Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Andreas' klumme
    • Breaking News: Nyt om institutternes økonomiske tilpasning
  • Nomineringer til RUC’s undervisningspris ”Det Gyldne Grupperum”
  • Status på partnerskab mellem uddannelser og partnere i regionen
  • Medfinansiering af Ph.d.-stipendier i forskningsprojekter
  • Politik for tildeling af kontorer og kontorarbejdspladser
  • Sommerseminar 2023
  • IMT Kort Nyt
    • Instituttet har nu en sympatisk kværulant
    • Forskere har udviklet nyt værktøj, der skal forebygge sexistiske krænkelser i omsorgsarbejde 
    • Social Intervention lancerer ny podcast serie
  • Ph.d. forsvar
  • IMT arrangementer
  • RUC arrangementer
  • News from RUC Library
  • News from EAE
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Andreas' klumme

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

De sidste uger har Roskilde Universitets økonomiske udfordringer, og institutternes økonomiske tilpasninger fyldt meget på hele instituttet.
 
Institutledelsen lagde åbent op til, at vi ønskede så mange frivillige fratrædelser som muligt. Det er ganske vist en dyrere løsning, men også den rigtigste synes vi. Det er ikke nemt at kende alle medarbejdernes tanker om deres arbejdsliv, og forhåbningen var, at jo længere vi kom gennem frivillige aftaler, jo tættere ville vi komme på medarbejdernes egne ønsker.
 
I de forløbne uger har det ført til mange gode snakke – primært med senior medarbejdere. De har enten drejet sig om et ønske om at stoppe nu, på et senere tidspunkt, eller en bekræftelse af at man bestemt ikke gik med planer om hverken at gå ned i tid eller helt fratræde. Det har været informativt, men også lidt sårbart. Jeg håber alle oplever, de er blevet mødt med interesse og velvilje.
 
I Roskilde Universitets nyhedsbrev i onsdags, blev det meldt ud at IMT ikke var nået helt i mål med de frivillige aftrædelser. Glædeligvis lykkedes det os at få lavet endnu en aftale i fredags, og det betyder at vi ikke skal ud i afskedigelser. Medarbejderne behøver således IKKE være tilgængelige på e-mail, på torsdag d. 25. maj, som tidligere varslet.
 
Foruden de frivillige aftrædelser, har instituttet lavet et mindre antal aftaler om nedsat arbejdstid. Jeg skal understrege, at der også her er tale om helt frivillige aftaler, på medarbejdernes foranledning. Med denne serie aftaler opfylder instituttet sit besparelsesmål, og er også rustet til at håndtere den forventede stigning i DVIP udgifter, som konsekvens af vi får lidt færre medarbejdere.
 
Instituttet er fortsat i en situation, hvor alle kendte fratrædelser og planlagte pensioneringer er regnet med i, og en forudsætning for budgettet. Vi har med andre ord fortsat et begrænset strategisk handlerum, til investeringer i nye stillinger – og der er mange af vores forskergrupper der ville have gavn af nyrekrutteringer. Men det er det valg institutledelsen har taget i denne sag. Prisen for at vi har inkluderet kommende pensioneringer og nedgang i arbejdstid for at få besparelserne til at gå op, er altså at der vil gå længere tid, før vi kan få råd til nyansættelser – medmindre naturligvis instituttets økonomi forbedres pgra øgede indtægter.
 
Instituttet medfinansierer fortsat undervisningsdelen af tidsbegrænsede akademiske stillinger, hvor forskningsdelen er betalt af tidsbegrænsede projekter. Derved kan vi konvertere kortere postdoc forløb til længere og mere attraktive ansættelsesformer. Der er en tydelig og transparant proces for dette, som blev vedtaget af IR i år, efter længere drøftelser på instituttet. Der opslås i maj måned tre af denne type stillinger, og vi får derved mulighed for at ansætte tre yngre medarbejdere, midt i en sparetid. Det er glædeligt at vi på den måde kan bruge vores store forskningshjemtag, til at styrke kernen i et ethvert institut: staben af dygtige medarbejdere. 
 
