Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Bjarkes klumme
    • Ledelsesroller besat
    • Sektionsledelse
    • Forskningsunderstøttelse og overhead
    • Work in progress
  • Camillas klumme
    • Kandidatreform
    • Retningslinjer for brug af Generativ Artificial Intelligence (GAI)
  • Om fastlæggelse af særlige feriedage
  • Nye forskningsprojekter 
    • Nyt forskningsprojekt Housing as a digitalized service 
    • Nyt projekt om seniorer i arbejdslivet
    • Nyt Interreg projekt: Enable
  • Samarbejde mellem forsker og RUC Nyheder & Presse
  •  Personalia
    • Hilsen fra ny sekretariatsleder Rikke Sjølin 
    • Sune Stoustrup ansat som post. doc. i TRANSITIONS gruppen
    • Nye ph.d. studerende og post.doc
  • IMT arrangementer
  • Internationalt samarbejde og udveksling
    • Opstartsstøtte til internationalt samarbejde igennem RE:ERU
    • Nyt fra RUC Internationale Uddannelse
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Ledelsesroller besat
Semesterstarten nærmer sig, og det gør ankomsten af IMT’s nye sekretariatsleder, Rikke Sjølin, heldigvis også. Det bliver spændende at få tilført nye kræfter og friske øjne til sekretariatsledelsen, og jeg er sikker på, at I alle vil tage godt imod Rikke.
 
Efter et halvt år præget af afsked med Andreas de Neergard og Hermod Ringgaard, og hvor Hans Sønderstrup-Andersen og Camilla Schmidt har gjort det rigtigt godt som vikarer, glæder vi os til at finde ind i mere faste former.
 
Med faste former mener jeg ikke en tilbagevenden til IMT’s organisering anno tidlig 2022. Der er snarere tale om en permanent rollebesætning i det team, som skal guide IMT igennem indførelse af sektionsledelse, sekretariatsudvikling og implementering af regeringens kandidatreform.
 
Sektionsledelse
På personalemødet afholdt fredag den 19. januar præsenterede jeg de overordnede rammer for, hvordan vi i år kommer til at arbejde indgående med sektionsledelse på IMT. Processen er berammet af et indledende plenarmøde i januar og et afsluttende ditto i juni, hvor de fire centrale råd og udvalg (LAU, LSU, FOU og IR) samles i fælles virke.
 
Fra ultimo januar til ultimo juni kommer vi således til i fællesskab at vende hver en sten for at sikre, at de forskellige beslutninger bliver truffet på et oplyst grundlag. Indførelsen af sektionsledelse kommer til at påvirke hverdagen for alle på instituttet, og for at sikre, at det bliver til det bedre, skal vi kvalitetssikre beslutningerne gennem grundig inddragelse.
 
Sektionsledelsen bliver indført med en styrket personaleledelse for øje, og derfor vil der fortsat være plads til et større antal forskergrupper i det faglige spor. Jeg foreslår derfor med afsæt i vores nuværende ph.d.-programmer at etablere fem eller seks sektioner, hvortil vil skal have rekrutteret sektionsledere, som kombinerer solid faglighed med stærke samarbejdsevner og menneskekundskaber.
 
Ved at fusionere sektionsledelse og ph.d.-programledelse vil den samlede rolle som sektionsleder oppebære en bæredygtig honorering (løn og timeallokering), fordi opgaverne løftes i én samlet struktur. F.eks. behøver vi ikke træne et tocifret antal kolleger til at varetage opgaver med snitflade til HR og institutledelse. Arbejdsgrupper vil fra januar til juni arbejde på at besvare de mange spørgsmål, som den ny struktur giver anledning til.
 
Forskningsunderstøttelse og overhead
Et andet sted, hvor vi kommer til at gennemføre ændringer, er i forskningsunderstøttelsen, som står mere og mere centralt for instituttet strategi. Lige nu har vi to ledige årsværk ud af tre årsværk, fordi vi har afventet en ny sekretariatsleders komme. Der er derfor to opslag på vej, som vil gøre det muligt for os at betjene forskere på langt mere systematisk vis i forhold til såvel pre- som post-award.
 
