Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Bjarkes klumme
  • Om forskningsstøtte på IMT
  • Personalia
  • Ph.d.-forsvar
  • Masteruddannelser - dimittender og projekter
  • Reminder fra IMT arrangementservice
  • IMT arrangementer
  • Arrangementer med deadlines
  • News from the Library
  • IMT Publications
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Bjarkes klumme

Sommerferien står for døren, og det har været et hektisk halvår med udvikling af sektionsledelse på IMT og resten af Roskilde Universitets institutter.
 
Det var en sand fornøjelse endelig at kunne præsentere de fem nye sektionsledere (plus en ny ph.d.-skoleleder) på personalemødet fredag d. 21. juni. Vi har allerede holdt vores første møde i den udvidede ledelsesgruppe, og jeg må bare sige, at jeg glæder mig helt enormt til at samle bolden op igen på den anden side af sommerferien.
 
Bag om alle de mange processer, dokumenter og drøftelser findes der nemlig en helt central pointe – at alle VIP fortjener at blive set og anerkendt af en personaleleder, som er tæt nok på til, at det overhovedet giver mening at tale om personaleledelse. I den lille ledelsesgruppe bestående af sekretariatsleder, prodekan og dekan er vi ganske enkelt for langt væk fra miljøerne til at være på omgangshøjde med, hvad der sker i de respektive miljøer på IMT.
 
For mit eget vedkommende kan jeg sige, at med 135-200 mennesker i direkte reference, alt efter hvordan man tæller, stopper kalenderen hurtigt til og fratager den enkelte medarbejder en reel mulighed for at være i kontakt. Det bliver selvfølgelig en stor opgave at implementere alle de mange visioner og intentioner, som vi i fællesskab har lagt ind i etableringen af sektionsledelse. Men med den utroligt konstruktive tilgang, som jeg har oplevet, at alle går til forandringen med, er jeg både fortrøstningsfuld og håbefuld. Der er simpelthen så meget godt, vi kan opnå sammen, og sektionsledelse kommer til at binde instituttet langt bedre sammen.
 
Apropos sammenbinding, sluttede vi semesteret af med et hyggeligt institutseminar i sidste uge, hvor arrangørgruppen havde sørget for program og forplejning - og tusind tak for det. Når vi sidder der ved langborde i atriumgården og i køkkenet i bygning 2, kan man få syn for, hvor stort et institut IMT rent faktisk er. Vi har brug for den slags anledninger til at mødes ansigt-til-ansigt og til at omgås kollegialt. Derfor er det også rart at vide, at vi har en institutdag, som ligger og venter på den anden side af sommerferien – nemlig torsdag d. 22. august.
 
Institutdagen kommer til at foregå på Comwell Roskilde og vil strække sig over et formiddagsprogram, der handler om udvikling af Videre- og Efteruddannelse på IMT og RUC, efterfulgt af et eftermiddagsprogram med fokus på møder, indhold og aktiviteter i de nye sektioner. Vi slutter af med en middag, så sæt venligst et meget stort kryds i kalenderen den dag.
 
For dem, der deltog i rektors townhall-møde om regeringens kandidatreform afholdt mandag morgen, står det lysende klart, at vi står over for en forandringsproces, som er både stor og betydelig. Det er blevet en sport for vores fagforeningsblade at optælle, hvor mange reformtiltag, vi som sektor har været udsat for hen over de sidste tyve år. Kandidatreformen er imidlertid vildere og voldsommere end alle de tidligere reformtiltag, ganske enkelt fordi ønsket er at tegne et helt nyt uddannelseslandskab. Der er ikke tale om en lille op- eller nedjustering eller en mindre flytteøvelse. Ambitionen er radikal, og det kommer til at binde vores organisatoriske energi mange år frem.
 
Netop fordi vi står foran store opgaver og trængsler, er jeg glad for, hvad jeg oplever som et forbedret samarbejdsklima i råd og udvalg. Vi bliver nødt til at finde sammen og trække på samme læst, når vi er eksponeret for så stærke, negative påvirkninger ude fra, og jeg håber, at vi i fællesskab kan bruge den første del af institutdagen på at identificere nye veje til at udbrede det glade uddannelsesbudskab, som ligger så dybt i RUC’s DNA. 
 
