Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
  • Årets ansøgningstal til uddannelser ved IMT
  • Reformer som følge af regeringsudspil "Forberedt på fremtiden I"
  • Økonomi 2022 - 2023 - 2024
  • Fremfærd Børn har bevilliget 3,8 millioner til et nyt forskningsprojekt
  • Nyt forskningsprojekt: Interreg - InnoTech TaskForce
  • IMT forsker skal undersøge betydning af langsomme museumsoplevelser for unge psykiatribrugere
  • IMT Kort Nyt
    • Hedorfs Fonds Transportforskningspris 2023 går til Line Reinhardt fra IMT 
    • Nyt fra det urbane fodbold-samarbejdsprojekt Brobold 
  • Personalia
  • IMT arrangementer
  • News from RUC Library
  • News from EAE
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Andreas' klumme

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

I fredags afsluttede konsulentfirmaet Trolle og Kunze deres arbejde med Samarbejdsprojektet, og præsenterede deres analyse for de mange fremmødte fra instituttet. Prorektor Peter Kjær, HR chef Miriam Lissner og HR partner Helle Østergaard deltog også i mødet.
 
Det var et stort materiale som konsulenterne havde samlet, som jeg tror gjorde et stort indtryk på de fleste af tilhørerne. Lykkeligvis peger deres arbejde på en del konstruktive spor. For trods uenighederne, manglen på tillid, og utilfredsheden med arbejdsformen og dialogen, så er det afgørende at instituttet nu sammen bevæger sig fremad, og jeg håber at mange nu føler, at med dette afdækningsarbejde er vi klar til at komme videre. De danske universiteter står generelt i en brydningstid, og ikke mindst Roskilde Universitet og IMT. Det er vigtigt for kvaliteten af vores beslutninger, arbejdsglæden, og instituttets kommende udvikling, at vi hjælper hinanden til vedkommende og relevante arbejds- og beslutningsprocesser i tiden der kommer.
 
Vi mødtes mandag eftermiddag i styregruppen for samarbejdsprojektet, og vendte vores indtryk fra præsentationen og den efterfølgende opsamling. Her blev tentativt truffet en række beslutninger:
  • Styregruppen ”rekonstituerer” nu sig selv, til en opfølgningsgruppe, bestående af 2 repræsentanter fra hhv. LAU, LSU og IR, samt Dekan, Prodekan og Sekretariatschef. Vi mødes næste gang umiddelbart efter påske. Der kan evt. ske udskiftninger på pladserne fra de tre udvalg, det afgøres i de enkelte udvalg.

  • Analysen fra Trolle og Kunze og vores opsamling i styregruppen peger umiddelbart på 4 spor, men det kan udvides og udfoldes:

    • Første spor går på organisering af sekretariatet. Der er behov for tydeliggørelse af arbejdsprocesser og sagsgange og udvikling af medarbejdernes stillingsindhold. Det bør ligeledes overvejes, hvor der kan ske en højere grad af delegation af ansvar og bemyndigelse. Det er vi heldigvis alle enige om, og der igangsættes umiddelbart et udviklingsspor herunder med vurdering af, hvor ekstern facilitering er ønskelig.

    • Andet spor går på en ”opstramning” omkring mødeprocedurer etc. Det drejer sig om mødemateriale, referater, opsamling, og tydeliggørelse af beslutnings flow. Dette felt har vi også længe ønsket at udvikle, så det er også relativt konfliktfrit, men kræver naturligvis ressourcer og opmærksomhed fra ledelse og sekretariatet. Det er nok en af grundene til at ledelsen med en meget lean ledelsesbetjening hidtil ikke har løftet opgaven til alles tilfredshed.

    • Tredje spor går på ledelsesudvikling. Også her er der enighed. Alle instituttets tre ledere ønsker at være gode ledere og rollemodeller, og vi kan alle nemt få øje på aspekter vi kan udvikle og forbedre. Igen er det et spørgsmål om prioritering, og et område jeg selv har forsømt de sidste år – fordi drift samt personale- og organisationsudvikling tager opmærksomheden. Det sætter vi nu samlet fokus på.

