indgå i gode forskningsfællesskaber. Derfor har vi indstiftet en pris, der anerkender forskningsmiljøets betydning for den enkelte forskers arbejde, præstationer og velvære, og anerkender deltagernes bidrag til fællesskabet. Vores mål er at starte en samtale om de kvaliteter, der kendetegner et godt forskningsmiljø. Unge juniorforskere i Danmark kan indstille deres forskningsmiljø til prisen Årets Forskningsmiljø 2022. Prisen er 10.000 kr. til at understøtte et fagligt eller socialt arrangement i forskningsmiljøet.  
 
Det Unge Akademi (DUA) har stiftet en pris for årets forskningsmiljø 2022. Juniorforskere på kandidat-, ph.d.-, postdoc- og adjunktniveau kan indstille deres forskningsmiljø til prisen og vinde 10.000 kr. til et fagligt eller socialt arrangement. Vi beder om jeres hjælp til at udbrede kendskabet til prisen blandt jeres juniorforskere.  
 
DUA ved, hvor vigtigt det er for unge forskeres talentudvikling at indgå i gode forskningsfællesskaber. Derfor har vi indstiftet denne pris, der anerkender forskningsmiljøets betydning for den enkelte forskers arbejde, præstationer og velvære, og anerkender deltagernes bidrag til fællesskabet. Vores mål er at starte en samtale om de kvaliteter, der kendetegner et godt forskningsmiljø.  
 
Indstillingen til Årets Forskningsmiljø 2022 skal indsendes senest den 15. marts 2022.
 
Læs mere om prisen på DUAs hjemmeside...
 
 

Personalia

Agnieszka Sivertsen - PhD-student March 1
"Hello, I’m Agnieszka Sivertsen and I will be joining RUC as a PhD fellow under the supervision of Line Reinhardt. I will be writing an industrial PhD about stowage algorithms and AI for energy efficient liner shipping in collaboration with the company Sealytix, where I have been working the past 8 years as an optimisation specialist. I graduated from ITU in 2014 with a masters degree in software engineering.
I am looking forward to start the project this spring."
 
Anne Ebdrup - Ph.d-koordinator 1. marts
"Jeg starter 1. marts som ny ph.d.-koordinator på IMT. Jeg har otte års erfaring fra Børne- og Undervisningsministeriet, senest fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Jeg har læst min bachelor og kandidat på RUC (Pædagogik og Uddannelsesstudier og Socialvidenskab) og har derudover en MA i Komparativ Pædagogik fra Institute of Education på UCL i London. Jeg bor på Amager med min mand Kristoffer og vores børn Ib og Tove. Jeg glæder mig meget til at starte på instituttet og til at møde jer alle sammen."
 
 
Búgvi Benjamin Magnussen - Ph.D student
"Greetings everyone! My name is Búgvi Benjamin Magnussen and I will be joining RUC as an industrial PhD fellow. During the summer of 2021, I got my master's degree in computer science from the IT-University of Copenhagen. Prior to this, I got my bachelor's degree in software development from the IT-University of Copenhagen as well.
My PhD is titled AIS Data Driven Ship Behavior Modelling and will be under the supervision of professor Hua Lu. The main objective of my work is to use AI/ML techniques to capture patterns from data used in the maritime industry, and to use these patterns to make forecasts related to future sea vessel behavior. During the course of my PhD I will be employed by TORM A/S, a shipping company located in Hellerup, Copenhagen.  
Fun fact: before studying computer science I studied music at the University of Melbourne where I got a bachelor's degree in contemporary music performance."
 
Jeanette Kaae Hansen - Ph.d.-studerende 1. december 2021
"Mit navn er Jeanette Kaae Hansen og jeg startede som ph.d-studerende i forskningsgruppen ”Sundhedsfremme og sundhedsstrategier” hos Institut for Mennesker og Teknologi.
Jeg er uddannet fysioterapeut og har en kandidat i folkesundhedsvidenskab og har de seneste mange år haft min daglige gang på Slagelse Sygehus. Jeg skal i min ph.d. skrive om social ulighed i sundhed og de indsatser i sundhedsvæsenet der søger at fremme fysisk aktivitet og helt eller delvist bruger eHealth hertil. Nærmere betegnet skal jeg udforske perspektivet på disse indsatser, blandt mennesker i en sårbar position.
Jeg glæder mig meget til at komme i gang med projektet og til at skulle betragte de indsatser jeg selv har arbejdet med tidligere, med et nyt blik."
 