Christine Mulvad har virkelig lagt sig i selen for at yde den bedst tænkelige støtmulige service hen over det sene efterår og den tidlige vinter, men det er nu engang en stor mundfuld, når man er alene på posten. En stor tak skal lyde til Christine og gode kolleger i økonomiteamet for at levere forskningsunderstøttelse, mens vi stadig venter på forstærkning.
 
Når vi kommer på omgangshøjde medarbejdermæssigt, skal det ny forskningsunderstøttelsesteam skabe større systematik i de arbejdsgange, der fører til eksternt hjemtag. I højere grad end tidligere kommer vi tal at tale om rentabilitet og økonomisk bæredygtighed. Eksterne bevillinger binder nemlig universitetets basismidler og kræver i nogle tilfælde medfinansiering.
 
Som en tommelfingerregel bør eksterne bevillinger imidlertid indeholde et overhead på minimum 20 pct. eller udspecificerede bidrag til kontorhold, administration og kommunikation på et tilsvarende niveau. Hvor det er af central strategisk betydning, kan instituttet selvfølgelige gøre en undtagelse, men vi har ganske enkelt ikke råd til, at undtagelsen bliver til reglen.
 
I nogle tilfælde kommer det også til at have den konsekvens, at der er eksterne bevillinger, som vi siger nej til, fordi de ud fra en samlet betragtning ikke er attraktive for instituttet. Det er de samme betragtninger, som ligger til grund for, at Danske Universiteter og seks private fonde nu har indgået en aftale om forskningsfinansiering, hvor der er et tydeligt projekttillæg. Aftalens logik kan tjene som inspiration, når man skal vurdere rentabiliteten ved andre finanskilder.
 
Work in progress
I ønskes alle en god semesterstart, hvor det bliver spændende at følge, om de studerende har lige så svært ved at finde rundt vores byggepladsudfordrede campus, som vi andre har på nuværende tidspunkt. Pergolaprojektet spænder mildest talt ben for rapfodede udvekslinger på tværs af vores matrikler, og vi må alle huske at afsætte ekstra tid i Outlook-kalenderen til at nå fra A til B.
 
For enden af en masse besvær ligger der heldigvis nogle bragende flotte bygninger og venter. Og jeg kan godt lide at anskue de mindre håndgribelige processer på samme vis. For enden af en masse drøftelser og beslutninger ligger der en bedre hverdag og venter, hvor personaleledelsen er mere nær, og hvor forskningsunderstøttelsen er mere systematisk. Men ligesom med pergolaprojektet er vi faktisk kun undervejs med projektet – det er godt gammeldags work in progress.
 
TAK
Mange gode hilsner
Bjarke
 
 

Camillas klumme

Overgange til februar markerer nye tider på mange måder. Som Bjarke skriver, er det jo semesterstart, som er årligt tilbagevendende, men i år også det tidspunkt, hvor jeg overlader opgaverne omkring instituttets sekretariater til Rikke Sjølin og selv vender tilbage til opgaverne på uddannelsesområdet. Selvom det seneste halve års udfordringer, som konstitueret dekan og fungerende sekretariatsleder, har været spændende og givet mig en indsigt i bredden af instituttets arbejdsområder, som kan være vigtige fremover, så glæder jeg mig alligevel til at kunne koncentrere mig om uddannelsesområdet igen. Jeg glæder mig især til at genoptage sparring og dialog med studielederne. Vi har fået to nye studieledere, Simon Bolwig på Bæredygtig Omstilling og Tatiana på Nordic Urban Planning Studies. Velkommen til jer. Jeg ser frem til at samarbejde med de to nye i gruppen, samt alle jer som har været med længere. Tiden står ikke stille for uddannelserne og vi kan se frem til at skulle forholde os til store spørgsmål indenfor det kommende år.
 
