Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Semesterstart 2023F er i gang
  • Kandidat i sygepleje
  • Åbent Hus d. 9. februar
  • Chat GPT og eksamenssnyd
  • IMT Kort Nyt
    • EU-Interreg grant
    • Bliv mentor for ukrainske flygtninge
  • Personalia
    • Nye kolleger på kandidatuddannelsen i sygepleje
    • Nye kolleger i administrationen
    • Ny ph.d.-studerende
  • Ph.d.-forsvar februar 2023
  • Eksterne IMT arrangementer
  • IMT arrangementer
  • News from RUC
  • News from EAE
  • IMT Publications
  • IMT mødematerialer og presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Andreas' klumme

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Så står vi på tærsklen til et nyt semester, og tager næste store skridt ind i implementeringen af vores nye kandidatuddannelser. Selvom det bliver et ”interessant” år, for danske universiteter, ikke mindst os selv, er det vigtigt også at kippe med flaget for de ting der virker. Vi ser frem mod andet optag på vores nye kandidatuddannelser, som havde et fint optag allerede sidste år. Vi åbner vores nye kandidatuddannelse i Sygepleje, og siger velkommen til en stribe nye kolleger.
 
Med den positive institutionsakkreditering i efteråret, åbner Roskilde Universitet nu yderligere en ny kandidatuddannelse i Samfundsjura. Samarbejdet med Region Sjælland øges i en lang række dimensioner, og Erhvervsklyngesamarbejdet har givet mulighed for at ansætte tre nye kolleger i 2022. Universitetet øger i 2023 indsatsen omkring udvikling af efter-videreuddannelses udbud, både IMT og ISE har øget vores forskningshjemtag betydeligt, med hvad det giver af spændende projekter og nye kolleger, og INM åbner et nyt grundforskningscenter.
 
Og så går vi i øvrigt alle sammen på arbejde hver dag, og løser alle de mere eller mindre synlige opgaver, som konstituerer instituttets samlede virke.
Tak for alt det.
 
Institutrådet godkendte i januar de endelige versioner af tre vigtige politikker på instituttet, som du kan download her:
Alle tre papirer har været grundigt drøftet i alle udvalg og forskergrupper, og er nu godkendt af et enigt institutråd. Politikkerne implementeres fra februar 2023, dog vil 20% undervisningsforpligtelsen indfases gradvis, da der er en del aftalte frikøb på flerårige projekter etc. 
Det er glædeligt at mange allerede har taget godt imod de nye muligheder, der er således ansat tidsbegrænsede VIP iht. modellen i adskillige forskergrupper (e.g. Orgess, Sund, Metrik, STP, Aliv og Leap), ligesom der er (ved at blive) aftalt undervisningsfri semestre i flere (e.g. Orgess, Sund, Aliv og andre). Der er ikke fastsat et tidspunkt for evaluering af de nye tiltag, men det er naturligt at Institutrådet genbesøger politikkerne, når de har kørt et par semestre, og evaluerer effekterne af dem.
 
IMT byder velkommen til ikke én men hele tre nye TR. Peter Busch-Jensen og Katia Dupret er nye VIP-TR på IMT. Når vi går fra to til tre VIP-TR, skyldes det at man på Roskilde Universitet har lavet en ny aftale om TR arbejdet, som indebærer at der vælges en ekstra TR der hvor man har fælles-TR posten. Janne Gleerup fortsætter således (som fælles TR), og vi ”opnormerer” dermed med én VIP-TR på instituttet.
 
Anne-Sophie Schröder er valgt til TR for AC-TAP. Instituttet byder alle de nye (og eksisterende) TR velkommen, og ser frem til samarbejdet.
 
Nederst i dette nyhedsbrev, kan du læse en invitation til at deltage i MentorNet Roskilde som er et initiativ som Dansk Flygtningehjælp kører bl.a. for Ukrainske flygtninge. Krigen i Ukraine har nu varet næsten et år, og indebærer ufattelige afsavn og det der er værre. Normalt bringer vi ikke eksterne opslag i instituttets nyhedsbrev, men i dette tilfælde har vi besluttet at gøre en undtagelse.
 