Maja Møllnitz Lange- ansat i erhvervsklyngen CLEAN
"Jeg er uddannet cand.Scient.Soc fra RUC fra 2010. Før jeg kom til RUC arbejdede jeg som seniorkonsulent i Konsulenthuset Quercus Group med fokus på projekter inden for internationalisering og bæredygtighed. Fra 2016 -2020 arbejdede jeg i Region Sjælland i team Strategi og Plan med fokus på etableringen af Sjællands Universitetshospital. Og før det var jeg seks år i Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus i team Vækst  og Erhverv, hvor jeg bl.a. sad med C40, Klimaplan og Klimatilpasning, innovation og partnerskaber.  
Med Cleans nye kontor hos RUC skal jeg facilitere og styrke samarbejdet mellem regionens erhvervsliv, universitet og vidensinstitutioner og offentlige aktører. Cleans medlemmer arbejder med områder som 'Vand i teknosfæren', 'Klimatilpasning', 'Affald, ressourcer & materialer', 'Luft', 'Jord, vand & natur'. Jeg håber, Cleans tilstedeværelse på RUC vil afføde en masse nye spændende projekter og partnerskaber. "
 
Marta Padovan-Özdemir - lektor i forskergruppen OrgESS 1. februar
Marta kommer fra en stilling som Docent ved Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund i VIA University College, hvor hun bl.a. har ledet Forskningsprogram for samfund og mangfoldighed og undervist på Pædagoguddannelsen i social innovation og entreprenørskab, samt køn, seksualitet og mangfoldighed. Marta tager tre forskningsprojekter med sig: Et tværdisciplinært NordForsk-projekt om migranters hjem-skabelse i hhv. dansk, svensk og britisk velfærdskontekst med ophedet integrationspolitik, hvor der dels identificeres policy-narrativer, kortlægning af visuel kunst der tematiserer migration og hjem, samt kunstbaserede interventioner med tilhørerende visuel (auto)etnografi i samarbejde med Kingston University (UK) og Lund Universitet (SE). Et BUPL-projekt om normkritiske perspektiver i klubpædagogik, hvor der anvendes interventionsetnografiske metoder i samarbejde med unge og deres pædagoger i tre ungdomsklubber (i samarbejde med VIA UC). Et NIKK-projekt om forebyggelse af seksuelle krænkelser i omsorgsarbejdet ved brug af erindringsværksteder og forumspil – i samarbejde med Oulu University, VIA UC og Jämställd Utveckling Skåne. I foråret skal Marta undervise på Social Entrepreneurship and Management og vejlede BA-projekter på SAMBACH. I løbet af foråret udkommer Marta med bogen, Racism in Danish Welfare Work with Refugees - Troubled by difference, docility and dignity som hun har skrevet sammen med Trine Øland (KU).
 
Mia Bendix Tønnesen - ansat i Mastersekretariatet
"Jeg kommer fra en stilling som fleksjob ambassadør på Regions Kommunen på Bornholm, hvor jeg har boet med min familie i 3 år. Vi kom tilbage i maj 21 og har bosat os i Gundsømagle. Jeg er uddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration på Albertslund Kommune. Derudover blev jeg i 2009 uddannet som socialpædagog og har i mange år beskæftiget mig med myndighedsarbejde på det sociale område. Privat er jeg gift og har 5 børn."
 
Patrick Jørgensen - Ph.d-studerende 1. februar
"Den 1. februar starter jeg på IMT som erhvervs-ph.d., hvor jeg vil være tilknyttet Ph.d.-programmet Hverdagslivets Socialpsykologi. Jeg er uddannet Cand.mag. i Psykologi & Arbejdslivsstudier og sideløbende med mine studier har jeg indenfor modebranchen beskæftiget mig med bæredygtig design & produktion.
Mit Ph.d.-projekt, ’The Sustainable Development of Human Praxis – Acting on Global Climate Change through the development’, er et samarbejde med forsyningsselskabet Vand & Affald, Svendborg omkring udviklingen af grønne omstillingsprojekter gennem en inddragende og samskabende proces. Projektets formål er at undersøge mulighederne for og udfordringerne ved lokal grøn omstilling, hvor globale hensyn til klimaforandringerne i fællesskab skal håndteres i samspil med hensyn til natur, miljø, biodiversitet samt de involverede interessenters fælles- og egeninteresser. Min ambition er at projektet vil bidrage til nye teoretiske såvel som praktiske forståelser for og vinkler på ’bæredygtig udvikling’. Dels som mod en modsigelsesfuld og potentiel konfliktuel proces, dels som en udvikling af vores forhold til naturen.
Jeg ser meget frem til blive en del af instituttet og håber på at få muligheden for at hilse på jer alle"
 