Vi er under pres, og mange oplever også, at hverdagen er præget af stress. Det skal vi fortsat arbejde med i efteråret 2024, men her på falderebet vil jeg gerne minde jer alle om betydningen af restitution. Ingen kan holde til højt pres over lang tid, og derfor er det alfa og omega, at I nu lukker ned og sørger for at få en lang og god ferie. Jeg glæder mig helt vildt til at se jer på den anden side af sommerferien, men lige nu har min hjerne sat cruise control mod: Ferie, ferie, ferie!
 
Gode sommerhilsner til jer alle!
Bjarke
 
 

Om forskningsstøtte på IMT

Fortsat fokus på ansøgninger om eksterne forskningsbevillinger
Hjemtaget af eksterne forskningsbevillinger blandt IMT’s forskere har gennem de seneste år været stigende. Det er en tendens, som gerne skal holde fremadrettet, hvor vi udfordres kraftigt på færre uddannelsespladser i skarp konkurrence om de små ungdomsårgange.  RUC har sat Forskning Forrest i Strategi 2030. Det er en opgave, som skal prioriteres administrativt.
 
I IMT-sekretariatet har der i foråret være fokus på at rekruttere, få overblik over opgaver og ikke mindst tilrettelægge arbejdsgange, som vi forventer kan bidrage til endnu bedre ansøgninger fremadrettet. Læs mere nedenfor om formalia, vigtige deadlines og hvem du kan kontakte i forskningsstøtte. 
 
Formalia og deadlines ved ansøgning om ekstern bevilling
Dekanen skal godkende – via din forskningskoordinator
Alle ansøgninger, der sendes af ansatte på IMT, skal være godkendt af dekanen.  Forskningsstøtte indhenter dekanens godkendelse. Hvis du ønsker at søge en ekstern fond, skal du kontakte din forskningskoordinator (se nedenfor, hvem der er tilknyttet din sektion).   
 
Tidsfrister
12 uger før ansøgningsdeadline: Udfyld interessetilkendegivelse, som du finder her på intranettet og send den til din forskningskoordinator Hvis dekanen godkender, at du kan gå videre i ansøgningsprocessen, vil du 8 uger før deadline blive bedt om yderligere oplysninger, herunder forventede løn- og driftsomkostninger.
 
Krav om overhead på 20% eller tilsvarende
Vær opmærksom på at dekanen tidligere har meldt ud, at der udelukkende kan søges om bevillinger, der indeholder 20% overhead (eller tilsvarende). Dekanen kan dispensere fra kravet, hvis der er særlige omstændigheder. Hvis du vil søge om dispensation, skal du kontakte din forskningskoordinator.   
 
Evaluere ovenstående
Det har tidligere været aftalt, at man på IMT senest otte uger før ansøgningsfrist skulle kontakte forskningsstøtte. Erfaringen har vist, at det er langt fra alle, der har været opmærksomme på at overholde tidsfristerne eller øvrig formalia. Det har været meget svært at styre opgaveflowet og dermed sikre en ordentlig arbejdstilrettelæggelse samt den rette administrative understøttelse i ansøgningsprocessen. Ultimo 2024 evaluerer vi processerne omkring forskningsstøtte med relevante råd og udvalg.
 
Hvem skal du kontakte i forskningsstøtte på IMT? 
I IMT-sekretariatet er der nu kollegaer på alle posterne i forskningsstøtteteamet. De understøtter i ansøgningsprocessen og ved bevilling. Alle sektioner har to personer fra forskningsstøtte dedikeret til dem. Den ene er forskningskoordinator og understøtter primært med rådgivning om fonde og giver feedback på indhold i ansøgningen. Den anden er projektadministrator og har det økonomiske fokus - både i ansøgningsprocessen, men også i projektstyring af bevillinger. Du kan se, hvem der er kontaktpersoner her:   
 
Transition/Mospus:           
Christine Mulvad, forskningskoordinator 
Hanne Helmig, projektadministrator  
 
STP/LUP:                          
Christine Mulvad, forskningskoordinator 
Hanne Helmig, projektadministrator  
 
Sundhed og Samfund:       
Jacob Jensen, forskningskoordinator 
Karina Larsen, projektadministrator  
 