Bedste hilsner
Andreas
 
 

Nomineringer til RUC’s undervisningspris ”Det Gyldne Grupperum”

Igen i år uddeles Roskilde Universitets undervisningspris Det Gyldne Grupperum. Det er en vigtig og anerkendende pris for god undervisning internt, som også kan føre til national anerkendelse, idet nominerede indgår i udvælgelsen til den nationale undervisningspris. Vi vil varmt anbefale, at i sender indstillinger til modtagelse af Det Gyldne Grupperum frem for at hædre kolleger, som gør en forskel for udvikling af den fælles undervisningskultur.  
 
Prisen uddeles til et samlet uddannelsesmiljø eller en gruppe af undervisere, der har gjort en særlig indsats for at styrke og fremme læringsmiljøet/undervisningen. Det vigtige er, at indsatsen har styrket RUC’s pædagogiske tilgang og den deltagerstyrede læring. Den deltagerstyrede læring er særligt fremtrædende i det problemorienterede projektarbejde, men også i f.eks. seminarer, laboratorieøvelser, feltarbejde samt kurser, hvor der stræbes efter en høj grad af studenterinvolvering og –styring (fra Grundlagsdokument om RUC’s pædagogiske tilgang). Den kollektive indsats kan handle om planlægning, evaluering, forelæsninger, vejledning, projektorienterede forløb (praktik), eksamen, udvikling af nye undervisningsformer, inddragelse af eksterne samarbejdspartnere, forsøg eller anvendelse af teknologi og medier, mv.
 
Bedømmelseskriterierne er:
  • I hvor høj grad har indsatsen styrket RUC’s særlige pædagogiske tilgang (som beskrevet i Grundlagsdokumentet) og den deltagerstyrede læring?
  • På hvilken måde anerkendes kollegialt samspil og fællesskab i udviklingen af indsatsen?
  • På hvilken måde har indsatsen styrket kvaliteten af forskningsbaseret uddannelse/undervisning? Er dette dokumenteret?
  • I hvilken udstrækning er indsatsen overførbar? Kan ideen i projektet overføres til andre fag, eller er det kun noget, der kan fungere inden for et specifikt fag?  
Bedømmelseskomitéen består af rektor, leder af EAE og prodekaner.   Prisen på kr. 25.000 kan anvendes frit til videre udvikling, fx fælles skriveophold, studenterhjælp eller studierejse.
 
Prisen uddeles ved Årsfesten 2023.
 
Nomineringer skal indeholde: Navn på nominerede, forslagsstillers navn, skriftlig begrundelse for nominering, tilhørsforhold til institut(ter) og vedlægges dokumentation. Se vedhæftede ansøgningsskema. Det er studieledere og fagmiljøer, der kan nominere og selvnominering er også tilladt.
 
Nomineringer sendes til Sara Møller Bjørnboe (stangm@ruc.dk) senest fredag den 18. august 2022 kl. 12.00. 
 
Hent ansøgningsskemaet her...
 
 

Status på partnerskaber mellem uddannelser og partnere i regionen

På Roskilde Universitet er ’Land og By aftalen’ foreløbigt blevet udmøntet gennem overdragelsen af Kandidatuddannelsen i Sygepleje fra AU med udbudssted i Roskilde by, samt gennem etablering af en række aftaler om forflyttede undervisningsaktiviteter, som vil ske i samarbejde med forskellige partnere i regionens kommuner.
På baggrund af en kortlægning af potentialerne for samarbejde i de enkelte uddannelsers aktivitetsudbud, har repræsentanter fra rektorsekretariatet og prodekanerne gennemført en besøgsrunde til Næstved, Holbæk og Guldborgsund Kommuner med henblik på at skabe grundlag for etablering af egentlige partnerskabsaftaler. De tre kommuner er blevet udpeget som de første i en række kommuner, som Roskilde Universitet over den kommende tid vil indgå partnerskaber med. Partnerskabsaftalerne og de handlingsplaner som er en del af dem bliver underskrevet indenfor den kommende måned.  
 