Rakel Blöndal Sveinsdóttir Toubro - Ph.d-studerende 1. januar
"Jeg hedder Rakel Blöndal Sveinsdóttir Toubro og startede som Ph.D.-studerende 1. januar 2022.
I min Ph.D vil jeg undersøge skoleelevers demokratiske dannelse i provinsen og betydningen af samarbejde mellem uddannelse og nærmiljø i den åbne skole. Jeg vil være tilknyttet forskningsgruppen for Læring, uddannelse, og pædagogik (LUP) og har lektor Niels Warring som hovedvejleder. 
Jeg er uddannet kandidat i pædagogisk filosofi fra DPU i 2014 og har siden min dimission undervist på pædagoguddannelsen på Professionshøjskolen Absalon, som også indgår i et konsortium om mit Ph.D-projekt. Før min kandidatgrad er jeg uddannet pædagog og har bl. andet arbejdet med rehabilitering af voksne mennesker med erhvervet hjerneskade. Jeg glæder mig til at lære instituttet at kende, både studiemiljø og mennesker og ser frem til at møde nye kollegaer og indgå i nye samarbejdskonstellationer."
 
Raluca Stana - adjunkt 1. februar.
Raluca Stana holds a PhD in Information Systems from the IT University of Copenhagen on the topic of Technostress in Organizations from a Sociological Perspective, and is currently concluding her employment at ITU as a Post Doc in Democratic Entrepreneurship. Raluca’s research interest and teaching thus far focuses on the impact that digitalisation has on people at work, topics that she explores through qualitative methods. Her publications are targeted at IS outlets, while she also draws upon theories, concepts, and methods from the field of sociology.
 
Xiaobo Shen (Mimi) - PhD-student
"Hello everyone, my name is Xiaobo Shen but please call me Mimi. I'm from Beijing, China and grew up in Tokyo, Japan. I'm very excited to join RUC as an industrial PhD fellow and research about the welfare potential of everyday meeting places in the next three years. I got my master's degree in Spatial Designs and Society from RUC in 2020 and before that I had mainly worked within architecture and interior design as designer and consultant. I look forward to meeting you!"   
 
 

IMT arrangementer

7. marts kl. 10 -12: Open Lecture: Being a Refugee and a Dad: Lessons from Research in the UK, Sweden and Denmark 
Refugeedom and fatherhood
As new, unfolding events and continuing disruption force people to flee countries and seek refuge, it is timely to examine how countries in the West have received/rejected and 'welcomed' those seeking safety and new lives. The Oxford Network of Fatherhood Researchers invites scholars, students and stakeholders to the Open Lecture.
 
Speakers:
Therése Wissö, Gothenburg University
Ditte Sharpiro, University College Absalon
Tina Miller, Oxford Brookes University
Esther Dermott, Bristol University   
 
Sign up by February 28...
 
22nd -23rd March: PhD Course and Workshop: Designing and Developing Ethnographic field Work- Methods and Techniques
Today, ethnographic fieldwork is used in many different types of projects within research in welfare, environment, health, social and urban development, where one seeks to create knowledge about the lived everyday life in organizations, in cultures, in and across institutions, in the public space and/or in the private sphere...
 
Read more...
 
 
Sign up by February 22...
 
23. marts kl 14-15(-17) i Auditorium A, bygning 03: Bogreception med efterfølgende recption
Institut for Mennesker og teknologi inviterer til faglig arrangement og efterfølgende bogreception i forbindelse med lektor Pernille Juhl´s udgivelse af bogen: På sporet af det gode børneliv. 
 
Læs mere her...
 
 
Tilmeld dig her senest 16. marts...
 