Orgess/Arbejdsliv:            
Jacob Jensen, forskningskoordinator 
Karina Larsen, projektadministrator  
 
SDI/PLIS:                          
Jacob Jensen, forskningskoordinator                                            
Svetlana Wolkow, projektadministrator  
 
 
 

Personalia

Jacob Jensen, forskningskoordinator 
Jeg startede som forskningskoordinator 1. juni. De seneste ni år har jeg forsket og undervist i økonomisk idéhistorie, senest som postdoc og studielektor på Saxo-Instituttet på KU. Jeg glæder mig til at støtte arbejdet med at øge instituttets hjemtag af eksterne midler, og jeg er allerede imponeret over de spændende og stærke forskningsprojekter, der bliver formuleret.
 
Privat bor jeg på Nørrebro med min kæreste Lisa og min datter Ingrid.
 
 
 

Ph.d.-forsvar

17. maj forsvarede Mikkel Pedersen sin ph.d-afhandling
med titlen "Renal Convolutional Models:Feasibility, Data Representation, and CT Imaging in Renal Cancer Diagnosis
 
This thesis explores the utilization of convolutional neural networks (CNN) with CT imaging data for a non-invasive diagnosis of renal cancer tumors. The feasibility of this approach is explored through the development and maturation of a CNN model, progressing from proof-of-concept, to alignment with the given deployment environment. Various strategies for enhancing the performance, explainability, and contextual alignment of the CNN are examined. These include experimentation with data representation, encompassing file formats, color representations and data augmentation techniques specific to image data with a focus on renal CT imaging data.
 
The expected usage of image features, color representation in this context, is also explored revealing a need for analysis of usage context and user expectation. Additionally, exploratory data analysis within a clinical context provides valuable insights into the usage, processing, and representation of renal CT imaging data, further aligning the model with the usage context. Furthermore, the concept of supporting models is introduced to automate interpretation tasks in a clinical deployment setting. This concept emphasizes the importance of understanding and mapping the data pipeline across research and deployment environments, with a focus on transitioning from manual intervention to automation of complex tasks.
 
In conclusion, this research underscores the feasibility of CNN’s for renal cancer tumor classification. It emphasizes the significance of data exploration, understanding, and processing, highlighting the need for an approach where model development is guided by data representation and alignment to the characteristics of the context. Future research is presented with an emphasis on further exploring the deployment aspect of the model in terms of MLOPS and data processing automation, but also enhancing data representation further through elimination of extraneous feature data.
 
26. juni forsvarede Maria Hjortsø Pedersen sin ph.d.-afhandling
med titlen "Implementeringen af selvstyrende teams i ældreplejen: Et studie af nye styringsformer og omsorgspraksisser
 
Over de seneste år er ambitioner om at skabe bedre kvalitet og mere attraktive arbejdspladser i ældreplejen kommet på dagsorden i danske kommuner, som er begyndt at implementere faste, tværprofessionelle og selvstyrende teams. Denne reorganisering søger at løse velfærdsstatens forskellige kriser i relation til befolkningsdemografi, rekruttering og fastholdelse af professionelle, omsorgskvalitet og økonomi. Samtidig indskrives udviklingen i et større politisk reformprogram, hvor selvstyrende teams skal være med til at ’frisætte’ borgerne, medarbejderne og ældreplejen.
 
Med et blik for denne bredere samfundsmæssige rammesætning betragtes selvstyrende teams i denne afhandling ikke blot som en ny organisering, men snarere som et koncept eller nyt paradigme, der bærer på særlige idealer om god omsorg, om borger- og medarbejderroller samt attraktivt arbejde. Disse idealer oversættes ind i en dansk ældrepleje, hvor tidligere reformer ikke nødvendigvis erstattes, men skal sameksistere med de nye ambitioner. I selvstyrende teams får medarbejderne samtidig en central rolle, da de nu selv skal styre, beslutte og planlægge plejen og omsorgen i samarbejde med borgerne. Implementeringen af selvstyrende teams adresserer dermed både styringsforståelser og medarbejdernes praksis og i dette komplekse landskab skabes en række nye dilemmaer og udfordringer.
 