Ved IMT er der aftaler undervejs med især tre uddannelser, hvor der allerede er meget stor erfaring med at forflytte undervisningen og indgå aftaler med en række forskellige partnere indenfor en Kommune. Således er det i første omgang især uddannelserne By & Plan, Bæredygtig Omstilling og Tværvidenskabelige Sundhedsstudier, som er i gang med at virkeliggøre partnerskaberne. De tre uddannelser indgår i flere aftaler og med flere aktiviteter fremover. Dertil er også Socialpsykologi og Læring i dialog om et fremtidigt samarbejde med Guldborgsund Kommune. Inden sommerferien mødes partnerne mhp at indgå aftaler om rammer, praktiske forhold, tidspunkt olign for gennemførsel af aktiviteter i kommunerne. Man vil snart kunne møde studerende fra IMT i Holbæk, Næstved og Nykøbing F.  
 
Næste skridt er at formalisere det udstrakte samarbejde, som allerede sker med partnere i Roskilde Kommune. Dertil påbegyndes en besøgsrunde til Slagelse og Køge Kommuner.  Flere uddannelser ved IMT vil blive involveret i det videre forløb. Besøgsrunder og den praktiske implementering af partnerskabsaftalerne understøttes af RUC Eksterne Samarbejder, som også er ansvarlige for at sikre dokumentation for udbytte af samarbejde samt arbejde for erfaringsudveksling. 
 
 

Medfinansiering af Ph.d.-stipendier i forskningsprojekter

Instituttets Ph.d.-skole har igangsat mange stipendier gennem de seneste år – med såvel intern som ekstern finansiering. Den eksterne finansiering kommer fra både samarbejdspartnere og fra forskningsbevillinger.  
 
Den store aktivitet og forventningen om en reduceret bevillingsramme fra 2024 indebærer imidlertid, at der er brug for at prioritere vores stipendiemidler meget nøje.  
 
Ph.d.-skolen og institutledelsen har herfor besluttet, at der frem til 1. august 2023 ikke kan gives tilsagn om medfinansiering i forbindelse med indsendelse af forskningsansøgninger – herunder DFF-opslaget i juni.  
 
Vi vender tilbage med de fremadrettede kriterier snarest. 
 
 

Politik for tildeling af kontorer og kontorarbejdspladser

I det daglige opleves der en mangel på kontorer og kontorarbejdspladser på instituttet. Samtidig er den faktiske benyttes af arbejdspladserne varierende.  
 
Da vi ikke kan forvente at instituttet i de kommende år vil få stillet større rammer til rådighed – tværtimod – har institutledelsen taget initiativ til tydelige, transparente og – vurderer vi – rimelige principper for tildeling af arbejdspladser.  
 
Principperne har været forelagt og behandlet i såvel LSU/LAU som i institutrådet.  
 
De væsentligste ændringer vedrører, at videnskabelige medarbejdere (adjunkter, lektorer og professorer) kun kan forvente at råde over eget kontor ved ansættelsesgrad på +50%. Samt at der indføres det princip, at Ph.d.-studerende, der har afsluttet deres stipendieperiode (færdigskrivere) kan tildeles arbejdspladser efter ansøgning for ét semester ad gangen.       
 
Se notat om Politik for tildeling af kontorer og kontorarbejdspladser her...
 
 

Sommerseminar 2023

IMT holder sommerseminar fredag den 9. juni 2023 kl. 14.00.
 
Arrangementet er i alle kalendere. Der udsendes yderligere invitation med program og tilmeldingsmulighed.  
 
Sommerseminaret rummer korte oplæg, sociale arrangementer og fælles spisning kl. 17.00.
 
 

IMT Kort Nyt

  Instituttet har nu en  sympatisk kværulant 
 
Lektor Henrik Toft Jensen har sammen med fisker Jan Rasmussen og landmand Søren Anker Jensen fået tildelt Den Georgbruunske Pris på 200.000 kr. for vedholdende - og siden 2021 via Foreningen Rent Havmiljø Nu - at have kæmpet mod forurening fra behandling af oliespildevand ved Agersø i Storebælt samt at have påpeget de skadelige miljømæssiger konsekvenser, som spildevandet kan have.  
 
Prisen gives til en eller flere af bestyrelsen udvalgte personer som "har udvist en særlig cevilcourage ved uegennyttigt at påpege eller belyse sociale, miljømæssige eller burokratiske urigmeligheder eller selv har været "offer" for sådanne eller har kunne gøre sig fortjent til betegnelsen"sympatisk kværulant"
 
Prisen kan ikke søges.
 