Kandidatreform
Kandidatreformen vil nok være et hyppigt tilbagevendende tema i nyhedsbrevet i en rum tid fremover. Vi har udsigt til en omfattende reform, men der er fortsat mange ubekendte omkring den kommende reform. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at den vil blive gennemført og at der skal omlægges kandidatuddannelser. Alligevel, eller netop derfor, har jeg i samarbejde med uddannelsesmedarbejderne taget initiativ til at invitere IMT fagmiljøerne bag hvert af instituttets fire kandidatuddannelsesstudienævn til et arrangement mhp idégenerering. Formålet er at klæde os, som ledelse, bedst muligt på til den opgave der ligger forude, hvor 30% af universitetets kandidatuddannelser skal omlægges med forskellig fordeling mellem de fem hovedområder.
 
Det første arrangement blev afholdt i sidste uge, to følger i indeværende uge og den sidste afholdes i uge 6. Opgaven er svær at forberede sig meget konkret på, og det næste skridt på IMT er nu og her at skabe et rum, hvor vi kan tænke sammen og samle inspiration og indspil fra alle de som er tæt på faglighederne. Tanken er ikke, at vi skal nå et bestemt sted hen, men snarere at vi skal hjælpes ad med at afdække forskellige mulige veje, de enkelte uddannelser kan gå i udviklingen fremover. Jo mere vi som ledelse ved om, hvordan i ser muligheder, jo bedre er vi klædt på, når vi på et tidspunkt skal bidrage med indmeldinger til en mulig institutionsplan.
 
Retningslinjer for brug af Generativ Artificial Intelligence (GAI)
I løbet af efteråret har en lille gruppe mennesker arbejdet med at udarbejde nye retningslinjer for brugen af GAI i eksamener og undervisnings på Roskilde Universitet. De har undervejs inddraget en række forskellige mennesker, råd og udvalg. Retningslinjerne er nu klar og gælder fra 1. februar.
 
Læs mere om retningslinjer for brug af generativ kunstig intelligens...
 
Further information about guidelines for using generative artificial intelligence ...
 
Retningslinjerne vil blive formidlet til studerende på forskellige platforme og vil komme til at fremgå af intra. Jeg håber i vil tage godt imod retningslinjerne og møde de studerende med den åbenhed omkring brugen, som de ligger op til. Vi bliver nok ikke færdig med at udvikle retningslinjer lige med det samme – nye varianter af GAI kommer fortsat til og mulighederne for at bruge den udvikler sig i samme takt.
 
 
Bedste hilsner
Camilla
 
 

Om fastlæggelse af særlige feriedage

Alle har i sidste uge fået en mail fra HR vedrørende afholdelse af særlige feriedage. Dagene skal være afholdt senest den 30. april 2024. Per den 1. maj 2024, vil der blive tildelt nye særlige feriedage (der optjenes i alt 5 dage løbende i det forudgående kalenderår). Hvis ikke de særlige feriedage er tastet i Promark, vil de blive varslet til afholdelse senest med udgangen af uge 7. Dagene vil blive varslet til afholdelse i dagene op mod den 30. april. Mandag i uge 8 vil de varslede dage blive låst. Bemærk at der ikke kan ændres varslede særlige feriedage, så snart en varsling har fundet sted. De særlige feriedage kan ikke flyttes til næste ferieår. Det er derfor en god ide at benytte disse dage først, inden feriedage med løn planlægges i promark.
 
 

IMT forskningsprojekter

Nyt forskningsprojekt Housing as a digitalized service  
Digitalization is today an integral part of how we dwell, not only because of new smart home technologies, but also because new housing developments are built with digital infrastructures and/or based on digital platform services.
 
This project addresses the societal consequences of this type of digitalisation and explores how it is redefining how we dwell and turning housing into a digitized service. Previous research focuses on digitalisation in relation to platforms for temporary occupancy, housing management, and user experiences in relation to energy saving technologies. While it suggests that digitalisation causes changes to the way people inhabit and occupy their dwelling, it does not engage with substantial theorisation of the emerging dwelling practices, nor do they seek to provide broader systemic explanations of the changes taking place. Also, existing research is separated between systemic and lifeworld studies. Through combining systemic and lifeworld research, this project fills a significant knowledge gap. Among the changes caused by digitalisation is an increased formalization and commodification of the social, material, and technological orchestration that inhabitation involves.
 
The project explores novel cases of digitalised dwelling, such as the Kaktus Towers in Copenhagen, and develops a relational perspective that combines theory of practice with political economy and integrates the analysis of the systemic and the lifeworld perspective.
 
