Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Camillas klumme
  • Hilsen fra den ny dekan, Bjarke Oxlund
  • Uddannelsesportefølje og kandidatreform
  • Allokering og planlægning af forårssemesteret 2024F
  • Pergolafornyelse: genhusning og rokering i bygningerne 03, 9.2, 10 og 3.1
  • IMT arrangementsservice holder flyttedag
  • Reportage fra semesterstart på kandidatuddannelsen i Digital Transformation
  • IMT Kort NYT
    • Navneskifte i METRIK-forskergruppen
    • Priser ved RUC's årfest 2023
  • Nyt fra IMT VIP TR
  • Personalia
    • Nyansættelser på IMT
    • Jubilæum
    • Guests Researchers and Ph.D. Students
  • Ph.d. forsvar
  • IMT arrangementer
  • Eksterne IMT arrangementer
  • News from RUC Library
  • News from EAE
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

De seneste måneder har været lidt usædvanlige og præget af skift i instituttets ledelse. Bjarke Oxlund er blevet ansat som dekan af et enigt ansættelsesudvalg, han tiltræder 1. november. I perioden mellem Andreas de Neergaards fratrædelse og Bjarkes tiltrædelse varetager jeg ansvaret som konstitueret dekan. Jeg har heldigvis fået hjælp fra Hans Sønderstrup-Andersen som konstitueret prodekan. Vi har stort set kunnet fastholde planlagte aktiviteter og møderækker, men har alligevel måttet udskyde og aflyse enkelte ting. Jeg takker jer alle for jeres opbakning og tålmodighed. Når Bjarke tiltræder vil han overtage ansvaret for instituttets medarbejdere, fagmiljøer, råd og udvalg og samarbejdet med tværgående samarbejdspartnere. Vi vil sørge for at sammensætte et program for hans tiltræden, som sikrer at han får lejlighed til at møde alle på den ene eller den anden måde. Det endelige program for Bjarkes introduktion vil blive præsenteret snarest muligt.  
 
Skift og midlertidighed i ledelsen vil fortsætte lidt endnu, da sekretariatsleder Hermod Ringgaard fratræder for at gå på pension 31. oktober. Stillingen er slået op 12. oktober og forventes besat til tiltrædelse 1. januar. I den mellemliggende periode vil jeg varetage ansvaret for IMT’s administration. Der er i øjeblikket et par ledige stillinger i økonomi og forskningsunderstøttelsen. Dem har vi valgt ikke at opslå før en ny sekretariatsleder tiltræder, men har i stedet valgt at ansætte en vikar i økonomi, samt indhente konsulentbistand i forskningsunderstøttelsen. Begge stillinger forventes at blive slået op med den stillingsbeskrivelse, som en ny sekretariatsleder i samarbejde med teamet udarbejder i det nye år. Mens jeg varetager ansvaret for sekretariatet, har Hans heldigvis sagt ja til fortsat at varetage opgaver i relation til uddannelsesområdet.
 
Ansøgningsfristen er 6. november.
 
Ansættelsesudvalget består af følgende personer: Bjarke Oxlund, Camilla Schmidt, Stella Dyrberg-Jessen, Miriam Skjalm Lissner, Lene Hagbart Hansen, Morten Vest Hansen, Christine Mulvad, Sidsel Lond Groesen.  
 
1. oktober var der ledelsesskifte i phd-skolen på IMT. Linda Lundgaard Andersen stopper som phd-skoleleder og Jonas Larsen tager over. Linda har varetaget opgaven som phd-skoleleder ved IMT siden instituttets oprettelse for snart 8 år siden.  Linda har arbejdet med forskeruddannelse og PhD skole på Roskilde Universitet i mere end 25 år og har været en drivende kraft i at udvikle og konsolidere forskeruddannelse på universitetet og forskellige institutter i perioden. Igennem alle årene i et tæt samarbejde med programledere, phd studerende, vejledere og kollegaer. Udviklingen af forskeruddannelse på RUC har været distinkt i denne årrække. Linda har også i en årrække engageret sig i Danske Universiteters arbejdsgruppe for forskeruddannelse som RUC’s repræsentant. Jonas Larsen vil fastholde fokus på udviklingen af phd uddannelse på tværs af de forskellige faglige miljøer på instituttet og deltage i udvikling af forskeruddannelse på RUC. Overdragelsen vil blive markeret ved en reception snarest muligt. Endelig dato vil blive meldt ud, når den falder på plads.  
 
Årets julefrokost på IMT vil blive afholdt fredag d. 1. december. Det er i år forskergrupperne LEAP og METRIK (som 1. oktober har skiftet navn til TRANSITION), der vil stå for at arrangere julefrokosten. De øvrige institutter og fællesadministrationen afholder deres julefrokost den samme dag. Instituttet kan bidrage med 50 kr. p.r medarbejder til festen.  
 
 
Bedste hilsner
Camilla
 
 

Hilsen fra den ny dekan, Bjarke Oxlund

Kære IMT’ere
 
I dag var jeg til ERUA-konference på Roskilde Universitet. Det kryds blev sat i min kalender engang i forsommeren - og længe inden det stod skrevet noget sted, at jeg ville komme til IMT som dekan den 1. november.
 
Men hvor er jeg dog glad for begge dele – at være vidne til engagerede forskere i debat om universitetets formål (”Why Universities?”), og at have udsigt til at blive en del af IMT og Roskilde Universitet allerede om få uger. 
 
Universitetets officielle pressemeddelelse om min tiltrædelse har allerede været i cirkulation i mere end en uge, og derfor vil jeg ikke bruge spalteplads på her at redegøre for mit CV. I stedet vil jeg fokusere lidt på, hvad RUC betyder for mig.
 
På alle stadier af min akademiske løbebane er jeg faktisk søgt mod Marbjerg Mark med løftet om tværfaglighed og problemorienterede tilgange som drivkraft. Det lykkedes mig dog aldrig at lande hverken ph.d.-stipendium eller adjunktur på RUC, da jeg søgte for 15-18 år siden. Alligevel har RUC haft en stor betydning for min faglige udvikling.
 
I hele den første uge af mit ph.d.-studium ved Københavns Universitet i maj 2006 var jeg til et formativt ph.d.-kursus på RUC. De internationale kontakter, som jeg fik etableret - eller snarere foræret - den uge, fik nemlig afgørende betydning for mit udlandsophold og for det akademiske netværk, som jeg sidenhen har trukket på.
 
