Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Bjarkes klumme
    • Henvendelser
    • Sektionsledelse
    • Lønforhandling
    • Hvems kriver under?
    • APV handleplan
    • Sygemelding i ProMark
  • Rikkes klumme
    • En flyvende god start
  • Nye forskningsprojekter
    •  Styrkelse af pædagogisk omsorg i dagtilbud
    •  Society Impact of EV charging infrastructure 
  • Geografiens Talentpris går til kandidat fra IMT
  • Personalia
  • Ph.d.-forsvar
  • Nyt fra IMT Arbejdsmiljørepræsentanter
  • Reminder fra IMT Service
  • Et "kort" hjertesuk
  • IMT arrangementer
  • IMT arrangementer med deadlines
  • News from the Library
  • News from EAE
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Henvendelser
Arbejdsdagene starter tidligt og slutter sent, og møderne ligger tætpakkede her på ledelsesgangene i bygning 2. Sådan ønsker hverken Camilla, Rikke eller jeg egentlig, at det skal være, for vi vil gerne gå forrest med gode og sunde arbejdsvaner. Vi vil også gerne holde flyvehøjde og bevare et overskud til at gå konstruktivt ind i de mange spørgsmål og sager, som vi håndterer hver dag.
 
I den forbindelse har jeg en appel til jer alle: Vil I ikke nok hjælpe os? Det kan I gøre ved noget så simpelt som at være mere præcise i jeres henvendelser til os. Hvad er det vigtigste i henvendelsen? Hvilken sammenhæng indgår forespørgslen i? Er der information, som vi skal kende til for at komme videre med sagen?
 
Lige nu er vi tre ledere, som dagligt besvarer henvendelser om stort og småt fra de ca. 330 ansatte, der er tilknyttet IMT. Mange forespørgsler kommer mundtligt på gangen, i køkkenet og til møder, mens andre kommer på skrift uden kontekst og baggrund. Derfor bruger vi ret meget tid på at opklare og belyse, hvad det egentlig er, vi bliver spurgt om. Det har vi ikke tid til.
 
Jo bedre forudsætninger I giver os for at besvare en henvendelse, des bedre bliver vores sagsbehandling. Den sagsbehandling involverer ofte, at vi vender spørgsmålene med hinanden på vores to ugentlige ledelsesmøder. Når vi videreformidler jeres spørgsmål til vores ledelseskolleger, kan der opstå endnu en fejlkilde, hvis ikke den indledende henvendelse var præcis og på skrift.
 
Så på forhånd tusind tak for at præcisere hvem, hvad, hvor, hvornår, hvorfor og hvordan… 😊 
 
Sektionsledelse
Mødeaktiviteten er allerede høj for de medlemmer af arbejdsmiljøudvalg, samarbejdsudvalg, institutråd og forskningsudvalg, som har taget fat på arbejdet i de fire arbejdsgrupper, der arbejder med at udvikle gode modeller for implementering af sektionsledelse på IMT. De bagvedliggende materialer er tilgængelige for alle i det TeamsSharepoint-rum, der hedder IMT sektionsledelse.
 
VIP- tillidsrepræsentanterne faciliteter møderne i arbejdsgruppe 1 og 2, som beskæftiger sig med hhv. principper for sektionsinddeling og størrelse samt funktioner og snitflader til anden type af ledelse. Arbejdsgruppe 3 arbejder med kriterier og proces for udpegning af sektionsledere. Gruppen udgøres af tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant på VIP-siden og ledelsen.
 
Endelig arbejder gruppe 4 med, hvilken administrativ understøttelse, der bliver behov for, når vi implementerer sektionsledelse. Grupperne arbejder forskudt af hinanden, men allerede den 3. april skal arbejdsgruppe 1 og 2 på et plenarmøde for de fire råd/udvalg præsentere foreløbige modeller til kommentering og kvalificering. Sidenhen vil de også blive præsenteret på personalemøde.
 
Den mest direkte måde at få indsigt i processen, er ved selv at kigge her...
 
Men den bedste måde at få indsigt i processen, er måske ved at tale med sin forskningsgruppeleder, sin tillidsrepræsentant, sin arbejdsmiljørepræsentant eller et medlem af institutrådet.
 
Lønforhandling
De indledende knæbøjninger er i fuld gang, når vi taler om lønforhandlingen 2024. På grund af tilpasningsrunde i foråret 2023, var der på RUC enighed om at springe 2023 over. Det vil sige, at der nu forhandles løn for både 2022 og 2023 i én stor runde.
 
Der er allerede gået mange mails ud i den anledning, og det korte af det lange er, at man kan fremsætte ønsker til lønforbedring på flere forskellige måder. Man kan fremsende ønsker til sin tillidsrepræsentant, men man kan også anmode sin leder om en lønsamtale og fremsende ønsker til lønforbedring via det dertil indrettede skema.
 
Det allervigtigste procesbudskab er dog, at:
  • Deadline for at indsende ønsker om lønforhandling er den 5. april 2024.  
Special- og chefkonsulenter samt professorer og eksterne lektorer har ret til selv at forhandle løn. Alle andre bliver forhandlet af tillidsrepræsentanterne, som imidlertid også godt kan forhandle på vegne af dem, der har ret til selv at forhandle, hvis det ønskes.
 
Hvem skriver under?
På IMT er det kun mig, der kan indgå og underskrive bindende aftaler om projekter. Hvis du ikke har fået min underskrift, har du ikke fået et husningstilsagn, hvilket ellers kan være en ret god idé at få på plads.
 
 
APV handleplan
For de fleste på IMT føles det formentlig som lang tid siden, at der kom et link i indbakken til besvarelse af spørgeskema knyttet til arbejdspladsvurdering (den såkaldte APV). IMT’s APV for 2022 var ikke rosenrød, så der blev også søsat et samarbejdsprojekt, hvor eksterne konsulenter blev inddraget.
 
Imidlertid strandede arbejdet med opfølgning på APV midt i 2023, da Andreas de Neergaard fik nyt job på Københavns Universitet. Med voldsom forsinkelse har arbejdsmiljøudvalget og samarbejdsudvalget nu færdiggjort IMT’s APV handleplan, som er blevet præsenteret på personalemøde og delt med den centrale arbejdsmiljøorganisation på RUC.
 
APV handleplanen adresserer seks forskellige temaer:
  1. Tillid til ledelsen
  2. Arbejdsintensitet
  3. Fysisk arbejdsmiljø
  4. Kollegiale fællesskaber
  5. Indflydelse, beslutningsrum medinddragelse
  6. Ph.d.-området  
Under hvert tema har udvalgene identificeret en række konkrete handlinger, som vi skal følge op på i vores fortløbende arbejdsmiljøarbejde. Jeg er glad for planen, fordi den er et samlet udtryk for, hvilke forbedringer et flertal af medarbejdere på IMT forventer at se indfinde sig indenfor det næste år til halvandet. Tak til alle, der har bidraget i processen.
 