    • Det sidste spor er det mest komplekse, og også det vanskeligste – det handler om god samarbejds- og beslutningskultur. Jeg tror, der er behov for, at mange her kommer til orde og giver deres bud på, hvordan vi kan arbejde med transparente og tillidsfulde men også nogenlunde handlekraftige beslutningsprocesser på IMT. Det arbejde tager vi hul på i opfølgningsgruppen, og det vil sikkert give anledning til en række forskellige initiativer.
Jeg håber at ledelsen med sin åbenhed omkring problemerne, og med sin vilje til at dykke ned i dem, kan være med til at genskabe den tillid, som der nødvendigvis skal være på en velfungerende arbejdsplads, og især i en tid med betydelige forandringer i og omkring instituttet – nogen fordi vi selv ønsker dem, og andre fordi vi skal respondere på eksterne krav.
 
Min dør er fortsat altid åben for ris og ros af enhver art. Jeg vil også opfordre alle til at kontakte opfølgningsgruppen hvis de ønsker at få bragt emner på vores dagsorden, eller høre om vores arbejde. Styregruppen re-konstitueres som sagt nu, men består p.t. foruden institutledelsen af Alexandra Brandt Jønsson, Bente Larsen, Erling Jelsøe, Janne Gleerup, Morten Vest Hansen og Sidsel Lond Grosen. 
 
Bedste hilsner
Andreas
 
 

Årets ansøgningstal til uddannelser ved IMT

Årets ansøgertal til kandidatuddannelserne ser samlet set for både RUC og for IMT godt ud.
Se tabel 1:
 
Der er en fremgang på 11% i 1. prioritetsansøgere til RUC’s uddannelser og 17% til IMT’s uddannelser fra 2022 til 2023. Det er en positiv udvikling. Det samlede antal ansøgere rummer nogle udsving, og nogle uddannelser har en meget stor fremgang, mens andre de facto har en nedgang. Især søgningen til Bæredygtig Omstilling og Digital Transformation påberåber sig opmærksomhed i forhold til nedgang i ansøgertal. Vi håber i første omgang, at mange af ansøgerne er kvalificerede og sidenhen takker ja til en plads. Det er det første vi vil arbejde for. Dernæst vil vi tage fat på en analyse af årsager til nedgangen og arbejde frem mod at udvikle en styrket kampagne for uddannelserne.
 
Instituttets internationale uddannelser oplever også fremgang i ansøgertallet. Der er sket en nedgang i antal ansøgere på Social Entrepreneurship and Management fra 2022 til 2023, men en fremgang set i forhold til tilsøgningen i 2021. Såvel fremgang som nedgang kan skyldes udviklingen i antallet af ansøgninger fra udenlandske selvbetalere (USB), som er gået frem for Computer Science og Nordic Urban Planning Studies, men tilbage for Social Entrepreneurship and Management. Se tabel 2:
 
 

Reformer som følge af regeringsudspil "Forberedt på fremtiden I"

Torsdag d. 2. marts kom regeringens udspil til en reform af uddannelsesområdet, som rummer udkast til modeller for kandidatuddannelser, som både vil reducere i uddannelsestiden for nogle uddannelsesområder, og øge den for andre. Det er især humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser, som forventes at skulle skæres ned til i alt 75 ECTS. Der lægges desuden op til at øge antallet af erhvervskandidatuddannelser, ligesom der er generelt fokus på at styrke uddannelsernes arbejdsmarkedsrettethed. Udspillet behandles færdigt med indspil fra de involverede parter, men forventes at blive vedtaget med krav om at nedbringe antallet af kandidatuddannelser og at gøre en stor del kortere.
 
På Roskilde Universitet vil en kommende omlægning af kandidatudbuddet skulle følges med en reform eller tilpasning af BA-uddannelserne.
  • Vi skal drøfte spørgsmål om hvilke kompetencer, det er vigtigt at lære på bachelorniveau, når kandidatuddannelsen bliver kortere?
  • Har vi det rette udbud på bachelorniveau, eller skal vi tænke dette udbud om også?
  • Hvilke elementer er centrale i en kortere kandidatuddannelse og hvilke kan placeres i et efteruddannelsestilbud?
Disse og mange andre spørgsmål, vil vi tage fat på nu, med henblik på at få så mange ideer, opmærksomhedspunkter, bekymringer og perspektiver frem som muligt, inden vi fastlægger en proces for en reform. En sådan procesplan vil først kunne lægges fast, når vi kender det endelige udspil til en reform.
 
Ved IMT planlægger vi foreløbigt at tage hul på drøftelserne af de overordnede spørgsmål ved IMT UDDU d. 16. marts og ved mødet med instituttets aftagere d. 18. april. Alle opfordres desuden til at påbegynde drøftelserne om, hvordan vi kan udvikle gode uddannelsestilbud indenfor de rammer, som er meldt ud foreløbigt. 
 
Læs regeringsudspillet her...
 