Jeg skal heller aldrig glemme den formaning, som en garvet RUC-lektor gav mig med på vejen på kursets sidste dag: ”Young man – there are so many things you have to un-learn”. Og sandt nok. Jeg havde i fem år arbejdet i international diplomatisk praksis, som er præget af en særlig jargon og logik. Det var den såkaldte ”development speak”, som hun mente det ville være godt for mig at aflære. Og jeg tog ved lære.
 
Bevægelsen fra akademia til praksis og tilbage igen er således blevet ved med at berige mit arbejdsliv med processer af skiftevis læring og aflæring, som i de bedste øjeblikke har ført til refleksion og nye forståelser. Hen over de sidste par år har jeg forfulgt denne dobbelte interesse mere systematisk ved at etablere et forandringsakademi, der udvikler ny viden om samarbejder mellem forskning og praksis
 
For mig er viljen til viden nemlig også viljen til forandring, og på den vis har jeg altid følt mig forbundet med RUC’s særlige mission. Men RUC er ikke bare missioner og værdier; RUC er udgjort af mennesker. Derfor glæder jeg mig helt vildt til at lære VIP, TAP og STUD ved Institut for Mennesker og Teknologi at kende - og til at finde ud af, hvad vi kan opnå sammen.
 
Vi ses heldigvis snart!
 
Mange gode hilsener
Bjarke 
 
Læs "Det handler altid om mennesker" Sjællandske Nyheder 4.10.2023 ...
 
Læs "Bjarke Oxlund skal lede RUC’s største institut" RUC Nyheder 2.10.2023 ...
 
 

Uddannelsesportefølje og kandidatreform

IMT, RUC og universitetssektoren går en fremtid i møde, hvor vi kan forvente at skulle foretage forskellige typer af tilpasninger af uddannelsesudbuddet. To parallelle processer er sat i gang.
 
På RUC har vi udviklet et nyt monitoreringssystem med uddannelsesnøgletal, som har som formål at skabe et solidt datagrundlag for ledelsens beslutninger om løbende tilpasning og udvikling af uddannelsesporteføljen. Uddannelsesporteføljestyringen afløser det hidtidige monitoreringssystem. Det er på baggrund af en bestyrelsesudmelding og rektors ønske klart, at universitetet skal reducere udbuddet af uddannelser, både med henblik på at styrke uddannelsesøkonomien og for at tilpasse udbuddet af uddannelser til udviklingen i arbejdsmarkedets behov og strategiske satsninger. Det har vi brug for god data til at kunne gøre løbende over tid.
 
Parallelt med behovet for internt at udvikle på uddannelsesporteføljen, stiller den igangværende KA-reform også krav til uddannelsesudviklingen. Med krav om at skulle omlægge 30% af kandidatuddannelserne til erhvervskandidater, kortere kandidatuddannelser eller mere fleksible uddannelser, har universitetet en opgave med at udpege uddannelser, hvor det vil være muligt at lave sådanne omlægninger. Reformen vil i sig selv betyde en reduktion af antal pladser på RUC med minimum 8% fra 2025 fra bachelorniveau. Der er altså behov for at sikre, at vi har det rette udbud, så vi kan tiltrække de rette studerende og fastholde dem i uddannelsen forløb.
 
De to processer er parallelle, men har lidt forskellig logik. Der er ikke sat et mål for reduktion, ligesom standarder for de nøgletal, som den nye monitorering indeholder, ikke i sig selv er afgørende for, hvilke beslutninger, der kan træffes på uddannelsesområdet. Nøgletal og standarder er indikatorer, som kan hjælpe med at skabe indblik i udfordringer og styrker på uddannelsesområder. Beslutninger vedrørende uddannelsesporteføljen skal være langstrakte og omfatte en helhedsbetragtning af den samlede uddannelsesportefølje og de forskningsmiljøer, som har ansvaret for at forskningsunderstøtte uddannelserne. Kandidatreformen har anderledes håndfaste mål, som vi vil skulle efterleve og handle på. Det er på forhånd fastsat at de humanistiske og samfundsfaglige uddannelser skal bidrage mest til omlægningen, og det er blevet rektorernes opgave i fællesskab i Kandidatudvalget at udarbejde en sektorplan, hvor sammenlignelige uddannelser eksempelvis reduceres til 75 ECTS og hvilke typer uddannelser, der kan omlægges til erhvervskandidatuddannelser, hvor studerende har tilknytning til arbejdsmarkedet mens de studerer og ikke modtager SU.
 
Begge processer er vanskelige og fordrer en åben dialog om styrker og svagheder i vores uddannelsesudbud. Vi har hidtil præsenteret baggrundsviden og indledt en overordnet åben drøftelse på personalemødet d. 13. september, IR d. 5. oktober og IMT UDDU d. 9. oktober. Næste skridt vil være at indlede en drøftelse af, hvilke uddannelser vi selv kan se for os kunne omlægges, sammenlægges eller udbydes i en 75 ECTS, samt hvilke uddannelser som er strategisk vigtige ifht møde samfundsmæssige udfordringer og styrkeområder. Universitetets ledelse tager hul på disse spørgsmål ved et tværgående seminar 7. november. Interne og tværgående drøftelser i en bredere vil følge herefter. En endelig beslutning vedrørende RUC’s uddannelsesportefølje skal træffes af RUC’s bestyrelse primo 2025. I vil høre nærmere om en procesplan.
 
 

Allokering og planlægning af forårssemesteret 2024F

Arbejdet med planlægning af forårets undervisning (F2024) og vejledningsaktiviteter går nu i gang – og i henhold til tidsplanen vil plangrundlaget blive sendt til alle involverede VIP primo januar. Der sendes oversigter, der viser planlagte timetal for semesteret – og den residual, der aktuelt er kendt (der kan være timer fra efterårssemesteret, der endnu ikke er oplyst/registreret.) Har du endnu ikke indsendt svar på det spørgeskema, du har fået via mail i den sidste del af september om allokeringsønsker og planlægning, er der kort frist endnu  
 
Spørgsmål omkring planlægningen bedes sendt til imt-allokering@ruc.dk 
 
 

Pergolafornyelse: genhusning og rokering i bygningerne 03, 9.2, 10 og 3.1

Håndværkerne ”sætter spaden i jorden” lige efter nytår – og flytninger fra pergolaen skal være afsluttet inden juleferien: Vi får plan fra campusafdelingen herom.  
 
Byggeprojektet forventes af vare 2+ år.  
 
IMT får stillet bygning 44.2 og 44.3 til rådighed til genhusning (ISE får to bygninger i ”Sumpen” som erstatning for bygning 04, 05 og 06).    
 
