Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Sidste besøg fra akkrediteringspanelet vedrørende institutionsakkreditering
  • Ledighedsbaseret dimensionering af kandidatuddannelserne
  • Afholdelse af møde i aftagerpanelet for videre- og efteruddannelse (VEU)
  • Kommunikation til studerende om mulighed for 2. runde optag og betydning af ’clean cut’ 
  • IMT kort nyt
    • Udpegelser til Danish Data Science Academy
    • Geograf fra IMT vinder prestigefuld speciale-pris  
  • RUC kort nyt
    • Vedrørende modtagelse af pakker fra lande uden for EU
  • Ph.d.-forsvar
  • Personalia - nyansættelser
  • IMT arrangementer 
    • Eksterne IMT arrangementer
    • Kender du studerende, som vil være interesseret i samarbejde om Care med studerende fra Paris?
    • Sæt kryds i kalenderen og tilmeld dig!
  • EAE offers - Spring 2022
  • Nye IMT publikationer
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
Andreas' klumme
 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Den 5.-6. maj var rigtig mange fra instituttet på sommerseminar på Konventum i Helsingør. Der var fantastisk stemning (synes jeg), og stor samtale- og samværs-lyst. Jeg oplevede, at alle tog godt imod de mange forskellige indlæg og aktiviteter, og kastede sig ind i øvelser og diskussioner med konstruktiv energi og et stærkt blik for IMT’s og den enkeltes muligheder og udfordringer. Det var dejligt at opleve.
 
En stor tak til alle for at gøre det til 2 dejlige dage, og særlig tak til de mange som havde fået eller påtaget sig en ekstra opgave i programmet. 
 
Jeg får lyst til at fremhæve de Ph.d.-studerendes indlæg den første formiddag, som støttet af FABLAB bragte os omkring fremtidsværksteder, utopia og drømmen om den perfekte arbejdsplads.
 
Tre spændende eksterne oplæg, bragte os ind i en diskussion af hvor forskning møder praksis (det gør det i innovation, mente Helene), og en bredere, og mere systematisk ramme for at tale den del af impact, som ligger udover internationale videnskabelige publikationer. Vi skal ikke opfinde et nyt måleregime med 80 forskellige KPI, og vi skal heller ikke have impact-parametre som ikke bruges eller forstås uden for vores egen matrikel. Men diskussionen om forskningens impact – især i et missions-fokuseret forskningslandskab er både interessant for os selv, og nødvendig for at dokumentere værdien af vores arbejde. Jeg ser frem til at løfte denne diskussion i og imellem forskergrupperne.
 
Det kan også bruges til den back-tracking som David præsenterede, og som også var en del af oplægget til eftermiddagens diskussioner: Hvis vi vil have DENNE impact, hvilke PRODUKTER skal vi da lave, hvilke AKTIVITETER leder til de produkter, og hvilke RESSOURCER skal vi bruge for at lave de aktiviteter. Hvilke CV skal vi da søge at udvikle for at få de ressourcer.
 
Mest af alt tror jeg, vi alle glædede os over at være sammen og møde nye og kendte kolleger uden for hverdagens kalendere. Tak igen, det var en ren fornøjelse. Der ligger nu en bunke noter, sedler og flip-overs på mit og andres kontor, vi vil søge i løbet af den kommende tid at få det samlet i en overskuelig forslag over ting vi arbejder videre med; nu, i år og i fremtiden.
 
Vi får ikke presset en sommerfest ind i kalenderen inden ferien, men fredag d 24 juni holder vi institutmøde som forlænges med en reception/fredagsbar, hvor vi kan ses og snakke sammen.
 
 
Bedste hilsner
 
Andreas de Neergaard
 
Dekan - institutleder
Institut for Mennesker og Teknologi
 
Foto: Niels Hilfling
 
 

Sidste besøg fra akkrediteringspanelet vedrørende institutionsakkreditering

Fra den 10.-12. maj besøgte akkrediteringspanelet RUC for at mødes med studerende, undervisere, studieledere og ledelse for at få uddybet deres viden om systemet til kvalitetssikring.
 
3 audit trails var udpeget:
  1. Frafald og ledighed
  2. Forskningsbasering
  3. Interne uddannelsesevalueringer med eksterne eksperter.
De tre audit blev belyst gennem samtaler med repræsentanter fra Plan, By & Proces, HUMTEK og Psykologi for IMT’s vedkommende. Vi skylder alle et stort tak til de studerende og medarbejdere, som har bidraget med nuancerede og grundige svar til panelets spørgsmål.
 
