Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Udmøntning af midler til KA-boost
  • Lønforhandlinger 2022
  • IMT økonomi 2022
  • Nyt HORIZON projekt
  • Ny NIKK-bevilling
  • Ny stor bevilling til Center for Daginstitutionsforskning
  • Ny BUPL-bevilling
  • Det skete på IMT...
    • Masterclass med professor Victor Montori
    • Maritime Megatrends Audit - March 10
  • TES Journal har fået ny hjemmeside
  • IMT kort nyt
    • DANWISE pris til Jo Krøjer
    • Linda Lundgaard Andersen upeget til leder af ThinkTank i norsk forskerskole
    • Rashmi Singla udpeget til medlem af UBVA 
  • Opråb fra IMT Service
  • RUC kort nyt
  • Nyt fra det Kgl. Bibliotek
    • Wiley aftale om Open Access 2022-25
  • Personalia
  • IMT arrangementer
    • Sæt kryds kalenderen og tilmeld dig!
  • EAE offers in April
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
Andreas' klumme
 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Med udpegelsen af det næste hold studieledere, og konkretiseringen af de kommende kandidatuddannelsers studieordninger og kursusforløb, er vi på tærsklen til at gå i implementeringsfase for instituttets 10 nye kandidatuddannelser. Derfor er det på sin plads at læne sig kortvarigt tilbage, og takke os selv for en kæmpe indsats, som både har krævet disciplin, fantasi og kompromiser. Men heldigvis også kreativitet og faglig begejstring, over de nye muligheder der ligger i reformen. Torsdag d. 7. april ser vi frem til at mødes og takke os selv og hinanden for den store indsats, samt glædes over forårets komme i almindelighed. Det er kl. 14.
 
Det udskudte institutseminar afholdes 5.-6. maj på Konventum i Helsingør. Vi håber og forventer at alle medarbejdere rykker af huse, og deltager i hvad der forhåbentlig bliver et inspirerende, hyggeligt, oplysende og udviklende arrangement. Vi skal både høre folk udefra og egne tale til os om ting der kommer. Vi skal arbejde med kolleger vi kender, og kolleger vi ikke arbejder sammen med til hverdag. Og vi skal både se på ting vi ved der kommer til at ske, og ting vi kunne drømme om kom til at ske.
 
Husk at melde dig til, hvis du ikke allerede har gjort det, og så glæder vi os meget til at samles for første gang i lang tid. 
 
Bedste hilsner
 
Andreas de Neergaard
 
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
 
 

Udmøntning af midler til KA-boost

Bestyrelsen har besluttet at afsætte i alt 4 millioner af de ekstra midler, som universitetet har modtaget til at sikre en god implementering af de nye kandidatuddannelser. Prodekanerne har udarbejdet en anbefaling til fordeling af midlerne på to hovedopgaver:
  • Implementering af de nye uddannelser på institutterne 2 millioner
  • Uddannelsesnær formidling og kommunikation 2 millioner
Begge puljer fordeles til institutterne med antal af uddannelser på instituttet som nøgle. Det betyder at IMT får 2 x 625.000 kr. til de to formål til anvendelse i perioden 2022-2023. For begge puljer gælder det, at pengene kan benyttes til at understøtte såvel TAP som VIP opgaver og ikke mindst initiativer og indsatser på tværs.
 
IMT ledelsen har ønsker at midlerne skal understøtte formål, som kan føre til varige bidrag til uddannelserne udvikling og implementering, samt til initiativer som peger fremad. Ledelsen har særlig opmærksomhed på, at udmøntningen af midlerne mindst mulig underminerer uddannelsernes forskningsbasering.
 
På et møde i uddannelsesudvalget for bachelor- og kandidatuddannelserne i begyndelsen af marts fremlagde ledelsen et udkast til en plan for fordeling af den første pulje. Studielederne havde mange gode bemærkninger og ideer til udspillet og vi vil lægge en plan for udmøntningen i samarbejde med studielederne i dette forår.
 
Midlerne til den uddannelsesnære formidling skal udmøntes i indsatser til rekruttering, som udvikles i et samspil mellem instituttet, US og Kommunikation. Der vil blive afholdt et møde på tværs af disse snarest med henblik på at udpege særlige behov for kommunikation og rekrutteringsindsatser.
 
 

Lønforhandlinger 2022

Lønforhandlingerne finder sted i perioden april – maj 2022 under medvirken af institutledelsen og de forhandlingsberettige organisationers tillidsrepræsentanter. Du kan læse om kriterier for lønforhandlinger samt tildeling af tillæg og verderlag her....
 
 

IMT økonomi 2022

Forventningen om STÅ udvikling på instituttets uddannelser holder. I arbejdet med at realisere besparelser på baggrund af en lavere STÅ-forventning har det primært udmøntet sig gennem et lavere timetal til DVIP og nedlæggelser af ledige stillinger, mens der er stadig er implementeret nye ansættelser de steder, hvor aktivitetsudviklingen krævede det. 
 
Se tallene her...
 
 
 

Nyt HORIZON projekt

FEAST (Food systems that support transition to healthy and sustainable diets)
Sammen med 35 andre partnere skal FEAST projektet bidrage med forskningsbaseret viden til at sikre en retfærdig transition til sund kost produceret af bæredygtige fødevaresystemer. Projektet løber de næste 5 år og har et samlet budget på 12 mio. €, hvoraf godt 3 millioner kroner går til forskningsindsatsen på RUC. Projektet gennemføres i samarbejde med en række kommuner og regioner af forskellig størrelse og struktur. Fra Region Sjælland deltager Guldborgsund kommune i projektet. Projektets danske projektleder er Niels Heine Kristensen.  
 