IMT har modtaget indretningsforslag fra OEC (Økonomi og Campus) – og efterfølgende drøftet det med studielederne på Computer Science og Bæredygtig digitalisering, forskningsgruppelederne i bygning 44.1. og 3.1 – og EAE’s leder.  
 
Selv om det bliver nødvendigt med stramme prioriteringer på den begrænsede plads – vil det lykkes at skabe gode løsninger, og møderne mellem ledelsen og repræsentanterne for de faglige miljøer har været præget af stor vilje til komme godt i mål.  
 
Plan for rokader og flytninger vil foreligge i uge 43.  
 
Har du spørgsmål – kontakt Hermod Ringgaard
 
 

IMT Arrangementsservice holder flyttedag

Arrangementsservice knyttes fremover til IMT-service, som jo også servicerer møder på instituttet.  
 
IMT-service er i denne forbindelse blevet styrket med to faste studentermedhjælpere til at varetage alle arrangementsopgaver på instituttet. Mia Høstgaard Bonde og Anna Plenge Petersener klar til at bistå og håndtere de indkomne arrangementer.
 
Hvis du står og skal afholde et arrangement, hvor du har brug for en tilmeldingsside, studentermedhjælp, lokalebook samt forplejning, så skal du fremover sende en mail til: imt-arrangement@ruc.dk   
 
Kontakt til IMT-service:
I forhold til arrangementer hvori der ikke indgår en tilmeldingsside og hvor du har brug for forplejning til møder mm. Har vi udarbejdet en formular som fremadrettet skal anvendes. Du tilgår formularen på følgende link: https://forms.office.com/e/dipzRv794y 
 
 
Foto:  Nina Boulus-Rødje
 

Reportage fra semesterstart på kandidatuddannelsen i Digital Transformation

I september bød vi for andet år i træk velkommen til en ny kohorte af 50 studerende til kandidatuddannelsen i Digital Transformation (DIGit). Vi kickstartede semesteret med en virksomhedspanel, en forskerpanel, og en række sociale aktiviteter som fokusere på at skabe et stærkt fællesskab og solide samarbejdsrelationer- fundamentale elementer i alt projektarbejde på RUC.  
 
Til virksomhedspanelet havde vi inspirerende oplæg fra Majken Overgaard (Curator & Writer, co-founder af Korridor), der udforskede internettets socio-materielle og historiske aspekter og inviteret os til at tænke på at skabe korridorer mellem nutid og fortid. Majken mindede os om, at når noget nyt opstår, skal noget andet forsvinde eller dø, og at vi bør overveje, hvilke digitale transformationer vi ønsker at gennemføre med omhu og kritisk eftertanke.  
 
Derefter var der et spændende oplæg af Jesper Høeg Bøttger (Management Consultant Manager, Accenture Nordic), som også er en tidligere RUC-studerende. Han understregede, at udfordringer i digitale transformationsprojekter ofte stammer udfordringer ofte fra mennesker og processer snarere end teknologien, og understregede vigtigheden af brugerinddragelse. Jesper præsenterede også eksempler på, hvordan enkle teknikker og værktøjer (som f.eks. at stille kritiske spørgsmål til arbejds- og/eller forretningsprocesser, eller at bruge billige teknologier som sensorer) kan bidrage betydeligt til en bæredygtig digitaliseringsagenda.  
 
Afslutningsvis gav Torben Søe Petersen (Konstitueret It-direktør/It-chef, Forretningsdialog), et overblik over digitale transformationsprojekter på det regionale niveau, specifikt inden for sundhedssektoren i Region Sjælland, hvor det skal tages højde for mange forskellige interessenter, strategier, regler og krav, teknologier og systemer, standarder o.s.v. Han demonstrerede kompleksiteten i disse projekter og fremhævede behovet for en samarbejdende tilgang mellem forretning og IT.  
 
Alle oplægsholderne fremhævet at DIGit-uddannelsen giver vores studerende lige præcis de kompetencer, der er nødvendige på arbejdsmarkedet. Vi er begejstrede for at se, hvad dette semester vil bringe, og vi er overbeviste om, at vores studerende vil tilegne sig de kompetencer, der er i høj efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Vi ser frem til et produktivt og inspirerende semester fyldt med læring og udvikling. 
 
 
 
 

IMT Kort Nyt

 Navneskifte i METRIK-forskergruppen 
Efter længere overvejelser har vi i METRIK-gruppen besluttet at det var på tide at skifte navn til:  
TRANSITIONS – Sustainability Transitions and Environmental Planning  
 
METRIK-navnet (som jo stod for Miljø, Energi, Transport, Regulering, Innovation og Klimapolitik) hørte til en anden tid, hvor medlemmerne i gruppen arbejde med lidt andre forskningsspørgsmål og hvor sammensætningen af personer i også var væsentlig anderledes. Vi har over de sidste år haft et stort generationsskifte i gruppen, som har medført en masse konstruktive overvejelser omkring gruppens centrale forskningsspørgsmål, og navneskiftet afspejler også dette generationsskifte. Vi ønskede desuden et engelsk navn, da vi i høj grad bruger forskningsgruppenavnet i relation til internationale samarbejdspartnere. Vi tænker også, at et engelsk navn fint vil understøtte forskningsevalueringens anbefalinger om i højere grad at prioritere en international forskningsprofil på instituttet.   
 
 Priser ved RUC's årfest 2023 
RUC's formidlingspris
Lektor i sundhed og antropolog Alexandra Jønsson er blevet hædret med RUC's forskningsformidlingspris. Prisen gives til en forsker eller en gruppe forskere, der har ydet en særlig formidlingsindsats inden for det seneste år. 

Alexandra Jønssons forskning og formidling bærer præg af, at hun tør gå mod strømmen. Hun har som forsker sat debatten om overdiagnosticering i det danske sundhedsvæsen på dagsordenen både blandt politikere, sundhedsprofessionelle og i den bredere befolkning. Som forsker arbejder hun tværfagligt som antropolog med inspiration fra sociologi og medicin. 

Læs mere her...

Den Gyldne Kaffekande
Det er Stephen Carneys uovertrufne lyst til at hjælpe de studerende, om det gælder deres akademiske succes eller stiftelsen af sociale tiltag, der ligger til grund for valget af Stephen Carney som årets videnskabelige medarbejder
 

Nyt fra IMT VIP TR

IMT  VIP TR har oprettet en fælles TR-VIP-IMT@ruc.dk, som du fremover kan henvende dig på med spørgsmål. Du  kan bare skrive til den, så fordeler vi opgaverne.
 