Møderne er gået godt! Panelet afsluttede deres møde med rektoratet med at sige, at der var sket meget siden sidst – og til den positive side. Gennem små debriefingmøder efter hvert møde med panelet, blev det særdeles tydeligt, at studerende såvel som ansatte demonstrer stor viden om mekanismerne i kvalitetssikring og i de indsatser, der sættes i værk for at følge op på problemer. Og ikke mindst et kæmpestort engagement i undervisningskvalitet og dialog med studerende. Den studerende i panelet sagde’ at hun ville ønske at hendes undervisere havde det ligesom vores’.
 
Den videre proces betyder, at vi den 12. september får panelets indstilling til Akkrediteringsrådet i høring. Den 24. november tager Akkrediteringstrådet stilling til om vi kan blive positivt akkrediteret. 
 
 

Ledighedsbaseret dimensionering af kandidatuddannelserne

Som følge af kandidatreformen og udvikling af et ændret uddannelsesudbud, har universitetet været i forhandling om en ny beregning af pladser indenfor dimensioneringsrammen, samt om udskydelse af indfasning af den ledighedsbaserede dimensionering. Forhandlingerne har pågået gennem længere tid og er nu endeligt landet. Aftalen betyder, at alle uddannelser, som hidtil har været dimensioneret også vil være det i fremtiden. Hvis fag og uddannelser er lagt sammen, som følge af reformen, er den nye uddannelse også ledighedsdimensioneret. Som noget nyt er hele det samfundsfaglige område udtaget til gruppedimensionering. Det betyder, at de uddannelser indenfor det samfundsfaglige felt, som hidtil ikke har været dimensioneret på baggrund af ledighed, nu alligevel er blevet dimensioneret. Ved IMT gælder det Social Intervention og Social Entrepreneurship and Management. Ved IMT er kun HUMTEK, Computer Science og Digital Transformation undtaget for dimensionering.
 
Hvad betyder den ledighedsbaserede dimensionering for uddannelserne på IMT. Beregningen er lavet på baggrund af de seneste 5 års optag på den eller de uddannelser, som er udgangspunktet for den nye uddannelse. Beregningen har dels ført til fordeling af pladser på de enkelte uddannelser og dels til et samlet loft over, hvor mange vi kan optage på hele universitet på de ramte uddannelser. Begge dele er vigtigt for uddannelsernes mulighed for at optage studerende. Det er vigtigt at understrege, at ingen uddannelser på Roskilde Universitet har adgangsbegrænsning (undtaget Journalistik).
 
Det betyder at alle ansøgere, som er kvalificerede, vil kunne blive optaget på den uddannelse de har søgt. Adgangsbegrænsning vil først blive taget i brug som redskab, hvis vi kan se at vi kommer til at overskride det samlede dimensioneringsloft. Antallet af pladser til den enkelte uddannelse bliver først væsentligt og aktivt, hvis vi indfører aktiv adgangsbegrænsning på uddannelsen ud fra loftet. Antallet af ansøgere til IMT’s og RUC’s uddannelser betyder, at der ikke er udsigt til at indføre adgangsbegrænsninger. Bliver indførelse af  adgangsbegrænsninger aktuelt, vil studienævnet blive involveret i fastsættelsen af kriterier for prioritering af ansøgere. 
 
Læs mere...
 
 

Afholdelse af møde i aftagerpanelet for videre- og efteruddannelse (VEU)

Mandag den 1. maj mødtes masterstudieledere og ledelse med aftagerne for VEU-området. Formålet med mødet var at få indspil til initiativer til opfølgning på tilbagemeldinger fra dimittender fra masteruddannelserne. Fokus rettede sig især mod uddannelsernes arbejde med at understøtte de studerende i at omsætte viden og erfaringer fra uddannelsen i deres arbejdsliv. Aftagerne havde både indholdsmæssige input til udvikling af uddannelserne og gode råd til, hvordan uddannelserne kan styrke inddragelsen af arbejdspladsnære cases i undervisningen. Aftagerne anbefaler at uddannelserne styrker arbejdet med at oversætte teoretisk viden til konkrete måder at skærpe opmærksomheden i den enkeltes hverdag. Aftagerne var meget kreative og engagerede i deres inputs til studielederne, men gav også indspil til hvor det giver størst udbytte at iværksætte indsatser.
 
