Se nyhedsbrevet i browser
 
 
 
 
IMT Nyhedsbrev
Nr. 6, oktober 2024
 

I dette nummer af IMT Nyhedsbrev kan du læse

 
 
 
 
 
  • Bjarkes klumme
    • Priser
    • Penge
    • Reform
    • Huskekager
  • Allokering til 2025F
  • Workshop til styrkelse af de studerendes læringsudbytte og trivsel
  • Revision af eksamensformer med ikrafttræden 1. september 2025
  • Åbning af det nye forskningscenter CELFS
  • Hverdagen som sektionsleder – Datalogi og Digitalisering
  • News from the Critical Edge Alliance
  • IMT kort nyt
    • Winning the Best Paper Runner-up Award in an International Conference
    • Ny studieleder på Social Entrepreneurship and Management
  • Nyt fra IMT personalekoordinator
  • Nyt fra IMT forskningsstøtteenhed
  • Støtte til studerende med funktionsvariationer og sårbarhed
  • Ph.d.-forsvar
  • IMT arrangementer
  • RUC arrangementer
  • Nyt fra RUC’s centrale forskningssekretariat
  • News from EAE
  • News from the Library
  • IMT Publikationer
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev

Bjarkes klumme

 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

 
Priser
Undervisningspriserne er regnet ned over IMT i september. Ved Roskilde Universitets årsfest gik studenterprisen ”Den gyldne kaffekande” til lektor Benedicte Fleron, mens årets undervisningspris gik til professor Jesper Simonsen, lektor Stine Rosenlund Hansen og ekstern lektor Yvonne Barnholdt for deres arbejde med at udvikle vejledningsindsatser på 1. år. Endelig modtog lektor Sofie Pedersen ved en stort anlagt ceremoni i Operahuset i København den nationale undervisningspris inden for videregående uddannelse, som blev overrakt af dronning Mary og uddannelsesminister Christina Egelund.
 
Prisregnen er selvsagt udtryk for vores dygtige kollegers dedikerede og fremragende arbejde med uddannelse, ligesom den er et udtryk for et samlet undervisningsmiljø, der hver dag leverer undervisning og vejledning på den allerhøjest klinge. Stort tillykke til Benedicte, Jesper, Stine, Yvonne, Sofie og alle andre på IMT. Det er meget imponerende, og jeg synes, at vores studerende er heldige at have undervisere og vejledere, der investerer sig selv så meget, som I gør.
 
Penge
Imponerende er det også, at den gode undervisningsindsats i år har omsat sig i en højere STÅ-produktion (studenterårsværk) end forventet, hvilket sammen med en særdeles positiv udvikling i overhead på vores eksternt finansierede projekter betyder, at vores økonomi er forbedret med 2,5 mio. kr. i løbet i året. Det er stærkt gået på to forskellige fronter. Det ser derfor ud til, at vi lander noget bedre end sidste år, hvor vi endte med et ikke-bevilget underskud på 2 mio. kr.
 
Reform
”Reform af universitetsuddannelserne i Danmark” nærmer sig sit slutspil, idet den fortroligt arbejdende forvaltningsenhed, Kandidatudvalget, udkommer med sin rapport nr. 2 med udgangen af oktober. Med rapport nr. 1, som udkom lige inden sommerferien, lærte vi, at Roskilde Universitet får sektordimensioneret sit BA-optag med 14,1 procent. Dimensioneringen vil herefter blive tilpasset den demografiske udvikling hvert femte år.
 
Rapport nr. 2, som vi går og venter på, kommer til at give sigtelinjerne for, hvordan vi fra 2025 til 2032 skal bevæge os fra et landskab med 120 ECTS kandidatuddannelser til et landskab med 70 procent 120 ECTS-uddannelser, 10 procent 75 ECTS kandidatuddannelser og 20 procent erhvervskandidatuddannelser. Gennemsnitligt skal vi omlægge 1/3 af vores uddannelsesaktiviteter på kandidatniveau. I november vil universitetsledelsen fremlægge sig bud på fremtidens uddannelseslandskab på Roskilde Universitet, som vil blive drøftet i alle relevante fora i en høringsproces, der strækker sig fra november til december. I starten af januar træffer universitetsledelsen de endelige beslutninger, hvorefter de faglige miljøer kan påbegynde arbejde med udviklingen af de nye uddannelsesspor.
 
Huskekager
Vi har for mange transaktioner i RejsUd, der ikke er afregnede, og jeg skal derfor bede jer alle om at huske at holde fokus på at afregne inden for de afsatte 14 dage. Mange har transaktioner, der er mere end et år gamle. Hvis man har brug for hjælp, kan man skrive til: imt-oekonomi@ruc.dk 
 
Vi bliver presset på vores kontorfaciliteter, fordi hele universitetet mangler plads. Det er derfor ekstra vigtigt, at I benytter jeres kontorer i hverdagen. Jo mere andre enheder ser, at vores kontorer står tomme, des mere stiger presset for at hapse dem. Rent arbejdsmiljømæssigt er der tusind endnu bedre grunde til at indfinde sig på campus til en hverdag med kollegial sparring og fællesskab. Det håber jeg, at I vil prioritere.
 