Gennem et omfattende etnografisk feltarbejde af policy-dokumenter og implementeringen af selvstyrende teams i to lokale ældreplejeenheder udforsker afhandlingen dette forandrede omsorgslandskab, og ikke mindst de komplekse dynamikker og dilemmaer, der former det.
 
Afhandlingens analyser præsenteres i fire artikler. Afhandlingen placerer sig teoretisk i en poststrukturalistisk tradition og trækker på den nordiske feministiske omsorgsforskning.  Afhandlingen bidrager også til bredere diskussioner i arbejdslivsforskningen omkring teamarbejde, selvstyring, tværprofessionelt samarbejde, kontrol og ansvar.
 
Resumé på dansk/ abstract in English ...
 
 

Masteruddannelser - dimittender og projekter

Den 20.6.2024 kunne MPF været vært ved en dimission for 9 dimittender og deres familier.  
 
Titler på Masteropgaver:
  • Forskningskoordinatorernes vidensdeling: En undersøgelse af forskningssupport på Roskilde Universitets institutter
  • Transformation af teknologiforståelse på folkeskoleområdet
  • Thise Majeri: En rejse mod projektkulturens integration
  • Udvikling og implementering af standardiserede dokumenter til anvendelse i koordinering af indsatser
  • Fostering High-performing teams
  • Implementering i et tværfagligt dynamisk team
  • Implementering af ChatGPT på Ordrup Gymnasium – et projekt om forandringsledelse og læring.
  • Masterprojekt i uformel ledelse af projektteams

 
 
Den 20.6.2024 blev 16 dimittender på MP0.
 
Titler på Masteropgaver:
  • Lederudvikling - En undersøgelse af hvad der påvirker tilgangen til lederudvikling
  • Specialister og generalister - hvad er på spil i samarbejdet
  • Hvad har betydning for om en forandring bliver en succes - i et psykodynamisk systemteoretisk perspektiv
  • RESSOURCEKNAPHED OG FORSVARSMEKANISME
  • Den nye leders uerkendte baggage - når kufferten er fyldt ud med ubevidste forventninger
  • Store visioner og bange anelser - et studie af rekrutteringsopgaven
  • Bæredygtige organisationer - virkelighed eller ideal?
  • Hvis svaret er faglig ledelse
  • Personalereduktioner som del af ledelsesopgaven
  • Folkeskolelærerens rolle under organisatoriske forandringer
  • En organisation i forandring - Hvordan en forandringsproces påvirker relationer på en arbejdsplads
  • Organisationspsykologiske dynamikker ved opgavefordeling
  • Penge som motivationsfaktor i arbejdslivet
  • Feedback over og under overfladen
  • Lederen i fusionsprocessen, set i et psykodynamisk organisationspsykologisk perspektiv
  • Fabeldyr og gårdkatte - Kommunale mellemledere i drift

 
Den 18.6.2024 blev 22 MUL-dimittender fejret med familie, venner og lærerstab bag MUL.
 
Titler på Masteropgaver:
  • "Mentorfunktionen i det (effektiviserede) offentlige sygehusvæsen (sygeplejersker)"
  • Guidet fælleslæsning for SOSU og sygeplejerskestuderende - En oplevelsesorientereret refleksionsmetode i forhold til emotionelle og relationelle belastninger i arbejdet
  • Faktorer som påvirker frafald og fastholdelse blandt nyuddannede sygeplejersker i akutmodtagelsen?
  • Er jeg mon god nok?
  • Folkeskolens frisættelsesforsøg i et lærerperspektiv
  • En oplevelsesorientereret refleksionsmetode i forhold til emotionelle og relationelle belastninger i arbejdet
  • Undervisningsledelse i forandring - en analyse af SOSU-uddannelsernes løbende systematisering og konsekvenser heraf, i mødet mellem deltagerforudsætninger og -betingelser.
  • Hvordan oplever uddannelsesansvarlige at kunne løse deres opgaver i praksis i forhold til de elevforløb, hvor der er behov for særlig tilrettelæggelse og hvad er de særligt optaget af i deres planlægning? 
  • Hvordan er præmisserne for undervisning i arbejdstiden og hvordan har præmisserne betydning
  • "Der er noget, vi skal ville med hinanden og med os" - om det vi vil og det vi kan i pædagogfaget.
  • Professionsudvikling på erhvervsskoler. En undersøgelse af læringsprocesser og læringsmiljø på en social og sundhedsskole.
  • Guidet fælleslæsning for SOSU og sygeplejerskestuderende
  • En oplevelsesorientereret refleksionsmetode i forhold til emotionelle og relationelle belastninger i arbejdet

 
Den 21.6.2024 blev 15 dimittender på MSF.
 