Medlemmer af VEU-aftagerpanelet:
  • Henrik Rasmussen - borgmester - Vallensbæk Kommune
  • Linda Olsen - vicepresident - Nordea
  • Janne Sørensen - chefkonsulent - Kommunernes Landsforening
  • Niels Christian Larsen - officer - Forsvaret
  • Bente Ourø Rørth - hospitalsdirektør - Nordsjællands Hospital
  • Torben Klitmøller Hollmann - sektorformand - Social- og sundhedssektoren FOA
  • Kasper Koch - strategi- og udviklingschef - Røde Kors
  • Inge Bak - direktør - Huset Venture
  • Astrid Bay - udviklingssygeplejerske - Københavns Professionshøjskole Sygeplejerskeuddannelsen
  • Lone Hald - projektleder - Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland, Sorø
  • Mette Touborg - sygehusdirektør Holbæk - Region Sjælland, Holbæk
  • Rasmus Frimodt - uddannelsesdirektør - NEXT uddannelse, København
  • Tina Thormann - virksomhedskonsulent - Københavns Erhvervshus

 

Kommunikation til studerende om mulighed for 2. runde optag og betydning af ’clean cut’

Det er ingen hemmelighed, at det kan være komplekst at være studerende på en kombinationsuddannelse i øjeblikket, hvor vi er på vej mod helt at nedlægge disse uddannelser. Vi har fået en aftale om såkaldt ’clean cut’, som betyder at de studerende kun har frem til 31. august 2024 til at færdiggøre denne uddannelse, og samtidigt at udbuddet af aktiviteter på uddannelserne helt ophører meget tidligere. Det er ikke sikkert at de studerende er helt klar over vilkårene for at fortsætte på en kombinationsuddannelse. Information er under udbredelse i øjeblikket til studerende om deres muligheder og de begrænsninger der er.
 
Beskeden er denne:  
  • Studerende, der er indskrevet på en kombinationsuddannelse har frem til 31. august 2024 til at færdiggøre denne. Herefter vil uddannelserne lukke og de studerende skal fortsætte på en ny uddannelse
  • Alle eksaminer udbydes frem til 31. august 2024
  • Der er ikke et fuldt udbud af studieaktiviteter frem til 31. august 2024
  • I studieåret 2022/23 udbydes studieaktiviteterne på 3. og 4. semester. Der udbydes ikke studieaktiviteter fra 1. og 2. semester.
  • I studieåret 2023/24 udbydes ikke længere studieaktiviteter, men udelukkende eksaminer.  
Hvis studerende ikke følger det anbefalede studieforløb, vil de altså nemt kunne komme yderligere bagud. De vil kunne få hjælp til at udarbejde en studieplan til færdiggørelse (hos Studie- og karrierevejledningen). Men udbuddet af aktiviteter vil ikke være det samme som det ordinære udbud og der kan ske yderligere forsinkelser.
 
Derfor er det vigtigt at støtte de studerende i at gennemføre deres uddannelse ifølge det ordinære studieforløb. Alternativt kan de søge om optagelse på en ny kandidatuddannelse med eller uden merittab.
 
 

IMT kort nyt

Udpegelser til Danish Data Science Academy  
Det nyligt etablerede Danish Data Science Academy har udpeget medlemmer til alle sine udvalg og paneler fra den akademiske verden samt den private og offentlige sektor. Fra IMT er professor Hua Lu udpeget til Education & Networking Committee og lektor Jens Ulrik Hansen er udpeget til  Young Academy Panel.  
 
Danish Data Science Academy (DDSA) blev etableret i 2021 med en bevilling på 184,3 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og VILLUM FONDEN. DDSA har til formål at styrke data science miljøet i Danmark ved at støtte uddannelse og træning af de nye generationer af data science eksperter, samt ved at støtte et nationalt samarbejdsnetværk på tværs af universiteter, offentlige institutioner, NGO'er og private virksomheder.  
 
 Foto: Lasse Kofoed
 
Geograf fra IMT vinder prestigefuld speciale-pris  
Thomas Siggaard Andersen har modtaget en pris for sit speciale om folkelig mobilisering efter eksplosionskatastrofen i Beirut i august 2020.
 