Project team:
The Danish WP is led by Maja de Neergaard. 
 
Guy Baeten (PI) and Carina Listerborn from Malmö University, Fredrik Torisson and Pablo Miranda from Lund University, Maja de Neergaard from Roskilde University, Maria Kaika from the University of Amsterdam and Inge Goudsmit from the Chinese University of Hong Kong. 
 
The Swedish Research Council. Research environment grant on the social consequences of digitalization.  
Period: 2024-2029 (6 years)
Grant: SEK 16 700 000 / RUC: SEK 2 500 000
 
 
 
Foto: Colourbox
Nyt projekt om seniorer i arbejdslivet
"Vi skal arbejde mere og længere" er det aktuelle omkvæd. Og de arbejdsmarkedsreformer som er gennemført over de senere år betyder, at pensionsalderen er steget væsentligt. Spørgsmålet er imidlertid i hvilket omfang virksomhederne faktisk aktivt rekrutterer og fastholder seniorer. Megen forskning tyder på at mange virksomheder også ekskluderer seniorer, ikke i tilstrækkelig grad er opmærksom på de ressourcer de repræsenterer og de muligheder der kunne være for at fastholde dem. For seniorerne kan det skabe dårlige spiraler af utryghed og dårlig mental trivsel i arbejdet.
 
Annette Kamp (PI) og Per H. Jensen har fået en bevilling på 2,5 milloner kroner fra Vellivforeningen med henblik på at gennemføre projektet ”Seniorpolitik: Fastholdelse, tryghed og mental trivsel”. Formålet med projektet er at analysere, hvad der har betydning for danske arbejdspladsers anvendelse af det man kunne kalde ’seniorpolitiske virkemidler’, såsom flexibilisering af arbejdstid og opgaver, arbejde med inklusion og anerkendelse, samt arbejde med bias i forbindelse med rekruttering og afskedigelser. Projektet indfrier dette ved at analysere lokale forståelser og praksisser, og ved at understøtte processer i eksperimentelle forløb på arbejdspladserne, der sigter mod at udvikle lokale seniorpolitiske praksisser.
 
Projektet gennemføres som analyse- og interventionsstudier på 16 mellemstore private arbejdspladser. Projektet begynder den 1. marts 2024 og vil løbe i 2½ år. Det gennemføres af Per, Annette samt en post-doc, som endnu ikke er ansat.
 
 
 
Nyt Interreg projekt: Enable
Projektet Enable - Empowering New Abilities for Better Learning and Employmen formål er at styrke inklusion for unge med funktionsnedsættelser i forhold til professionelle kvalifikationer, arbejdsmarkedet og livet i lokalsamfund indenfor region Sjælland i Danmark og Schleswig- Flensburg i Tyskland.
 
Et stigende antal unge med funktionsnedsættelser kommer ikke ind på arbejdsmarkedet, får ikke uddannelsesforudsætninger og bor som unge voksne ofte stadig hos deres familie eller i traditionelle institutioner. Samtidig mangler landbrugs- og fødevaresektoren arbejdskraft og udgør et felt, som har vist sig at være i stand til at udvikle innovative løsninger for inklusionspraksis rettet mod uddannelse og arbejde. Ligeledes findes der nye inklusive boformer for unge mennesker med og uden funktionsnedsættelser, samt udvikling af forudsætninger for en professionel og social inklusion. Her tegner der sig nye kvalifikationsbehov i forhold til det understøttende arbejde for inklusion.
 
Målet for Enable-PKP-projektet er at opbygge et stærkt netværk af partnere og strategiske netværkspartnere med henblik på i fællesskab at udvikle realistiske grænseoverskridende aktiviteter og formulere mål for et flerårigt projekt.
 
Projektet har modtaget ca. 100.000 Euro (99.672 Euro).  
 
Involverede i projektteamet fra RUC er Karen Christensen (projektleder), Jennifer Eschweiler, Jesper Holm og Anne Leonora Blaakilde samt Henrik Sørensen (Østagergård/Professionshøjskolen Absalon). 
 