Titler på Masteropgaver:
  • Sammenhængende patientforløb
  • Privatansatte tandplejeres perspektiv på patientinddragelse
  • Vægttabsmedicin og livskvalitet - En kvalitativ undersøgelse af brugeres oplevelser og perspektiver
  • Sprogbarrierer på operationsgangen
  • Stjernestunder og resonanspotentiale i hjemmeplejen
  • Socialt udsattes oplevelser og udfordringer i det digitale sundhedsvæsen - et kvalitativ studie
  • Sundhedsfremmende strategier, en narrativ analyse

 
 
Den 10.6.2024 blev 3 dimittender MSB.
 
Titler på Masteropgaver:
  • Flere fritidsjobbere i Københavns Kommune - løsningen på et vildt problem?
  • Social Innovation in the Fashion Industry: exploring potentials for social sustainability development in the supply chain by addressing power imbalances
 

Reminder fra IMT arrangementsservice

Vær opmærksom på tidsfrister ved bestilling af forplejning
Når I bestiller forplejning, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er en frist på 5 dage fra bestilling til mødet/arrangementet skal holdes. I det omfang der kræves tilmelding, er det derfor vigtigt at sætte tilmeldingsfristen, så der efterfølgende er tid til at bestille forplejning – og holde fristen på 5 dage før mødet/arrangementet finder sted.
 
Husk at anvende en formular ved bestilling af forplejning til møder.
 
Vi vil anbefale, at I udskriver QR-koden og hænger den op på din opslagstavle.
 
Alternativt kan du bruge følgende direkte link til fomularen eller du kan finde mere information og bestillingsformularen til forplejning på IMT Arrangemetsservice's intranet
 
Tak for forståelse!
IMT service og Rikke
 
 

IMT Arrangementer

14.-16. august afholdes den 11. Nordic Working Life Conference afholdes på RUC
Under temaet ‘Nordic Working Life at a Crossroad?’  er Center for Arbejdslivsforskning på Institut for Mennesker og Teknologi, vært for den 11. Nordic Working Life Conference til august. Forskere fra hele Norden mødes for at diskutere hvordan tidens store dagsordener, såsom grøn omstilling, bæredygtighed, kunstig intelligens, digitalisering m.m. får betydning for arbejdsliv og arbejdsmarkeder i de Nordiske lande.
 
22. august kl 9-? - Comwell, Roskilde: Heldags IMT personaledag
Formiddagsprogram:  udvikling af Videre- og Efteruddannelse på IMT og RUC
Eftermiddagsprogram: fokus på møder, indhold og aktiviteter i de nye sektioner.
Vi slutter af med en middag på Comwell
 
23. august 13.15-15.30 - Auditorium B (03.1S21) - Book launch
DPT (Department of People & Technology) & CKMM (Centre for gender power and diversity) invite you to join launching the book & participate interactively presentations, followed by a reception.
 
This book provides deep insight into intimacy and distance in the complex, globalised world through the newly coined concept of couples living apart together transnationally (LATT). Based on a review of the past four decades' seminal studies and narratives from a qualitative empirical study, including both heterosexual and same-sex couples, it shows intimacy can be maintained without geographical proximity. The book has a rich, layered, and nuanced exploration of LATT couples' experiences of relationship maintenance across distance and time through diverse ways, such as digital emotions, online sexual activity, and meaning-making through spirituality, which challenge existing Eurocentric conceptualisations of intimacy and relationships. It also reveals an array of "good practices" for relationship maintenance across countries, which can inspire other couples and practitioners.
 
Thus, the book is an important resource, not only for academics in the disciplines of psychology, anthropology, cultural studies, family science, sociology, migration, and communication but particularly useful for practitioners dealing with couple relationships, such as counselors, social workers, and mental health advisors. It is also relevant for international organizations and multinational corporations working with couples living apart together transnationally.
 