Sæt kryds i kalenderen og tilmeld dig!
24. marts, kl. 14.30 -16.30 Byg. 03.1-ne01: Afskedsreception for Chr. Helms Jørgensen 
I anledning af, at professor mso Christian Helms Jørgensen  har valgt gå på pension efter 28 års ansættelse, ønsker Institut for Mennesker og Teknologi at være vært ved et afskedsarrangement.
 
Tilmelding senest 17. marts...
 
 
31. marts kl 14-16 i bygning 02: Afskedsreception for Susanne Haraszuk
I anledning af, at mangeårige uddannelsesleder af diplomuddannelsen til turistfører Susanne Marie Haraszuk  har valgt gå på pension efter 29 år, ønsker Institut for Mennesker og Teknologi at være vært ved et afskedsarrangement.
 
Tilmelding senest 24. marts...
 
 

EAE forår 2022

Enheden for Akademisk Efteruddannelse, EAE, forårsprogram 2022
 
Workshop: Skriv din aktivitetsbeskrivelse og få hjælp til det!  
Enheden for Akademisk Efteruddannelse, EAE, udbyder mandag d. 28. feb. 2022, 10:00-12:00, en 2-timers skriveworkshop hvor du kan skrive – og få hjælp til – din aktivitetsbeskrivelse. Workshoppen består af tre 25 minutters skrivesessioner, hvor du med din aktivitetsbeskrivelse med udgangspunkt i den officielle aktivitetsbeskrivelsesskabelon. Hver skrivesession indledes med instruktioner, gode råd og eksempler på den gode aktivitetsbeskrivelse og undervejs vil der være rig mulighed for individuel feedback og sparring fra underviser.  
 
 
 

Nye IMT publikationer

Indberettet og valideret i perioden 7. december - 28. januar:
 
Anthology
Hansen, A. M. (ed.) ; Jakobsen, A. (ed.) ; Kamp, A. (ed.) ; Nielsen, B. S. (ed.) ; Nielsen, K. T. (ed.) / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser / Frydenlund Academic, 2021.
 
Wulf-Andersen, T. Ø. (ed.) ; Follesø, R. (ed.) ; Olsen, T. (ed.) / Involving Methods in Youth Research: Reflections on participation and power / Palgrave Macmillan, 2021, DOI: 10.1007/978-3-030-75941-4
 
Book 
Peer-reviewed 
Einarsen, A. F. ; Krøjer, J. ; Macleod, S. ; Muhr, S. L. ; Munar, A. M. ; Myers, E. S. ; Plotnikof, M. ; Skewes, L. / Sexism in Danish Higher Education and Research: Understanding, exploring, acting / Sexism in Danish Higher Education and Research, 2021.
 
Kalkan, H. / Shababs: Gadekultur, gadens økonomi og respekt på Nørrebro / Hans Reitzels Forlag, 2021.
 
Pedersen, S. / Developmental Dynamics and Transitions in High School / Bloomsbury Academic, 2021. RUC
 
Non peer-reviewed
Peiteado Fernandez, V. / Siete Historias de Activismo Cotidiano / Icaria, 2021
 
Book Chapter
Peer-reviewed
Blackburn, P. R. ; Braüner, T. ; Polyanskaya, I. / Linguistic Recursion and Danish Discourse Particles: Language in Children with Autism Spectrum Disorder / (In)coherence of Discourse: Formal and Conceptual Issues of Language, Springer VS, 2021, pp. 21-42, DOI: 10.1007/978-3-030-71434-5_2
 
Dupret, K. / The promise of learning through gaming at work / Current practices in workplace and organizational learning: Revisiting the classics and advancing knowledge, Springer, 2021, pp. 99-118, DOI: 10.1007/978-3-030-85060-9_7
 
Gleerup, J. ; Lund, H. L. / 4-dages arbejdsuge som fleksibiliseret arbejdsliv / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 224-248
 
Hansen, A. M. ; Jakobsen, A. ; Kamp, A. ; Nielsen, B. S. ; Nielsen, K. T. / Indledning / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 7-16
 
Kamp, A. / Mening i arbejdet / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 37-57
 
Olesen, H. S. / Fra tømmerflåde til tømmerflåde / Transformationer? Modernisering og professionalisering i Norden: Et festskrift til Katrin Hjort, Syddansk Universitet, 2020, pp. 107-122
 
Osterkamp, U. ; Schraube, E. / 克劳斯·霍茨坎普与主体立场心理学的发展 / 主体立场的心理学:克劳斯·霍茨坎普选集, Beijing Normal University Press, 2021, pp. 1-12
 
Wulf-Andersen, T. Ø. ; Warming, H. ; Neidel, A. / Power and reflexivity: Positions and positioning in involving research with young people / Involving Methods in Youth Research: Reflections on participation and power, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 17-46, DOI: 10.1007/978-3-030-75941-4_2.