Sygemelding i ProMark
I marts har vi kørt kampagne for korrekt registrering af sygdom. Roskilde Universitet anvender systemet ProMark, der blev gennemgået skridt for skridt af HR ved sidste personalemøde. Feinschmeckere, som gerne vil vide hvordan man registrerer en halv dags sygdom eller fravær af to årsager på samme dag, kan gå i dybden her...
 
For de fleste vil det være nok at vide:  
  1. Du skal selv taste dit sygefravær i ProMark
  2. Du skal også sende en mail til sekretariatet ( imt-sekretariat@ruc.dk) og din personaleleder
  3. Evt. skal du orientere studiegrupper, hold og/eller kolleger
  4. Du skal huske at raskmelde dig igen
 
Med ønsket om forårssol og fravær af forkølelse til alle!
Mange gode hilsner
Bjarke
 
 

Rikkes klumme

En flyvende god start
I skrivende stund har jeg været på IMT i seks uger. Der er allerede sket meget, og alligevel har jeg ikke helt kunne bruge min tid på det, jeg havde regnet med en startperiode skulle bruges på. Jeg har eksempelvis til gode at se, hvor IMT holder til på RUC udover bygning 2 – og møde stort set alle andre end IMT-sekretariatet.
 
Det er nemlig her mit fokus har været i den første periode. Som I kan læse andetsteds i nyhedsbrevet, er der lavet en handleplan som følge af Arbejdspladsvurderingen (APV) fra 2022, og den dikterer en række indsatser, som gerne skulle øge trivslen i IMT-sekretariatet (TAP-gruppen, IMT-administrationen, kært barn..).
 
Mens vi lærer hinanden at kende i sekretariatet, er jeg ved at få overblik over opgaver, kompetencer og ressourcer, arbejdsgange og meget andet. Derudover er vi i gang med at rekruttere nye kollegaer til vakante stillinger. Det er tiltrængt at få bemandet de tomme poster.
 
Vi håber at få en række nye kollegaer til forskningsstøtteenheden og til økonomifunktionen inden foråret er omme. Vi flytter desuden rundt på opgaverne. Carsten kommer til at mangle en kollega i økonomi, da Karina Larsen udelukkende skal varetage funktion som projektkoordinator i forskningsstøtteenhede.
 
Den 2. april starter Ida Holst Nielsen som styringsansvarlig og ledelseskonsulent. Hun får ansvar for instituttets allokering og skal både varetage de halvårlige allokeringsprocesser og udvikle værktøjer og arbejdsgange relateret til allokering. Jeg regner med, at Ida kommer rundt og møder de mest relevante samarbejdspartnere på instituttet i april og maj.
 
Derudover er der rigtig meget, der haster, og det er umuligt at nå det hele med det samme, så lige nu prioriterer jeg temmelig kraftigt i opgaverne. Det er vist et lod, jeg deler med mange på instituttet, og det er kun relevant at nævne, fordi det betyder, at jeg må være længere tid om at nå rundt og sige hej, end jeg havde håbet og forventet.
 
Jeg glæder mig til at møde jer alle i forskellige sammenhænge
– forhåbentlig inden sommerferien.
 
Bedste hilsner
Rikke
 
 

Nye forskningsprojekter

Nyt forskningsprojekt mellem RUC, DPU og KP:
Styrkelse af pædagogisk omsorg i dagtilbud
Omsorg betyder at orientere sig mod et andet menneskes behov, og der er bred enighed om, at 0-6-årige børns omsorgserfaringer er afgørende for deres trivsel og udvikling. Orienteringen mod omsorgsopgaver udgør da også kernen i mange pædagogers fagidentitet, men ikke desto mindre peger aktuelle undersøgelser på, at personalet i mange vuggestuer langtfra altid indgår i et sensitivt og opmærksomt samspil med børnene. Måske har de for mange andre opgaver, måske er der for dårlige normeringer (”for få hænder”), og måske er de ikke klædt godt nok på til omsorgsopgaven.
 
Der er altså god grund til at sætte øget fokus på omsorgsopgaven i dagtilbud, men til trods for at omsorg udgør en central værdi i danske dagtilbud, kan det være vanskeligt at få sat omsorg på den pædagogiske dagsorden. Omsorg udgør således en del af det, der er blevet kaldt pædagogers ”upåagtede faglighed”. Så det vigtigste for børns udvikling og trivsel er ikke nødvendigvis dét, der gives mest politisk opmærksomhed eller faglig status.
 
På den baggrund er formålet med et nyt forskningsprojekt, at forskere sammen med pædagogstuderende, pædagoger, medhjælpere og ledere skaber ny teoretisk og empirisk baseret viden, der kan kvalificere uddannelsen til omsorgsgiver og omsorgsarbejdet i dagtilbud. Metodisk kombinerer projektet et kvalitativt-eksperimentelt design med en kvalitativ forløbsundersøgelse, feltarbejde og forskningscirkler.
 
Projektet har modtaget knap 12 millioner fra Partnerskab for Børneforskning, der er nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og arbejder for at styrke den danske børneforskning rettet imod de mindste børn. I projektet deltager fra IMT Thomas Gitz-Johansen, der er lektor i pædagogik og tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning (CEDIF). Projektet ledes af lektor Lone Svinth fra DPU, og fra DPU deltager også lektor Ditte Winther-Lindqvist. Fra Københavns Professionshøjskole deltager lektor Anders Skriver Jensen og lektor Anders Bech Christiansen samt lektor Henriette Jæger, der indskrives som ph.d.-studerende på IMT’s ph.d.-skole.  Projektet løber 2024-2027, og forventningen er, at det vil styrke omsorgen for børn i dagtilbud og være med til at klæde pædagoger bedre på til at varetage den essentielle rolle som omsorgsgivere for børn i vuggestuer og børnehaver.
 
 
 
New research project: Society Impact of EV charging infrastructure  
EU Horizon CL5 awards the project AI-informed Holistic EVs integration Approaches for Distribution grids (AHEAD).  
 
The Danish WP on Society Impact is led by Thomas Skou Grindsted. 2024-2029 (6 years) DKK 2.700 000  
 
As part of the project MOSPUS research the Society Impact of EV charging infrastructure. being implemented in cities. Implementing EV (Electric Vehicle) charging stations effectively requires careful consideration of location-based strategies. The EV infrastructure foster path dependencies and dependent on specific locations both affect other means of transportation and sustainable mobility patterns. Little research exists on consumer/prosumer integration with location-based strategies. Accessibility is a key to convenience, consumer satisfaction along the value chain. Some areas have a higher acceptance of charging e.g., in peak and off-peak periods than others, why prosumer integration is also place dependent and may generate more traffic in the vicinity of the charging infrastructures. Thus, we examine different location-based strategies and their society impact (renewable energy peaks and transportation peaks etc.). Research of consumer acceptance at the test sites allows a data driven approach on consumer acceptance and value chains to optimize EV infrastructure, so that the AI design adopt a spatial logic of consumer integration to different locational optimization logics.
 