De tre prismodtagere sender prisen videre til foreningen "Rent Havmiljø Nu", hvor pengene skal bruges til laboratorieanalyser af det spildevand, som RGS- Nordic sender ud i Agersø Sund
 
 
 
 Forskere har udviklet nyt værktøj, der skal forebygge sexistiske krænkelser i omsorgsarbejde 
 
Jo Krøyer og Marta Padovan-Özdemir har i samarbejde med finske og svenske kolleger på baggrund af et forskningsprojekt om forebyggelse af sexistiske krænkelser i omsorgsarbejdet, udviklet to forebyggelsesværktøjer, som er frit tilgængelige.
 
Hent forebyggelsesværktøjerne her...
 
Læs mere her...
 
 
 
 Social Intervention lancerer ny podcast serie 
 
Der efterspørges i stigende grad bæredygtige løsninger på komplekse sociale problemstillinger. Sådanne løsninger indebærer ofte, at man bryder ind i menneskers hverdag og forandrer den. Så hvordan gør man det på en kontekstsensitiv, involverende og meningsskabende måde? Det giver de studerende på kandidatuddannelsen Social Intervention på RUC svar på i denne podcastserie
Lyt her til første episode af podcast-serien...
 
 

Ph.d. forsvar

Den 15. maj forsvarede Laura Brandt Sørensen sin ph.d.-afhandling
med titlen "Towards Relational Approaches in Education for Sustainable Agri-food Systems: A qualitative and theoretical perspective on educational practices, sustainable agrifood systems and more-than-human ontologies"
 
Med denne Ph.d.-afhandling sættes der fokus på uddannelse i bæredygtige landbrugs- og fødevaresystemer, og på de ambivalenser, der er forbundet med at uddanne i komplekse problemstillinger og komplekse begreber, som blandt andet ’bæredygtighed’. Afhandlinger tager afsæt i et kvalitativt og teoretisk perspektiv, som er funderet i Science and Technology Studies (STS). Afhandlingen er baseret i et internationalt og interdisciplinært EU Horizon 2020 forskningsprojekt – NextFOOD. Som en del af dette, undersøges forskellige master uddannelser og den viden, der uddannes i, inden for bæredygtige landbrugs- og fødevaresystemer. Derudover undersøges de relationer, værdier, implicitte eller skjulte forståelser og praksisser, der er en del af læringssituationerne.
 
Formålet med denne Ph.d.-afhandling er at kaste lys på de kompleksiteter og perspektiver, der er forbundet med at undervise i bæredygtige landbrugs – og fødevaresystemer. Den fremhæver en relationel tilgang til at forstå viden, som giver plads til værdier, lokale fortællinger, følelser, sanser og erfaringer som vidensgrundlag.
 
Derudover bidrager afhandlingen med et videnskabsteoretisk perspektiv på de pædagogisk praksisbaserede tilgange der anvendes i de undersøgte uddannelser - og på viden skabelse af komplekse koncepter. Denne viden er primært rettet mod bæredygtige landbrugs – og fødevaresystemer, men kan også oversættes til andre uddannelser om bæredygtighed.
 
Abstract in English...
 

IMT arrangementer


24. maj kl. 13 i lokale 46.1-049: Kai Roland forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen “Where´s My Change?” Re-Imagining Money in Feminist Political Economy"
 
Abstract in English/ resumé på dansk...
 
Streaming link...
 
9. juni kl. 14 - i lokale 02.1-157: Gry Tybjerg forsvarer sin ph.d-afhandling
med titlen "Unge og ulighed i udskolingen'
 
9. juni kl. 14: IMT inviterer til sommerseminar
 
13. juni kl. 15.30-17.30 i Aud. B - 03.1-s21: Invitation til Jesper Holms afskedsreception 
I anledning af, at lektor Jesper Holm går på pension, inviterer Institut for Mennesker og Teknologi hermed til reception. 
 
Læs mere og tilmeld dig her inden den 2. juni...
 
22. juni kl. 13 i 02.1-005: Katrine Weiland forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen ”Vi vil kun have glade børn med”: -Et emotionssociologisk studie af børns oplevelser og håndteringer af følelsesmæssige krav i overgangen fra børnehave til SFO og skole 
 
15th of June - online registration deadline: International PhD Summer School in August
The Doctoral School of People and Technology, Roskilde University (RUC) in collaboration with PROFRES – Doctoral School, Stavanger University  (Norway) and Inland Norway University of Applied Sciences, Lillehammer (Norway)   invites you to join our International PhD Summer School August 21th – 24th
 
THEME: Methodological Issues          
 
Læs mere og tilmeld dig her inden den 2. juni...
 