Cand.scient. Thomas Siggaard Andersen har fået tildelt Geografiens Talentpris på 5000 kr. Prisen blev overrakt den 25. april af H.K.H. Kronprinsen ved en prisoverrækkelse hos Geografisk Selskab.
 
Abstract
Since the explosion on August 4th, 2020, in the harbour of Beirut, civil society has worked tirelessly to rebuild the city in the absence of centralised governmental efforts. I argue that an explosion of that scale would disorient the population both a personal and a societal level, as both the body, the city and society are marked by the destruction and upheaval.
 
To test this hypothesis, this study draws on personal narratives from people who experienced the explosion, and who participated in the clean-ups, renovations and relief work, I explore how taking part in this process engendered encounters that transgress on social expectations and produce new imaginaries for the people of Lebanon to reorient themselves through.
 
The results show how, in the aftermath of the explosion, people found a sense of solace from their grief through working in the city and experiencing new forms of solidarity. Through their work, they would experience the city differently and have encounters wherein the pre-existing, post-war, modes of being were set aside to help. Relationships between people and civil society organisations organically emerged, shaped by different needs and capacities of different organisations, creating momentum for political change.  
 
Problem Formulation
How does participation in the rebuilding after the Beirut Harbour explosion engender spatial encounters and what are their qualities to create social change in Lebanon?
 
Læs artikel på RUC Nyheder...
 
 Foto: Thomas Siggaard Andersen
 
 

RUC kort nyt

Vedrørende modtagelse af pakker fra lande uden for EU
Gennem den senere tid har posten modtaget en del pakker – typisk fra ”IKKE EU-lande” heriblandt UK, hvor der er opkrævning på udleveringen.  
 
Varemodtagelsen/posten kan ikke forestå betaling. Derfor bliver denne type forsendelser afvist og i værste fald returneres til afsender.  
 
Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på at få betalt moms og afgift i forbindelse med denne type forsendelser allerede i forbindelse med bestillingen, hvis dette er muligt.
 
 

Ph.d.-forsvar

17. maj forsvarede Mathias Hulgård Kristiansen sin ph.d.-afhandling
med titlen: ”Hører jeg så ikke til her?”
En institutionel etnografi for studerende i psykosociale vanskeligheder i videregående uddannelse 
 
Læs resumé/ read abstract...
 
24. juni - Rebecca Savery Trojaborg forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen: En pakke, der kan passe? - Forståelser og praktiseringer af behandlingspakker i den ambulante voksenpsykiatri i Danmark
 
Tid og sted følger - bemærk dog, at forsvaret vil blive finde sted om formiddagen
 
 
 

Personalia - nyansættelser

Andreas Aagaard Christensen, lektor
Andreas er uddannet geograf fra RUC og har blandt andet arbejdet på afdeling for vindenergi på Risø, afdeling for systemanalyser ved Danmarks Miljøundersøgelser, Center for Skov og Landskab og senest på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet hvor han færdiggjorde sin ph.d. i Geografi i 2016. Han har siden da været ansat samme sted og starter som lektor på RUC i METRIK gruppen i august. Hans forskning og undervisning handler om landbrugslandskabers forvaltning og miljø, analyser af arealanvendelse og arealdække, det åbne lands miljøhistorie, kritisk analyse af plan- og policy-paradigmer indenfor natur-området, modernismens naturbegreber og diskurser, naturforvaltning og monitering af naturarealer i det åbne land. 
 
Simon Bolwig, lektor
Jeg hedder Simon Bolwig og jeg startede den 1. maj som Lektor i Ressourcer og Innovation i METRIK gruppen. En vigtig del af mit nye job er at bidrage til at styrke samarbejdet mellem IMT og virksomheder i region Sjælland i forhold til innovation og bæredygtig omstilling, især igennem CLEAN og de andre national erhvervsklynger, som blev skabt i 2021 for at skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder i forhold til innovation. Jeg glæder mig også til at bidrage til instituttets almindelige forsknings- og undervisningsaktiviteter med fokus på cirkulær økonomi, klima, energi og fødevarer, både i en national og international kontekst.
 