Lead and project team. Samuelle Grillo, Politechnico de Milano. The project has 26 partners incl. Mattia Martinelli, DTU and Thomas Skou Grindsted, RUC, Denmark.
 
 

Geografiens Talentpris til kandidat fra IMT

v/ Kirstine Juul
 
Julie Bjørton, kandidat fra Geografi og Historie i juli 2023, modtog Geografiens Talentpris for sit speciale med titlen: ¡Las Cuevas Resisten! - En undersøgelse af grottebeboernes forsvar for San Miguel-bakken.
 
Specialet omhandler konflikten om San Miguel bakken, et ureguleret, autonomt område i den andalusiske by Granada, hvor der siden middelalderen er blevet udgravet grotter, som forskellige marginaliserede mennesker over tid har tilegnet sig og bosat sig i. 
 
Dette speciale omhandler konflikten om San Miguel bakken, et ureguleret, autonomt område i den andalusiske by Granada, hvor der siden middelalderen er blevet udgravet grotter, som forskellige marginaliserede mennesker over tid har tilegnet sig og bosat sig i. På trods af over 15 års ihærdige bestræbelser fra bystyret på at lukke grotterne og fordrive grottebeboerne, eksisterer stedet fortsat som et ureguleret autonomt rum. Området har således udviklet sig til at være en exceptionel case, hvor beboerne indtil videre har formået at modsætte sig de byudviklingstendenser, der præger mange vestlige byer, hvor privatisering, regulering og normalisering har indskrænket adgangen til det offentlige rum og begrænset mangfoldigheden i bylivet. Denne udvikling har også gjort sig gældende i Granada, særligt siden 1990’erne, hvor en stor del af befolkningen er fordrevet fra byens centrum, mens turistforlystelser har indtaget byens maleriske kvarterer
 
Ved at trække på litteratur om henholdsvis brugs- og ejendomsret og stedsforståelse og stedsidentitet undersøger specialet de specifikke forhold på San Miguel bakken, herunder hvordan grotteboernes stedsforståelse har bidraget til at styrke deres modstand mod kommunens planer om forandringer. Specialet identificerer fem forhold ved bakkens særegenhed og beboernes forståelse af stedet, som har haft afgørende betydning for dette forsvar:
  1. at de opfatter stedet som et muligt sted at bo,
  2. at de fysiske rammer fordrer en bestemt livsstil,
  3. at bakken udgør et mangfoldigt og eksemplarisk fællesskab,
  4. at det er et konfliktfyldt erindringssted,
  5. at de har en forståelse af stedet som fællesejendom.

 Fotos: Julie Bjørton
 

Personalia

Inga Kozlova joins MOSPUS with a remote fellowship
Inga Kozlova is a sociologist with a Ph.D. in sociology, Associate professor of the Department of Sociology, and head of the sociological laboratory at the Ukrainian Catholic University (Lviv, Ukraine).

Inga joins the MOSPUS research group in a remote fellowship with multiple overlapping research themes incl. urban sociology, sociology of the city, right to the city, migration, qualitative methods of data collection and analysis. The fellowship is funded by Novo Nordisk Foundation. Before joining MOSPUS early 2023, Inga has experience in conducting research projects from Poland and the USA: “Ukrainian Christianity in the USA: integration, social belonging, and Belief (Ukrainian Catholic University), “The Challenges of Modern Migration: The Ukrainian Community in Poland (Ukrainian Catholic University). For the last five years, has conducted research for Cultural Strategy Institute, the Ukrainian Center for Holocaust Studies, Center for Eastern European and International Studies (ZoiS). She is currently enrolled in a research application with MOSPUS.
 
 
 
 
Jeppe Oute, Lektor i mental sundhed og sygepleje, Forskningsgruppe for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier pr. 1. juni
Jeg ser meget frem til at starte i lektoratet per 1. juni. Jeg skal bidrage til forskningsgruppen med studier i sundhedspolitik, velfærdsorganisering og borgerdeltagelse ift. udsatte og psykiatri og på undervisningsfronten skal bidrage til kandidatuddannelsen i sygepleje.
 
Jeg har en baggrund i krydsfeltet mellem sundheds- og samfundsvidenskab med en ph.d.-grad i Social studies in Medicine fra SDU. Siden udviklede jeg min akademiske profil via et adjunktur og tidsbegrænset lektorat ved Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet. De sidste 5-6 år har været ansat som lektor i psykisk helsearbeid med forsknings- og studielederansvar for bl.a. forskningsgruppen og et master-program i mental sundhed og rusmiddelindsatser ved Universitetet i Sørøst-Norge (Drammen). Desuden har jeg en honorary-affiliering ved University Essex.
 
Til daglig bor jeg i en forstad syd for Aarhus med min femårige søn. Jeg glæder mig til at bidrage til udvikling af ny tværvidenskabelig forskning og de eksisterende studietilbud i samarbejde med kolleger og ledelse ved IMT.
 
 
 
Maarten van Wijhe started as an associate professor at IMT in February
In February I moved from INM to IMT and started as a new associate professor in Applied Biostatistics for Clinical and Public Health. 
 
My research focuses on infectious disease epidemiology, and in particular historical epidemiology and pandemics. I have a special interest in and focus on utilizing the very rich historical health records from the late 19th and early 20th century, that are currently dusting away in the various National archives. These health data provide a record of our collective historical experience with infectious diseases and can provide unique insights into epidemiological patterns and interactions such as during the 1918-20 influenza pandemic.

Besides this interest in historical epidemiology, I have also worked on more contemporary projects using health registers, like studying the epidemiology of RSV, and during the corona pandemic I worked on estimating risks of hospitalization, intensive care admission, and long-COVID related research. In the new position, I will strengthen the quantitative education at the institute and continue these lines of research as well as establish new exciting avenues of exploring infectious disease impact in Denmark and internationally.
 
 
 
Mio Dambata - visiting PhD fellow from Osaka University, Japan
Mio Dambata will visit the Department of People and Technology from February to July. She majors in welfare society and social policy and will collaborate and be supervised by Linda Lundgaard Andersen. Mio has been interested in Danish society since she was a high school student. So she studied the Danish language and culture for four years in Japan and visited Denmark several times to study and research, so she speaks and understands Danish.
 