 
 

Ny NIKK-bevilling

Power Plays – preventing sexual harassment through memory work & forum theater in workplaces of care
Associate Professor Marta Padovan-Özdemir (PI) has recently received a grant of 799.000 Dkr. from NIKK under the Nordic Council of Ministers for the Power Plays research and innovation project. The project seeks to break the silencing of sexual harassment (SH) in workplaces of care by promoting workplace cultures prone to actively prevent and deal with SH.
 
First, the Power Plays project develops a typology of existing SH prevention tools accompanied by guidelines for how to choose the right SH prevention strategy. Second, based on memory workshop interventions in workplaces of care across Denmark, Sweden and Finland, the Power Plays project contributes nuanced narrative cases of work-based SH experiences. Third, grounded in these SH narratives, the Power Plays project develops authentic ‘SH plays’ included in a forum theater prevention tool that can facilitate a safe, bodily, and dialogical way of promoting safe workplace cultures and anti-sexual harassment literacy.
 
The Power Plays toolbox will be tested in a variety of workplaces of care and disseminated through an independent website as well as through major care workers’ associations across the Nordic region.  
 
Involved researchers and cooperation partners:
Marta Padovan-Özdemir, Roskilde University, Denmark
Jo Krøjer, Roskilde University, Denmark
Birgitte Woge Nielsen, VIA University College, Denmark
Johanna Hiitola, Oulu University, Finland
Helena Louhela, Oulu University, Finland
Anna Charlotte Slørdal Schjølberg, Jämställd Utveckling Skåne, Sweden
Natasha Wrang, Jämställd Utveckling Skåne, Sweden  
 
The project also works closely together with local industry partners in care work across Denmark, Sweden and Finland. 
 
Read more about the grant and project her...
 
 

Ny stor bevilling til Center for Daginstitutionsforskning

Center for Daginstitutionsforskning har fået en ny bevilling på 4,5 millioner kroner fra BUPL i perioden 2023-25. Det betyder, vi kan fortsætte og udbygge vores omfattende arbejde med grundforskning, internationalisering, forskersamarbejde, formidling og vidensomsætning i samarbejde med praksis.
 
Vi venter stadig på udmøntningen fra forskningsreserven til pædagogisk forskning i 0-6 års området, hvor de sidste organisatoriske aftaler skal falde på plads, inden der kommer de første calls.
 
Derudover arbejdes der på et politisk forslag om, at forskningsområdet bliver en del finansloven, således at forskningsområdet støttes mere stabilt. De nye midler er derfor også vigtige i forhold til, at RUC kan fastholde vores styrkeposition på feltet.  
 
Besøg CeDifs hjemmeside her...
 
 

Ny BUPL-bevilling

Normkritiske perspektiver i fritidspædagogikken
Lektor Marta Padovan-Özdemir har modtaget en bevilling på knap 750.000 kr. fra BUPL’s Forskningspulje 2021 til forskningsprojektet, Normkritiske perspektiver i fritidspædagogikken. Forskningsprojektet undersøger herskende normer og normalitetsforståelser i ungdomsklubregi, og gennem fortælleværksteder med de unge og pædagogerne identificerer forskerne arketypiske normstød. Endvidere udvikler projektet normkritiske perspektiver på klubpædagogers arbejde med de unges alsidige identitetsdannelse gennem en fænomenologisk interventionsetnografi, hvor pædagogerne deltagere som medforskere af egen praksis. På baggrund af fælles normkritiske analyser af pædagogiske praksisfortællinger formuleres og afprøves normkreative tiltag i klubbens hverdagsliv.
 
Projektet gennemføres i samarbejde med forskere fra Program for samfund og mangfoldighed, VIA University College samt tre ungdomsklubber i Øst- og Midtjylland (2022-2023). 
 
Læs artikel om projektet i 'Børn og Unge' her...
 
 

Det skete på IMT....

Masterclass med professor Victor Montori
v. Alexandra Jønsson
 
IMT Sundhedsfremme var vært for Professor Victor Montori, USA under hans besøg i Danmark i forbindelse med konferencen ”Hverdagsliv med Diabetes”. Som opfølgning på konferencen blev afholdt en masterclass, hvor alle, fra ph.d. studerende til professorer, fik mulighed for at præsentere og diskutere et forskningsspørgsmål eller dilemma med Montori.
 
Montori er professor ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota og er en international anerkendt forsker indenfor shared decision making, minimally disruptive medicine og patienters oplevelser af at leve med sygdoms – og behandlingsbyrder. Hans seneste bog ”Why we revolt” diskuterer det senmoderne sundhedsvæsen og hvordan vi ofte fejler i at inddrage den enkeltes viden, behov og præferencer.
 
Dagens diskussioner på masterclassen spredte sig over emner fra, hvordan man sikrer den bedst mulige patientinformation, til hvordan man sikrer, at patienter med dobbeltdiagnoser også får mulighed for at deltage i forskningsinterventioner.
 
Alt i alt en livlig og oplysende formiddag med et format, som vi er flere der håber at gentage, næste gang vi har besøg af en ’mester’.  
 
 
 
Maritime Megatrends Audit - March 10
This interactive seminar, hosted by the Center for Maritime and Marine Research, engaged 30 industry partners and scholars from the Blue Denmark (maritime and ocean industries) to revisit numerous predictions made back in 2007.
 