Mit overordnede perspektiv er bæredygtig omstilling eller sustainability transitions, som adresserer samspillet mellem institutioner, teknologi og aktører, og her har jeg ofte fokuseret på virksomheder og deres muligheder og incitamenter for innovation og bæredygtig omstilling. Min forskning foregår tit i policy- og praksisnære, tværdisciplinære projekter. Jeg kommer fra en stilling som seniorforsker på DTU Management (med start på Risø DTU), og tidligere var jeg forsker på Dansk Institut for International Studier og International Food Policy Research Institute. Jeg har en ph.d. i geografi fra Københavns Universitet. Jeg bor i Roskilde med min kone og vores to teenagebørn, hvor jeg blandt andet er aktiv ’kogræsser’ og jeg fanger også en meget sjælden fisk i Sjællands fjorde og kyster.
 
 

IMT arrangementer

24. juni - IMT personalemøde med efterfølgende sommerreception
 
 
Eksterne IMT arrangementer
2. juni kl. 16-18: Boglancering og reception: "Giftig Gæld og Udpint Velfærd" 
'Det offentlige system kollapser for øjnene af os'. Sådan lyder det i et protestbrev fra flere tusinde ansatte i danske velfærdsprofessioner. Flugten fra professionsuddannelserne er lige så tydelig som udfordringerne med at rekruttere til arbejdspladserne. Samtidig stiger udbredelsen af arbejdsrelateret stress, mens hele institutioner såsom SKAT har været på kanten af komplet sammenbrud. Hvad er det, der sker med vores offentlige sektor?
 
I bogen "Giftig Gæld og Udpint Velfærd" forsøger lektor Susanne Ekman på baggrund af årelang forskning af svare på dette spørgsmål. Hendes forstemmende budskab er, at vi styrer vores offentlige sektor lige så ubæredygtigt, som finanssektoren blev styret op til Finanskrisen. Der er samme skærende misforhold mellem vækstforventninger og reelle ressourcer. Og det er præcis de samme dysfunktionelle mekanismer, der gennemsyrer alle beslutningsprocesser.
 
Kort sagt styrer vi idag vores offentlige sektor som et ponzispil - dvs. ved at spekulere i giftig gæld; præcis som under boligboblen i finanssektoren. Bogens opråb lyder, at hvis ikke den offentlige sektor skal ende i fare for komplet kollaps, præcis som finanssektoren gjorde, så må vi i gang med en gennemgribende ændring af vores styringspraksis og vores håndtering af forholdet mellem ressourcer og forventninger. Det kræver genetablering af robust ansvar og praksisnær ledelse.
 
Kom til boglancering og hør Susanne Ekman genfortælle de vigtigste budskaber i bogen. Tag et glas øl og få lejlighed til at spørge nærmere ind omkring, hvad de vigtigste problemer er, og hvordan vi kan løse dem. Kort sagt, dette er muligheden for at deltage i en meget vigtig demokratisk samtale om, hvad vi vil med vores velfærdssystem.
 
"Giftig gæld" kan købes med 25% rabat med MobilePay.
 
Sted: Demokrati Garage, Rentemestervej 57, København NV
Læs mere...
 
Facebook invitation...
 
 
Kender du studerende, som vil være interesseret
i samarbejde om Care med studerende fra Paris?
 
Call for Applications: Who cares? Co-designing infrastructures of care in exposed residential areas. An ethics of care and social design workshop for students from RUC and Paris 8 (France), 8-10 June
 
Who do we care for and why? And how should we care? If you are interested in such questions and the underlying ethics, we invite you (Master students or last semester BA students) to join our early summer workshop, where we will explore care conceptually and work with it practically through social design exercises.  
 
Inspired by short interdisciplinary lectures on care, you will go and conduct interviews with different actors in Rønnebærparken / Æblehaven in Roskilde, co-design care-inspired solutions in a facilitated process, and present your ideas back to local stakeholders. The students from Paris 8 bring experience in working solution-oriented in Vincennes Saint Denis, also a sensitive area.
 
Please submit your name, study programme and a 250 word motivation statement asap. jennifer@ruc.dk. Some knowledge of French and good command of Danish is an advantage. The workshop is part of the ERUA and the related ReERUA project.
 