Mio is particularly researching social inclusion for vulnerable young people. In Japan, young people lack social security. Because of that, many young people are on the fringes of society, e.g. Futoko (who cannot go to school) and Hikikomori (who stay home without contact with society). Therefore, she will focus on how civil society creates opportunities for young people. She plans to carry out case studies in a couple of Danish NGOs and hybrid organisations related to her PhD project – and as part of Linda’s research.
 
Mio will also take part in writing seminars and PhD courses at the IMT Doctoral School.
 
 

Ph.d.-forsvar

20. februar forsvarede Malene Clemmesen sin ph.d.-afhandling
med titlen "Coercion in Psychiatry: A qualitative study of socialization, normativity and relationships in the psychiatric institution
 
Through an ethnographic study of inpatient, psychiatric wards this dissertation takes up the discussion about coercion in psychiatry from a socialization theoretical study of the institutionalized normative reasonings for coercion between patients and professionals in psychiatric practice. The dissertation explores how patients and professionals are confronted with normative practices, and it discusses the societal embeddedness of these arrangements and implications for the subjects. More specifically, and drawing on the works of Norbert Elias and Jürgen Habermas, the dissertation explores how patients and professionals are confronted with civilizing ambitions and institutionalized rationales in situations of formal coercive measures and subtle processes of coercion. In this way, the overall aim is to gain insights into the normative dynamics connected to coercion, but not to judge coercive practices despite their ethical implications.
 
The dissertation suggests that the institutional setup and normative background of the practice distort possibilities for the patient-professional relationship to be characterized by a democratic and humanistic intersubjectivity. The dissertation argues that coercion is more than the concrete and immediate situations with formal coercion; coercion is also present, when it is absent though the potential risk of coercion and through the collectively shared previous experiences with and knowledge about coercion. It is suggested to understand coercion beyond its immediacy, as a dynamic and normative phenomenon, which guides and informs experiences and justifications, and becomes an essential part of the now. Further, it is argued how coercion also exist as processes of subtle coercion which are constituted in the communicative interactions between patients and professionals. Finally, the dissertation suggests that subtle coercion can be constituted in the patient-professional relationship as succeeding or replacing efforts which ‘successfully’ revoke a formal coercive measure.
 
It is discussed how formal coercive measures have been installed politically as well as in research as something ultimately wrong, which should be reduced or, at best abolished. A contribution of this dissertation is an argument of how these efforts have ‘black boxed’ the concept of coercion and in this endeavor, the nuances of what the phenomenon of coercion is in practice, how it works and functions between people in the everyday life, are disregarded. An implication is that only formal coercive measures can be conceptualized as something to be reduced. Coercion is an extremely paradoxical phenomenon, in that efforts to reduce coercion produce coercion. This paradox prompts a revisiting of coercion on a conceptual level in research and practice.
 
Abstract in English/ resumé på dansk...
 
18. marts forsvarede Nina Halberg sin ph.d.-afhandling
med titlen "Someone like me; I go after staff with good vibes: An ethnographic study of ethnically minoritized patients in Danish healthcare through an equity lens
 
This thesis ‘Someone like me; I go after staff with good vibes: An ethnographic study of ethnically minoritized patients in Danish healthcare through an equity lens’, examines what the social categorization of ‘ethnic minority patients’ does in healthcare. The background of the study is the persistence of health inequities for ethnically minoritized patients, which has led to an international call for advancing racial and ethnic equity in health (The Lancet, 2022).
 
Based on an ethnographic study including policy documents and fieldwork among 13 patients in two orthopedic departments in Greater Copenhagen, Denmark, the interest is to examine healthcare in the intersections between the welfare state, institutions, and encounters.
 
By theoretically drawing on post-colonialism, post-structuralism and critical feminist theory, concepts of ethnicized and ethnically minoritized are applied and the thesis actively engages with concepts such as hegemony, othering, Eurocentrism, whiteness and (structural) discrimination in a modern and universal healthcare system.
 
The findings are presented in four articles which explore the social categorization of ‘ethnic minority patients’ through welfare representations, healthcare practices, patient workings and majorized positionings. (In)visibility and silence(d) become key to understand the persistence of health inequities for ethnicized patients in Danish healthcare. By developing the concept of (over)workings, the thesis proposes a concept that captures, elucidates, and grasps productions of health inequities for patients positioned in the margins of healthcare. This thesis then contributes to making productions of ethnicity visible and unsilenced and thereby aim to advance equity-oriented and anti-discriminatory work in healthcare both in theory and practice.
 
Summary in English/ resumé på dansk...
 
19. marts forsvarede Jonas Thorborg Stage sin ph.d.-afhandling
med titlen "Struggles for Getting Involved: A Critical Examination of Collaborative Endeavours in Danish Health Research
 
Struggles for Getting Involved – A Critical Examination of Collaborative Endeavours in Danish Health Research” is a critical sociological investigation of researchers’ and citizens’ experiences with involvement in Danish health research, while involvement is being recognised as promoting effective collaboration as a mean to govern the development of the healthcare field. Citizens’ involvement depends both on health researchers’ decisions and structural frameworks of the healthcare and academic fields. With a highly timed analysis of the participatory agenda in Danish health research, the dissertation highlights diverse mechanisms of inequality and structural conditions that often get lost in the debate valorising involvement in Denmark. The dissertation uses empirical material from the Region of Zealand in Denmark – 39 interviews with nurses, doctors who conduct research, citizens, and senior managers at funders, documents, and observations from research panels.  
 
Drawing on Bourdieu’s theories, Fricker’s concept of epistemic injustice, and Lamont’s notion of boundary work, the analysis uncovers reproductive structures for citizens’ involvement in health research. This enables a comprehensive analysis that exposes mechanisms of exclusion faced by citizens and structures casting shadows over collaborative endeavours. Researchers are pressured by navigating between the healthcare and academic fields, creating a social normativity regarding citizens’ expected competencies, revealing a lack of support, and a predominantly homogonous group of citizens. An epistemic-informed analysis highlights the dominance of biomedical perceptions of ‘credible’ knowledge where collaborative endeavours in health research get devalued based on perceptions of what credible knowledge is and who can generate it. Offering a unique analysis, this dissertation identifies challenges and opportunities for advancing an equitable participatory agenda in Danish health research.
 
Summary in English/ resumé på dansk...
 
 

Nyt fra IMT Arbejdsmiljørepræsentanter

Sådan håndteres støjgener i forbindelse med ombygningen på RUC
LAU/LSU på IMT har haft besøg af teknisk chef for Campus Service, Nicolai Kaas, til en dialog om, hvordan vi håndterer støjgener fra pergolaprojektet.
 