The predictions were based on extrapolations from a number of so called “megatrends,” defined as the developments that have been ongoing for thousands of years in human societies and are expected to continue far into the future. Megatrends, while widely used by businesses and in the public sector for predicting and preparing for the future, are often treated with skepticism by academics. Findings reveal that, in a group setting, past predictions provide a basis from which a group can collectively assess how understanding has evolved on a range of topics since the predictions have been made.
 
This collective assessment is fruitful in structuring dialogue of maritime industrial evolution: Less experienced professionals and scholars are provided context about historical future orientations (past predictions), and participants can usefully refine and calibrate the past predictions in order to make new ones.
 
In the concluding segment of the workshop, the discussion turned to attempt to link megatrends to the UN’s SDG’s.
 
 

TES Journal har fået ny hjemmeside

Tidsskriftet Transdisciplinary Enviromental Studies (TES) har fået en ny og tidssvarende hjemmeside. Tidsskriftet er udkommet online siden 2002 og udgives af Institut for Mennesker og Teknologi.
 
Tidsskriftet er med på BFI listen over tidsskrifter på niveau 1.
 
Den nye hjemmeside har ligeledes fået ny adresse https://journal-tes.ruc.dk/, men man kan forsat komme ind via den gamle URL-adresse www.journal-tes.dk
 
Gå til tidsskriftets hjemmeside...
About the journal:
The Journal of Transdisciplinary Environmental Studies focuses on transdisciplinary environmental studies of relevance to planning and regulation. The target group of the Journal encompasses both academic scholars and practicing professionals. 
The focus of the journal is on environmental issues, especially articles integrating the natural and social sciences in the field of environmental management and planning. Consequently, we will emphasise theory, methodology, and practical experience in transdisciplinarity relevant to these areas.  
Subjects for the journal might be: sources of environmental impacts, relative environmental impacts on ecosystems and organisms, environmental regulation, management or governance issues, environmental planning, the working environment, and nature conservation. Environmental management covers issues such as public awareness and participation, communication, innovation, and the role of stakeholders.
 
Læs det nye nummer af TES Journal her...
 
 

IMT kort nyt

DANWISE pris til Jo Krøjer
Lektor ved IMT Jo Krøjer modtager sammen med den øvrige forfatter- og initiativgruppe bag sexismEDU initiativet årets DANWISE pris 2022.
 
Begrundelsen for tildelingen af prisen lyder:   
  1. Founding and coordinating a large-scale petition initiative among Danish academia
  2. Highlighting the findings and bringing a topic that impacts on gender equality to the Danish media
  3. High impact work which has resulted in fostering of new preventative and action policies against harassment in the workplace at Danish academic institutions  
I 2020 tog gruppen initiativ til en indsamling af vidnesbyrd om sexisme og sexistiske krænkelser og overgreb på danske universiteter. Det resulterede i 800 personlige vidnesbyrd fra primært kvindelige forskere, der berettede om alt fra ydmygende, sexistiske kommentarer til voldtægt. Vidnesbyrd og underskrifter blev offentliggjort i Politiken i oktober 2020 og fulgt op i TV, radio og aviser. Gruppen har skrevet og udgivet en bog, som på baggrund af de indsamlede vidnesbyrd formidler forskningsviden, empiriske eksempler samt forslag til håndtering og forebyggelse af sexisme og sexistiske krænkelser i universitetsverden. 
 
Se gruppens medlemmer og aktiviteter her...
 
Gruppen er nu i gang med at lave en podcastserie om sexisme. Serien er bla. støttet af RUC med 25.000 kr fra Rektorpuljen. DANWISE (The Danish Society for Women in Science) er en non-profit organisation, der arbejder for at overkomme kønsbarrierer og kønsforskelle i universitetsverden www.danwise.org  
 
Linda Lundgaard Andersen upeget til leder af ThinkTank i norsk forskerskole 
Professor ved IMT Linda Lundgaard Andersen indgår i en norsk forskningsrådsbevilling for nationale tvær-universitære forskerskoler, som i en 8 årig periode skal udvikle og kvalificere et curriculum, læringsformer og styrke samarbejde mellem PhD stipendiater og arbejdsmarkedet og eksterne samarbejdspartnere.
 
Forskerskolen PROFES: doctoral school of professions and practices within health, welfare and education er lokaliseret på Stavanger Universitet og samler 5 norske universiteter.
 
Linda Lundgaard Andersen er medlem af Scientific Advisory Board og skal lede en ThinkTank som skal udforske potentialer og konkrete styrkelse af integratiner og samarbejder for en større arbejdsrelevans i forskeruddannelsen.
 
Rashmi Singla udpeget til medlem af UBVA
Lektor ved IMT Rashmi Singla er udpeget af Dansk Psykolog Forening som nyt med medlem af UBVA fra april 2022. UBVA står for Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde, under hovedorganisationen Akademikerne (AC), for 28 faglige organisationer. UBVA organiserer akademisk uddannede i Danmark med ca. 447.000 medlemmer. 
Der er pt. udpeget 20 medlemmer til UBVA plus 2 observatører. UBVA har siden begyndelsen af 70’erne varetaget akademikerstandens interesser i spørgsmål vedr. intellektuelle ejendomsrettigheder og forskningsfrihed, bl.a. via gratis kurser, konferencer, rådgivning, førelse af principielle retssager mv.
Akademisk frihed, diversitet og ligestilling var Titlen på UBVA-symposium i 2021 var akademisk frihed, diversitet og ligestilling.
 