 

Økonomi 2022 - 2023 - 2024

Universitetssektoren præsenterer regnskaber med væsentlige underskud for 2022 – således også Roskilde Universitet: Der var budgetlagt et forbrug af egenkapitalen på ca. 34 mio. kr.. Årsresultatet blev et underskud på ca. 63 mio. kr. Årsagen er en kombination af større personaleomkostninger, øgede udgifter til feriehensættelse, kurstab på værdipapirer (likviditet) og fald i indtægter.  
 
Underskuddet i 2022 indebærer således et væsentligt større træk på egenkapitalen end budgetlagt - hvilket kalder på handling: Budgettet for 2024 må vise balance mellem indtægter og udgifter for at sikre, at universitetet også fra 2024 kan fastholde en positiv egenkapital.  
 
Derfor implementeres allerede i 2023 en dispositionsbegrænsning på 1 %, hvilket kan reducere omkostningerne i størrelsesordenen 8-10 mio. kr. Der er ligeledes indført kvalificeret ansættelsesstop – således at alle stillingsopslag skal forelægges universitetsledelsen og rektoratet.  
 
Der må derfor vises udtalt sparsommelighed allerede nu. Herudover forberedes et budget for 2024 i balance.  
 
Ovennævnte skal ses i sammenhæng med, at der endnu ikke foreligger et finanslovsforslag for 2023. Det er forventningen, at regeringen viderefører taxameterløftet på takst 1 – men øvrige dele af et kommende finanslovsforslag kendes endnu ikke.  
 
Yderligere information følger. 
 
 

Fremfærd Børn har bevilliget 3,8 millioner til et nyt forskningsprojekt

Projektet, Deltagelse og Situeret Ulighed i børnelivets institutioner, er forankret ved IMT og ledes af lektor Maja Røn-Larsen. I den samlede forskergruppe deltager fra IMT professor Charlotte Højholt og ph.d.-studerende Rebekka Knudsen sammen med lektor Thomas Szulevicz og videnskabelig assistent Sarah Kirkegaard Jensen fra Aalborg Universitet samt lektor Gry Marie Tybjerg fra UC-Lillebælt.
 
I projektet udforskes, hvordan forskellige faglige vidensbidrag kan udvikles og forbindes gennem et fokus på at udforske ulighed som ulige deltagelsesmuligheder i konkrete situationer i hverdagslivet fra både børns og fagpersoners perspektiver. Med det afsæt skal projektet bidrage til faglig refleksion og udvikling af kernefaglighed og handlemuligheder omkring børns deltagelse og derigennem foregribe, at ulighedsskabende dynamikker udvikler sig. Det overordnede sigte er at udvikle viden, der kan kvalificere det pædagogiske arbejde med at skabe relevante deltagelsesmuligheder for alle børn på tværs af dagpleje, vuggestue, børnehave, skole og fritidsinstitution. 
 
Projektet starter op den 1. august 2023.
 
 
 

Nyt forskningsprojekt: Interreg - InnoTech TaskForce

Benedicte Fleron & Thomas Theis: Interreg - InnoTech TaskForce, 477.421 EUR.
Dette Interreg forskningsprojekt har til formål at samle 19 projektpartnere i ØKSregionen til i samarbejde at forbedre innovations- og forskningskapaciteten igennem en tværregional Innovations og Teknologi Task Force (ITTF). Projektet strækker sig over 3 år og startede 1. januar 2023 og er finansieret af de 19 projektpartnere samt EU, hvilket samlet set beløber sig til 6.320.252 EUR. I projekt skal denne Task Force etableres og gøres operationel, så den kan tilføre viden og værdi til kommuner og regioner i Danmark og Sverige.
 
Målet med Task Forcen er, at den skal fremme innovationer inden for smarte data-drevne specialiseringer rettet mod grøn omstilling ved at sikre og understøtte, at løsninger udvikles efter ensartede principper samt at disse kan skaleres og gavne flere. Som en del af udviklingen af Task Forcen skal der også udvikles et 360 graders digitalt procesværktøj til understøttelse af løsningsbeslutninger, metode og teknologivalg. Dette procesværktøj skal udvikles i samarbejde med fire udvalgte demonstrationsprojekter. 
 