 

Samarbejde mellem forsker og RUC Nyheder & Presse

RUC vægter formidling af forskning til en bredere offentlighed højt. God forskningsformidling er forståelig, informativ, vedkommende og troværdig, men kan have mange forskellige udtryk afhængig af målgruppen, mediet og afsenderen.

Du kan få bistand til dit formidlingsarbejde hos RUC Kommunikation og Presse. Enheden hjælper med forskningsformidling i forskellige sammenhænge – herunder pressestrategi, valg af vinkel, dialogen med journalisterne, udarbejdelse af pressemeddelelser, sociale medier og hjemmesider. Derudover hjælper de også med medietræning.

Læs mere om forskningsformidling på intra...
 
Et godt eksempel er samarbejdet mellem Tobias Pape Thomsen fra TRANSITIONS gruppen og Camilla Buchardt fra RUC Nyheder og Presse i forbindelse med SIMPLY projeket. Projeket blev omtalt i RUC nyheder den 8. november 2023 i artiklen "Millionindsprøjtning til mulig grøn gamechanger". Efterfølgende arbejdede lavede Camilla Buchardt og Tobias Pape Thomsen en kort intern artikel og tilhørende pressemeddelelse. Ifølge Tobiast krævede det lidt engagement, men gav efterfølende fin omtale:
  • Energi-supply.dk, 8.11.23
  • Ingeniøren, 9.11.23
  • AgriWatch, 9.11.23
  • CleanTechWatch, 10.11.23 
  • EnergiWatch, 10.11.23
  • Effektivt Landbrug, 14.11.23: Universitetsprojekt på 8,3 millioner skal antænde pyrolysebranchens gløder   
  • Dagbladet Roskilde/Ringsted/Køge: 16.11.23: Indsprøjtning til mulig grøn gamechanger
  • Sciencereport.dk, 17.11.23: Millionbevilling fra RUC skal redde landbrugets røv fra C02

 

Personalia

Hilsen fra ny sekretariatsleder Rikke Sjølin  
Da jeg studerede på statskundskab, var jeg så heldig at have en babysittertjans for et par, der begge var forskere. Ud over at opleve dedikation for et fagområde på nærmeste hold og have et sted at køre hen og drøfte metode, når stilheden blev for larmende på læsesalen, så fik jeg også arbejde som studentermedhjælper i den enes forskningsprojekt.
 
Hen over årene som studerende arbejdede jeg som sekretær for to forskergrupper på det humanistiske fakultet på KU. Det var her, jeg første gang oplevede fascinationen ved at arbejde for og sammen med mennesker, der ledte efter svar på svære spørgsmål, og som gerne ville give deres viden videre.
 
Det giver mening for mig at arbejde på et sted, der har fokus på muligheder og løsninger, som kan gavne mange på kort og lang sigt, og derfor har jeg også ad flere omgange søgt tilbage til uddannelses- og forskningsverdenen på Københavns Universitet, Københavns Professionshøjskole og nu altså RUC.
 
Mit eget bidrag til visionen om flytte samfundet gennem forskning og uddannelse har altid været med fokus på, hvordan jeg kan skabe gode rammer for, at andre kan lykkes. Det gælder både de medarbejdere, jeg er personaleleder for, men selvfølgelig også resten af organisationen. Emnerne kan være mange, men jeg fungerer optimalt, når jeg får lov at arbejde med at definere opgaver, roller, mandater, beskrive arbejdsgange og alt muligt andet nørdet administrativt – sammen med dem, der skal løse opgaverne, og i dialog med dem, vi skal understøtte.
Nu glæder jeg mig rigtig meget til at møde alle på IMT. Selvom tiden er knap til ansættelsessamtaler, synes jeg alligevel, vi nåede at komme omkring mange forskellige spændende udfordringer fra det virkelige liv. Jeg ser frem til at dykke dybere ned og forstå, hvad IMT som helhed og ikke mindst medarbejdere i sekretariatet har brug for, og hvad der er behov for, at jeg sætter fokus på i hvilken rækkefølge. Jeg har på fornemmelsen, der venter en masse spændende opgaver allerede fra første dag. 
 
Læs mere om Rikke på RUC Nyheder...
 