Bedste hilsner
Andreas
 
 

Semesterstart 2023F er i gang

Et nyt semester står for døren. Det betyder, at vi nu ruller ind i 2. semester af vores nye uddannelser. Der er fortsat ting, som er under udvikling og afprøves for første gang. Men noget har også ændret sig. Vi modtager ikke længere nye studerende, som kommer til deres fag 2 i forårssemesteret, men kan bygge på det faglige grundlag, der er lagt i efteråret. De studerende tager de fællesskaber med, som i som undervisere har bidraget til at opbygge i efteråret, og de har gode muligheder for at fordybe sig i at samarbejde om at udvikle et godt læringsmiljø på uddannelsen, fremfor at orientere sig mod nye fagmiljøer og medstuderende. Det er forventningen, at det giver noget ro til udvikling. Udviklingsarbejdet får bedre kår, når de samme aktiviteter ikke skal udbydes hvert semester. Det giver tid til at følge op på tilbagemeldinger og input og til at justere indhold og tilrettelæggelse inden aktiviteten udbydes igen. Første gennemløb har givet anledning til justering og tilpasninger på en række uddannelser. Det er naturligt og vidner om et fortsat stort engagement i uddannelserne og villighed til at bidrage til deres videre udvikling.
 
 

Kandidat i sygepleje

1. februar overtog Roskilde Universitet ansvaret for Kandidatuddannelsen i Sygepleje i Østdanmark. Uddannelsen har hidtil været udbudt af Aarhus Universitet i Aarhus og Emdrup, men Aarhus Universitet har valgt at lukke udbuddet i Emdrup i forbindelse med udmøntning af den politiske aftale af videregående uddannelser. Uddannelsen udflyttes derfor til Roskilde Universitet og der er indgået aftale mellem AU og RUC om overdragelse.  
 
Uddannelsen gennemføres i forårssemesteret 2023 i Emdrup – medens lokaler klargøres i Jernbanegade i Roskilde – lige ved Roskilde Station. Uddannelsen har ca. 160 aktive studerende og udbydes både som heltidsuddannelse og som erhvervskandidatuddannelse.  
 
I forbindelse med overdragelsen flytter såvel VIP som eksterne lektorer til Roskilde Universitet, og der indledes et samarbejde med hospitaler i Region Hovedstaden om forskning, Ph.d. og delestillinger. Et tilsvarende samarbejde planlægges med hospitaler i Region Sjælland.  
 
Læs mere om uddannelsen på ruc.dk...
 
 
 

Åbent Hus d. 9. februar

Roskilde Universitet holder Åbent Hus for alle uddannelser torsdag d. 9. februar i tidsrummet 13-18. Det bliver dejligt at kunne præsentere uddannelser, som rent faktisk er i gang og som studerende og undervisere rent faktisk har erfaringer med!
 
Bacheloruddannelserne og fagmoduler præsenteres i bacheloruddannelsernes nærmiljø. Vi kan glæde os over, at mange studerende har givet tilsagn om at bidrage til at fortælle om IMT’s fagmoduler ved de forskellige relevante bacheloruddannelser. Der er lagt et stort arbejde i at finde de rette til denne vigtige kommunikationsopgave.
 
Kandidatuddannelserne præsenteres i bygningerne 40-42, hvor der dels vil være messeområde med stande for alle uddannelserne og dels ved løbende korte oplæg om uddannelserne. Oplæg holdes af VIP-repræsentanter fra uddannelserne og standene bemandes af studerende og VIP.
 
Det er en stor, men vigtig opgave, som vi takker alle for at bidrage til. Vi håber i vil tage godt imod vores besøgende og give dem god grund til at vælge en uddannelse på Roskilde Universitet.
 