RUC er repræsenteret ved forskningsgrupperne MOSPUS og SDI. Thomas Theis fra MOSPUS er hovedansvarlig for et af de 4 demonstrationsprojekter med fokus på mobilitet, by og land. Benedicte Fleron fra SDI repræsenterer RUC i den strategiske del af Task Forcen samt i den operationelle del, det vil sige, der hvor procesværktøjet skal udvikles og her spiller RUC en central rolle i det udviklingsarbejde. Derudover består RUC-teamet af lektor Maja de Neergaard fra MOSPUS og lektor Magnus R. P. Hansen fra SDI samt en række andre gode kollegaer fra hus 02 og hus 10.
 
 Foto: Peter Liljenberg fra Gate21
 
 

IMT forsker skal undersøge betydning af langsomme museumsoplevelser for unge psykiatribrugere

På baggrund af et samarbejde imellem Frederiksbergmuseerne og Center for Kunst og Mental Sundhed skal lektor Kasper Levin fra IMT undersøge hvilken betydning Slow Looking forløb på museet har for psykisk sårbare unge mennesker. Slow Looking fænomenet bygger på idéen om, at man ved at betragte enkelte værker i længere tid kan skabe rammer for sociale samtaler, der både udvikler evnen til at fokusere, reflektere kritisk og fordybe sig i fællesskaber.
 
Igennem de sidste 20 år har der i museumsverdenen været et voksende internationalt fokus på Slow Looking programmer hos museumsformidlere, kunsthistorikere og kulturteoretikere i museumsverdenen, både som uddannelses- og formidlingsredskab, men også som kritisk modsvar til oplevelsen af social acceleration, fremmedgørelse og psykisk mistrivsel i samfundet. Fænomenets betydning for psykiatribrugere har imidlertid ikke før været undersøgt. 
Projektet hedder Se Lyt Tal og er finansieret af en bevilling fra Region H
Cisternerne, Frederiksberg
Foto: Niels Hilfling
 
Læs mere her...
 
 

IMT Kort Nyt

Hedorfs Fonds Transportforskningspris 2023 går til  Line Reinhardt fra IMT 
Prisen uddeles hvert andet år til en forsker, som har ydet en særlig indsats for udviklingen af forskning og brobygning inden for transportområdet i Danmark.
 
Line Reinhardt beskæftiger sig i sin forskning med energi-effektivisering af godstransport - ikke mindst inden for det maritime område. Hun forsker bl.a. i, hvordan man kan optimere lastning og losning af skibe, så man kan nedbringe forbruget af skibsbrændstof.
 
 Foto: Kim Fomsgaard
 
 
 
Nyt fra det urbane fodbold-samarbejdsprojekt Brobold 
På baggrund af midtvejsevalueringen af det urbane fodbold-samarbejdsprojekt Brobold, foretaget af Aske Tybirk Kvist, erhvervs-ph.d.studerende ved IMT og idrætsforeningen Nørrebro United, var der i starten af februar fulde huse i Københavns Rådhus’ største mødelokale Hovedkassen, hvor idrætsforeninger, almene boligforeninger, forvaltere, politikere og andre aktører deltog. Her diskuteredes, hvordan et urbant foreningsliv kan styrkes til at kunne tilbyde endnu flere af byens indbyggere til at være med.
 
Læs Center for Boligsocial Udvikling's reportage fra dagen. ...
 
 Foto: Astrid Bertelsen
 
 

Personalia

Christen Artagnan Sørensen er ansat som forskningskoordinator pr. 1. maj. Christen kommer fra en stilling som forskningskonsulent på det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet.
 
Pr. 1. august begynder Rebekka Knudsen i en ny stilling som ph.d.-studerende som en del af forskningsprojektet: Deltagelse og Situeret Ulighed i børnelivets institutioner – sammen med bl.a. Maja Røn-Larsen og Charlotte Højholt samt samarbejdspartnere fra AAU og UCL.  Rebekka stopper derfor som AC-fuldmægtig i institutsekretaiatet. Sidste kontordag er 31. maj.
 
 

IMT arrangementer

28. marts kl 15-17, Auditorie A -03.1-s03: Join the launch of the Sapere Aude Research project (Re)configuration of parenthood 
 
The Department of People and Technology invites you to join the launch of the Sapere Aude Research project (Re)configuration of parenthood 
 
The project takes early childhood interventions targeting families as the basis for studying changing conditions for parenthood. Using a multi-method design involving three interconnected empirical studies, this project will study how learning agendas in interventions aimed at enhancing children’s home learning environment contribute to the (re)configuration parenthood.  
 