Non peer-reviewed
Jensen, H. T. (ed.) / Assens Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg, 2021, pp. 144-152
 
Jensen, H. T. (ed.) / Faaborg-Midtfyn Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg,Langeland og Ærø, Trap Danmark, 2021, pp. 82-92
 
Jensen, H. T. (ed.) / Holbæk Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Odsherred, Holbæk og Kalumborg, 2021, pp. 166-175
 
Jensen, H. T. (ed.) / Kalundborg Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Odsherred, Holbæk og Kalundborg, Trap Danmark, 2021, pp. 262-274
 
Jensen, H. T. (ed.) / Langeland Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø, Trap Danmark, 2021, pp. 240-245
 
Jensen, H. T. (ed.) / Middelfart Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark. Bind 18, Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg, Trap Danmark, 2021, pp. 64-70
 
Jensen, H. T. (ed.) / Nyborg Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark, Bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyen, Kerteminde og Nyborg, Trap Danmark, 2021, pp. 342-349
 
Jensen, H. T. (ed.) / Odsherred Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Odsherred, Holbæk og Kalundborg, Trap Danmark, 2021, pp. 74-81
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Odense, 2021, pp. 176-200
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og Erhverv: Kerteminde / Trap Danmark Bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg, Trap Danmark, 2021, pp. 272-280
 
Jensen, H. T. (ed.) / Samfund og Erhverv: Nordfyn / Trap Danmark Bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg, 2021, pp. 210-217
 
Jensen, H. T. (ed.) / Svendborg Kommune: Samfund og Erhverv / Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, langeland, Ærø, Trap Danmark, 2021, pp. 176-184
 
Jensen, H. T. (ed.) / Ærø Kommune: Samfund og Erhverv / Terap Danmark: Fåborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø, Trap Danmark, 2021, pp. 298-304
 
Journal article  
Peer-reviewed  
Boldsen, S. / Social interaction style in autism: An inquiry into phenomenological methodology / Journal of Phenomenological Psychology, 2021, vol. 52, no. 2, pp. 157-192, DOI: 10.1163/15691624-12341389
 
Boulus-Rødje, N. ; Bjørn, P. / Tech Public of Erosion: the Formation and Transformation of the Palestinian Tech Entrepreneurial Public / Computer Supported Cooperative Work, 2021, vol. Early View, DOI: 10.1007/s10606-021-09419-y 
 
Christensen, K. ; Bikova, M. / Contextualising everyday ethics in social care work based on two case studies of Norwegian long-term care / International Journal of Care and Caring, 2021, vol. Online first, pp. 1-17, DOI: 10.1332/239788221X16345698940490
 
Clancy, A. ; Simonsen-Rehn, N. ; Lind, J. ; Liveng, A. ; Johannessen, A. / The meaning of dignity for older adults: A meta-synthesis / Nursing Ethics, 2021, vol. 28, no. 6, pp. 878-894, DOI: 10.1177/0969733020928134
 
Dalsgaard, S. ; Haarløv, R. T. ; Bille, M. / Data witnessing: making sense of urban air in Copenhagen, Denmark / HAU: Journal of Ethnographic Theory, 2021, vol. 11, no. 2, pp. 521-536, DOI: 10.1086/717018
 
Hagedorn-Rasmussen, P. ; Mac, A. ; Lund, H. L. ; Sørensen, P. K. ; Thomsen, R. / Lærende kortlægning – læring mellem forskning og praksis: Learning mapping – Learning between research and practice / Forskning og Forandring, 2021, vol. 4, no. 2, pp. 1-22, DOI: 10.23865/fof.v4.3319
 