 

Chat GPT og eksamenssnyd

Det er formodentlig ikke gået nogens næser forbi, at en ny chatbot/ChatGPT, som kan løse opgaver, formulere tekster, programmere, lave beregninger og alt muligt andet af meget høj kvalitet, er blevet stillet gratis til rådighed for alle. Den udfordrer os på mange måder, især måske ifht gennemførsel af eksamener. Derfor har Roskilde Universitet, ligesom næsten alle andre universiteter, forbudt anvendelsen af ChatGPT ved gennemførsel af eksamen, også ved eksamener, hvor alle hjælpemidler er tilladt – se mere her...
 
Dette forbud løser ikke meget og kan ikke stå alene. ChatGPT rummer også mange muligheder, som vi i fællesskab må arbejde på at sætte os ind i og bruge aktivt i undervisning og forskning. Alle opfordres til at gå nysgerrigt ind i afsøgningen af mulighederne i brug af kunstig intelligens i vores arbejde. Del gerne erfaringer om chatbottens muligheder og begrænsninger, så vi kan få en kvalificeret drøftelse af, hvordan vi bedst tager den i anvendelse. Vi kommer til at forholde os til muligheder og begrænsninger i mange sammenhænge.
 
Vi kan anbefale at deltage i Fablab’s fagcafe om kunstig intelligens d. 10. februar – se mere under arrangementer længere nede i nyhedsbrevet.
 
 

IMT Kort Nyt

EU-Interreg grant

Associate Professor Matthew J. Spaniol, also associated with the Center for Maritime and Marine Research, has been awarded an EU-Interreg grant, Fehmarn Belt Innovation (FBI). This project sets out to accelerate innovation in Region Sjælland and North Germany.
 
Matthew’s role will be in developing collective foresight capabilities to identify and catalyze cross-border innovation action with a focus on maritime and marine sectors, food & biotech and smart construction.   
 
 

Bliv mentor for ukrainske flygtninge

Krigen i Ukraine
Mange ukrainske familier er kommet til Roskilde. De er stærke, men også fortvivlede over situationen i Ukraine. De fleste har børn, som også kæmper med en hverdag i Danmark. 
 
Hvordan kan du hjælpe?
Du kan blive frivillig mentor i MentorNet Roskilde og hjælpe i gang med livet i Danmark. Lige nu har vi flere enlige kvinder og par med børn, som ønsker en mentor.
 
Som mentor kan du hjælpe med at øve dansk,  du kan vejlede om det danske arbejdsmarked og hjælpe med CV,  du kan fortælle om den danske kultur, du kan hjælpe med breve, kontakt til bank mm,  du kan oplyse om skolesystemet, og du kan hjælpe med at finde fritidsaktiviteter. De ukrainske flygtninge er målrettede og har som oftest kun brug for hjælp i en begrænset periode. Ca. tidsforbrug: Et par timer om ugen.  
 
MentorNet Roskilde er en del af DRC/Dansk Flygtningehjælp, har eksisteret i 10 år, og matchet ca 200 flygtninge.
 
Vil du høre mere, kontakt Lotte Schleisner mobil 26717916 eller Annette Møller 40103597
 
MentorNet Roskilde - en del af Dansk Flygtningehjælp
 
 
 
 