RUC arrangementer

GRASP!  - Deadline for abstracts til Open Call er den 10 juni 2023
The third annual GRASP Festival is to be held on 28/29 September. For those who might not already know, this is a hybrid conference/festival that brings together researchers, activists, artists, students and practitioners concerned with social and sustainable change. It is a collaboration between the Roskilde Festival, RUC and other partners, and is held in the Musicon district of Roskilde.
 
The focal point this year is UTOPIA in its broadest sense. How can utopias create a more sustainable world? How can we support young people’s ability to dream of utopias and experiment with innovative ideas and solutions? How can we play with the future through speculative designs? How can we translate dreams into actions? How can we form bold ideas and bring together stakeholders from business, design, art, activism, education, and elsewhere?  
 
You are invited to share perspectives, ideas and research on these issues by submitting a proposal. The conference will be structured around the following broad tracks: ‘Act and engage’, ‘Culture now’, and ‘Urban circularity’. The deadline for applications is 10 June and you can read more here...
 
Presentations are 15 mins plus 5 minutes discussion. The idea is to connect with different fields and audiences, whether that is through an academic presentation or another format. More information about the programme will be uploaded to the website over the coming weeks and months. The website also has information about registration.
 
Visit the website of GRASP...
 
 

News from RUC Library

RUC har opnået 64% Open Access
Årets Open Access-Indikator resultat for publiceringsåret 2021 er opgjort og kan ses her!
Som ventet har RUC en lille, men stabil fremgang på indikatoren, der placerer os på en opfyldelse på godt 64% inden for de publikationer, der måles på (primært tidsskriftartikler markeret som peer reviewed forskning). Både artikler, der er frikøbt via APC, manuskripter der er arkiveret i godkendte arkiver (fx arXiv), samt pdf’s af artikelmanuskripter der kan lægges i Pure, tæller med. Det er vigtigt at sige, at opfyldelse af Open Access ikke altid kan lade sig gøre inden for de rammer ministeriet har sat, og biblioteket vil gerne takke alle, der arbejder med at opfylde Open Access ved at undersøge mulighederne i de artikler, vi skriver ud til jer om. Ministeriets målsætning var i år sat til næsten 82%, vil i 2024 være på knap 91%, for endeligt at forventes at være 100% ved målingen i 2025.  
 
Spørgsmål om Open Access kan stilles til rucforsk@kb.dk 
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 9. marts til den 12. maj 2023
 
Journal Article - Peer-reviewed

Hu, Y. ; Thomsen, T. ; Fenton, O. ; Gjedde Sommer, S. ; Shi, W. ; Cui, W. / Effects of dairy processing sludge and derived biochar on greenhouse gas emissions from Danish and Irish soils / Environmental Research, 2023, vol. 216, no. 2, DOI: 10.1016/j.envres.2022.114543
 
Shen, X. B. / Warm-Soup Proximity: The Spatiality of Eldercare in Hyper-Aged Japanese Society / Architecture and Culture, 2022, vol. 10, no. 1, pp. 139-155, DOI: 10.1080/20507828.2021.2017553
 
Jani, A. ; Ochoa, A. ; Marchiori, G. D. L. ; Defranceschi, P. ; Bunker, A. ; Bärnighausen, T. ; Sanz Sanz, E. ; Napoléone, C. ; Verger, E. O. ; Schader, C. ; Röklov, J. ; Exner, A. ; Stegeman, I. ; Tonello, S. ; Pederson, R. ; Kristensen, N. H. ; Smits, T. ; Wascher, D. ; Voshol, P. ; Kaptejins, A. ; Nesrallah, S. ; Kjørven, O. ; Braun, R. ; DeClerck, F. ; Biella, C. ; Gjorgjioska, M. A. ; Tomicic, A. ; Ferreira Oliveira, A. T. ; Bracco, S. ; Estevens, S. ; Rossi, L. ; Laister, G. ; Różalska, A. ; Braun, B. ; Jankuloski, B. ; Hurbin, C. ; Jannic, M. ; Steel, F. ; Manbaliu, E. ; De Jager, K. ; Sfetsos, A. ; Konstantopoulou, M. ; Kapetanakis, P. A. ; Hickersberger, M. ; Torri, L. ; Chiffard, E. ; Woollhead, C. ; Verhoeven, S. ; Murante, A. M. ; Van Devijvere, S. ; Harrington, J. / Transitions to food democracy through multilevel governance / Frontiers in Sustainable Food Systems, 2022, vol. 6, DOI: 10.3389/fsufs.2022.1039127
 