Nicolai kunne fortælle, at det mest støjende arbejde i forbindelse med byggeprojektet nu er overstået. Oplever du stadig støj, der forstyrrer dit arbejde, opfordrer Nicolai til følgende:  
 
Står du i en akut situation med f.eks. eksamen eller undervisning, som du ikke kan gennemføre pga. støj fra pergolarenoveringen, skal du ringe til RUC’s hovednummer. Hovednummeret er 4674 2000. Her vil du blive omdirigeret til en medarbejder, der kan afhjælpe situationen. NB! Kod evt. nummeret ind i din telefon, så du ikke skal lede efter nummeret i en akut situation.
 
Vil du være på forkant med hvor og hvornår, der forventes at være særligt støjende arbejde, så kan du holde dig orienteret i RUC’s nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 14. dag, og det er den officielle kanal for nyheder om, hvor der forventes at forekomme støjende byggeri i den kommende periode.
 
Har du spørgsmål til eller vil indberette gener pga. byggeriet, så kan du skrive en ticket i Serviceportalen til Campus Service via ’flisen’ ’Byggeplads’.
 
 

Reminder fra IMT Service

Kære ansatte på IMT
Fremadrettet skal du huske at anvende en formular ved bestilling af forplejning til møder.
 
Hvor er link til formularen?
Vi vil anbefale, at I udskriver QR-koden og hænger den op på din opslagstavle.
 
Alternativt kan du bruge følgende direkte link til fomularen eller du kan gå ind på IMT Arrangemetsservice's intranet
 
Mange hilsner  
IMT-Service
 
 

Et "kort" hjertesuk

Som geograf holder jeg meget af kort. Jeg har også forståelse for ønsket om at dekorere sig kontor med kort. Desværre kolliderer dette ønske med behovet for kort til brug for undervisningen.
 
Gennem et stykke tid er der forsvundet kort fra vores kortsamling, kort der nu hænger rundt om på IMT. Således fungerer f.eks. vores eneste tilbageværende geomorfologiske kort (med landskabstyper) som dekoration på gangen i 02, fastgjort med store skruer. Det er mig uvist hvordan det er havnet dér, eller hvem (om nogen) der har givet tilladelse til ophængningen. Men det mangler til brug i undervisningen.
 
Kunne alle I kortelskere ikke forhøre Jer blandt de undervisere, der anvender kort, inden I fjerner kort fra vores kortsamling, tak!
 
Det er ikke det samme med en OH/slide med et kort, når studiet af kort i undervisningen skal kombineres med f.eks. analysespørgsmål formidlet via slides samtidig med at de studerende skal udpege områder på kortet. Har du et af de geomorfologiske kort på dit kontor, så kan du efter aftale eventuelt bytte det med et kort over den koreanske halvø (som ingen pt vist underviser i på IMT).
 
Henvend til dig Keld Buciek
 
 

IMT Arrangementer

5. april kl 14.30-16.30, Bygning 03 Auditorie B: Bogseminar: Flere fremtider er muligt
Forskningsgruppen for Læring, Uddannelse og Pædagogik er vært ved et fagligt seminar i anledning af udgivelsen af Birger Steen Nielsens bog: Vækstparadigmet ved vejs ende - klimakrisen, kapitalisme og den store omstilling, Frydenlund.
 
Klimakrisen er det fortættede udtryk for en mere omfattende samfunds- og naturkrise. Hvis klimakrisen skal løses, må den måde, vi producerer og lever på, ændres. Det er den store omstilling. Krisens sammenhæng til vores produktions- og livsmåde er et tabu - en klimafornægtelse. Vedvarende øget vækst anses for at være forudsætningen for rigdom og fremskridt. Alternativet til vækstparadigmet er den demokratiske og sociale vej, hvor mennesker begynder at tage ansvar for de fælles anliggender.
 
Læs mere og tilmed dig her senest 27. marts...
 
15. april kl. 13 - bygning 02 i Kort og Stensalen: Jakob Sejrup Villadsen forsvarer sin ph.d-afhandling
med titlen: Engagementer i verden: En kritisk-teoretisk undersøgelse af unges engagementer og politiske dannelse i konteksten af en kommunal offentlighed.
 
Tilmelding senest 8. april...
 
Resumé/ abstract...
 
18. april kl 15-16.30, Bygning 03 Auditorie C: Bogseminar: Social Sustainability in Unsustainable Society
Social Sustainability in Unsustainable Society increases the understanding and definition of the social dimension of sustainability and highlights the interconnection and potential tensions between economic, ecological and social sustainability.Further the book provides unique perspectives on socio-economic and socio-ecological sustainability.
 
Programme
15.00-15.10: Social sustainability – Concepts and critiques, Luise L. Langergaard
15.10-15.20: Impoverishment in unsustainable society, Jo Krøjer
15.20-15.30: Sustainable Entrepreneurship in Risk Society, Christine Revsbech
15.30-15.40: Participation in sustainability efforts, Søren Lund
15.40-15.50: Sustainable decision-making, Stine Rosenlund
15.50-16.30: Debate
 
Join us to the book launch and seminar and celbration!
 
 
29. april kl 10-17 - lokale 03.1 Klyngerum 1: Forskningssemniar: Hjemsøgelser i dansk migrations- og integrationsforskning 
Med dette forskningsseminar ønsker vi at åbne et eksperimentelt rum for afsøgning og diskussion af hauntologiens muligheder og udfordringer indenfor migrations- og integrationsforskningen. Bidragsydern er inviteret til at ”tænke på tværs” og både præsentere hauntologiske analyser af forskellige former for empirisk materiale, men også diskutere hvordan dansk migrations- og integrationsforskning løbende informeres og formes af ”nærværende fravær” og hjemsøges af spøgelser, zombier eller andre gengangere.
 
Læs mere og tilmed dig her senest 22. april...
 
2. maj kl 14-16 i bygning 03, Auditorie B: Boglancering: Digitalization and Learning as a Worlding Practice: Why Dialogue Matters
Forskningsgruppe Subjekt, Teknologi og Social Praksis og Forskningscenter for Problemorienteret Projektlæring inviterer til lancering af Ernst Schraubes nye bog Digitalization and Learning as a Worlding Practice: Why Dialogue Matters (Routledge).
 
I lyset af en verden i krise præsenterer bogen en kritisk analyse af digitale teknologiers betydning for menneskelig læring. Læring er ikke kun en internalisering af viden, men en problemorienteret aktivitet til at engagere sig i verden. Med udgangspunkt i RUC-PPL udfolder bogen en verdenscentreret teori af læring som er systematisk forankret i de studerendes perspektiver og daglige livsførelse.
  • Hvilken betydning og relevans har digitale teknologier for studerendes læring?
  • Hvorfor er skærmen så forførende?
  • Hvordan transformerer digitalisering studerendes hverdagsliv og læringsaktivitet?
  • og hvordan kan vi som studerende, undervisere og uddannelsesinstitutioner forholde os kritisk og konstruktivt til disse transformationer?
Læs mere og tilmed dig her...
 