Personalia

Nye kolleger på kandidatuddannelsen i sygepleje

Anne Brødsgaard, professor
Siden 1. juli 2021 har Anne Brødsgaard været professor i Sygepleje: Familiesygepleje og Sundhedsfremme, ved Aarhus Universitet og er nu pr. 1. februar flyttet til RUC sammen med kandidatuddannelsen i sygepleje.
Anne Brødsgaard er desuden ansat i Børne- og Ungeafdelingen, samt Gynækologisk og Obstetrisk afdeling, begge Amager Hvidovre Hospital, Region Hovedstaden. Det er i landets største almene pædiatriske afdeling og landets største fødested med ca. 7200 fødsler/år.
Primære forskningsområder, Børne og familieområdet
  • Indlagte børn og familier, deres relation, forløb, oplevelser og liv.
  • Udvikling og afprøvning af nye pleje- og behandlingsmodeller, der kan optimere hospitalsindlæggelsen, kontakten mellem familien og det sundhedsfaglige personale samt overgangen til primærsektoren foruden at forene familien i eget hjem hurtigst muligt, så den kan vende tilbage til et nyt normalt hverdagsliv. 
  • Familiesygepleje, forebyggelse og sundhedsfremme
  • Studier med fokus på relationer og kommunikation
  • Forener empirisk forskning, metodologiske spørgsmål og teoriudvikling, så kvaliteten af undervisning, pleje og behandling højnes.
 
Bente Martinsen, lektor:
"Jeg kommer fra en stilling som lektor på Institut for folkesundhed v. Aarhus Universitet, hvor jeg de seneste 12 år primært har undervist på Kandidatuddannelsen i sygepleje, Campus Emdrup. Jeg har en mangeårig forskningsinteresse i oplevelsen at være afhængig af pleje og i at leve med forskellige grader af funktionsnedsættelse. Et andet omdrejningspunkt for min forskning er aldring og livet med demens, lige som jeg er stærkt optaget af, hvad der konstituerer det gode liv som gammel både i eget hjem og på plejehjem. Min forskning bygger hovedsageligt på den fænomenologiske forskningstradition."
 
Ingrid Poulsen, professor:
"Jeg hedder Ingrid Poulsen og er professor i klinisk sygepleje og ansat i et stillingsfællesskab mellem på Amager Hvidovre Hospital og på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet. Jeg er også ansat som ekstern lektor på Aarhus Universitet.
I min forskning fokuserer jeg på personcentreret sygepleje med udgangspunkt i patienters og familiers fundamentale behov for sygepleje, det rummes i begrebsrammen Fundamentals of Care. Konkret arbejder jeg med projekter der skal sikre patientsikkerjhed under indlæggelse, og samtidig give sygeplejepersonalet større arbejdsglæde. Fundamentals of Care er ikke knyttet til et specifikt speciale og anvendes på tværs af specialer og sektorer.
Jeg anvender British Medical Research Council guidance for developing and evaluating complex interventions som design i mine projekter og i flere projekter anvendes co-creation processer med involvering af slutbrugere og stakeholders.
Jeg er i styregruppen for det nationale netværk for Fundamentals of Care og deltager i den internationale forskningsgruppe for Fundamentals of Care. Jeg underviser på flere kurser i kandidatuddannelsen, i Fundamentals of Care og i videnkabsetik og er medlem af den Videnskabsetiske Komité i Region Hovedstaden."
 
Karin Piil, ekstern lektor
Karin Piil er sygeplejerske og seniorforsker ansat i Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet.
Min forskning handler om at skabe mest muligt livskvalitet for patienter med kræft og deres familier. Jeg har PhD studerende indenfor eksempelvis digitale løsninger til symptomhåndtering, fælles beslutningstagen, symptomvidenskab, bruger-involvering i forskning og familie-pårørendestøtte. Jeg er særlig interesseret i hvordan design og co-creation processer med interdisciplinære forskningsmiljøer kan udfordre hinandens videnskaber og skabe innovativ synergi til at løse sundhedsfaglige udfordringer.
Min kliniske erfaring er indenfor neuro-onkologi og patienter med primære maligne hjernetumorer. Derfor afholder jeg familiesamtaler og pårørendesamtaler med denne population. Jeg arbejder for at styrke sygeplejen og sygeplejerskers professionelle identitet eksempelvis ved at skabe et internationalt neuro-onkologisk samarbejde for sundhedsprofessioner.
 