 

Opråb fra IMT Service

Vær sød at sætte dit brugte service i opvaskemaskinerne
- i stedet for bare at sætte det på bordet.
Det ser ikke pænt ud, er iuhygiejnisk og det tager os unødvendig tid at fylde i og derefter vaske bord/vask af.
Som oftest er der faktisk plads i maskinerne.
 
Vær sød at tage brugte krus, glas, kander med mere
fra kontorer og mødelokaler tilbage til køkkenet.
Generelt mangler vi disse ting i alle bygninger og der fyldes jævnligt op.
 
Vedrørende bestilling af forplejning
Bestil forplejning  minimum 2 hverdage før arrangementet og før kl 11.30. IMT Service lukker kl 11.30, så bestillingerne ses først den efterfølgende morgen.
 
Vedrørende bestilling af kontorartikler eller service
Send en mail imt-service@ruc.dk eller skriv det på listen i kopirummet. 
 
Bedste hilsner
Anne-Mette og Lisa
 

RUC kort nyt

Varsling af placering af hovedferie
Husk, at du skal indtaste din hovedferie i Promark senest den 1. april 2022. For dem som ikke får tastet det ind i Promark, vil ferien blive placeret af HR hhv. i slutningen af april (særlige feriedage) samt ugerne 28, 29 og 30 (hovedferie). 
 
Gulve i bygning 02
Gulvene i gangarealet i hele bygning 02 vil blive behandlet den 23. april, dvs. det er absolut forbudt at gå på det fra lørdag morgen til mandag morgen kl. 05.
 
 

Nyt fra det Kgl. Bibliotek

Wiley aftale om Open Access 2022-25
Det Kgl. Biblioteks nationale licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en fireårig aftale med Wiley i perioden fra 2022 til 2025.
Aftalen er den anden af sin art i Danmark, der lig aftalen indgået med Elsevier i 2021 sikrer fuld læseadgang til Wileys tidsskrifter og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) til de artikler, der bliver udgivet af forskere på bl.a. RUC.
Du kan læse mere her...
 
I linket vil du også finde lister over de tidsskrifter, der er med i aftalen om Open Access.
 
Kontakt openaccess@kb.dk, hvis du har spørgsmål til, hvordan du som forsker får gavn af aftalen. 
 
 

Personalia

Wen Chunle, gæste ph.d.-studerende
"Hello, I am a visiting Ph.D. student, my name is Wen Chunle. Before coming to Roskilde University, I studied in Wuhan University. Now, under the guidance of Professor Lu Hua, my research topic is anomaly detection of Internet of things data. My research goal is to detect the abnormal data of Internet of things data through anomaly detection algorithm, so as to build high-quality data. Meanwhile, Real-world systems always work in a continuous way, which can generate several successive measurements monitored by multi-sensors, such as industrial equipment , etc. Finding anomalies from large-scale system monitoring data can solve the problems before the problems occur in the system, so as to make the system run stably, which is quite meaningful for ensuring security and avoiding financial loss."
 
Anne-Sophie Schröder, koordinator ved CeDif
"Jeg hedder Anne-Sophie og er lige startet i stillingen som koordinator ved Center for Daginstitutionsforskning (CeDif). Jeg er primært ansat som CeDif koordinator, men kommer også til at hjælpe med forskningsunderstøttelse i IMT-institutsekretariatet. Jeg er blevet færdiguddannet fra RUC i januar (Cand.soc. i Internationale Udviklingsstudier og Kultur- og Sprogmødestudier), og har under mit studie bl.a. siddet i diverse råd og nævn på RUC samt arbejdet for Dansk Flygtningehjælp. Hvis nogen undrer sig over min accent, så er det fordi jeg er født og opvokset i Tyskland. I min fritid er jeg gerne social, dyrker yoga i min stue, og prøver på at komme i gang (igen) med hobbyer som kite-surfing og paragliding." 
 
 

IMT arrangementer

31. marts kl. 14-16 i bygning 02: Afskedsreception for Susanne Haraszuk
I anledning af, at mangeårige uddannelsesleder af diplomuddannelsen til turistfører Susanne Marie Haraszuk  har valgt gå på pension efter 29 år, ønsker Institut for Mennesker og Teknologi at være vært ved et afskedsarrangement.
 
 
 
31. marst kl. 13 i FABLAB: Maja Fagerberg Ranten forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen: Bodily Interaction Design: The materiality of interaction design from a phenomenological perspective
 
1. april kl. 13 i bygning 41.1-14 (biograf) Regin Gaarsmand forsvarer sin ph.d-afhandling
med titlen: Design af kommunalt faciliteret igangsætning og projektudvikling: Realisering af VE-anlæg
 
1. april kl. 15-17 (ekstern arrangement): Bogreception: Involving methods in youth research. Reflections on participation and power (redaktion Trine Wulf-Andersen et al.)
Roskilde Universitet/DK og FAFO/NO inviterer i samarbejde med Demokratigaragen/NV til diskussion om demokratiseringspotentialer i forbindelse med involverende forskningsmetoder 
 
Forskere fra Nordisk Forskernetværk: Unge, tilhør og udenforskab præsenterer deres bog Involving methods in youth research. Reflections on participation and power (red. Wulf-Andersen, Follesø & Olsen, Palgrave-Macmillan) og lægger op til diskussion med de fremmødte om involveringsformer og demokratiseringsbestræbelser.  
 
Forskere, studerende, aktivister og andet godtfolk er velkomne til dialog og en drink i Demokratigaragens Folkestue, Rentemestervej 57, 2400 KBH NV.  
 