 
Sæt kryds i kalenderen og tilmeld dig!
15. - 26. august, Interdisciplinary summer course at Roskilde University
Framing solutions and drivers for change?  
In a world of global challenges and crises, the UN Sustainable Development Goals (SDGs) provide a framework and plat¬form from which solutions and changes can be developed. This two week course will introduce and discuss the SDGs in theory and practice from an interdisciplinary, research-based and critical perspective. We will critically examine how the goals can be worked with locally, nationally and globally, and explore the SDGs’ concept of partnerships with stakeholders such as policy makers, private businesses, municipalities and civil society.  
 
The course is available for master and PhD students and open to other participants with a bachelor’s degree and the required language skills.     
 
Important dates
  • DEADLINE FOR REGISTRATION: 15th of June 2022 via STADS
 
Read more about the course and how you apply here...
 
22. - 26. august, Bolzano, Italy: Sixth International Summer School on Computer Supported Cooperative Work 
About The CSCW Summer School provides young researchers (PhD or post-doc) with the opportunity to deepen their understanding of CSCW as a research field and community. The interaction among the participants (both teachers and students) will promote the generation of new ideas and their confrontation with the experiences they have acquired in their field research.
 
Important dates
  • Registration deadline: June 14

The full program will be available on our website...
 
Foto: Frans-Banja Mulder, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons
 

EAE offers - 2022 Spring

Introduction to data science in Python, 24 May 2022, 09:00-13:00
This course will be an introduction to Data Science in Python, and how it can be used for data analysis and data science. The aim of the course is to give you a hands-on tour through the entire data science process and give you the very basic for doing your own data analysis in Python, including: importing data, data cleaning, data transformation, exploratory data analysis, plotting and visualizations, statistical tests and modeling. During the tour, we will talk about some minimal programming knowledge that can help you better use Python for Data Science. You can read more and sign up here...
 
 

Nye IMT publikationer

Indberettet og valideret i perioden 19. marts til 13. maj 2022:
 
Anthology
Peer-reviewed 
Malmdorf Andersen, M. (ed.) ; Clasen, M. (ed.) ; Elle, B. (ed.) ; Ellegaard, T. (ed.) ; Nørgaard Iversen,, S. (ed.) / Uhygge, frygt og modige børn / Foreningen bag udgivelsen af Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2022.
 
Stanek, A. H. (ed.) ; Togsverd, L. (ed.) ; Ellegaard, T. (ed.) / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan / Syddansk Universitetsforlag, 2022. 
 
Book 
Peer-reviewed 
Funch, B. S. / The Psychology of Artistic Creativity: An Existential-Phenomenological Study / Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003248576.
 
Jensen, H. T. ; Plum, V. ; Skriver, P. H. / Pendling - Omfang, belastning og frihedsgrader: En undersøgelse set i et dansk og internationalt perspektiv / Roskilde Universitet, 2022.
 
Padovan-Özdemir, M. ; Øland, T. / Racism in Danish Welfare Work with Refugees: Troubled by Difference, Docility and Dignity / Routledge, 2022, DOI: 10.4324/9781003097327.
 
Urry, J. ; Larsen, J. / 游客的凝视 / Truth and Wisdom Press, 2020. 
 
Urry, J. ; Larsen, J. / O olhar do turista 3.0 / Edições Sesc SP, 2022
 
Book Chapter
Peer-reviewed
Andersen, H. H. K. / Managing OSH Through Recession / Handbook on Management and Employment Practices, Springer, 2022, DOI: 10.1007/978-3-030-24936-6_8-1.
 
Carney, S. ; Timsina, N. N. / Globalisation in theory and practice: Negotiating belonging in Danish higher education / Transdisciplinary Thinking from the Global South: Whose problems, whose solutions?, Routledge, 2022, pp. 15-31, DOI: 10.4324/9781003172413-1. 
 
Ellegaard, T. ; Togsverd, L. ; Stanek, A. H. / At gribe den styrkede læreplan som afsæt for det gode børneliv / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2022, pp. 237-242.
 
Engelsen, S. / Stemningers betydning for ældres velbefindende / Det gode ældreliv, Aalborg Universitetsforlag, 2022.
 
Frandsen, M. S. ; Andersen, J. / Action Research in Planning Education: - lessons from Roskilde University / Transformative Research and Higher Education, Emerald Group Publishing, 2022, pp. 79-99.
 
Hansen, L. S. ; Andersen, L. E. / Sundhedspædagogik i praksis / Klinisk praksis i ergoterapi og fysioterapi, Gad, 2022, pp. 193-206.
 