Hauggaard-Nielsen, H. ; Hohmann, P. ; Jensen, E. S. ; Stadel, M. ; Pinel, B. ; Justes, E. ; Lund, S. ; Aare, A. K. ; Watson, C. A. ; Bedoussac, L. ; Aubertot, J. ; Chongtham, I. R. ; Bellostas, N. ; Topp, C. F. E. / Translating the multiactor approach to research into practice using a workshop approach focusing on species mixtures / Frontiers of Agricultural Science and Engineering, 2021, vol. 8, no. 3, pp. 460-473, DOI: 10.15302/J-FASE-2021416
 
Jensen, M. T. ; Larsen, J. / Rail tourism transitions: A sociological framework / Annals of Tourism Research, 2021, vol. 87, DOI: 10.1016/j.annals.2020.102992
 
Koefoed, L. M. ; Simonsen, K. / Emotions and positionalities: Experiences from fieldwork among Danish Muslims / Area, 2021, vol. Early view, DOI: 10.1111/area.12772
 
Koefoed, L. M. ; Simonsen, K. ; Førde, A. / Everyday Hospitality and Politics / Nordic Journal of Migration Research, 2021, vol. 11, no. 4, pp. 444-458, DOI: 10.33134/njmr.387
 
Langergaard, L. L. / Conceptualising public sector innovation: Introducing the lens of epistemological, pragmatic and normative dimensions / Nordic Journal of Social Research, 2021, vol. 12, no. Special issue, pp. 24-45, DOI: 10.7577/njsr.3684
 
Mardahl-Hansen, T. / Pædagogers og læreres arbejde med fællesskaber i folkeskolen / Unge Paedagoger, 2021, vol. 1/2021, pp. 5-18
 
Pande, P. / Learning and Expertise with Scientific External Representations: An Embodied and Extended Cognition Model / Phenomenology and the Cognitive Sciences, 2021, vol. 20, no. 3, pp. 463–482, DOI: 10.1007/s11097-020-09686-y
 
Pultz, S. ; Hansen, M. P. / Arbejdsløs i en (corona)krisetid: et opgør med selvansvaret? / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2021, vol. 23, no. 3, pp. 9-25
 
Pultz, S. ; Hansen, M. P. ; Jepsen, H. / Planning for a Job: The Trying Experience of Unemployment during the COVID-19 Crisis in Denmark / International Perspectives in Psychology: Research, Practice, Consultation, 2021, vol. 10, no. 4, pp. 228-242
 
Sørensen, P. K. ; Hansen, M. P. ; Thualagant, N. ; Frandsen, M. S. / De la justification 30 år efter: En kortlægning af udbredelse og anvendelser / Dansk Sociologi, 2021, vol. 32, no. 2, pp. 9-31
 
Westerling, A. ; Juhl, P. / Collaborative instrumentalization of family life: How new learning agendas disrupt care chains in the Danish welfare state / Nordic Psychology, 2021, vol. 73, no. 2, pp. 136-152, DOI: 10.1080/19012276.2020.1817768
 

Not peer-reviewed  
Ahrenkiel, A. ; Holm, L. / Nye perspektiver på børnesprog: børns indbyrdes sprogbrug / Børns hverdag, 2021, vol. 6, pp. 4-6
 
Nielsen, K. T. ; Mogensen, M. ; Pihl-Thingvad, S. ; Gensby, U. ; Hansen, A. M. / Der skal to til tango: Samspil mellem arbejdslivsviden og praksis / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2021, vol. 23, no. 1, pp. 5-10, DOI: 10.7146/tfa.v23i1.127039
 
Fjalland, E. L. P. / Hun vil ligge i en konkylie, på et lag af stjernemos, vugges af havet, trækkes af tidevandet. Svøbe sig i tang, under en ferskenfarvet himmel, og duppe sig selv med dråber fra en hybenrose. / Cypress, 2021, vol. 1, pp. 58-59
 
Holm, J. ; Meged, J. W. / Hvad i alverdens lande er bæredygtig turisme? / Geografisk Orientering, 2021, vol. 4, pp. 6-11
 
Meged, J. W. / Overturisme – hvad er det og hvem har ansvaret? / Geografisk Orientering, 2021, vol. 51, no. 4, pp. 24-27
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: fredag d. 11. marts 2022
Udkommer: fredag d. 25. marts 2022