Tillidsrepræsentanterne har fordelt opgaverne mellem sig forhold til fagområde ordnet efter forskningsgrupper:   
 
Katia Dupret:
  • Arbejdsliv (ALIV)
  • Sundhedsfremme og sundhedsstrategier
  • Mobilitet, rum, sted og by (MOSPUS)
  • Sustainability Transitions and Environmental Planning (TRANSITIONS) - (Tidligere Miljø, energi, transport, regulering, innovation og klimapolitik - METRIK)
Janne Gleerup:
  • Organiseringer, etik & social bæredygtighed (OrgESS)
  • Subjekt, teknologi og social praksis (STP)
  • Vip-ansatte udenfor forskningsgruppe
Peter Busch-Jensen:
  • Læring, uddannelse, pædagogik (LUP)
  • Bæredygtig digitalisering (SDI)
  • Programmering, logik og intelligente systemer (PLIS)
 

Personalia

 Nyansættelser på IMT 
 
Suzanne Siff Terpe, kursuskoordinator i Mastersekretariatet pr. 1. oktober
"Netop startet i Mastersekretariatet som kursuskoordinator, hvor jeg får ansvaret for Master i Organisationspsykologi (MPO) samt diverse kurser i samarbejde med det øvrige sekretariat. Jeg kommer fra Akademi verdenen, hvor jeg de sidste 8 år har siddet på Zealand dels i Roskilde og dels i Køge med efteruddannelse både længere uddannelser samt korte kurser. Jeg holder til på Vestsjælland i Jyderup, hvor jeg bor i skønne omgivelser og er sambo med min kat Simba…eller måske nærmere servicepartner for ham 😊😃"
 
Tessa Bell, ansat som postdoc MOSPUS pr. 1. september
"As a geospatial computational social scientist, I have more than twenty years’ experience working in research and education all over the world and most recently DTU. My research focuses on GIS and human geography with specific focus on transport, mobility, and urban challenges in the green transition. In this context I examine sustainable transport options in our changing society and how geodata can be used effectively to understand the nature of these changes and plan for a more sustainable future. My research at RUC is focused on the InnoTech Taskforce which is a joint EU research venture with Gate 21. It comprises of various Danish municipalities and universities. Our role at RUC is to develop a data model for rural accessibility in Region Zealand. The data model will optimise municipalities and urban and transport planners with knowledge about mobility, accessibility and future change."
 
 Jubilæum 
Stephen Carney har været ansat 25 år i statens tjeneste pr. 1. oktober 2023.
 
 Guests Researchers and Ph.D. Students
Aitor Zuberogoitia - visiting researceher until november
Aitor Zuberogoitia, PhD in Journalism (EHU-UPV) is Associate Professor of the Faculty of Humanities and Education of Mondragon Unibertsitatea and Co-coordinator of the Global Digital Humanities degree. His main research areas are Higher Education and innovation, communication ethics, communication and citizenship, youth and digital society.
 
He has worked with  courses on Ethical Cities, Ethics in Sustainable Development, Urban Anthropology, Digital Ethnography and the Sustainable Development Goals (SDG).  He is a member of the academic coordination board of the Bilbao AS Fabrik campus (which combines university training and a community of people spearheading innovative business and social initiatives) ,the Organizing Committee of the UniverCity seminar (its 3rd edition will be held in Bilbao on December 14 and 15 under the motto Cooperation for sustainable urban transitions), and the Bilbao Civic Design Council (representing Mondragon Unibertsitatea).  
 
In 2022-23 he was involved in the T-Factor project (Participatory Futures. Co-creating Cities with Temporary Urbanism: https://www.t-factor.eu/). The present academic year they are developing a project in the Urban Laboratory of Bilbao AS Fabrik to disseminate the SDGs in Bilbao.  
 
 
 
Lotte Ruegaard Petersen, visiting ph.D (to December)
We have the pleasure of having Lotte Ruegaard Petersen ruegaard@ruc.dk as visiting ph.d. in rural landscape planning until December this year. Lotte is a visiting PhD student from University of Copenhagen, Department of Geoscience and Natural Resource Management, section of Landscape Architecture and Planning, holding a master in Environmental Planning (TekSam) from Roskilde University. She is doing a PhD within the field of rural landscape planning. Her PhD project ‘Landscape strategy making in Danish Rural Landscapes: Theoretical and practical developments in collaborative planning for landscapes at a regional scale’ is associated with the research and development program ‘Regional Landscapes’, compromising three experimental planning projects in Denmark. The three projects are located in participating municipalities in Jutland (Nørreådalen and Vejle Ådal) and Bornholm (Bornholms Grønne Bølge). Lotte is very interested in rural development, municipal planning, collaborative planning, landscape democracy, multifunctional land use, action research and landscape governance.  
 
Lottes has a desk in the Metrik PhD office – do no hesitate to contact her to discuss shared interests.
 
Naoki Oshima - guest researcher
My name is Naoki Oshima. I belong to the Faculty of Engineering at Takushoku University in Japan. My Research Domain is user interface design. Among these, I am conducting research called Kansei Design, which focuses on changes in the mind. Kansei is a Japanese word that means "the ability to feel things deeply in one's mind." I have been conducting research to visualize the shape that people imagine when they smell a scent. Currently, I am developing a tool to express feelings that are difficult to put into words. I'm also interested in finding out the differences in Kansei between Japanese and Danes. I create graphic works and submit them to contests every year. My style is to abstract traditional Japanese objects, make them geometric, and limit the number of colors to three. This year I am thinking of expressing traditional Danish objects.
 
 

Ph.d. forsvar

Den 22. september  forsvarede Nynne Barchager sin ph.d.-afhandling
med titlen ”Men jeg er jo en helhed – Meningsskabelse, perspektiver og patientinddragelse i hjerterehabilitering”
 
Afhandlingen ”Men jeg er jo en helhed – meningsskabelse, perspektiver og patientinddragelse i hjerterehabilitering” er en undersøgelse af hjertepatienters meningsskabelse med sygdom. På baggrund af et længerevarende etnografisk feltarbejde går afhandlingen tæt på enkelte patienters særegne meningsskabelsesprocesser i (rehabiliterings)forløb, og på de subjektive, såvel som institutionelle sammenhænge, som meningsskabelse omkring kronisk og livstruende sygdom indgår i. Her sættes fokus på patienters perspektiver som noget, der formes af deres subjektive orienteringer, men også af deres deltagelse i hjerterehabilitering, og i interaktionerne med sundhedsprofessionelle.
 