Hansen, L. S. ; Nielsen, D. A. / Patient- og borgerinddragelse i klinisk praksis / Klinisk praksis i ergoterapi og fysioterapi, Gad, 2022, pp. 175-192.
 
Juul, K. / Tales of Mortgage, Risk, and Taxation in Rural Senegal / Land and The Mortgage: History, Culture, Belonging, Berghahn Books, 2022, pp. 119-144.
 
Jørgensen, C. H. / Are apprenticeships inclusive for refugees?: Experiences from Denmark / Migration and Inclusion in Work Life: The Role of VET, ATLAS, 2022, pp. 342 - 372.
 
Kohl, U. ; Enoksen, E. M. / The Red-Green Alliance: To the Left of a Centre-Left Government / Radical in Diversity: Europe's Left 2010-2020, Merlin Press, 2021, pp. 127-143.
 
Olesen, H. S. / Researching lifelong learning policy: Concepts and Tools / Pedagogy for Future Oriented Adult Learners: Flipping the Lens from Teaching to Learning, Springer, 2022, pp. 67-81, DOI: 10.1007/978-3-030-92867-4_5.
 
Pinder, D. / Urbanism / The Palgrave Handbook on Utopian and Dystopian Literature, Palgrave Macmillan, 2022, pp. 485-497, DOI: 10.1007/978-3-030-88654-7_38.
 
Rasmussen, K. / Den styrkede pædagogiske læreplan og intensiveringen af småbørnsbarndommen / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2022, pp. 211 -236.
 
Scheuer, J. D. ; Simonsen, J. / Learning, Co-Construction, and Socio-Technical Systems: Advancing Classic Individual Learning and Contemporary Ventriloquism / Current Practices in Workplace and Organizational Learning: Revisiting the Classics and Advancing Knowledge, Springer, 2022, pp. 83-97, DOI: 10.1007/978-3-030-85060-9_6. 
 
Stanek, A. H. ; Ellegaard, T. / Det nye styrkede forældre(sam)arbejde / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2022, pp. 135-154.
 
Thualagant, N. / Fra politik til praksis -om fødselspolitik, svangreomsorg og jordemoderens virke / Jordemoder -Profession, identitet og fortællinger, Akademisk Forlag, 2022, pp. 115-127.
 
Thualagant, N. ; Schrøder, K. / Feminisme og jordemoderfaget -et diffust bindeled? / Jordemoder -Profession, identitet og fortællinger, Akademisk Forlag, 2022, pp. 165-177.
 
Togsverd, L. ; Stanek, A. H. ; Ellegaard, T. / Den styrkede pædagogiske læreplan til diskussion / Styrket børnehavepædagogisk tradition - eller mere læring?: Kritiske analyser af den nye læreplan, Syddansk Universitetsforlag, 2022, pp. 9-28.
 
Non peer-reviewed
Pinder, D. ; Parker, P. / Om betydelser av att gå / Allmänningar och Stråk: Essäer, Reflektioner och Pratpromenader Om Gemensamma Rum, Malmö University, 2022, pp. 147-157.
 
Journal article  
Peer-reviewed 
Engelsen, S. / Wellbeing competence / Philosophies, 2022, vol. 7, no. 42, DOI: 10.3390/philosophies7020042.
 
Galani, Y. J. H. ; Hansen, E. M. Ø. ; Droutsas, I. ; Holmes, M. ; Challinor, A. J. ; Mikkelsen, T. N. ; Orfila, C. / Effects of combined abiotic stresses on nutrient content of European wheat and implications for nutritional security under climate change / Scientific Reports, 2022, vol. 12, no. 1, DOI: 10.1038/s41598-022-09538-6.
 
Gitz-Johansen, T. / Intersubjectivity in the nursery: A case study from Denmark / Childhood, 2022, vol. 29, no. 1, pp. 112-125, DOI: 10.1177/09075682211065582.
 
Gitz-Johansen, T. / Omsorgsøjeblikke: Vuggestuepædagogers tavse viden om omsorg / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2022, vol. 2022/2.
 
Gunnarsen, K. C. ; Schjoerring, J. K. ; Gómez-Muñoz, B. ; de Neergaard, A. ; Jensen, L. S. / Can silicon in glacial rock flour enhance phosphorus availability in acidic tropical soil? / Plant and Soil, 2022, vol. Early View, DOI: 10.1007/s11104-022-05399-0.
 