6. april kl.12-13, Building 46.3-042:  Gender & Diversity Academy
with Maj Hedegaard Heiselberg on the topic: Fat Activism on and outside Social Media - Practices, Potentials and Paradoxes
 
7. april kl. 14: Fejring af ny kandidatreform 
På seminaret SAMOSA OG HVIDVIN vil vi sætte kandidatreformen i centrum med tilgangen VI GJORDE DET!  
 
Andreas, Camilla og Hermod indleder arrangementet hvorefter studielederne vil holde et lille 5-minutters oplæg, hvor der ses tilbage på den strabadserende proces. Hensigten er, at vi sammen på tværs af instituttet får en fejring af det store arbejde – og det gode resultat.  
 
Øvrige elementer i arrangementet er:      
  • Kahoot – om uddannelser og studieordninger    
  • Alle uddannelser får en bod – hvor vi kan mødes på tværs og blive klogere på vores 10 kandidatuddannelser    
  • Hvidvin og samosa
Tilmeld dig her senest d. 3. april...
 
22. april kl. 13 -15 - Roskilde Bibliotek: MOVING STORIES:
 
 
25.-26. april i bygning 03.1-ne01: Symposium: Being Where: Revisiting Behavior Setting Theory
We are delighted to invite for a 2-day symposium on the work of Barker, Wright, and the Midwest Psychological Field Station, at Roskilde University, Denmark.  
 
The symposium will form the basis for a new international research network centered around a shared interest in behavior settings research, linking senior scholars, mid-career academics, and early career researchers. 
 
A two-day symposium located at Roskilde University, Denmark, alternating between presentations, flashtalks (brief presentations of maximum 10 minutes, with a single slide) and small group discussions.  
 
Participants are encouraged to submit a brief abstract for a flashtalk, indicating how behavior setting theory may relate to or inspire their work (could also be a presentation of a specific idea or a question).
 
Further informatin and registration (April 19)...
 
4. maj kl. 14-16 i bygning 41.1 (Biografen): 40 års jubilæum for Jan Pries-Heje
 
4. maj kl. 12-13, Building 25.3-005 Teori: Gender & Diversity Academy
with Anna Cornelia Ploug on the topic: What’s critical about feminist critique? Dialectical methodology in The Second Sex and beyond
 
 
5. - 6. maj, Konventum, Helsingør: IMT institutseminar
Institut for Mennesker og Teknologi afholder det årlige institutseminar den 5. og 6. maj 2022. VIP, TAP og Phd-studerende forventes at deltage i seminaret som helhed.  
 
Det bliver godt at have knap to døgn til at drøfte forskellige institutrelevante temaer samtidig med, at vi får mulighed for, at være sammen på tværs af uddannelser, forskningsgrupperinger og fagligheder.
 
Program for seminaret  
Vi mødes på Konventum til to dage med fokus på, hvordan vi sammen styrker IMT de kommende år.  
 
Dag 1: Mødes vi til aktiviteter under overskrifterne GØR NOGET SAMMEN og GØR NOGET FOR HINANDEN:  
 
Dag 2: Kigger vi fremad og indad under overskriften: GØR NOGET SAMMEN.
 
Tilmeld dig her senest 1. april...
 
 
 
 
11. maj kl 13-17: Forskningsseminar om at være ’På sporet af læring inde fra en fængselskontekst og ud af kriminalitet’ 
Center for Organisationspsykologi, RUC, og Café Exit inviterer til forskningsseminar om at være på sporet af læring i en fængselskontekst og ud af kriminalitet. Forskningsseminariet har som overordnet antagelse, at mulighederne for succesfuld resocialisering i en fængselskontekst bedst sker ved hjælp af psykologisk trygge, aktivt deltagende og samskabende uddannelses- og læringsmiljøer. På trods af at der er erfaringsmæssigt belæg for denne antagelse, har der ikke hidtil i kriminalitetsbekæmpelse og resocialisering været tilstrækkelig fokus på at samskabe sådanne positive læringsmiljøer. Navnlig mangler de indsatte ofte selv at blive inddraget og tage et medansvar for egen og medindsattes resocialisering.
 
Praktiske oplysninger og tilmelding...
 
Sæt kryds i kalenderen og tilmeld dig!
22. - 26. august, Bolzano, Italy: Sixth International Summer School on Computer Supported Cooperative Work 
About The CSCW Summer School provides young researchers (PhD or post-doc) with the opportunity to deepen their understanding of CSCW as a research field and community. The interaction among the participants (both teachers and students) will promote the generation of new ideas and their confrontation with the experiences they have acquired in their field research.
 
Important dates
  •   Application deadline: April 8  
  • Notification of acceptance: April 13
  • Registration deadline: June 14

The full program will be available on our website...
 
Foto: Frans-Banja Mulder, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons
 

EAE offers in April

Using the basic features of Moodle, 07 Apr. 2022, 13:00-14:00
Moodle is the learning platform at RUC and all courses have an online Moodle room. This workshop will guide participants to the most important features with a focus on collaborative elements and will support them in designing or redesigning their own Moodle courses.
 
NVivo basic, 26 Apr. 2022, 09:00-12:00
Qualitative data such as interviews transcripts, surveys, video footage and literature are suitable for analyses in NVivo. The purpose of this course is to teach the participants how to prepare data for analysis in NVivo followed by an introduction to some of the preliminary analysis features in NVivo.
 