Med afsæt i videnssociologiske, narrative og sygdoms-teoretiske perspektiver udforsker afhandlingen patient-inddragelse i hjerterehabilitering og giver bud på, hvor-dan patientperspektiver kan forstås og undersøges som sammensatte og dynamiske – som noget der etableres og kontinuerligt formes i meningsskabelsesprocesser, der trækker på varierende tolkningsressourcer og vidensformer. Gennem teoretiske refleksioner og empirinære analyser sættes der spørgsmålstegn ved forestillingen om ”patientperspektivet” som et autentisk, uafhængigt eller stabilt perspektiv, som blot kan afdækkes af de sundhedsprofessionelle. I stedet sættes sygdom som fortolket fænomen centralt, og der rettes fokus mod, hvordan institutionelle forståelser og sundhedsprofessionelle fortolkninger også indgår og får betydning i  patienters meningsskabende arbejde og forløb.

Afhandlingen indeholder en delt interesse for den c ambulante hjerterehabiliteringsindsats som institution (og patientinddragelse i denne lokale kontekst), for patienters subjektive perspektiver på hjertesygdom, og for mødet mellem dem.
Læs resumé her/ read abstract here...
 
 
 
17. november kl. 13 i biografen 41.1 forsvarer Birthe Linddal Jeppesen sin ph.d.-afhandling
med titlen "Livet på landet: En analyse af opbygning af social kapital i tre multifunktionelle landbrug"
 
Læs resumé her/ read abtract here...
 
 
Tilmelding til forsvaret senest 10. november...
 
 
 

IMT arrangementer

31. oktober kl. 15 - bygning 03, lokale 03.1-s21- Aud. B:  Afskedsreception for sekretariatsleder Hermod Ringgaard
I anledning af, at sekretariatsleder Hermod Ringgaard har meddelt, at han efter 16 år har valgt at gå på pension med udgangen af oktober 2023, inviterer IMT til afskedsreception.  
 
Det er en meget erfaren sekretariatsleder, som har valgt at trække sig tilbage. Det er en sekretariatsleder, som har bidraget til omstruktureringer, reformer, sammenlægninger og som har styret organisationen gennem svære tider med sikker hånd indtil flere gange.  
 
Hermod kom til RUC i 2008 og har været sekretariatsleder først ved Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning og derefter Institut for Mennesker og Teknologi efter institutreformen i 2016.  
 
Ved begge institutter har han været en central figur for medarbejdere og ledelse på institutterne og på RUC.
 
Tilmeld dig senest d.24. oktober her...
 
3. november kl. 14-17, hus 25.-035: Center for køn, magt og mangfoldighed inviterer til seminar:
Bridging Care, Poststructuralism, and Feminism
- Seminar celebrating Hanne Marlene Dahls contribution to feminist care research
 
15. november kl. 12-13, hus 07.1.033: Center for køn, magt og mangfoldighed inviterer til seminar:
Udvikling af viden og handlekraft ifm sexistiske krænkelser/ Developing Sexist Harassment Literacy
- GDA med Jo Krøjer og Marta Padovan-Özdemir
 
16. november kl. 13-21 i Store Auditorium bygning 00: Konference: Oprør, demokrati og bæredygtighed
 
Konferencen er åben for alle og henvender sig særligt til studerende, professionelle og forskere. Til arrangementet vil der være en række oplæg og efterfølgende vil der blive serveret aftensmad og drikkevarer i socialt sammenvær.
 
Konferencen er et samarbejde med tidsskriftet Nordiske Udkast.
 
Det er gratis at deltage men frist for tilmelding er den 9. november
 
 
 
23. november kl 14.30 - bygning 02 - geofagsal: Tiltrædelsesforelæsning for adjungeret professor Gestur Hovgaard 

Gestur Hovgaard har en alsidig baggrund i samfundsvidenskab og er særlig dybt forankret i det nordatlantiske og arktiske område. Han er er professor i arktisk samfundsvidenskab ved Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og bl.a. tidligere lektor i samfundsvidenskab ved Fródskaparsetur Føroya (Færøernes Universitet). Han er uddannet på Roskilde Universitet som cand.scient.adm. i 1993 og ph.d. i 2001.

Som adjungeret professor ved Institut for Mennesker og Teknologi, knyttes Gestur Hovgaard yderligere til Roskilde Universitets tværfaglige forskningsmiljøer på tværs af institutter, og ikke mindst til Center for Arktiske Studier ved RUC.

Tilmeld dig senest 16. november...
 
1. december 2023: IMT julefrokost -
SÆT KRYDS I KALENDEREN
 
Traditionen tro, så kommer julen også til os i år. Derfor kan du lige så godt allerede nu sætte kryds i kalenderen til IMT's legendariske julefrokost.
 
Og igen traditionen tro, så er det et par forskergrupper, som står for juleforkosten - de næste i rækken!
 
 

Eksterne IMT Arrangementer

25. oktober kl 16-19.30 - Teateret ved Sorte Hest, København: Boglancering af "Ledelse af Transformationer på Kanten - 14- regenerative og kreative metoder"
Luise Li Langergaard og Katia Dupret bidrager med kapitelet: Politisk kunst: Utopi og følelser, som metode til transformation.
 
Bogen og begivenheden henvender sig særligt til ledere, medarbejdere, konsulenter, frivillige og lokalpolitikere, der er optaget af gentænke ledelse, organisering, værdiskabelse og lederskab og som er nysgerrige på, hvordan man ved at eksperimentere med regenerative og kreative metoder kan skabe nye og mærkbart bedre relationer mellem mennesker, digitale teknologier, arter og steder. 
Læs mere om dagens program og tilmeld dig her...
 
 
 
30. oktober kl. 9.30-15, IDA Conference, KBH. V: Madspild i offentlige indkøbssystemer
Mange i den offentlige sektor arbejder på at reducere madspild, men hvordan undgås, at en indsats ét sted i den offentlige indkøbspraksis ikke blot resulterer i at madspildet flyttes til et andet sted i forsyningskæden?
Ovenstående udfordring har et 4-årigt forskningsprojekt fra RUC undersøgt, og på konferencen kan du blive klogere på projektresultaterne, herunder udfordringer og muligheder for, hvordan vi reducerer madspildet på tværs af den offentlige forsyningskæde.
Ved konferencen zoomer Ingeniørforeningen IDA: Selskab for Fødevaresystemer, sammen med Roskilde Universitet, Københavns Kommune, Hørkram Foodservice A/S og Dansk Cater A/S ind på en række cases, hvor du vil få indblik i eksisterende og ny viden, ligesom udvalgte debattører fra den tværgående fødevareforsyningskæde stiller skarpt på den kædeeffekt der opstår, på fødevarernes rejse fra jord til offentligt køkken.
Læs mere om dagens program og tilmeld dig her...
 