Kovanen, S. ; Umantseva, A. / Practising sustainability beyond growth in eco-social entrepreneurship: An international comparative case study / Journal of Co-operative Studies, 2022, vol. 55, no. 3, pp. 44-56
 
Wulf-Andersen, T. Ø. / ‘Climbing Mount Adversity’: Students’ experiences of psychosocial problems in higher education / International Studies in Sociology of Education, 2022, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/09620214.2022.2128852
 
Kamp, A. ; Grosen, S. L. ; Hansen, A. M. / Tinkering with (in)visibilities: Caring for older people with surveillance technologies / Sociology of Health and Illness, 2023, vol. Early view, DOI: 10.1111/1467-9566.13606
 
Gleerup, J. ; Egmose, J. / Fremtidsværkstedet som metode til erkendelse og forandring: Metodologiske erfaringer med kritisk utopisk aktionsforskning / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2022, vol. 4, pp. 55-74
 
Sell, L. ; Lund, H. L. ; Schepelern Johansen, K. / Past, Present, and Future Labor Market Participation Among Patients Admitted to Hospital With Concurrent Substance Use and Mental Health Disorder, and What We Can Learn From It / Journal of Occupational and Environmental Medicine, 2022, vol. 64, no. 12, pp. 1041-1045, DOI: 10.1097/JOM.0000000000002633
 
Kousholt, D. ; Højholt, C. / Transgressing theory/practice divides through collaboration:: Building research communities with professionals / Outlines. Critical Practice Studies, 2022, vol. 22, no. Special issue, pp. 379-418.
 
Sarauw, L. L. / Time matters in higher education: How the ECTS changes ideas of desired student conduct / Higher Education Policy, 2023, pp. 1-18, DOI: 10.1057/s41307-023-00302-7
 
Umantseva, A. / “Regenerative” social innovation for European rural regions?: Lessons from regenerative farming / Journal of Social Entrepreneurship, 2023, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/19420676.2022.2134180
 
Möller, F. ; Hansen, M. R. P. ; Schoormann, T. / Synthesizing a Solution Space for Prescriptive Design Knowledge Codification / Scandinavian Journal of Information Systems, 2022, vol. 34, no. 2
 
Cranefield, J. ; Pries-Heje, J. / Boundary Management Strategies for Leading Digital Transformation in Smart Cities / MIS Quarterly Executive, 2022
 
Chan, H. K. H. ; Liu, S. ; Long, C. ; Wong, R. C. W. / Cost-Aware and Distance-Constrained Collective Spatial Keyword Query / IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, 2023, vol. 35, no. 2, pp. 1324-1336, DOI: 10.1109/TKDE.2021.3095388
 
Hansen, J. U. ; Quinon, P. / The importance of expert knowledge in big data and machine learning / Synthese, 2023, vol. 201, no. 35, DOI: 10.1007/s11229-023-04041-5
 
Larsen, T. S. / Stafetten: mød en kollega / Forstyrrelsen: Sygeplejefagligt tidsskrift, 2023, vol. 2023, no. 1, pp. 28.
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed

Ekman, S. / Giftig Gæld og Udpint Velfærd: Om udpiningen af den offentlige sektor og gældens destruktive dynamik / Hans Reitzels Forlag, 2022.
 
Larsen, J. / Turist bakisi 3.0 / Nobel Akademik Yayıncılık, 2023.
 
Hulgård, L. ; Andersen, A. S. / Just Transition and the EU / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 239-262, DOI: 10.4324/9781003319672-13.  
 
Andersen, A. S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / Interdisciplinary research and knowledge creation / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 320-354, DOI: 10.4324/9781003319672-17.
 