The project's analysis will contribute with important knowledge about how parenthood unfolds both in the family but also as connected to other contexts - such as day care institutions. This means that parenthood is also shaped by political and institutional agendas, which intervene and have varying meanings to different families. With its focus on everyday life across contexts, the project will be able to contribute with new perspectives on how parenting can be theorized at the crossroads between policy, institutional connections, and subjective orientations. These are all aspects that constitute conditions for parenthood, and which are often explored and understood separately but which must be understood as interrelated in order to gain a more precise theoretical understanding of parenthood. In addition to being a contribution to the research field, this knowledge will be able to serve as a conceptual backdrop for the professional work targeted at families.  
 
The project leader, Pernille Juhl will introduce the project and the research team. We will also have some time for discussion of the project and its potential contribution to the field of social psychology of everyday life. Associate Professor, Dorte Kousholt from DPU, Aarhus University and Professor Tina Miller, from Oxford Brookes University will both provide a short commentary and open the discussion.
 
After the discussion the department hosts a reception where you invited to continue the debate in a more casual format.
 
Please sign up by clicking here. Deadline is March 21, 2023.
 
 
 
31. marts kl. 11-12.50, Auditorie A -03.1-s03: Personalemøde
 
27. april, hele dagen: TAP-seminar
 
28. april kl. 12-12.50, Auditorie B -03.1-s21: Frokostmøde
 
 

News from RUC Library

Springer license agreement 2023-2026 
The Royal Danish Library has, on behalf of the Danish universities and other research institutions, entered into a four-year agreement with Springer Nature Group. The agreement provides reading access to 2400 journals. Furthermore, it allows the authors within the institutions covered by the agreement (this includes RUC) to publish Open Access in 2100 journals without paying APC. Please note that Nature journals are not part of the OA publishing agreement.
 
 
Questions about the agreement can be sent to openaccess@kb.dk 
 
IOP and CUP license agreements 2023-2025 
Besides the license agreement with Springer, The Royal Danish Library has also entered an agreement with IOP (Institute of Physics) and CUP (Cambridge University Press). Both agreements cover the period 2023-2025. Apart from giving reading access to the journals from the two publishers, they also cover publishing Open Access in a large number of journals without paying APC. 
 
The special conditions for this possibility are outlined via https://pro.kb.dk/en/licensing/iop-publishing  and https://pro.kb.dk/en/licensing/cambridge-university-press.
 
Questions to the agreements can be send to openaccess@kb.dk
 
Literature search café for students
Do your students need a little help and sparring to find relevant literature for their projects? Send them to the Literature Search Café in the library (level 0). Different dates and hours in March and April (see the announcement at the entrance to the library).
 
Udgiv et online tidsskrift 
Det Kgl. Bibliotek (KB) tilbyder tidsskriftredaktioner tilknyttet danske universiteter at udgive tidsskrifter gratis på tidsskrift.dk. Tidsskrift.dk er en server, der er bygget på Open Journal Systems (OJS), og den fungerer som en publiceringsplatform til elektroniske tidsskrifter. OJS kan håndtere såvel det redaktionelle arbejde - kommunikationen mellem redaktion, bedømmere og forfattere - som den endelige online-publikation. På tidsskrift.dk får alle tidsskrifter deres egen hjemmeside, hvor deres udgivelser kan tilgås. Hvis du er interesseret i at udgive dit online tidsskrift på tidsskrift.dk, kan du starte med at læse mere om hvem, der kan udgive på tidsskrift.dk og kriterier til redaktionen. Tag herefter kontakt til os på tidsskrift.dk@kb.dk . Vi afholder kurser, der hjælper jeres redaktion godt i gang med at bruge OJS. I får hjælp til at få opsat jeres hjemmeside og lærer, hvordan I foretager det redaktionelle arbejde i systemet.  
 
Dansk: Ny library guide to cand.cur
På RUb har vi lavet en LibGuide, som skal gøre det så let som muligt for de cand.cur.-studerende at overgå fra at være brugere af AU Library til at være brugere af Roskilde Universitetsbibliotek/Det Kgl. Bibliotek. Guiden henvender sig også mere generelt til nye ansatte/studerende. Du finder et link til LibGuiden her...
 
 

News from EAE

EAE programme in March and April  
 
Qualitative data analysis with NVivo
20 March 09:00-13:00
This course is an introduction to the qualitative analysis software NVivo. The aim is to take you through the process of importing data, preparing data for analyses and carrying out the actual analyses. NVivo can be used to analyze multiple data sources, such as interview transcripts, surveys, video, footage and literature.
 