Kim Jørgensen, adjunkt:
"My research focuses on service users with mental health illness and health professionals perspectives on user involvement, personal recovery and cross sectorial collaboration in mental healthcare using qualitative methodologies. My research is also focused on coherence across sectors. "
 
 
Marianne Vamosi, lektor
"Mit navn er Marianne Vamosi. Efter 10 års ansættelse på Århus Universitet som lektor i Institut for Folkesundhed er uddannelsen som kandidat i Sygepleje ( cand cur)  nu pr 1 februar 2023 flyttet fra Emdrup til RUC.
Min forskningsmæssige baggrund er ph.d. fra Syddansk Universitet i afdeling for Epidemiologi, Tvillingestudier hvor i et projekt som undersøgte psykosociale faktorer i barndommen og disses betydning for overvægt i voksenlivet, baseret på 418 interviews baseret på spørgeskemaundersøgelse.
Derefter fra 2008-2012 ansættelse som postdoc på Syddansk Universitet, Esbjerg i samarbejde med Esbjerg Sygehus, hvor compliance hos patienter i warfarrin ( blodfortyndende) behandling blev undersøgt. I denne periode havde jeg  derudover undervisning på folkesundhedsuddannelsen med undervisning i Epidemiologi, sundhedsfremme og forebyggelse samt sundhedsadfærd.
Fra 2012 ansat på Århus Universitet med forskningsområder indenfor PROM undersøgelser blandt andet i Denheart undersøgelsen samt livskvalitetsmålinger- og undersøgelser.
Derudover undervisning på cand cur uddannelsen i Epidemiologi, Sygeplejen set i samfundsperspektiv samt Udvikling, konstruktion og validering af spørgeskemaundersøgelser."
 
 

Nye kolleger i administrationen

Christine Zacho, chefkonsulent VEU
" Jeg kommer fra DMJX hvor jeg de sidste 6 år har udviklet kurser og videreuddannelse.
Jeg skal sammen med alle jer kloge og gode mennesker hjælpe med at løfte og udvikle efter- og videreuddannelsesområdet. Jeg glæder mig meget til at lære RUC at kende.
Kig endelig forbi kontor 02.1-225, hvis du kommer forbi"
 
Julie Lund Jensen, videnskabelig assistent
"Jeg hedder Julie, og jeg er ansat som videnskabelig assistent på IMT og sidder i bygning 3NW. Mine timer som VA er delt, så jeg delvist sidder på et projekt om sexisme, diskrimination og ligebehandling i arbejdslivet, hvor jeg bidrager til at udarbejde et overblik over eksisterende forskning og viden på området. Derudover er jeg i december blevet ansat i Center for Daginstitutionsforskning, hvor jeg sidder med centerets kommunikation og forskningsformidling via hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve.
Jeg er uddannet fra RUC og har læst min kandidat i Social Intervention her på IMT. Derudover har jeg tidligere arbejdet i uddannelsesgruppen og har også været i forskningspraktik på instituttet. Så jeg er på den måde ikke helt ’ny’ på IMT, men er glad for at være tilbag."
 
Kirsten Suhr Skovse, Uddannelseskoordinator i Mastersekretariatet pr. 1 marts 2023  
"Jeg har de sidste 4 måneder arbejdet i et vikariat, som en del af IMT’s forskerstøtte team, bl.a. med at rydde op i de godt 160 forskningsansøgninger, der har været i gang i 2022. Jeg har primært brugt min erfaring som projektleder med økonomistyring og afrapportering samt mit struktur-gen og sunde fornuft til at skabe overblik.
Jeg er oprindeligt cand.mag. i litteraturvidenskab og italiensk, men har med årene også læst projekt og procesledelse og en HD i marketing i USA. I Mastersekretariatet vil jeg trække på min mere end 10 år på CBS, med bl.a. ledelses- og studienævnsbetjening, men nok særligt mit udviklingsgen, som jeg brugte til at opbygget CBS konferencesekretariat, hvor jeg planlagde og afviklede mere end 60 større konferencer. Men min erfaring fra 4 år på KP’s efter- og videreuddannelse, hvor jeg har arbejdet med kvalitetsarbejde, strategi og større IDV projekter, er jeg sikker på kommer i spil.  
Jeg er bor med mine tvillinger på 7 i Hvalsø efter 3 år i Flensborg, og kobler af med min have, hvor jeg nyder ligeså meget at ligge i hængekøjen med en god bog, som at ordne mit staudebed."
 