Andersen, A. S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / UN ecological risk governance / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 32-59, DOI: 10.4324/9781003319672-4.  
 
Klausen, S. H. ; Christiansen, R. ; Emiliussen, J. ; Nielsen, A. S. ; Engelsen, S. / Ældrevelfærd og alkohol: En vanskelig cocktal / Alkohol - en del af dansk kultur på godt og ondt, Aarhus Universitetsforlag, 2023, pp. 71-94.
 
Casse, T. ; Hauggaard-Nielsen, H. / Biodiversity and nature’s contributions to people / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 218-238, DOI: 10.4324/9781003319672-12  
 
Bang, J. ; Pedersen, S. / Conceiving the environment from a developmental perspective: Revisiting Roger G. Barker’s comparison of Bobby Bryant and Raymond Birch / Places, Sociality, and Ecological Psychology: Essays in Honor of Harry Heft, Routledge, 2023, DOI: https://doi.org/10.4324/9781003259244.  
 
Andersen, A. S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / The European Green Deal and the state of the European environment / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 116-146, DOI: 10.4324/9781003319672-8.  
 
Hansen, L. S. ; Kristensen, H. K. ; Angel, S. / Brugerinvolvering i et historisk perspektiv: En personcentreret tilgang på tværs af professioner og sektorer / Brugerinvolvering i sundhedsvæsenet: En personcentreret tilgang på tværs af professioner og sektorer, Gad, 2023, pp. 61-75.  
 
Andersen, A. S. ; Hulgård, L. / Socioecological Challenges and UN policies / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Tranformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 59-92, DOI: 10.4324/9781003319672-5.  
 
Andersen, L. L. ; Banerjee, S. / Arenas for Gendering Social Innovation and Marginalized Women’s Collectives / People Centered Social Innovation: Global Perspectives on an Emerging Paradigm, Routledge, 2020, pp. 42-68, DOI: 10.4324/9781351121026-3.  
 
Højholt, C. ; Poulsen, C. H. / Konflikter og situeret ulighed i skolens læringsfællesskaber / Pædagogisk Psykologi i læreruddannelsen, Akademisk Forlag, 2023, pp. 238 - 249.  
 
Andersen, A. S. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / Ecological and socioecological governance in the UN and the EU / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 264-301, DOI: 10.4324/9781003319672-15.  
 
Jacobsen, B. / Mental sundhed: personlighed, udvikling, identitet / Psykologi og sundhedspsykologi: For sundhedsprofessionelle, Gad, 2023, pp. 27-45.
 
Andersen, A. S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / Global ecological risks / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 16-32, DOI: 10.4324/9781003319672-3  
 
Bernild, C. ; Holen, M. / Fremtidens Sygeplejerskeuddannelse / Et sundhedsvæsen for fremtiden: Sygeplejersker viser vejen, Samfundslitteratur, 2023, pp. 139-151.  
 
Mathieu, D. ; Chimirri, N. A. ; Kleut, J. ; Pruulmann-Vengerfeldt, P. / Questioning the business–humanities divide in media studies: A reformulation of the administrative–critical distinction in stakeholder collaboration / Business meets the Humanities: The human perspective in university–industry collaborations, Routledge, 2023, pp. 59-77, DOI: 10.4324/9781003195658-5.
 
Holen, M. / Patientens identitet / Patient: Grundbog i sygepleje, Munksgaard, 2023, pp. 116-130.
 
Schraube, E. / Subjektivität und Technik / Kulturpsychologie: Eine Einführung, Springer, 2023, pp. 439-448, DOI: 10.1007/978-3-658-37918-6_39.  
 
Roald, T. ; Funch, B. S. ; Køppe, S. / Emotion and language in aesthetic experiences / Language and Emotion: Perspectives of Cultural Studies, Literary Studies, Art Theory and Theory of Media, De Gruyter, 2023, pp. 1471-1489, DOI: 10.1515/9783110795486-006.  
 
Andersen, A. S. ; Hulgård, L. / Decentering Humanity: The Anthropocene and the perils of Anthropocentricity / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 301-219, DOI: 10.4324/9781003319672-16.  
 
Andersen, A. S. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Christensen, T. B. ; Hulgård, L. / Introduction / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 1-14, DOI: 10.4324/9781003319672-1.  
 