 
30. oktober kl. 18-20, Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, Købnenhavn: Reception for Social Kritik nr. 169: Kapacitetsopbygning og empowerment i Grønland
Kom og fejr udgivelsen af Social Kritik nr. 169. Udgivelsen er blevet til i et samarbejde mellem Social Kritik, Center for Arktiske Studier på RUC og Ilisimatusarfiks Center for Arktisk Velfærd.  
 
John Andersen og Steven Arnfjord har udgjort gæsteredaktionen, og sammen med en række forfattere skabt indholdet til temanummeret.  
 
Der er lagt i kakkelovnen til en reception lidt ud over det sædvanlige. Mød bl.a. nogle af forfatterne bag artiklerne, gæsteredaktionen, Social Kritiks redaktion og bestyrelsen for Forum til Fremme af Social Debat.  
 
Aften byder bl.a. på velkomst ved forperson Søren-Emil Schütt og ansvarshavende redaktør Mette Bladt, Talk ved Mille Bianco Schiermacher og sprøde toner fra DJ Aviaja, der er en dansk/grønlandsk Dj, producer og sanger. @Nørrebrew har været så søde at sørge for drikkevarer til alle.  
 
Der er også mulighed for at købe det trykte tidsskrift samt nye limited edition Grønlandsplakater lavet af @ASAP Design.
 
 

News from RUC Library

Open Access Week 2023
For the second year in a row, the Danish network for Open Access can proudly announce that it has organized the Danish Open Access week 2023, October 23rd – 27th. As last year, the week will contain a number of webinars that deal with Open Access in different ways.
 
News regarding the Open Access agreement with Wiley
The Royal Danish Library's agreement with Wiley, valid for 2022-2025, contains that each year there is a national cap on the number of publications that can be published APC-free as Open Access within the agreement. It is in connection to this that we hereby inform you that Wiley predicts that the cap for this year will be reached around 1 November 2023. This means that articles accepted for publication after the cap has been reached cannot make use of the agreement. Please be aware that there may already be articles that have been submitted to a Wiley journal that will fall out of the agreement. The authors who have articles accepted after the cap has been reached will automatically be offered an APC with a 15% discount in their author flow with Wiley. The cap for 2024 is reset at January 1st.
 
See the preliminary program and register for one or more webinars here...
 
 

News from EAE

Moodle is unavailable Friday, October 27 from 14-16 Friday, October 27 from 14-16
Moodle is unavailable because the platform is upgraded to version 4.2, which is primarily a security update. All Moodle rooms, content, students and teachers are not affected by the update. Moodle will also subsequently be found at https://moodle.ruc.dk/
 
The update is carried out Friday afternoon, because it is the time when we have the fewest visits to Moodle.  
 
If you have any questions, please contact Søren Larsen, slars@ruc.dk.
 
If you experience errors in Moodle you can write to Servicedesk at servicedesk@ruc.dk 
 
EAE offers in Autumn 2023  
In addition to our recurrent courses within university teaching and learning, leadership, dissemination, and research tools (see study.ruc.dk/eae), EAE this Autumn offers these new courses/seminars:
 
Towards Diversity, Equity, and Inclusion at RUC - talk and workshop with Shade' Osifuye and Suman Ambwani, Danish Institute for Study Abroad (DIS)
23 October 13:00-15:00
Roskilde University is proud of attracting students from different backgrounds - but how can we do more to accommodate these differences to provide more equal learning opportunities? And are there differences we overlook? While gender equality, class and socioeconomic background, and to some extent, ethnicity and race, have been in focus in Danish universities, less attention has been given to, for instance, students’ learning disabilities and mental health. In this workshop, Shade’ Osifuye, who was recruited from Colorado State University to implement Diversity, Equity and Inclusion initiatives at DIS, will speak about her experiences in supporting faculty in creating inclusive teaching and learning spaces. Afterwards, there will be time for questions and discussion about how these insights might be implemented in our teaching and supervision at RUC.
 
 
Writing retreat for researchers
9 & 10 November 9:00-16:00
Writing is a core activity for all researchers. Nevertheless, writing is a task that many find challenging and, for many different reasons, find difficult to set dedicated time aside for. Writing Retreats have proven an effective way of providing space and support and for boosting a writing a project. Our Writing Retreat consists of two days with only one thing on the agenda: writing. It will include three-four writing sessions of one-two hours each through the day. In between writing sessions, time is set aside to discuss writing strategies and setting writing goals. When the day is over, you have produced text according to your writing task and you have set goals for your further writing activities.
 
 
Introduktion til grafisk facilitering
28 noember 9:00-15:00
Formålet er at lære dig at udvikle og anvende et visuelt sprog, som styrker din undervisning og understøtter de studerendes dybdelæring. På dette kursus lærer du at tegne, udvikle og omsætte metoden grafisk facilitering til din undervisningspraksis. Du får viden om og lærer hvordan du udvikler ikoner, sammensætter grafiske skabeloner og anvender drejebøger til at skabe flow og sammenhæng, der styrker din rolle som underviser og facilitator, og som understøtter de studerendes læring.
 
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 24. august til den 6. oktober 2023
 
Journal Article - Peer-reviewed
Rosendal, K. A. / The choreographies of the elimination of faeces: An ethnographic study of the institutionalized body care practices of older people in different health care settings / Journal of Advanced Nursing, 2023, vol. Early View, DOI: 10.1111/jan.15864.  
 
Topal, M. K. / From Zin the Mythical Heroine to Zilan, the First Kurdish Female Suicide Bomber: The PKK’s Creation of a New Feminist Figuration / Feminist Encounters: A Journal of Critical Studies in Culture and Politics, 2023, vol. 7, no. 2, pp. 1-12, DOI: 10.20897/femenc/13548.  
 
Madsen, M. ; Madsen, C. ; Hill-Imlau , A. ; Pultz, S. / “Der findes kun et køn i Forsvaret”: Kønsneutralitetens spændinger i et mandsdomineret felt /  Tidsskrift for arbejdsliv, 2023, vol. 25, no. 2, pp. 106-120.  
 
Holen, M. ; Lehn, S. / Praksischok genbesøgt: Nyuddannede sygeplejerskers erfaringer med at træde ind på arbejdsmarkedet / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2023, vol. 25, no. 2, pp. 10-24
 
Jønsson, A. B. R. ; Spalletta, O. / Tuning the self: Revisiting health inequities through the lens of social interaction / Ethos, 2023, vol. 51, no. 3, pp. 237-254, DOI: 10.1111/etho.12388.
 