Mette Kjær Petersen, Uddannelseskoordinator i Uddannelsesgruppen pr. 1. februar 2023
”Jeg er glæder mig meget til at være tilbage på RUC, hvor jeg har været kandidat- og ph.d.-studerende i 0’erne på det nuværende ISE. Jeg har de sidste 13 år beskæftiget med mig gymnasiale uddannelser fra flere vinkler. Senest har jeg være rådgivnings- og analysekonsulent i lederforeningen (Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier), hvor jeg blandt andet betjente gymnasieudvalget, lavede analyser og byggede bro til ministeriet. Før det var jeg udgående konsulent i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, hvor jeg beskæftigede mig med reformimplementering, kvalitetsudvikling og pædagogisk ledelse på gymnasierne. Inden da har jeg været på Roskilde Handelsgymnasium som underviser og i mange forskellige koordinatorfunktioner.
Privat bor jeg i Roskilde sammen med min mand, vores to børn på 7 og 12 år og hunden Zorro"
 
 

Ny ph.d.-studerende

Simone Stegeager, ph.d.-studerende
" Mit navn er Simone Stegeager. Jeg starter som Ph.d,-studerende med mit projekt “(Re)configurations of young children's everyday lives - Exploring new learning agendas and everyday transitions from children’s perspectives”. I mit projekt skal jeg særligt undersøge småbørns perspektiver på overgange og læringsaktiviteter. Projektet er en del af projektet ”(Re)configurations of parenthood” ledet af Pernille Juhl. Jeg er uddannet cand.mag. i psykologi og pædagogik & uddannelsesstudier fra RUC i 2018. I mit speciale var jeg optaget af de små flygtede børns perspektiver på og deltagelse i og på tværs af hverdagslivet i daginstitution og hjem. Siden 2017 har jeg arbejdet som adjunkt på pædagoguddannelsen, både Absalon og aktuelt på Københavns Professionshøjskole. Jeg har en baggrund som socialpædagog fhar arbejdet i både vuggestue og med støttet og overvåget samvær i familier med små anbragte børn. "
 
 

Ph.d.-forsvar februar 2023

3. februar kl. 13  forsvarer Mai Nanna Schønau sin ph.d.-afhandlingen
med titlen "(U)mulige narrativer om lungekræft - en etnografisk undersøgelse af small stories om operabel lungekræft"  på Rigshopsitalet, København.
 
Denne afhandling undersøger narrativer om lungekræft. Afhandlingen zoomer ind på de fortællinger, som patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle sammen konstruerer om lungekræft under og efter et accelereret kirurgisk behandlingsforløb. Baggrunden for at undersøge dette er, at forskning peger på, at patienter ønsker at tale med sundhedsprofessionelle om deres liv med og efter sygdom. Men at de desværre ikke oplever, at det sker. Hvorfor dette ikke sker, undersøger denne afhandling i et narrativt perspektiv. Ambitionen er at vise, hvordan kulturelt foretrukne narrativer gør nogle fortællinger om sygdom mulige, mens andre bliver umulige.
 
 
Læs resumé her/ Read abstract here...
 

IMT arrangementer

8. februar kl 12-13, bygning 03.1-auditorie A: Personalemøde
 
9. februar kl 13-18: Åbent Hus
 
20. februar kl 14-18, bygning 9.1: Fagcafe om kunstig intelligens på Fablab RUC / Seminar on Artificial Intelligence at Fablab RUC
Unlock the mysteries of Artificial Intelligence at our upcoming seminar at Fablab RUC! Join us for an engaging and informative afternoon of talks, hands-on experimentation and socialising as we delve into the cutting-edge world of AI. (this text was written by an AI - Chat GPT-3)  
 
This is a part technical, part social event, with an informal mix of short presentations, socialising, doing experiments, and afterwards we may order pizza and drink beverages.
 