Hansen, A. V. ; Fuglsang, L. ; Liefooghe, C. ; Rubalcaba, L. ; Gago, D. ; Mergel, I. ; Haug, N. ; Røhnebæk, M. ; Mureddo, F. / Living Labs for Public Sector Innovation: Insights from a European case study / Technology Innovation Management Review, 2021, vol. 11, no. 9-10, pp. 47-58, DOI: 10.22215/timreview/1464.
 
Hartmann-Petersen, K. ; Bennetsen, N. M. / Reflektionsmetod för ny kunskap i mobilitetsplanering / PLAN, 2022, vol. 2022/1-2, pp. 76-79.
 
Holm, L. ; Ahrenkiel, A. / Children’s language play as collaborative improvisations–rethinking paths to literacy / Journal of Early Childhood Literacy, 2022, vol. First published online, DOI: 10.1177/14687984211067131.
 
Jørgensen, N. / Contentious expertise: Hacking mobile phones, changing mobile technology / First Monday, 2022, vol. 27, no. 3, DOI: 10.5210/fm.v27i3.11512.
 
Kvist, A. T. ; Schütt, S. / Et ufærdigt fælles sted: Om omsorgsfuld facilitetsudvikling mellem den almene boligforening AKB Lundtoftegade og idrætsforeningen Nørrebro United / Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat, 2021, vol. 164, pp. 16-25.
 
Larsen, L. / Work Pedagogy as an alternatve path to adult life / European Journal for Research on the Education and Learning of Adults, 2022, vol. Pre-published, DOI: 10.3384/rela.2000-7426.3511.
 
Liveng, A. ; Aamann, I. C. / Resonans i efter-/videreuddannelse i demensplejen: en forudsætning for læring med forandringspotentialer? / Kognition & Paedagogik, 2022, vol. 123, pp. 34-45.
 
Nielsen, E. ; Pedersen, S. / Enabling Spaces: Rethinking Materiality and the Invitational Character of Institutional Environments / International Journal of Environmental Research and Public Health, 2022, vol. 19, no. 9, DOI: 10.3390/ijerph19095577.
 
Payne-Frank, J. ; Schwabe, S. / Staging Openness through Atmosphere at the Oslo Opera House / Architecture and Culture, 2022, vol. 10, no. 1, pp. 39-57, DOI: 10.1080/20507828.2021.2016254.
 
Ren, P. ; Emiliussen, J. ; Christiansen, R. ; Engelsen, S. ; Klausen, S. H. / Filial Piety, Generativity and Older Adults’ Wellbeing and Loneliness in Denmark and China / Applied Research in Quality of Life, 2022, pp. 22, DOI: 10.1007/s11482-022-10053-z.
 
Risager, B. S. / Rent gap governance: State-led gentrification in the Danish ‘ghetto’ / City, 2022, vol. Online first, DOI: 10.1080/13604813.2022.2042638.
 
Rowland, N. J. ; Spaniol, M. J. / Robust action and scenarios: A rejoinder / Futures and Foresight Science, 2022, vol. 4, no. 1, pp. 1-8.
 
Røn Larsen, M. ; Højholt, C. / В тени стремления к упорядоченности: невидимая работа психологов по разрешению школьных трудностей / Bulletin of Psychological Practice in Education, 2021, vol. 18, no. 4, pp. 30-44, DOI: 10.17759/bppe.2021180403.
 
Simonsen, J. ; Jensen, O. S. / An Academic and Personal Approach to Supervising Project Groups / Journal of Problem Based Learning in Higher Education, 2022, vol. Early View, DOI: 10.54337/ojs.jpblhe.v10i1.6693.
 
Stigemo, A. / Biografisk arbejdsviden – et livshistorisk møde med institutionel etnografi / Norsk Sosiologisk Tidsskrift, 2022, vol. 6, no. 1, pp. 40-54, DOI: 10.18261/nost.6.1.4.
 
Not peer-reviewed 
Malmdorf Andersen, M. ; Clasen, M. ; Elle, B. ; Ellegaard, T. ; Nørgaard Iversen,, S. / Uhygge, frygt og modige børn / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2022, vol. 2022/1, pp. 6-8.
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: fredag 9. juni 2022
Udkommer: fredag d. 24. juni 2022