Busch-Jensen, P. ; Røn Larsen, M. / Politics and Psychology / Integrative Psychological and Behavioral Science, 2023, vol. 57, no. 3, pp. 1-8, DOI: 10.1007/s12124-023-09802-y.
 
Bour, A. ; Christensen, T. B. ; Hunka, A. D. ; Palmqvist, A. ; Skjold, E. ; Syberg, K. / Implications of circular textile policies for the future regulation of hazardous substances in textiles in the European Union / Science of the Total Environment, 2023, vol. 896, DOI: 10.1016/j.scitotenv.2023.165153.
 
Røn Larsen, M. ; Szuleviez, T. / Forord. Trivsel i tide 1: børns liv i en (mis)trivselstid / Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, 2023, vol. 60, no. 2, pp. 3-5.  
 
Servizi, V. ; Persson, D. R. ; Pereira, F. C. ; Villadsen, H. ; Baekgaard, P. ; Peled, I. ; Nielsen, O. A. / “Is Not the Truth the Truth?”: Analyzing the Impact of User Validations for Bus In/Out Detection in Smartphone-Based Surveys / IEEE Transactions on Intelligent Transportation Systems, 2023, vol. Early View, DOI: 10.1109/TITS.2023.3291493.
 
Lehn, S. ; Holen, M. / Læreprocesser i et landskab af praksisfællesskaber: udforskning af sygeplejerskers professionsidentitetsprocesser gennem uddannelse og arbejde / Tidsskrift for professionsstudier, 2023, vol. 19, no. 36, pp. 16-25, DOI: 10.7146/tfp.v19i36.139969.  
 
Knudsen, R. ; Mathiesen, M. R. ; Pedersen, S. / Peerstøtte i en recoveryorienteret praksis: Om paradoksale handlerum og formålsuklarheder i et felt i udvikling / Nordiske Udkast, 2023, vol. 51, no. 1, pp. 55-76.
 
Petersen, E. B. ; Sarauw, L. L. / Psychometrics as performance indicator: new modes of governance of universities? / International Journal of Qualitative Studies in Education, 2023, vol. Latest Articles, DOI: 10.1080/09518398.2023.2181460.
 
Lygum, V. L. ; Dupret, K. ; Bentsen, P. ; Djernis, D. ; Ladegaard, Y. ; Grangaard, S. ; Troije, C. P. / Greenspace as Workplace: Benefits, Challenges and Essentialities in the Physical Environment / International Journal of Environmental Research and Public Health, 2023, vol. 20, no. 17, DOI: 10.3390/ijerph20176689.
 
Lindberg, M. R. ; Grauslund Kristensen, N. ; Freudendal-Pedersen, M. ; Hartmann-Petersen, K. / Uneven Mobilities and Epistemic Injustice: Towards Reflexive Mobilities Research / Mobilities, 2023, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/17450101.2023.2244682.
 
Grosen, S. L. / Organisationseksperimenter – mellem abstraktion og erfaring / Samfundslederskab i Skandinavien, 2023, vol. 38, no. 3, pp. 87-108, DOI: 10.22439/sis.v38i3.6944.
 
Freudendal-Pedersen, M. ; Lindberg, M. R. ; Hartmann-Petersen, K. ; Haunstrup Christensen, T. / Outgrowing the Private Car: Learnings from a Mobility-as-a-Service Intervention in Greater Copenhagen / Sustainability, 2023, vol. 15, no. 17, DOI: 10.3390/su151713187.
 
Nicholls, D. A. ; Sviland, R. ; Maric, F. ; Ahlsen, B. ; Bjorbækmo, W. ; Michelsen, T. D. ; Höppner, H. ; Rajala, A. ; Richter, R. ; Hansen, L. S. ; Sudmann, T. / Critical physiotherapy: A ten-year retrospective / Physiotherapy Theory and Practice, 2023, vol. Latest articles, DOI: 10.1080/09593985.2023.2252524.
 
Locatelli, G. ; Pasta, A. ; Bentsen, L. ; Hanghøj, S. ; Piil, K. ; Pappot, H. / Symptom Patterns in Young Adults with Cancer: An App-Based Study / Seminars in Oncology Nursing, 2023, vol. In Press, DOI: 10.1016/j.soncn.2023.151476.
 
Balkin, E. E. S. J. ; Martinsen, B. ; Kymre, I. G. ; Kollerup, M. G. ; Grønkjær, M. / Temporalities of Aged Care: Time Scarcity, Care Time and Well-Being in Danish Nursing Homes / Medical Anthropology, 2023, vol. 42, no. 6, pp. 551-564, DOI: 10.1080/01459740.2023.2235066.
 
Tchatchoua, N. S. ; Boulus-Rødje, N. ; Mitchell, V. / Green IT Meaning in Energy Monitoring Practices: The Case of Danish Households / Computer Supported Cooperative Work, 2023, vol. 32, no. 3, pp. 675-712, DOI: 10.1007/s10606-022-09462-3.
 
Søder, P. H. / Scale-dependent complexity in rural municipalities and implications for data-driven decision-making models / Planning Theory, 2023, vol. Online first, DOI: 10.1177/14730952231203151.
 
Hansen, M. R. P. / Grøn adfærd er det nye sort: også i projektledelse / Projektledelse, 2020, vol. 1/2020, pp. 32-33.
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed
Kirolova, M. ; Tranekjær, L. ; Holmen, A. ; Pedersen, M. S. / Sproglæring på arbejdspladser: En videnspakke om sproglæring på arbejdspladser i de nordiske lande og erfaringer med sprogunderstøttende indsatser på danske arbejdspladser / Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), 2023
 
Salling Olesen, H. / Employability and Work Life History / Professional and Practice-based Learning, Springer Science+Business Media, 2023, pp. 101-125, DOI: 10.1007/978-981-99-3959-6_5.  
 
Dupret, K. ; Langergaard, L. L. / Politisk kunst: Utopi og følelser som metode til transformation / Transformationer på kanten: Kreative passager til en regenerativ og livgivende fremtid, Dansk Psykologisk Forlag, 2023, pp. 95-113.  
 
Billett, S. ; Choy, S. ; Salling Olesen, H. / Policies and Practices for Sustaining Employability Through Worklife Learning / Professional and Practice-based Learning, Springer, 2023, pp. 23-52, DOI: 10.1007/978-981-99-3959-6_2.  
 
Billett, S. ; Le, A. H. ; Salling Olesen, H. / Practices and Strategies to Support Worklife Learning: The Australian Context / Professional and Practice-based Learning, Springer, 2023, pp. 307-335, DOI: 10.1007/978-981-99-3959-6_14.  
 