 
 

IMT Arrangementer med deadlines

14.-16. august 2024 afholdes den 11. Nordic Working Life Conference afholdes på RUC
Under temaet ‘Nordic Working Life at a Crossroad?’  er Center for Arbejdslivsforskning på Institut for Mennesker og Teknologi, vært for den 11. Nordic Working Life Conference til august. Forskere fra hele Norden mødes for at diskutere hvordan tidens store dagsordener, såsom grøn omstilling, bæredygtighed, kunstig intelligens, digitalisering m.m. får betydning for arbejdsliv og arbejdsmarkeder i de Nordiske lande.
 
Vigtige deadlines:
Abstracts:1. April, 2024
Short papers (5-10 sider): 15. Juni, 2024
Early bird, reduced fee, registration and payment May 15, 2024
Registration and payment: June 1st, 2024
 
Læs mere om konferencen og de 14 tematiske streams her...
 
 

News from the Library

Systematic Reviews with Covidence – New License
From January 1st 2024, the library has acquired a limited number of licenses for the Covidence software, which can be used to conduct systematic reviews. In Covidence, multiple reviewers can collaborate on the material selection for a review, making it easier to maintain an overview of the entire process. Read more...
 
The licenses are available for RUC researchers, who can get access to Covidence by contacting the library at RUBliteraturereview@kb.dk . Additionally, the library offers interested RUC researchers guidance, feedback, and support in connection with literature reviews. This includes setting up a review in Covidence, peer reviewing search strategies, or providing advice related to the PRISMA framework.
 
Further information and guidance on how to approach your literature review can be found here... Roskilde University Library also hosts EAE courses on literature reviews, systematic literature searching, and Zotero for researchers. You can find a list of courses and register here...
 
New database at the library: Orbis
The library has now acquired access for RUC students and staff to the Orbis database, providing access to data on "large and very large companies".  The access link can be found in the library system  and on the database list.
 
With access to Orbis, it is possible to retrieve company data for large and very large companies, i.e., companies with a turnover of at least 10 million EUR, total assets of at least 20 million EUR, or more than 150 employees. The database contains data for both public and private companies, and it is possible to analyze and compare data between companies. Additionally, access is provided to ownership structures and information about individuals associated with companies.

Registration of wishes for e-resources in subscription
The library acquires e-resources by subscription (databases and journals) in a fixed structure where a decision is made on incoming suggestions once a year. The e-resource portfolio is based on a collaboration between the library and RUC, where the opt-in and opt-out of e-resources are assessed.
 
Last year we made a general decision, in collaboration with RUC’s Library Committee, that new subscriptions to news sites will not be acquired, as the consequence would be termination of relevant databases with research literature. This accession policy is revisited every year.
 
The deadline for new suggestions to be included in this year's process is:  March 14, 2024.
 
Suggestions are expected to be fully processed in December 2024, with access in the beginning of 2025. Suggestions received later will be included in next year's process.
 
Requests can be submitted via the proposal form here...
 
Printed books and e-books are acquired as usual on a regular basis based on user suggestions.
 
 

News from EAE

Due to high demand, we have set up an extra course in ChatGPT and generative AI in project supervision.

Date: 24 April
Time: 13.00-15.30
Description: There have been wide discussions about the emergence of the generative artificial intelligence (AI) chatbot ChatGPT, and the implications it has on teaching, learning and exams at the university. At RUC chatbots are expected to have significant influence on the PPL practice and how students work in groups. This workshops centers on what happens to project supervision when students, and supervisors, start using ChatGPT.
 
Read more and sign up here...
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 10. januar til den 18. marts 2024
 
Journal Article and Review - Peer-reviewed
Freiesleben TH, Berntsen LR, Blæsbjerg M, Høffer E, Rasmussen CF, Larsen NK. Beach-ridge formation as a possible indicator for an open Limfjord – North Sea connection. GEUS Bulletin. 2024;57:8358. doi: 10.34194/geusb.v57.8358
 
Willig I, Bengtsson M, Blach-Ørsten M, Jørndrup H. So much more than news: Revisiting press epochs from an explorative study of non-news genres in Danish newspapers, 1918–2018. N O R D I C O M Review. 2024;45(1):35-55. doi: 10.2478/nor-2024-0003
 
Andreasen T, Bordogna G, De Tré G, Kacprzyk J, Larsen HL, Zadrozny S. The Power and Potentials of Flexible Query Answering Systems: a Critical and Comprehensive Analysis. Data & Knowledge Engineering. 2024 Jan;149:102246. doi: 10.1016/j.datak.2023.102246
 
Shen X. Feeling good in People's House Absalon, Copenhagen: An enabling neighborhood gathering place. Wellbeing, Space and Society. 2024 Jan;6:100190. doi: 10.1016/j.wss.2024.100190
 
Albertsen K, Jensen PH, Gensby U, Pedersen F. Workplace Social Capital in the Development and Implementation of a Senior Policy. Nordic Journal of Working Life Studies. 2024;14(1):1-21. Epub 2024. doi: 10.18291/njwls.142893
 
Balkin EJ, Kymre IG, Kollerup MG, Martinsen B, Grønkjær M. Ambiguous personhood: Paradoxes of social belonging in Danish nursing home care. Journal of Aging Studies. 2024 Mar;68:101214. doi: 10.1016/j.jaging.2024.101214
 
Bilfeldt A, Mahler M. Participatory action research and empowerment of nursing home residents. Quality in Ageing and Older Adults. 2024 Feb 20;25(1):33-43. Epub 2023. doi: 10.1108/QAOA-08-2023-0053
 
Sørensen J, Holen M, Skytte Jakobsen I, Larsen P, Nielsen DS. "Safety Means Everything": An ethnographic methodology to explore the formation of professional identity in nursing students. Nurse Education in Practice. 2024;76(103914):103914. doi: 10.1016/j.nepr.2024.103914
 
Sarauw LL, Smedegaard Ernst Bengtsen S, Filippakou O. The psychological turn in higher education and the new taxonomy of attitudes and emotions: Denmark as a case study. Policy Futures in Education. 2024 Feb;22(2):293-307. Epub 2023 Apr 28. doi: 10.1177/14782103231173017
 
Røn Larsen M, Stanek AH. Situated Pedagogy in Danish Daycare – The Politics of Everyday Life. Social Sciences. 2024 Feb;13(2):118. doi: 10.3390/socsci13020118
 
Lynggaard K, Exadaktylos T, Jensen MD, Kluth MF. Mapping the changing role of expertise in COVID-19 politics in Europe. Policy and Politics. 2024 Jan 8;52(1):44-66. Epub 2024. doi: 10.1332/03055736Y2023D000000022
 
Schoenau MN, Missel M, Holen M. 'Staying cool, calm and positive': A dialogical narrative analysis of emotional reactions in narratives about operable lung cancer. Scandinavian Journal of Caring Sciences. 2024;Early View. doi: 10.1111/scs.13241
 
Cook W, Held S, Helsgaun K. Constrained Local Search for Last-Mile Routing. Transportation Science. 2024;58(1):12-26. Epub 2022 Nov 8. doi: 10.1287/trsc.2022.1185
 
Kousholt D, Juhl P. Etiske fordringer og dilemmaer i forskning med børn og familier: Situeret etik i praksisforskning. Nordiske Udkast. 2024 Jan 12;51(2):32-60.
 