 
 
Sune Stoustrup ansat som post. doc. i TRANSITIONS gruppen
Sune er ansat på Fehmarn Belt Innovation (FBI) projektet om regional udvikling og innovation. I dette projekt der skal arbejde med strategic foresight og scenario planning i samarbejde med danske og tyske SMV’er, ansporet af den fremtidige forbindelse mellem Danmark og Tyskland.
 
Sune er PhD fra Technische Universität Berlin, med en afhandling omhandlede dynamikkerne mellem landdistriktspolitik på EU niveau, regional initiativer og lokale forandringsprocesser, og har arbejdet i et større paneuropæisk forskningsprojekt, omkring hvordan social innovation og social entreprenørskab kan være drivkraft for at modvirke negative udviklingstendenser i europæiske landområder.
 
Sune har en Master i Urban Studies fra den internationale uddannelse 4CITIES - men har altid grundlæggende været RUC’er, da han har sin bachelor fra HumTek i Plan, By og Proces samt Kommunikation. 
 
 
 
Nye ph.d. studerende og post.doc
- præsentation følger i næste nummer af IMT Nyhedsbrev
 
Emil Nørager Kruse ph.d.-studerende pr. 15. december 2023
 
Julie Lund Jensen - ph.d-studerende pr. 15. februar 2024
 
Alla Fridrikh - post.doc. pr. 1. januar 2024 ansat på RUC  SARU Fellowship (Scholars At Risk from Ukrainian)
 
 

IMT Arrangementer

7. marts kl 12.15-13.30 - Geofagsalen, bygning 02: MOSPUS TALK with Tom Slater
We welcome all to a MOSPUS Talk with Tom Slater. Tom Slater is Full Professor of Urban Studies at the Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (GSAPP) at Columbia University and has written extensively on gentrification, displacement, urban marginality, territorial stigmatisation, critical urban theory, and housing justice movements.
 
Please tick the date. More information on the lecture will come soon 
 
 

Internationalt samarbejde og udveksling

Opstartsstøtte til internationalt samarbejde igennem RE:ERUA
Er du ny/yngre forsker og har mod på at prøve kræfter med et internationalt samarbejde, så kan du søge om €5.000 opstartsstøtte igennem RE:ERUA med ansøgningsfrist 18.februar. Formålet er at invitere forskere, der er i starten af deres karriere til at starte et samarbejde omkring forskningsprojekter, der handler om at undersøge samspil mellem demokrati, regeringsførelse, rummelighed og tillid og disse emners betydning for nutidige og fremtidige samfundskriser. Callet inviterer forskningsinitiativer, der anvender flere metodiske tilgange, og som spænder over flere discipliner og tilbyder tværnationale perspektiver. Man ser helst, at man involverer et konsortium af mindst to medlemmer af ERUA Alliancen. Projektansøgningen forventes at kombinere viden og ekspertise fra humaniora og samfundsvidenskab, kunst og teknisk og/eller naturvidenskab.
 
Projektsamarbejdet vil have til mål at forberede en større ansøgning til Horizon 2020 cluster 2 - Culture, creativity and inclusive society program.
 
Man kan læse mere om rammerne og kontaktinformation her...
 
Nyt fra RUC Internationale Uddannelse
Hvert år søger International Uddannelse (UI) om Erasmus-midler til understøttelse af udveksling af undervisere, ansatte og studerende til vores partnere i Critical Edge Alliancen (CEA). I foråret og efteråret 2024 har vi midler til undervisningsophold på disse CEA-partnerinstitutioner: Tata Institute of Social Sciences (Indien), Al Akhawayn University (Marokko), Evergreen State College (USA), Uniandes (Colombia), PUC-Rio (Brasilien) og Université Paris 8 (Frankrig).  Se liste her...
 
Læs mere om Critical Edge Alliance og de enkelte medlemsuniversiteter her...
 
Der er mere information om Erasmustilskud til et undervisningsophold på intra.
 
Ønsker man at ansøge, bedes man skrive til outbound@ruc.dk for at få tilsendt et ansøgningsskema.
 