 
Build your personal library with Zotero
21 March 09:00-11:00
Zotero allows you to build a personal library, from which you can easily make citations and generate bibliographies. Zotero facilitates sharing and annotation of texts in a research group and can be used as a collaborative tool. When you use reference management software for making citations you can generate or update a bibliography with just a few clicks, as well as change the citation format. Zotero is not only a handy tool when writing up research but can be used in making presentations for lectures and conferences, as it can automatically add references to quotes on slides in Powerpoint.
 
 
Engaging your students in face-to-face teaching with Poll Everywhere and Padlet
22 March 09:00-12:00
One of the challenges of face-to-face teaching, e.g. lectures, exercises and class teaching, is to engage all participants in the discussions and to give and get feedback from students on their conceptual understanding. This workshop is an introduction to pedagogical methods and learning technologies that can facilitate interactions and peer learning between students and teacher(s) during face-to-face teaching activities in order to increase the engagement and ultimately the learning outcomes of the students.
 
 
Krop og stemme i mundtlig formidling
29. marts 09:30-15:30
På kurset ”Krop og stemme i mundtlig formidling” har vi fokus på hvordan stemme, kropssprog, åndedræt og troværdighed hænger sammen, og hvordan man bedst kommunikerer i forhold til forskellige situationer og forskellige målgrupper. Deltagerne får også konkrete redskaber til at håndtere præstationspres og nervøsitet, så de bliver mere sikre når de formidler.
 
 
Using the basic features of Moodle
19 Apr. 13:00-14:00
Moodle is the learning platform at RUC and all courses have an online Moodle room. This workshop will guide participants to the most important features with a focus on collaborative elements and will support them in designing or redesigning their own Moodle courses.
 
Seminar for all employees and students at RUC:
Is ChatGPT changing teaching and learning at RUC?
20 Apr. 13:00-15:00
Recently there has been extensive discussion about the emergence of the artificial intelligence (AI) chatbot ChatGPT, and the implications it has on teaching, learning and exams. The basic function of ChatGPT is to mimic human textual conversations. ChatGPT can, for example, give complex answers to questions, write essays, poetry and computer code. The articulate answers given by ChatGPT across many domains of knowledge has led to astonishment, enthusiasm, and concern. As a first response RUC has imposed a ban on the use of ChatGPT in exams. This two-hour seminar for teachers and students at RUC aims at taking the discussion further by exploring the fundamental understanding of what AI in education is and discussing the potentials and dilemmas of chatbots in relation to the day-to-day teaching and learning at RUC.
 
 
Using blended learning in your teaching practice
25 Apr. 13:00-15:00
Blended learning encourages the use of digital tools in teaching as a way of supporting the learning outcome of students. In blended learning, the educator will design a learning process that combines online elements with face-to-face interactions between educator and students, thus getting the best of both worlds.
This course will give participants an introduction to the concept of blended learning, and examples of ways that it can be designed and implemented in their own practice. The course is aimed at educators who want to gain a stronger understanding of what blended learning is and experiment with blended learning approaches in their own practice.
 
 
Writing retreat for researchers
26 Apr. 2023 09:00-16:00 + 27 Apr. 2023 09:00-16:00
Writing is a core activity for all researchers. Nevertheless, writing is a task that many find challenging and, for many different reasons, find difficult to set dedicated time aside for. Writing Retreats have proven an effective way of providing space and support and for boosting a writing a project. Our Writing Retreat consists of two days with only one thing on the agenda: writing. It will include three-four writing sessions of one-two hours each through the day. In between writing sessions, time is set aside to discuss writing strategies and setting writing goals. When the day is over, you have produced text according to your writing task and you have set goals for your further writing activities.
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 24. januar til den 9. marts 2023
 
Journal Article - Peer-reviewed

Hu, Y. ; Thomsen, T. ; Fenton, O. ; Gjedde Sommer, S. ; Shi, W. ; Cui, W. / Effects of dairy processing sludge and derived biochar on greenhouse gas emissions from Danish and Irish soils / Environmental Research, 2023, vol. 216, no. 2, DOI: 10.1016/j.envres.2022.114543
 
Shen, X. B. / Warm-Soup Proximity: The Spatiality of Eldercare in Hyper-Aged Japanese Society / Architecture and Culture, 2022, vol. 10, no. 1, pp. 139-155, DOI: 10.1080/20507828.2021.2017553
 