NVivo advanced, 28 Apr. 2022, 09:00-12:00 Qualitative data such as interviews transcripts, surveys, video footage, and literature are suited suitable for analysis in NVivo. This course builds on and extends the basic course. It involves working with various data types and advanced analyses.
 
PPL in course design and teaching, 28 Apr. 09:00-12:00 + optional feedback
 
This workshop invites its participants to explore the potentials of PPL activities in their course design and teaching. The workshop is organized around three elements: The participants’ ideas and concerns about the integration of PPL in course design and teaching; introduction and discussion of relevant concepts and practices, and individual reflection and group work on PPL as means to facilitate students’ learning and engagement with course work. Upon completing the workshop, participants will be offered expert feedback on an outline for a PPL-based course design. This feedback is optional and is not a requirement to attain the workshop’s learning outcome.  
 
NOTE: You can use this course to support your work with the activity descriptions for the new candidate programmes.
 
 

Nye IMT publikationer

Indberettet og valideret i perioden 31. januar til 18. marts 2022:
 
Anthology
 Carrales, J. C. F. (ed.) ; Suárez-Krabbe, J. (ed.) / Transdisciplinary Thinking from the Global South: Whose problems, whose solutions? / Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003172413.
 
Fasting, M. L. (ed.) ; Skreland, L. L. (ed.) ; Kampmann, J. (ed.) / Å forske blant barn: Kvalitative metoder / Cappelen Damm Akademisk, 2021.
 
Book 
Peer-reviewed 
 Albertsen, K. ; Mac, A. ; Thoft, E. ; Limborg, H. J. ; Hansen, A. M. / Professionel kapital i folkeskolen: Faglighed og samarbejde i fokus / Frydenlund Academic, 2022.
 
Larsen, J. ; Urry, J. / 관광의 시선 / Somyung Publishing, 2021.
 
Non peer-reviewed
Umantseva, A. / Social Enterprises in Structurally Weak Rural Regions: Innovative Troubleshooters in Action: Handbook for Practitioners / Leibniz Institute for Research on Society and Space (IRS), 2020.
 
Book Chapter
Peer-reviewed
Blaakilde, A. L. ; Siren, A. / Country report – Denmark: Intergenerational Families in Denmark / Families and Family Values in Society and Culture, Information Age Publishing, 2021, pp. 63-72.
 
Carrales, J. C. F. / Transmodern philosophy of science in the case of informal transportation in Mexico City: Local ontology and epistemology for transport planning / Transdisciplinary Thinking from the Global South: Whose problems, whose solutions?, Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003172413-2.
 
Carrales, J. C. F. ; Suárez-Krabbe, J. / Introduction. Horizons of possibility and scientific research: Whose problems, whose solutions? / Transdisciplinary Thinking from the Global South: Whose problems, whose solutions?, Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003172413-101. 
 
Gleerup, J. ; Nielsen, B. S. / Demokratiserende arbejdslivsforskning - kritisk analyse og utopisk horisont / Utopier i arbejdslivet, Klim, 2021, pp. 99-128.
 
Green, K. R. / Feminist Economics & Currency Innovation: A Sustainable Partnership? / New Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures, Springer, 2022, pp. 119-138, DOI: 10.1007/978-3-030-81743-5_8.
 
Hansen, A. M. ; Grosen, S. L. / New Choreographies of Care: Understanding the Digital Transformation of Body Work in Care for Older People / Digital Transformations in Care for Older People: Critical Perspectives, Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003155317-10.
 
Jensen, C. J. ; Nielsen, S. B. / “We are here for you”: the care crisis and the (un)learning of good nursing / A care crisis in the Nordic welfare states?: Care Work, Gender Equality and Welfare State Sustainability, Policy Press, 2022, pp. 120-138, DOI: 10.2307/j.ctv2321kf8.12.
 
Kamp, A. / Temporalities of digital eldercare / Digital Transformations in Care for older People: Critical perspectives, Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003155317-9.
 
Kampmann, J. ; Ahrenkiel, A. / Legen skal fylde, men hvorfor og hvordan? / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2021, pp. 85-106.
 
Kampmann, J. ; Fasting, M. L. ; Skreland, L. L. / Innledning / Å forske blant barn: Kvalitative metoder, Cappelen Damm Akademisk, 2021, pp. 9-17.
 
Kampmann, J. ; Prins, K. / Demokrati og med-bestemmelse i en kontekst af planer om læring / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2021, pp. 107-134.
 
Langergaard, L. L. / A Critical Theory of economy? Sustainability and emancipation / New Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures, Springer, 2022, pp. 229-246, DOI: 10.1007/978-3-030-81743-5_14.
 
Langergaard, L. L. ; Rendtorff, J. D. / Introduction: New Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures / New Economies for Sustainability:: Limits and Potentials for Possible Futures, Springer, 2022, pp. 1-24, DOI: 10.1007/978-3-030-81743-5_1.
 
Lehtinen, A. ; Simonsen, K. / Moments of Renewal: Critical Conversion of Nordic 'Samhällsgeografi' / Placing Critical Geography: Historical Geographies of Crtical Geography, Routledge, 2022, pp. 234-256, DOI: 10.4324/9781315600635-12.
 
Menning, S. F. ; Kampmann, J. / Når etikken er under press: relasjonsetiske aspekter og overveielser i aktuell etnografisk inspirert barnehageforskning / Å forske blant barn: Kvalitative metoder, Cappelen Damm Akademisk, 2021, pp. 145-162.
 