Ansøgningsfristen til CEA-midler er den 1. marts.  
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 1. december 2023 til den 9. januar 2024
 
Journal Article - Peer-reviewed
Sarauw, L. L. ; Petersen, E. B. / Hvad kendetegner dansk universitetspædagogisk forskning? / Dansk Pædagogisk Tidsskrift, 2023, vol. 23, no. 3, pp. 63-78
 
Juhl, P. ; Westerling, A. ; Dannesboe, K. I. / ”Hun er jo mit barn, men det er deres sted”: –Hverdagslivets grænsedragninger mellem forældre og pædagoger / Barn, 2023, vol. 41, no. 1, pp. 38-53, DOI: 10.23865/barn.v41.5204
 
Kamp, A. / Tidsarbejde, tid og rytmer i digitaliseret ældrepleje / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2023, vol. 25, no. 3, pp. 53-68
 
Christiansen, M. G. ; Ulstrup, J. ; Trip, A. K. ; Jarden, M. ; Piil, K. ; Pappot, H. ; Hamilton, C. ; Lund-Jacobsen, T. ; Kristensen, A. W. ; Nordentoft, S. ; Høeg, B. L. ; Bidstrup, P. ; Nielsen, I. H. / Patient Engagement in Research Scale (PEIRS-22): Danish translation, applicability, and user experiences / Research Involvement and Engagement, 2023, vol. 9, no. 1, DOI: 10.1186/s40900-023-00526-2.
 
Jensen, P. H. ; Nielsen, P. ; Andersen, L. L. ; Qvist, J. Y. / Danske arbejdspladsers personalehåndtering under Covid-19 med særligt fokus på seniorarbejdskraften / Dansk Sociologi, 2023, vol. 1, no. 34, pp. 9-33.
 
Gleerup, J. ; Hansen, A. M. ; Lund, H. L. / Tidsmiljøer i 4-dages arbejdsuge: erfaringer fra to kommunale cases / Tidsskrift for Arbejdsliv, 2023, vol. 25, no. 3, pp. 22-37.
 
Øye, C. ; Kamp, A. ; Dybbroe, B. / Når sosial omsorg bringes til taushet: En analyse av hvordan sosial omsorg praktiseres, med eksempler ved dagsentre og i hjemmetjenestene i norsk og dansk eldreomsorg / Tidsskrift for Omsorgsforskning, 2023, vol. 9, no. 1, pp. 1-15, DOI: 10.18261/tfo.9.1.6
 
Norlyk, A. ; Martinsen, B. ; Dreyer, P. ; Haahr, A. / Why Phenomenology Came Into Nursing: The Legitimacy and Usefulness of Phenomenology in Theory Building in the Discipline of Nursing / International Journal of Qualitative Methods, 2023, vol. 22, DOI: 10.1177/16094069231210433
 
Fogelman, T. / Re-Privatizing Minority Difference: Representation, Recognition, and Redistribution in the Municipal Politics of Religious Accommodation in Denmark / Nordic Journal of Migration Research, 2023, vol. 13, no. 3, pp. 1-17, DOI: 10.33134/njmr.502
 
Van Eetvelde, V. ; Christensen, A. A. / Theories in landscape ecology: An overview of theoretical contributions merging spatial, ecological and social logics in the study of cultural landscapes / Landscape Ecology, 2023, vol. 38, pp. 4033–4064, DOI: 10.1007/s10980-023-01736-5
 
Padovan-Özdemir, M. ; Krøyer, P. R. / En gratis omgang?: Om mangfoldighedssensitiv tutortræning og alkoholfri undertrykkelsesblindhed / Unge Pædagoger, 2023, vol. 84, no. 2, pp. 66-75
 
Jønsson, A. B. R. ; Brodersen, J. / Klimaaftryk afaf overdiagnostikoverdiagnostik / Ugeskrift for laeger, 2023, vol. 185, no. 46
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed
Lehn, S. / Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis / Munksgaard, 2023
 
Allard, A. ; Guerrero, S. ; Christensen, A. A. ; Benzler, A. ; Appelberg, M. ; Ståhl, G. ; Sandewall, M. / Demands on monitoring / Monitoring biodiversity: Combining environmental and social data, Routledge, 2023, pp. 34-58, DOI: 10.4324/9781003179245-3
 