Fablab on Facebook...
Further information...
 
Art generated by Nicolas Padfield on Midjourney and DALL•E 2
Persons do not exist so no model release is necessary or possible
 
 

Eksterne IMT arrangementer

23. februar kl 15-19: CeDif netværksmøde "Børns trivsel i daginstitutionen"
Deltag i en temaeftermiddag i Silkeborg om børns trivsel sammen med forskere, pædagoger, undervisere, forvaltere og andre fagfolk fra det pædagogiske område. Hør oplæg fra forskere, der undersøger børns trivsel og er optaget af børnenes egne perspektiver på trivsel.
 
Yderligere information og tilmelding her...
 
 

News from RUC

RUC will introduce multifactor authentication in the spring

The change will be implemented in smaller groups, which means that everyone will not be affected at the same time.  We expect to implement multifactor authentication on all users in the spring. You will be reminded when it is your turn, so remember to keep an eye on your e-mail.    
 
Contact Servicedesk if you have any questions: 
+45 4674 3600   
Building 03.1 (8:00-16:00)  
 
Read more about the change and find a guide here...
 
 

Reminder: New waste sorting at Roskilde University

 
 

News from EAE

EAE programme in March  
 
Making group-work work: How can supervisors support problem-oriented project-based collaborative learning?
01 Mar. 13:00-15:30
In this course we consider some of the practical evidence-based tools project supervisors can use to support student group-work. How may a supervisor best support the group so that it becomes the community of learners it is meant to be? 
 
Introduktion til Roskilde Universitets pædagogiske tilgang
(obligatorisk for alle nye undervisere på RUC)
07. mar. 09:30-11:30
Dette kursus gennemgår de 7 underliggende principper i Roskilde Universitets pædagogiske tilgang: projektarbejde, problemorientering, tværfaglighed, deltagerstyring, eksemplaritet, gruppearbejde og internationalt indblik og udsyn. Kurset gennemgår kort rationalet for hvert princip, og der gives eksempler på hvordan de kan udmøntes i praksis i både projektvejledning og kursusundervisning.
 
Introduktion til projektvejledning
(obligatorisk for alle nye undervisere på RUC)
07. mar. 12:30-15:30
Dette kursus gennemgår nogle principper for god vejledningspraksis indenfor Roskilde Universitets pædagogiske tilgang. Der sættes fokus på projektvejlederens forskellige roller (faglig ekspert, proces facilitator, produkt vejleder og bedømmer) og hvad de indebærer i praksis. Centrale didaktiske greb præsenteres deriblandt: forventningsafstemning, stilladsering og læringsfremmende feedback. Der redegøres kort for gruppeeksamen og vejlederens rolle som eksaminator.
 
Systematic literature search 14
Mar. 09:00-12:00
Being able to conduct a literature search methodologically and transparently is key in a research process. This course introduces to systematic literature search and makes the participants familiar with basic and advanced search techniques. Furthermore, the participants will learn how to structure an advanced search, become familiar with some of the library’s databases and how to conduct citation searches.
 
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 13. december 2022 til 24. januar 2023
 
Journal Article - Peer-reviewed

Hagedorn-Rasmussen, P. ; Mac, A. ; Lund, H. L. ; Thomsen, R. / Dilemmatænkning - lærende respons på arbejdsmiljøet / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2022, vol. 24, no. 4, pp. 43-58.  
 
Christiansen, M. ; Lehn, S. ; Velandia, M. / The Advancement of a Gender Ethics Protocol to Uncover Gender Ethical Dilemmas in Midwifery–A Preliminary Theory Model / Reproductive Health, 2022, vol. 19, no. 1, DOI: 10.1186/s12978-022-01515-6.    
 