"The implications of this book for 'how we live now' are clear - in a more closely connected and mobile world, the possibility of living our most intimate relationships across distance will affect increasing numbers of us... the book's informative, theoretical, and practical messages have valuable lessons for many of us now and in the future."
 
Further information and registration...
 
 

Eksterne RUC arrangementer

26th- 27th of September 2024: Del din viden på vidensfestivalen GRASP 2024
Vil du dele din viden og udforske utopiernes verden med os? Vi inviterer alle forskere, kunstnere, aktivister og studerende til at dele jeres viden - lige fra praksis-baseret viden til teoretiske og filosofiske refleksioner om utopier og bæredygtig forandring.  
 
Open call er for dig, der ønsker at præsentere dine koncepter, viden og idéer for publikummet på GRASP. Så har du nye perspektiver på, hvordan utopier kan skabe en mere bæredygtig fremtid – så ansøg om at komme med i ”Open Call”.
 
Vigtige deadlines:
  • 26.-27. september: Præsentation på festivalen
 
Læs mere ...
 
 
 
 

Det nationale klimatopmøde 2024

21.-24. august 2024 afholdes det årlige nationale klimatopmøde
Du kan deltage fysisk eller online!
 
Året 2023 satte nye rekorder på både nationalt og globalt plan, vejret overraskede selv eksperterne. Danmark oplevede den 1. januar den højeste januar-temperatur nogensinde på 12,6 grader. Det blev også den vådeste januar og vi gik fra den mest solrige juni med tørke til den vådeste juli. Jorden er gennemblødt og grundvandsspejlet højt. Dette blev kun endnu mere tydeligt efter den historiske stormflod som ramte landet den 20. oktober, hvor vandstand på op til 216 cm blev målt. Alle disse begivenheder understreger hvad vi allerede ved.
 
Der er behov for handling NU!
 
Læs mere om klimatopmødet og tilmeld dig her ...
 
 

News from the Library

Important information about research groups and centers in Pure 
Remember to keep an eye on whether there is a correct research group and/or center affiliation on your publications. All your active research groups and centers are automatically associated with new publications in Pure. Therefore, you must remove irrelevant affiliations from your publications so that they are not mistakenly included in the displays on research groups and centers' pages at forskning.ruc.dk etc.
 
You can easily control the associations by removing them on the minus sign next to the units in the new registrations (see below) - remember, however, that your institute must always remain. 
 
Contact rucforsk@kb.dk if you have locked registrations where you would like to adjust the associations.
 
 

News from EAE

Acedemic development for VIP autumn 2024 by EAE  
Unit for Academic Development/Enheden for Akademisk Efteruddannelse, EAE offers academic development for VIP within university teaching and learning, including digitally enhanced learning, research tools, dissemination, and leadership.
 
We offer both planned activities (see the list below for autumn 2024 or study.ruc.dk/eae) and consultations and activities on request, planned in cooperation with individual VIP or groups. So do not hesitate to contact us with your questions, thoughts, and ideas. Write us an email, book a meeting, or drop by us in 03.1 -W (just below the rectorate).  
 
We look forward to continued cooperation with you.  
EAE
 
New course offer from EAE in collaboration with Rub: Using generative AI in your course teaching - from cheating to learning. 14 Aug. 09.00-12.00
Are you considering to meaningfully integrating the use of generative AI models (GAI) in your course teaching? GAI is a branch of artificial intelligence that can create new content, such as text, images, or speech. The discussions around GAI in education has primarily focused on cheating. This workshop tries to give examples of shifting the focus from cheating to learning, by posing the question: How can teachers at RUC use generative AI in their course teaching in a responsible and meaningful way? GAI has many potential applications in education, such as generating feedback, questions, summaries, or explanations.
You can read more and register here...
 