Stamp, B. M. ; Guldager, R. ; Hansen, L. S. / Brugerinvolvering på rehabiliteringsinstitutioner / Brugerinvolvering i sundhedsvæsenet.: En personcentreret tilgang på tværs af professioner og sektorer, Gad, 2023, pp. 175-194.  
 
Andersen, A. S. ; Hulgård, L. / Affirmative and critical perspectives on the 2030 Agenda of sustainable development and the sustainable development goals / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 93- 114, DOI: 10.4324/9781003319672-6.  
 
Jørgensen, K. / Patientinddragelse i en sundhedsprofessionel kontekst / Kommunikation for sundhedsprofessionelle, Gad, 2021, pp. 227-239.
 
Kohl, U. / Vedvarende energi og demokratiske virksomheder [Renewable energy and democratic enterprises] / Demokratiske virksomheder: landeundersøgelse og erhvervsfremme, Erhvervsministeriet (Ministry of Industry, Business and Financial Affairs, Denmark), 2022, pp. 147-155
 
Padovan-Özdemir, M. ; Louhela, H. ; Nielsen, B. W. ; Schjølberg, A. ; Wrang, N. / Preventing Sexist Harassment in the Workplace: A mapping and typology of available sexist harassment prevention tools in Denmark, Finland, and Sweden / Roskilde Universitet, 2023
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed 
Yasuoka, M. / Information Technology Adaption by senior citizens:: Why seniors use IT / Proceedings of the 56th Annual Hawaii International Conference on System Sciences: January 3-6, 2023 | Hyatt Regency Maui, HICSS, 2023, pp. 1859-1868
 
Comment, debate and contribution to newspaper

Levin, K. ; Bundesen, B. ; Rosenbaum, B. ; Henningsson, S. ; Jensen, A. ; Serup, M. G. / Forskere: Kulturministeren har ret. Kunst kan spille en rolle for psykisk sårbares trivsel / Altinget | Kultur, 20/03/2023  
 
Ellersgaard, C. H. ; Vallgårda, K. ; Kropp, K. ; Eriksen, J. J. ; Uusimäki, E. ; Wullum Nielsen, M. ; Høyland-Kroghsbo, N. M. ; Jønsson, A. B. R. / Medlemmer af Det Unge Akademi: Øget fokus på diversitet vil føre til bedre forskning / Altinget, 14/10/2022.  
 
Topal, M. K. / Valg i Tyrkiet kan blive kvindernes sidste frie valg / Jyllands-Posten, 02/05/2023, pp. Sektion 1, s. 28  
 
Aamann, I. C. / Sundhedssociolog: Forskere skal turde bryde klassetabuet / Altinget, 06/03/2023.  
 
Topal, M. K. / Adjunkt: Guds vilje eller ej, så vil jordskælvet vælte Erdogan / Politiken, 06/03/2023.
 
Martinsen, B. / Det nødvendige patient-perspektiv: Anmeldelse af Anne Meiniche: “Det ser fint ud på røntgen - På reportage som patient”, Forlaget Linjeskift, 2023, 186 sider - 249,95 kr / Sygeplejersken, 27/03/2023, pp. 48.
 
Holm, J. ; Grindsted, T. S. ; Hansen, H. P. ; Kristensen, L. ; Byrnak-Storm, N. / Eksperter: Øget borgerinddragelse kan løfte de naturpolitiske målsætninger / Altinget, 21/03/2023.  
 
Jønsson, A. B. R. / Kære Sophie Løhde: I skal turde gøre mindre i sundhedsvæsenet / Jyllands-Posten, 11/03/2023.  
 
Gram, E. G. ; Jønsson, A. B. R. / Screening for livmoderhalskræft er ikke uden risiko. Det glemmer Kræftens Bekæmpelse at nævne / Dagbladet Information, 22/02/2023.
 
Jønsson, A. B. R. ; Brodersen, J. B. / Hvad blev der af ’normalen’?: Hvordan overdiagnostik af psykiske sygdomme hos børn bringer pædagogikkens vilkår i forandring / Forskning i Pædagogers Profession og Uddannelse, 2023, vol. 7, no. 1, DOI: 10.7146/fppu.v7i1.136703.
 
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: mandag 12. juni 2023
Udkommer: fredag den 26. juni 2023