Spaniol, M. J. / Using scenarios to assess innovations / Technology foresight for public funding of innovation: Methods and best practices, European Commission. Joint Research Centre, 2023, pp. 59-65
 
Kvist, A. T. / Foreningsdeltagelsens støttesystem og infrastruktur / Tilgængeliggørelse af foreningsliv: Social idrætsudvikling målrettet børn og unge fra udsatte boligområder på Nørrebro, Center for Boligsocial Udvikling, 2023, pp. 18-26
 
Christensen, T. B. / Resources and the circular economy / Interdisciplinary Perspectives on Socioecological Challenges: Sustainable Transformations Globally and in the EU, Routledge, 2023, pp. 174-194, DOI: 10.4324/9781003319672-10
 
van Wijhe, M. ; Poder, S. ; Eilersen, A. T. ; Simonsen, L. / Framing the roots of critical COVID-19 public health concepts: Intersecting history and epidemiology / Sustainable Health and the COVID-19 Crisis: Interdisciplinary Perspectives, Routledge, 2023, pp. 187-202, DOI: 10.4324/9781003441915-16
 
Thualagant, N. ; Mønsted, T. S. ; Korsbæk Sørensen, P. / Introductory thoughts on exploring the COVID-19 crisis through interdisciplinary lenses / Sustainable health and the COVID-19 crisis: Interdisciplinary perspectives, Routledge, 2023, pp. 1-8, DOI: 10.4324/9781003441915-1
 
Blaakilde, A. L. ; Christensen, K. ; Liveng, A. / Ageing abjection from a COVID-19 crisis perspective / Sustainable Health and the Covid-19 Crisis: Interdisciplinary perspectives, Routledge, 2023, pp. 80-96, DOI: 10.4324/9781003441915-8
 
Korsbæk Sørensen, P. ; Thualagant, N. / Pastoral manifestations of legitimacy in a welfare state in crisis / Sustainable health and the COVID-19 crisis: Interdisciplinary perspectives, Routledge, 2023, pp. 31-48, DOI: 10.4324/9781003441915-4
 
Stegeager, S. / Racialisering i børnehaven?: Flygtede børns muligheder for deltagelse, tilhør og velbefindende i daginstitutionen / (Farve-)blinde vinkler: om racialisering, ulighed og andetgørelse i pædagogisk praksis, Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2023, pp. 37-56
 
Gyldenkærne, C. ; Bech, C. F. ; Malik, A. Z. ; Mønsted, T. S. ; Simonsen, J. / Digital vigilance: Learnings from the COVID-19 pandemic / Sustainable Health and the Covid-19 Crisis: Interdisciplinary Perspectives, Routledge, 2023, pp. 132-145, DOI: 10.4324/9781003441915-12
 
Report - Peer-reviewed
Kalkan, H. ; Nielsen, T. T. ; Bærenholdt, J. O. / Mikrokonsekvenser af megabyggeri: Et eksplorativt studie af de sociale og økonomiske konsekvenser af anlægget af Femern-forbindelsen for lokalområdet / Roskilde Universitet, 2023
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed 
Yasuoka, M. ; Taoka, Y. ; Nakatani, M. ; Hamaguchi, N. ; Saito, S. / A systematic literature review on utilisation of behavioural data in service design: Unexplored potentials on data utilisation on co-design / SERVDES 2023: Entanglements and Flows Service Encounters and Meanings. Conference Proceedings. Rio de Janeiro, Brazil 11-14th July 2023, Linköping University, 2023, pp. 1499-1516
 
Comment, debate and contribution to newspaper
Jønsson, A. B. R. ; Brodersen, J. B. / Legaliseres aktiv dødshjælp, svigter vi hinanden / Kristeligt Dagblad, 29/11/2023, pp. 4
 
Thomsen, R. ; Hagedorn-Rasmussen, P. ; Lund, H. L. / Ny forskning: Dialog om arbejdsmiljø er afgørende, hvis vi skal holde på medarbejderne i velfærdsstaten / Ugebrevet A4, 22/11/2023
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: onsdag 23. februar 2024
Udkommer: fredag 8. marts 2024