Mechlenborg M, Neergaard M. Lefebvre’s spatial triad for children: a teaching model for spatial thinking in the classroom. International Research in Geographical and Environmental Education. 2024;Latest articles. Epub 2024 Jan 31. doi: 10.1080/10382046.2023.2298074
 
Blaakilde AL, Christensen K. Narrative, Nature-Based Participatory Action Research (PAR) among Female Turkish Migrants in Denmark: Reflections on methodological benefits and challenges. Societies. 2024;14(1):8. doi: 10.3390/soc14010008
 
Glarborg CN, Buchard MV, Christensen TB. Local recycling and reuse of concrete and soil: The societal impact of double-loop learning from circular urban transformation projects. Societal Impacts. 2024;3:100034. doi: 10.1016/j.socimp.2023.100034
 
Gyldenkærne C, Hansen JU, Hertzum M, Mønsted TS. Innovation Tactics for Implementing an ML Application in Healthcare: A Long and Winding Road. International Journal of Human-Computer Studies. 2024;181:103162. doi: 10.1016/j.ijhcs.2023.103162
 
Mills D, J. Greenwood D, Blackmore J, Sarauw LL, Smedegaard Ernst Bengtsen S. Higher Education Futures: Part 5. Learning and Teaching: The International Journal of Higher Education in the Social Sciences. 2024 Jan 5;16(3):113-149. 5. doi: 10.3167/latiss.2023.160307
 
Grosen SL, Edwards K. Learning from experiments: Exploring how short time-boxed experiments can contribute to organizational learning. Journal of Workplace Learning. 2024 Jan 17;36(1):96-112. Epub 2023. doi: 10.1108/JWL-08-2023-0138
 
Larsen TS, Schwennesen N. Beyond the insider/outsider debate in ‘at-home’ ethnographies: Diffractive methodology and the onto-epistemic entanglement of knowledge production. Nursing Inquiry. 2024 Jan;31(1):e12611. Epub 2023 Oct. doi: 10.1111/nin.12611
 
Friedman S, Ellersgaard CH, Reeves A, Larsen AG. The Meaning of Merit: Talent versus Hard Work Legitimacy. Social Forces. 2024;102(3):861-879. Epub 2023. doi: 10.1093/sf/soad131
 
Karlsson MB, Benedini L, Jensen CD, Kamp A, Henriksen UB, Thomsen T. Climate footprint assessment of plastic waste pyrolysis and impacts on the Danish waste management system. Environmental Management. 2024 Feb;351:119780. doi: 10.1016/j.jenvman.2023.119780
 
Larsen TS, Eugen-Olsen J, Andersen O, Kirk JW. Challenges facing the clinical adoption of a new prognostic biomarker: A case study. BioSocieties. 2024;Online first. Epub 2023 Jan. doi: 10.1057/s41292-022-00296-2
 
Warren S. Tensions between research performativity and higher education as a nationalist public good: The case of Denmark, welfare chauvinism, and status competition. Scandinavian Journal of Educational Research. 2024;68(1):36-52. Epub 2023. doi: 10.1080/00313831.2023.2230233
 
Pultz S, Dupret K. Emotions online: Exploring knowledge workers’ emotional labour in a digital context in an agile IT company. Human Arenas - An interdisciplinary Journal of Psychology, Culture, and Meaning. 2023. Epub 2023. doi: 10.1007/s42087-023-00364-4
 
Holm ME, Østergaard LD, Aamund K, Jørgensen K, Mitdgaard J, Vinberg M et al. What methods are used in research of firsthand experiences with online self-harming and suicidal behavior? A scoping review. Nordic Journal of Psychiatry. 2024;Latest articles. Epub 2024 Jan 25. doi: 10.1080/08039488.2024.2306504
 
van Twiller J, Sivertsen A, Pacino D, Jensen RM. Literature survey on the container stowage planning problem. European Journal of Operational Research. 2024;In Press. Epub 2023. doi: 10.1016/j.ejor.2023.12.018
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed
Topal MK. Women Fighters in the Kurdish National Movement: Transforming Gender Politics and the PKK. I.B. Tauris, 2024. 240 p.
 
Krøjer J, Muhr SL, Plotnikof M, Myers ES, Einarsen AF, Macleod S et al. Sexisme på arbejde. Genkend, forebyg og håndter. København: Djøf Forlag, 2024. 251 p. 
 
Hygum Espersen H, Lundgaard Andersen L, Tortzen A. Nyere deltagelsesformer i det frivillige engagement. In Boje T, Hygum Espersen H, Friberg T, Skov Henriksen L, Ibsen B, editors, Gør frivilligt arbejde samfundet bedre?. Samfundslitteratur. 2023. p. 67-89
 
Lundgaard Andersen L, Green KR. Arts-based creativity and culture in social entrepreneurship. In Li Langergaard L, Dupret K, Eschweiler J, editors, Learning about Social Entrepreneurship and Management in Times of Social Transformation . Springer. 2023. p. 143-157.  (Ethical Economy; No. 66). doi: 10.1007/978-3-031-47708-9_10
 
Padovan-Özdemir M, Hamilton SDP. Normkritiske perspektiver i pædagogisk praksis. In Gravesen DT, editor, Pædagogik: Introduktion til pædagogens grundfaglighed. 2 ed. København: Hans Reitzels Forlag. 2024. p. 437-451
 
Christensen K, Wærness K. A history of invisibility: The case of long-term care in Norway. In Fagertun A, Vike H, Haukelien H, editors, The Political Economy of Care: Welfare state capitalism, universalism, and social reproduction. Universitetsforlaget. 2024. p. 137-159 doi: 10.18261/9788215057880-24-06
 
Kinkaid E, Simonsen K. Lefebvre, Henri (1901-1991). In de Warren N, Toadvine T, editors, Encyclopedia of Phenomenology. Springer. 2023. p. 1-9 doi: 10.1007/978-3-030-47253-5_392-1
 