Le, A. H. ; Billett, S. ; Salling Olesen, H. ; Bargallie, D. / Investigating Learning for Employability: Method and Procedures / Professional and Practice-based Learning, Springer Science+Business Media, 2023, pp. 83-99, DOI: 10.1007/978-981-99-3959-6_4.  
 
Billett, S. ; Filliettaz, L. ; Salling Olesen, H. / Adults’ Worklife Learning / Professional and Practice-based Learning, Springer Science+Business Media, 2023, pp. 3-22, DOI: 10.1007/978-981-99-3959-6_1.  
 
Roald, T. ; Funch, B. S. ; Køppe, S. / Emotion and language in aesthetic experiences / Handbook of language and emotion, De Gruyter, 2023, pp. 1471-1489, DOI: 10.1515/9783110795486-006.  
 
Bjørn, M. / Organisationsudvikling er komplekst! Ledelse og implementering.: Supervisionsarbejde / Udvikling gennem udforskning af egen praksis: Storebæltskole-modellen som metode til specialundervisning, Storebæltskolen, 2023, pp. 160-165.  
 
de Jongh, M. ; Tortzen, A. / Kan vi løse komplekse udfordringer med borgersamlinger? / Ledelse af transformationer på kanten: 14 kreative og regenerative metoder, Dansk Psykologisk Forlag, 2023, pp. 115-138.
 
Report - Peer-reviewed 
Petersen, K. E. ; Rose, P. ; Damkjær-Ohlsen, S. ; Duncan-Bendix, J. / Pædagogers arbejde med børn og unge i fritidspædagogikken: fritidspædagogikkens betydning for børn og unges trivsel, udvikling og livsmuligheder / Aarhus Universitet, 2023, DOI: 10.7146/aulsps-e.487.  
 
Coluccia, C. ; Petitjean, L. ; Christensen, T. B. ; Simonsen, G. ; Kernel, P. K. ; Buchard, M. V. / Circular construction in Europe: Handbook for local and regional governments / ICLEI - Local Governments for Sustainability e.V, 2023.
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed 
Bouzekri, E. ; Barricelli, B. R. ; Clemmensen, T. ; Hertzum, M. ; Masoodian, M. / Sustainable Human-Work Interaction Designs / Human-Computer Interaction - INTERACT 2023: 19th IFIP TC13 International Conference York, UK, August 28-September 1, 2023, Proceedings, Part IV, Springer, 2023, pp. 674-679, DOI: 10.1007/978-3-031-42293-5_92.  
 
Hertzum, M. ; Ellingsen, G. / Infrastructural Complexity: A Mapping of Medication Management in Norway / InfraHealth2023: Proceedings of the 9th International Conference on Infrastructures in Healthcare, European Society for Socially Embedded Technologies (EUSSET), 2023, DOI: 10.48340/ihc2023_p004.  
 
Lybæk, R. ; Kjær, T. ; Kjærgård, B. / Adaptation of the Extended Producer Responsible scheme within the Danish plastic industry – Circular Economy potentials for enhancing the re-cycling of plastic packaging wastes / Tenth International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning & Economics, Grafima Publications, 2023, pp. 283-291. RUC  
 
Li, X. ; Li, H. ; Chan, H. K. H. ; Lu, H. ; Jensen, C. S. / Data Imputation for Sparse Radio Maps in Indoor Positioning / Proceedings - 2023 IEEE 39th International Conference on Data Engineering, ICDE 2023, IEEE Computer Society Press, 2023, pp. 2235-2248, DOI: 10.1109/ICDE55515.2023.00173.  
 
Conference article - Peer-reviewed 
Li, P. ; Lu, H. ; Zhu, R. ; Ding, B. ; Yang, L. ; Pan, G. / DILI: A Distribution-Driven Learned Index / Proceedings of the VLDB Endowment, 2023, vol. 16, no. 9, pp. 2212-2224, DOI: 10.14778/3598581.3598593. 
 
Comment, debate and contribution to newspaper
Autzen, A. ; Rotenberg, E. ; Li, E. ; Stahl, R. M. ; Augenstein, I. ; Ellersgaard, C. H. ; Bakkær Simonsen, K. ; Bjerva, J. ; Høyland-Kroghsbo, N. M. ; Munksgaard, R. ; Jønsson, A. B. R. ; Pristed, B. B. ; Pultz, S. ; Kruse Jensen, L. ; Ebert Andersen, P. ; Bjørk, A. A. ; Kristensen, P. M. ; Busk Damgaard, R. ; Kropp, K. ; Hansen, N. C. ; Laustsen-Kiel, A. H. ; Sylow, L. ; Uusimäki, E. ; Koksbang, S. M. / Unge forskere: Regeringens forskningsstrategi er som et afsnit af skærmtrolden Hugo / Altinget | Forskning, 27/09/2023.  
 
Kohl, U. / Debat: NIMBY er et dumt og arrogant udtryk. Brug hellere LULU: Planer for nye sol- og vindparker støder mod en mur, når lokalsamfund oplever dem som LULU – locally unwanted land use. Men løsningen er nær. Ulrik Kohl, der er doktorand i Democratic Energy Transitions på Malmö Universitet, præsenterer tre alternative ejerformer i øjenhøjde med lokalsamfundene / Klimamonitor, 25/09/2023.  
 
Jønsson, A. B. R. ; Brodersen, J. B. / Ja tak til Robustheds-kommissionens anbefalinger: Mindre overdiagnostik i sundhedsvæsenet / Kristeligt Dagblad, 14/09/2023.  
 
Ekman, S. ; Ring, K. ; Witte, L. / En ny måde at håndtere de svære dilemmaer i fremtidens digitale velfærdsløsninger / Ingenioeren, 16/08/2023.  
 
Busch-Jensen, P. / Psykologiprofessor: Kunstig intelligens … lige præcis … ikke intelligens / ING/DATATECH, 19/09/2023  
 
Lundgaard Andersen, L. / Etårige kandidatuddannelser truer forskningsmiljøer og konkurrencekraft / Sciencereport.dk, 20/06/2023.
 
Feature article - newspaper
Aare, A. K. ; Hauggaard-Nielsen, H. ; Hansen, S. R. ; Kristensen, N. H. / Det er bælgen, der sælger / Økologisk Nu, 08/09/2023
 
Netpublikation - Peer-reviewed
Yasuoka, M. ; Ishida, T. / Reflection on Digital Cities / Oxford University Press, 2023, DOI: 10.1093/acrefore/9780190228613.013.1083
 
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: mandag 27. november 2023
Udkommer: fredag 8. december 2023