Jani, A. ; Ochoa, A. ; Marchiori, G. D. L. ; Defranceschi, P. ; Bunker, A. ; Bärnighausen, T. ; Sanz Sanz, E. ; Napoléone, C. ; Verger, E. O. ; Schader, C. ; Röklov, J. ; Exner, A. ; Stegeman, I. ; Tonello, S. ; Pederson, R. ; Kristensen, N. H. ; Smits, T. ; Wascher, D. ; Voshol, P. ; Kaptejins, A. ; Nesrallah, S. ; Kjørven, O. ; Braun, R. ; DeClerck, F. ; Biella, C. ; Gjorgjioska, M. A. ; Tomicic, A. ; Ferreira Oliveira, A. T. ; Bracco, S. ; Estevens, S. ; Rossi, L. ; Laister, G. ; Różalska, A. ; Braun, B. ; Jankuloski, B. ; Hurbin, C. ; Jannic, M. ; Steel, F. ; Manbaliu, E. ; De Jager, K. ; Sfetsos, A. ; Konstantopoulou, M. ; Kapetanakis, P. A. ; Hickersberger, M. ; Torri, L. ; Chiffard, E. ; Woollhead, C. ; Verhoeven, S. ; Murante, A. M. ; Van Devijvere, S. ; Harrington, J. / Transitions to food democracy through multilevel governance / Frontiers in Sustainable Food Systems, 2022, vol. 6, DOI: 10.3389/fsufs.2022.1039127
 
Kovanen, S. ; Umantseva, A. / Practising sustainability beyond growth in eco-social entrepreneurship: An international comparative case study / Journal of Co-operative Studies, 2022, vol. 55, no. 3, pp. 44-56
 
Wulf-Andersen, T. Ø. / ‘Climbing Mount Adversity’: Students’ experiences of psychosocial problems in higher education / International Studies in Sociology of Education, 2022, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/09620214.2022.2128852
 
Kamp, A. ; Grosen, S. L. ; Hansen, A. M. / Tinkering with (in)visibilities: Caring for older people with surveillance technologies / Sociology of Health and Illness, 2023, vol. Early view, DOI: 10.1111/1467-9566.13606
 
Gleerup, J. ; Egmose, J. / Fremtidsværkstedet som metode til erkendelse og forandring: Metodologiske erfaringer med kritisk utopisk aktionsforskning / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2022, vol. 4, pp. 55-74
 
Sell, L. ; Lund, H. L. ; Schepelern Johansen, K. / Past, Present, and Future Labor Market Participation Among Patients Admitted to Hospital With Concurrent Substance Use and Mental Health Disorder, and What We Can Learn From It / Journal of Occupational and Environmental Medicine, 2022, vol. 64, no. 12, pp. 1041-1045, DOI: 10.1097/JOM.0000000000002633
 
Kousholt, D. ; Højholt, C. / Transgressing theory/practice divides through collaboration:: Building research communities with professionals / Outlines. Critical Practice Studies, 2022, vol. 22, no. Special issue, pp. 379-418. RUC Research Portal link   Sarauw, L. L. / Time matters in higher education: How the ECTS changes ideas of desired student conduct / Higher Education Policy, 2023, pp. 1-18, DOI: 10.1057/s41307-023-00302-7
 
Umantseva, A. / “Regenerative” social innovation for European rural regions?: Lessons from regenerative farming / Journal of Social Entrepreneurship, 2023, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/19420676.2022.2134180
 
Möller, F. ; Hansen, M. R. P. ; Schoormann, T. / Synthesizing a Solution Space for Prescriptive Design Knowledge Codification / Scandinavian Journal of Information Systems, 2022, vol. 34, no. 2
 
Cranefield, J. ; Pries-Heje, J. / Boundary Management Strategies for Leading Digital Transformation in Smart Cities / MIS Quarterly Executive, 2022
 
Chan, H. K. H. ; Liu, S. ; Long, C. ; Wong, R. C. W. / Cost-Aware and Distance-Constrained Collective Spatial Keyword Query / IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, 2023, vol. 35, no. 2, pp. 1324-1336, DOI: 10.1109/TKDE.2021.3095388
 
Hansen, J. U. ; Quinon, P. / The importance of expert knowledge in big data and machine learning / Synthese, 2023, vol. 201, no. 35, DOI: 10.1007/s11229-023-04041-5
 
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed

Stanek, A. H. ; Røn Larsen, M. ; Johansen, S. S. M. / Små børns hverdagsliv: situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje / Frydenlund Academic, 2021
 
Olesen, H. S. ; Husted, B. ; Aagaard, K. / Validation of Prior Learning as a Lever for Lifelong Learning: Life Experience and Competence Development / Dimensions of validation of prior learning in Europe: Empirical insights from Denmark, Poland, Turkey and Germany, wbv Media, 2022, pp. 17-44
 