Hulgård L. The Radio and the Plant. In Krøjer J, Langergaard LL, editors, Social Sustainability in Unsustainable Society: Concepts, Critiques and Counter-Narratives. Springer. 2023. p. 93-106.  (Ethical Economy; No. 67). doi: 10.1007/978-3-031-51366-4_6
 
Krøjer J, Ekman S. Emotional and Relational Impoverishment: Social Unsustainability in the Welfare State. In Krøjer J, Langergaard LL, editors, Social Sustainability in Unsustainable Society: Concepts, Critiques and Counter-Narratives. Springer. 2023. p. 15-31.  (Ethical Economy; No. 67). doi: 10.1007/978-3-031-51366-4_2
 
Langergaard LL, Krøjer J. Social Sustainability in Unsustainable Times: Introduction of One Book and Many Problems. In Krøjer J, Langergaard LL, editors, Social Sustainability in Unsustainable Society: Concepts, Critiques and Counter-Narratives. Springer. 2023. p. 1-13.  (Ethical Economy; No. 67). doi: 10.1007/978-3-031-51366-4_1
 
Green KR, Dupret K. Making Sense of Social Sustainability. In Krøjer J, Langergaard LL, editors, Social Sustainability in Unsustainable Society: Concepts, Critiques and Counter-Narratives. Springer. 2023. p. 73-91.  (Ethical Economy; No. 67). doi: 10.1007/978-3-031-51366-4_5
 
Larsen J. Sensuous ethnographies of running: Comparing running with walking. In Vannini P, editor, The Routledge International Handbook of Sensory Ethnography. Routledge. 2024. p. 193-203 doi: 10.4324/9781003317111-19
 
Jørgensen K. Udvikling af et tværprofessionelt samarbejde mellem professionelle og patienter. In Jørgensen K, editor, Tværprofessionelt og Tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet: Teorier, metoder, implementering. Gad. 2024. p. 149-165
 
Heine K, Jørgensen K. Inddragelse af patienter som et middel til at skabe sammenhæng i et tværprofessionelt samarbejde. In Jørgensen K, editor, Tværprofessionelt og Tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet: Teorier, metoder, implementering. Gad. 2024. p. 113-130
 
Larsen CK, Jørgensen K. Relationel koordinering: Om tværprofessionelt samarbejde og kommunikation. In Jørgensen K, editor, Tværprofessionelt og Tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet: Teorier, metoder, implementering. Gad. 2024. p. 37-54
 
Jørgensen K. Tværprofessionelt samarbejde i en sundhedsfaglig kontekst. In Jørgensen K, editor, Tværprofessionelt og Tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet: Teorier, metoder, implementering. Gad. 2024. p. 13-20
 
Mønsted TS. A Matter of Distance? A Qualitative Study of Data-Driven Early Lifestyle Assessment in Preventive Healthcare. In Quantifying Quality of Life: Incorporating Daily Life into Medicine. Springer. 2022. p. 467-481 doi: 10.1007/978-3-030-94212-0_19
 
Højholt C. Collaborative practice research: Inequality in school as an example. In Tseliou E, Demuth C, Georgaca E, Gough B, editors, Routledge International Handbook of Innovative Qualitative Psychological Research. Routledge. 2024. p. 343-355.  (Routledge International Handbooks). doi: 10.4324/9781003132721-32 RUC
 
Pultz S. Working with, not on unemployed people: How to explore subjective unemployment experiences in the affective economy. In Tseliou E, Demuth C, Georgaca E, Gough B, editors, The Routledge International Handbook of Innovative Qualitative Psychological Research. Routledge. 2024.  (Routledge International Handbooks). doi: 10.4324/9781003132721-24
 
Holm J. The COVID-19 lockdown and pathways for sustainable transition. In Sustainable Health and the COVID-19 Crisis: Interdisciplinary Perspectives. Routledge. 2024. p. 164-184 doi: 10.4324/9781003441915-14
 
Vagtholm I, Warming H, Falster ES. The inclusive potentials of extraordinary life: Young disabled lives in pandemic times . In Thualagant N, Sørensen PK, Mønsted TS, editors, Sustainable Health and the Covid-19 Crisis: Interdisciplinary Perspectives. 1 ed. Abingdon: Routledge. 2024. p. 67-79 doi: 10.4324/9781003441915-7
 
Report - Peer-reviewed
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed 
Ellingsen G, Hertzum M, Severinsen G-H, Wynn R. Medication Reconciliation as Repair Work. In Bichel-Findlay J, Otero P, Scott P, Huesing E, editors, MEDINFO2023: Proceedings of the 19th World Congress on Medical and Health Informatics. Vol. 310. IOS Press. 2024. p. 104-108.  (Studies in Health Technology and Informatics, Vol. 310). doi: 10.3233/SHTI230936
 
Pande P. Enacting Biomolecular Interactions in VR: Impact on Student Conceptual Understanding in Biochemistry. In Shih J-L, Kashihara A, Chen W, Chen W, Ogata H, Baker R, Chang B, Dianati S, Madathil J, Yousef AMF, Yang Y, Zarzour H, editors, 31st International Conference on Computers in Education, ICCE 2023 - Proceedings. Asia-Pacific Society for Computers in Education. 2023. p. 317-325.  (31st International Conference on Computers in Education, ICCE 2023 - Proceedings, Vol. 2).
 
Pedersen M, Bulskov H. Disparity of Abstract Color Representations in Convolutional Networks. In Yang X-S, Sherratt RS, Dey N, Joshi A, editors, Proceedings of 8th International Congress on Information and Communication Technology - ICICT 2023. Springer. 2024. p. 331-341.  (Lecture Notes in Networks and Systems, Vol. 695 LNNS). doi: 10.1007/978-981-99-3043-2_26 RUC
 
Comment, debate and contribution to newspaper
Bergmann M, Arp HPH, Carney Almroth B, Cowger W, Eriksen M, Dey T et al. Moving from symptom management to upstream plastics prevention: The fallacy of plastic cleanup technology. One Earth. 2023 Nov 17;6(11):1439-1442. doi: 10.1016/j.oneear.2023.10.022 
 
Hundsbæk Pedersen R, Buur L. Kampen om Afrikas mineraler præges af ny geopolitisk virkelighed. Boersen. 2024 Jan 14;Sektion 1
 
Topal MK. Danmarks hykleri i Gazakrigen skaber en generation, der tager afstand fra danske værdier. Politiken. 2024 Feb 17.
 
Jensen A, Stranden M, Levin K. Nordisk forskertrio om folketingshøring: Danske politikere bør lade sig inspirere af samarbejde mellem sundhedssektoren og kultursektoren i Norge og Sverige. Kulturmonitor. 2024 Jan 17.
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: torsdag 25. april 2024
Udkommer: onsdag 8. maj 2024