Pinder, D. / 'You've got to get out and walk': Re-imagining and re-making urban planning on foot / Improvisasjon: Byliv Mellom Plan og Planløshet, Scandinavian Academic Press, 2021, pp. 191-210.
 
Pinder, D. / Afterword: Urban possibilities in times of crisis / Literatures of Urban Possibility, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 255-270, DOI: 10.1007/978-3-030-70909-9_12.
 
Rendtorff, J. D. ; Langergaard, L. L. / Conclusion: Perspectives for Future Research on Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures / New Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures, Springer, 2022, pp. 247-259, DOI: 10.1007/978-3-030-81743-5_15.
 
Schwennesen, N. ; Gammeltoft, T. / Prenatal screening and diagnosis / The routledge handbook of anthropology and reproduction, Routledge book series, 2022.
 
Simonsen, K. ; Koefoed, L. M. ; Neergaard, M. D. / Festival as embodied encounters: on Kulturhavn in Copenhagen / Cultural Encounters as Intervention Practices, Routledge, 2019, pp. 39-52.
 
Singla, R. ; Andersen Elbek, J. ; Hjortsø Fernando, L. M. / Decolonizing Global Health Promotion:: A Quest for Equity / Transdisciplinary Thinking from the Global South:: Whose problems, whose solutions?, Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003172413-3.
 
Smedegaard Ernst Bengtsen, S. ; Sarauw, L. L. ; Filippakou, O. / In search of student time: Student temporality and the future university / The University Becoming: Perspectives from Philosophy and Social Theory, Springer, 2021, pp. 95-109, DOI: 10.1007/978-3-030-69628-3_7.
 
Svalastog, A. L. ; Blaakilde, A. L. ; Ringstad, Ø. ; Lammerichs, J. / Narrative Genre and Health in the Digital Society. / Navigating Digital Health Landscapes. A Multidisciplinary Analysis, Palgrave Macmillan, 2021, pp. 15-42, DOI: 10.1007/978-981-15-8206-6_2. 
 
Thomsen, T. P. ; Lybæk, R. ; Christensen, T. B. / Growth, Resources and the Circular Economy / New Economies for Sustainability: Limits and Potentials for Possible Futures, Springer, 2022, pp. 83-101, DOI: 10.1007/978-3-030-81743-5_6.

Non peer-reviewed
Jensen, H. T. / Samfund og erhverv: Greve Kommune / Trap Danmark: Roskilde Lejre Greve Solrød, Trap Danmark, 2021, pp. 226-232.
 
Jensen, H. T. / Samfund og erhverv: Lejre Kommune / Trap Danmark: Roskilde Lejre Greve Solrød, 2021, pp. 166-172. 
 
Jensen, H. T. / Samfund og Erhverv: Næstved Kommune / Trap Danmark: Slagelse Næstved, Trap Danmark, 2021, pp. 218-229.
 
Jensen, H. T. / Samfund og Erhverv: Roskilde Kommune / Trap Danmark: Roskilde Lejre Greve Solrød, Trap Danmark, 2021, pp. 92-107.
 
Jensen, H. T. / Samfund og erhverv: Slagelse Kommune / Trap Danmark: Slagelse Næstved, Trap Danmark, 2021, pp. 98-113.
 
Jensen, H. T. / Samfund og erhverv: Solrød Kommune / Trap Danmark: Roskilde Lejre Greve Solrød, Trap Danmark, 2021, pp. 280-285.
 
Journal article  
Peer-reviewed 
Braüner, T. / Analytic Non-Labelled Proof-Systems for Hybrid Logic: Overview and a couple of striking facts / Bulletin of the Section of Logic, 2022, vol. Early view, DOI: 10.18778/0138-0680.2022.02.
 
Dupret, K. ; Eschweiler, J. / How Do Participatory Governance and Reciprocity Impact Working Conditions in the SSE Organizations?: An Emotion Work Analysis / Journal of Social Entrepreneurship, 2022, vol. Latest Articles, DOI: 10.1080/19420676.2021.2020884.
 
Feldt, J. E. ; Petersen, E. B. / Studying as Experimentation: Habits and Obstacles in the Ecology of the University / Philosophy and Theory in Higher Education, 2021, vol. 3, no. 3, pp. 55-67, DOI: 10.3726/PTIHE032021.0005.
 
Fuglsang, L. ; Hansen, A. V. / Framing improvements of public innovation in a living lab context: Processual learning, restrained space and democratic engagement / Research Policy, 2022, vol. 51, no. 1, DOI: 10.1016/j.respol.2021.104390.
 
Gulløv, E. ; Kampmann, J. / Civilisering af forældre – en del af børnehavens projekt? / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2021, vol. 2021/4.
 
Halberg, N. ; Larsen, T. S. ; Holen, M. / Ethnic minority patients in healthcare from a Scandinavian Welfare perspective: The case of Denmark / Nursing Inquiry, 2022, vol. 29, no. 1, DOI: 10.1111/nin.12457.
 
Hosseini, E. ; Reinhardt, L. ; Rawat, D. B. / Optimizing Gradient Methods for IoT Applications / IEEE Internet of Things Journal, 2022, vol. Early Access, DOI: 10.1109/JIOT.2022.3142200.
 
Jia, B. ; Tierney, K. ; Reinhardt, L. B. ; Pahl, J. / Optimal dual cycling operations in roll-on roll-off terminals / Transportation Research. Part E: Logistics and Transportation Review, 2022, vol. 159, DOI: 10.1016/j.tre.2022.102646.
 
Jørgensen, P. / Psykologiske veje ind i klimakrisen / Psyke & Logos, 2021, vol. 41, no. 2, pp. 111-130.
 