Jacobsen, B. / Eksistenspsykologi / Psykologi og sundhedspsykologi: For sundhedsprofessionelle, Gad, 2023, pp. 83-99
 
Hvid, H. / Demokrati i arbejdet / Arbejdslivet i kritisk perspektiv: Problemstillinger og tendenser, Frydenlund Academic, 2021, pp. 248-268. RUC Research Portal link   Koefoed, L. M. / Hverdagspolitik og gæstfrihed / Retten til byen: Kraften i krysskulturelle møter, Scandinavian Academic Press, 2022, pp. 211-231
 
Jensen, H. T. / RUC og Roskilde i 50 år / Historisk årbog for Roskilde Amt 2022, Historisk Samfund for Roskilde Amt, 2022, pp. 77-96
 
Bukhave, E. B. ; Horghagen, S. ; la Cour, K. / Kreativitet i et aktivitetsvidenskabeligt perspektiv / Nordisk aktivitetsvidenskab, Munksgaard, 2022, pp. 107-128. RUC Research Portal link  
 
Jønsson, A. B. R. / Overdiagnostik: Bagsiden af sundhedsvæsenets medalje / Årsskrift 2022: Det Unge Akademi, Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, 2022, pp. 20-23 
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed

Pedersen, M. ; Bulskov, H. / A Case for Exploration: Exploratory Data Analysis in Neural Networks for Renal Tumor Classification / Proceedings of the ICR’22 International Conference on Innovations in Computing Research, Springer, 2022, pp. 147-156, DOI: 10.1007/978-3-031-14054-9_15
 
Pries-Heje, J. ; Hansen, M. R. P. / Digital nudging loop / SIGGreen Pre-ICIS 2022 Workshop Proceedings, AIS Association, 2022
 
Pries-Heje, J. ; Hansen, M. R. P. ; Christensen, J. A. / Reviewing Transfer and Diffusion of Climate Technology in Households: Towards a Greener IT Future / Co-creating for Context in the Transfer and Diffusion of IT: IFIP WG 8.6 International Working Conference on Transfer and Diffusion of IT, TDIT 2022, Maynooth, Ireland, June 15–16, 2022, Proceedings, Springer, 2022, pp. 163-176, DOI: 10.1007/978-3-031-17968-6_13
 
Kohl, U. / Is the Industrial Turn Killing Denmark’s Energy Cooperatives? / Conference Proceedings of the 20th STS Conference Graz 2022: Critical Issues in Science, Technology and Society Studies, Verlag der Technischen Universität Graz, 2022, DOI: 10.3217/978-3-85125-932-2-10
 
Pries-Heje, J. ; Baskervillle, R. / How agile IT project management was professionalized / SAIS 2022 Proceedings, AIS Association, 2022
 
Sergeevna Titova, N. ; Popova, M. ; Andersen, H. H. K. / Innovative Pedagogy: Problem-Oriented Project Learning in Higher Education / Proceedings of the 2nd International Conference on Education: Current Issues and Digital Technologies (ICECIDT 2022), Springer, 2022, pp. 3-9, DOI: 10.2991/978-2-494069-02-2_2
 
Möller, F. ; Schoormann, T. ; Strobel, G. ; Hansen, M. R. P. / Unveiling the Cloak: Kernel Theory Use in Design Science Research / ICIS 2022 Proceedings: Advances in Methods, Theories, and Philosophy, AIS Association, 2022
 
Busboom, J. B. / The Futures of Hybrid Work - Participatory Futuring in Practice / GROUP 2022/2023 - Companion of the 2023 ACM International Conference on Supporting Group Work, Association for Computing Machinery, Inc., 2023, pp. 48-50, DOI: 10.1145/3565967.3571753
 
Comment, debate and contribution to newspaper

Jønsson, A. B. R. / Universiteterne har brug for en reformpause / Berlingske Tidende, 29/01/2023
 
Raae, P. H. ; Jørgensen, K. / Det omringede gymnasium og didaktisk strategi: Det ministerielle tilsyn, der bl.a. er udviklet på baggrund af gymnasiernes tilknytning til Datavarehus, måler på stadig flere indikatorer, de såkaldte KPIer… KPIerne peger dog i mange retninger og ikke direkte mod uddannelsernes formål. Hvad kan skolerne stille op mod en sådan fragmentationsrisiko? / Gymnasieskolen, 01/12/2021
 
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: mandag 8. maj 2023
Udkommer: onsdag d. 17. maj 2023