 

IMT Publications

Dækker perioden fra den 18. marts til den 29. april 2024
 
Journal Article and Review - Peer-reviewed
Hansen MF, Martinsen B, Galvin K, Thomasen BP, Norlyk A. Collecting pieces for the ‘puzzle’: Nurses' intraprofessional collaboration in the hospital-to-home transition of older patients. Scandinavian Journal of Caring Sciences. 2024;Early View. Epub 2024. doi: 10.1111/scs.13275
 
Leschke J, Scheele L. Predictability and transparency of working conditions for food delivery platform workers across selected EU countries. Social Policy and Administration. 2024 Jul;58(4):638-657. doi: 10.1111/spol.13038
 
Hermannsdóttir T, Dybbroe B. Components of reproductive citizenship: narratives from a restrictive abortion landscape. Citizenship Studies. 2023;27(8):1022-1037. doi: 10.1080/13621025.2024.2310284
 
Piil K, Locatelli G, Skovhus SL, Tolver A, Jarden M. A Shifting Paradigm Toward Family-Centered Care in Neuro-Oncology: A Longitudinal Quasi-Experimental Mixed-Methods Feasibility Study. Journal of Family Nursing. 2024 May;30(2):127-144. Epub 2024. doi: 10.1177/10748407241236678
 
Halberg N. Reflections of a white healthcare professional researching ethnicized and racialized minorities: Autoethnographically explored emotions revealing implicit advantages and consequences. Health. 2024 Jul;28(4):542-558. Epub 2023 Jun 30. doi: 10.1177/13634593231185261
 
Andreasen T, Bulskov H, Nilsson JF. Advanced Query Functionalities in Natural Logic Knowledge Bases. International Journal of Computational Intelligence Systems. 2024 Apr 18;17:96. doi: 10.1007/s44196-024-00484-x
 
Kristensen AK, Kristensen ML, Holen M. Hazing by infantilising and denying newcomers a voice: nuancing the negative consequences. International Journal of Organizational Analysis. 2024;vol. ahead-of-print. Epub 2024. doi: 10.1108/IJOA-01-2024-4199
 
Jønsson ABR. Medicalization of Old Age: Experiencing Healthism and Overdiagnosis in a Nordic Welfare State. Medical Anthropology. 2024 May 16;43(4):310-323. doi: 10.1080/01459740.2024.2349515
 
Holm L, Ahrenkiel A. Children’s language play as collaborative improvisations–rethinking paths to literacy. Journal of Early Childhood Literacy. 2024 Jun;24(2):298-317. Epub 2022 Jan 31. doi: 10.1177/14687984211067131
 
Hornum ST, Bolwig S, Trærup SLM. Enabling drip irrigation technology diffusion and adoption among African smallholders: A document analysis of climate action plans and donor projects. Climate and Development. 2024;16(5):378-394. Epub 2023 Jul. doi: 10.1080/17565529.2023.2229268
 
Yasuoka M. デジタルで実現したい価値は何か、から考える. City planning review. 2024 May;73(3):18-23
 
Bech CF, Simonsen J, Hertzum M. Assessing metabolic risk factors for psychiatric patients: An IT-supported task shift from physician to pharmacist. International Journal of Medical Informatics. 2024;188:105483. doi: 10.1016/j.ijmedinf.2024.105483
 
Boulus-Rødje N, Cranefield J, Doyle C, Fleron B. GenAI and me: the hidden work of building and maintaining an augmentative partnership. Personal and Ubiquitous Computing. 2024;Online first. Epub 2024. doi: 10.1007/s00779-024-01810-y
 
Fogelman T. Incidental citizens: The limits of pandemic urban citizenship of homeless EU migrants in Copenhagen  . Cities. 2024 Jul;150:105050. doi: 10.1016/j.cities.2024.105050
 
Søder PH. Scale-dependent complexity in administrative units and implications for data-driven decision-making models. Planning Theory. 2024 May;23(2):131-156. Epub 2023 Sept 26. doi: 10.1177/14730952231203151
 
Buchard MV, Christensen TB. Business models for the reuse of construction and demolition waste. Waste Management & Research: The Journal for a Sustainable Circular Economy. 2024 May;42(5):359-371. Epub 2023 Jul 31. doi: 10.1177/0734242X231188023
 
Strand DL, Holen M. Patient-led Research and Displacements of Biomedical Knowledge Production, Distribution, and Consumption. Health. 2024;Online first. Epub 2024 Apr. doi: 10.1177/13634593241249096
 
Gitz-Johansen T. Singing and Emotional Development in Day-care: A Case Study from a Steiner Waldorf Day-care Centre. Nordisk Barnehageforskning : Nordic Early Childhood Education Research. 2024;21(3):19–36. doi: 10.23865/nbf.v21.534
 
Padovan-Özdemir M, Øland T. Bidrag til velfærdsracismens teoretiske konstruktion. Tidsskrift for professionsstudier. 2024;19(37):86-95
 
Rasmussen K. Barndoms-topografi: Invitation til refleksion og beskrivelse af barndommens steder. Dansk Pædagogisk Tidsskrift. 2024 Apr;1
 
Book/ Book chapter - Peer-reviewed
Urry J, Larsen J. Η τουριστική ματιά. Pedio Books Publishing, 2024. 352 p.
 