Kalkan, H. / Antiskoleliv / Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat, 2021, vol. 164, pp. 93-99.
 
Lanas, M. ; Petersen, E. B. ; Brunila, K. / The discursive production of misbehaviour in professional literature / Critical Studies in Education, 2022, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/17508487.2020.1771604.
 
Langergaard, L. L. / Neoliberalism, the Entrepreneur and Critique of Political Economy: A commentary on Sørensen’s Capitalism, Alienation and Critique / Philosophy & Social Criticism, 2022, vol. first published online, DOI: 10.1177/01914537211059509.
 
Lybæk, R. ; Kjær, T. / Lessons Learned From the Deployment of Biogas Technology in Thailand, Ghana and Denmark: a Case Study Analysis of Emerging Organizational and Technical Concepts / Journal of Transdisciplinary Environmental Studies, 2022, vol. 19, no. 1, pp. 2-31.
 
Rowland, N. J. ; Spaniol, M. J. / The reception of theory in futures and foresight: A commentary on Fergnani and Chermack / Futures and Foresight Science, 2021, vol. 3, no. 3-4, pp. 1-3, DOI: 10.1002/ffo2.66.
 
Spaniol, M. J. ; Rowland, N. J. / Anticipated innovations for the blue economy: Crowdsourced predictions for the North Sea Region / Marine Policy, 2022, vol. 137, pp. 104874, DOI: 10.1016/j.marpol.2021.104874.
 
Steno, A. M. ; Jønsson, A. B. R. / Spaces out of reach? Service user involvement in residents’ meetings at recovery-oriented social housing facilities for young people with mental health disorders / Health, 2022, vol. OnlineFirst, DOI: 10.1177/13634593221075950.
 
Sørensen, L. B. ; Germundsson, L. B. ; Hansen, S. R. ; Rojas, C. ; Kristensen, N. H. / What skills do agricultural professionals need in the transition towards a sustainable agriculture? A qualitative literature review / Sustainability, 2021, vol. 13, no. 24, DOI: 10.3390/su132413556.
 
Not peer-reviewed 
Blaakilde, A. L. / Fra ”generationskamp” til ”generationssvigt”: Alderisme gennem to århundreder / Gerontologi, 2021, vol. 37, no. 1, pp. 20-23.
 
Løvschal, M. ; Fjalland, E. L. P. / Heathland living as integrated landscaping / The Preserve Journal, 2022, vol. 6, pp. 98-106.
 
Ph.D. Thesis
Galløe, L. R. / Følelser i folkeskolen: Et autoetnografisk studie af affektiv styring og dens genklang i elever, lærere og pædagoger / Roskilde Universitet, 2021
 
Hansen, E. M. Ø. / Aspects of Agricultural Adaptation to Climate Change: Adapting to the Challenges: From Crop Growth Affected by Ozone to Farmers'  Decisions on Practice / Roskilde Universitet, 2021
 
Jacobsen, B. S. B. / Deltagelse gennem legens sprog: En social analyse af børns deltagelse i den selvorganiserede legs legefællesskaber / Roskilde Universitet, 2021
 
Aabro, C. M. / Pædagogers faglighed: i lyset af en stigende ekstern regulering / Roskilde Universitet, 2021
 
Aare, A. K. / Diversity in Monocultural Landscapes: A participatory exploration of the opportunities and barriers for increased use of species mixtures among Danish farmers / Roskilde Universitet, 2021
 
Article in Proceedings
Peer-reviewed 
Malik, A. Z. ; Gyldenkærne, C. ; Bech, C. F. ; Mønsted, T. S. ; Simonsen, J. / Urgent Digital Change – Learning from the COVID-19 Pandemic / Infrahealth 2021 - Proceedings of the 8th International Conference on Infrastructures in Healthcare 2019: Reports of the European Society for Socially Embedded Technologies: vol. 5, no. 4, European Society for Socially Embedded Technologies (EUSSET), 2021, pp. 1-10, DOI: 10.18420/ihc2021_009.
 
Matjeka, L. P. ; Hobye, M. ; Larsen, H. S. / Restraints as a Mechanic for Bodily Play / CHI 2021 - Proceedings of the 2021 CHI Conference on Human Factors in Computing Systems: Making Waves, Combining Strengths, Association for Computing Machinery, 2021, pp. 1-14, DOI: 10.1145/3411764.3445622.
 
Melin, M. ; Lieblein, G. ; Hansen, S. R. ; Kristensen, N. H. ; Francis, C. / NEXTFOOD: transforming education to develop sustainable food systems / ENOAT 2020 Workshop -- online from University of Maribor, Slovenia. September 27. 2020 . Organized by Martina Bavec, Slovenia: Proceedings, European Network of Organic Agriculture Teachers, 2020, pp. 9-16.
 
Pries-Heje, J. ; Baskerville, R. L. / Achieving Resilience through Agility / ICIS 2021 Proceedings: Building Sustainability and Resilience with IS: A Call for Action, ICIS, 2021.
 
Yasuoka, M. ; Meyerhoff Nielsen, M. ; Iversen, K. E. / The Exercise of Mandate: How Mandatory Service Implementation- Promoted the Use of E-Government Services in Denmark. / Proceedings of the 55th Annual Hawaii International Conference on System Sciences, HICSS, 2022, pp. 2658-2667, DOI: 10.24251/HICSS.2022.330
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: tirsdag 26. april 2022
Udkommer: torsdag 12. maj 2022