Risager, B. S. / Territorial stigmatization and housing commodification under racial neoliberalism: The case of Denmark’s ‘ghettos’ / Environment and Planning A, 2022, vol. Online first, DOI: 10.1177/0308518X221141427.    
 
Ramos, T. M. ; Christensen, T. B. ; Oturai, N. G. ; Syberg, K. / Reducing plastic in the operating theatre: Towards a more circular economy for medical products and packaging / Journal of Cleaner Production, 2023, vol. 383, DOI: 10.1016/j.jclepro.2022.135379.    
 
Egmose, J. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Jacobsen, S. G. / Action Research in the Plural Crisis of the Living: Understanding, Envisioning, Practicing, Organising Eco-Social Transformation. / Educational Action Research, 2022, vol. 30, no. 4, pp. 671-683, DOI: 10.1080/09650792.2022.2084433.    
 
Carrales, J. C. F. / Mobility regulations and urban projects in Mexico City: An accessibility focus on territorial inequalities / Case Studies on Transport Policy, 2023, vol. 11, DOI: 10.1016/j.cstp.2022.100939.    
 
Hertzum, M. / Associations among Workload Dimensions, Performance, and Situational Characteristics: A Meta-Analytic Review of the Task Load Index / Behaviour and Information Technology, 2022, vol. 41, no. 16, pp. 3506-3518, DOI: 10.1080/0144929X.2021.2000642.    
 
Hansen, L. S. ; Larsen, T. S. / Relational becomings and ethical practices / OpenPhysio, 2022, vol. Healthpunk vol. 2, DOI: 10.14426/opj/202212hp0212.    
 
Klausen, S. H. ; Emiliussen, J. ; Christiansen, R. ; Engelsen, S. ; Nielsen, A. S. / Ældrevelfærd og alkohol - En vanskelig cocktail / Diætisten, 2022, vol. 179, pp. 30-31.  
 
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed

Wulf-Andersen, T. Ø. ; Larsen, L. ; Jensen, A. A. ; Krogh, L. ; Stigemo, A. ; Kristiansen, M. H. / Students’ experiences of psychosocial problems in higher education: Battling and Belonging / Routledge, 2023
 
Klausen, S. H. ; Engelsen, S. ; Christiansen, R. / Health, Disease and Wellbeing / Handbook of Bioethics, Rowman & Littlefield Publishers, 2022.   
 
Olesen, H. S. / Changing Concepts and Tools for Realizing Lifelong Learning Strategies / Third International Handbook on Lifelong Learning, Springer, 2022.    
 
Simonsen, K. / Om komplekse og flertydige begreber / Retten til byen: Kraften i krysskulturelle møter, Scandinavian Academic Press, 2022, pp. 291-305. 
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed

Lybæk, R. ; Kjær, T. / Analysis of cast seaweed harvester technology applied at the Bay of Køge and consequences for an efficient local biogas production - applying the lens of circular bio-economy / Proceedings of the Ninth International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning and Economics (CEMEPE 2022), Grafima Publications, 2022, pp. 184-193.   
 
Clemmensen, M. B. / An ethnography of coercion: Capturing the figurative dynamics of patient-professional relationships / Violence in Clinical Psychiatry: Proceedings of the 12th European Congress on Violence in Clinical Psychiatry, Sympopna - Leids Congres Bureau, 2022, pp. 163-173.    Contribution to newspaper - Comment/debate
 
Comment, debate and contribution to newspaper

Blaakilde, A. L. ; Christensen, K. / Sunde fællesskaber stortrives under åben himmel / Kommunen, 15/12/2022.   
 
Hansen, M. P. ; Pultz, S. / Forskere om regeringens beskæftigelsespolitik: Weber kunne ikke have beskrevet det mere præcist / Altinget | Arbejdsmarked, 19/12/2022.   
 
Topal, M. K. / Adjunkt: Stop Erdogan i at starte en ny krig mod kurderne / Politiken, 19/12/2022.   
 
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: mandag 6. marts 2023
Udkommer: fredag d. 17. marts 2023