Pultz S. Emotionally indebted: Governing the Unemployed People in an Affective Economy. Palgrave Macmillan, 2024. 220 p. doi: 10.1007/978-3-031-57156-5
 
Singla R. Living Apart Together Transnationally (LATT) Couples: Promoting mental health and intimacy. Springer, 2024. 235 p. doi: 10.1007/978-3-031-52205-5
 
Visholm S. Vilde problemer - bidrag fra psykodynamisk systemteori. In Mellon K, editor, Perspektiver på Vilde problemer. Frederikshavn: Dafolo. 2024. p. 57-73
 
Rose P. Børn og unges egne perspektiver på betydningen af deltagelse i fritids- og ungdomspædagogiske institutioner. In Schultz C, Petersen KE, editors, Fritids- og ungdomspædagogik: en grundbog i fritids- og ungdomspædagogisk arbejde med større børn og unge. Ungdomsringen
 
Grindsted TS. Algorithmic finance and the Anthropogenic environmental crisis in accelerando: Science of finance capital as catalyst of climate change. In Eaves L, Nast H, Papadopoulos A, editors, Spatial futures: Difference and the post-Anthropocene. London: Palgrave Macmillan. 2024. p. 321-344 doi: 10.1007/978-981-99-9761-9_10
 
Westerling A. Doing Good Parenthood in Early Childhood Education and Care. In Marquis N, editor, Education, Parenting, and Mental Health Care in Europe: The contradictions of building autonomous individuals . Routledge. 2024. p. 161-174 doi: 10.4324/9781003377207-13
 
Article in Proceedings - Peer-reviewed 
Rüller S, Aal K, Abokhodair N, Elmimouni H, Skop Y, Randall D et al. Ethnography at the Edge: Exploring Research Dynamics in Crisis and Conflict Areas. In CHI 2024 - Extended Abstracts of the 2024 CHI Conference on Human Factors in Computing Systems. Association for Computing Machinery. 2024. 578.  (Conference on Human Factors in Computing Systems - Proceedings, Vol. 1062-9432). doi: 10.1145/3613905.3643982
 
Chatzipolakis P, Yasuoka M, Georgoulakis, C. "To Prove There Is Another Way'': A Qualitative Study on Digital Tools for Education in the Storstrøm Prison of Denmark. In Bui TX, editor, Proceedings of the 57th Hawaii International Conference on System Sciences . HICSS. 2024. p. 44-
 
Yasuoka M, Nakatani M, Taoka Y, Hamaguchi N. Interactivity Matters: A Role of External Representations in Knowledge Transfer During Participatory Design Workshops. In Bui TX, editor, Proceedings of the 57th Hawaii International Conference on System Sciences . HICSS. 2024. p. 5471-5480
 
Comment, debate and contribution to newspaper
Delica KN, Schultz Larsen T. Hvad siger forskningen egentlig om parallelsamfund? Politiken. 2024 May 5;Sektion 2, s. 11-12:11-12
 
Delica KN, Schultz Larsen T. Forskere: Frederik Vad og andre taler meget om parallelsamfund. Her er, hvad vi ved om dem. Politiken. 2024 May 4
 
Beier C, Thomsen T, Müller-Stöver DS, Bruun S. Forskere til forskere: Jo, pyrolyse kan være med til at mindske landbrugets klimaaftryk. Altinget Klima. 2024 Apr 24
 
Christensen K. Forsker: Ældrereformen forbigår ikke bare grundproblemet, men risikerer at skabe mere ulighed. Seniormonitor. 2024 Apr 24.
 
 

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
Husk at vedhæfte billedaftaler - retningslinjer og formular kan findes her >
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: tirsdag d. 4. juni 2024
Udkommer: tirsdag d. 18. juni 2024