God efterårsferie til alle! 
Bjarke
 

Allokering til 2025F

 
Mange af jer vil formodentlig have bemærket, at i endnu ikke har modtaget en henvendelse fra allokeringsteamet vedrørende jeres forventninger til allokering til 2025F. Det skyldes ikke at vi er håbløst bagefter, men derimod at allokeringsprocessen tager et lidt andet afsæt end vi plejer. Målet er, at vi indhenter så meget information som muligt fra studieledere, forskningsunderstøttelsen, phd-skolen og institutsekretariatet inden vi sender skema ud med henblik på at få undervisernes forventninger til allokeringen for forårssemesteret. I hører snart fra os.
 
Dette nye tiltag markerer første skridt til en ny og forbedret allokeringsmodel. Vi arbejder frem mod en løsning, hvor vi indhenter så meget information som muligt om opgaver, som allerede er kendte, før vi kontakter undervisere for indspil og kvalificering. Dertil er det vores forventning, at vi, på den længere bane, vil kunne give hver enkelt underviser adgang til løbende at kunne se detaljeret information om deres opgaver og timer. Et ønske, som mange har givet udtryk for. Det håber vi bliver en realitet i 2025E.
 
Allokeringsteamet består af Morten og jeg selv. Fra 1. november vil vi få følgeskab af Linda. Det ser vi frem til.

Workshop til styrkelse af de studerendes læringsudbytte og trivsel

 
Alle undervisere er inviteret til workshop om, hvordan du som underviser kan understøtte de studerendes engagement og forberedelse. Workshoppen er en del af en tværgående indsats på hele universitetet mhp at styrke de studerendes læringsudbytte og trivsel.  Den seneste studiemiljøvurdering viser, at de studerendes trivsel hænger meget nøje sammen med om faglige mål og forventninger er klare og løbende adresseres. Derfor har rektor, prodekaner, EAE og VD for Uddannelse og Studerende iværksat denne indsats. Det er vores forventning, at I deltager. I er inviteret gennem Outlook. I indkaldelsen kan I også læse mere om indholdet og hvad i kan forvente
 
Tid: 24. januar 2025 9-12

Revision af eksamensformer med ikrafttræden 1. september 2025

 
I skrivende stund arbejder studienævn, studieledere og uddannelsesmedarbejdere intenst med at tilpasse eksamensformer til anbefalingerne fra Eksamensudvalget, som er blevet tiltrådt af rektor pr. 1. oktober. Formålet med arbejdet er at reducere omkostningerne til eksamen, sikre eksamensformer mod uhensigtsmæssig brug af kunstig intelligens, samt at gennemse studieordningerne for uoverensstemmelser mellem formål, prøveform og omprøve.
 
Det er en kompleks opgave, som falder forskelligt ud for de enkelte uddannelser. Arbejdet sker i samarbejde med de involverede, samt med løbende sparring og afstemning med mig. Jeg opfordrer til at bakke studieledere og uddannelsesmedarbejdere op og bidrage til, at det vanskelige arbejde kan gennemføres til tiden.

Åbning af det nye forskningscenter CELFS

v/ Pernille Juhl
 
Bag akronymet CELFS gemmer sig Center for Everyday Life of Families in the Welfare State. Forskningscentret er resultatet af et tværvidenskabeligt samarbejde mellem forskere fra RUC, Ålborg Universitet, Århus Universitet, VIVE, Københavns Universitet og Professionshøjskolen Absalon samt Kent University i England og OsloMet i Norge. Centeret stiller skarpt på forholdet mellem familiers hverdagsliv og velfærdsstat. Dette emne har de senere år udviklet sig til et hastigt voksende forskningsfelt i Europa, da forholdet mellem familier og velfærdsstat aktuelt er under forandring. I Danmark ses det for eksempel gennem velfærdsprofessionelles opgaver med risikoopsporing og forebyggende tiltag, som rettes mod de yngste børn og deres forældre.
 
Centret samler en række forskere fra tværvidenskabelige miljøer, som alle arbejder med relationen mellem familier og velfærdsstat. Mange internationale forskningsmiljøer og teoretiske traditioner bidrager hver især med indsigt i emnet, men forskellige discipliner har en tendens til at behandle familieliv og velfærdspolitikker som isolerede fænomener. Et vigtigt formål med centeret er derfor at samle forskere fra forskellige discipliner, som sammen kan studere, hvordan velfærdspolitikker får betydning for børn og forældres hverdagsliv og dermed udforsker både de subjektive, institutionelle og politiske aspekter.
 
Udover centerleder Pernille Juhl kan det nye center tælle lektor Allan Westerling, professor Hanne Warming, post doc Sarah Alminde, adjunkt Asta Breinholt og ph.d. stipendiater Lærke Lyndelse og Simone Stegeager som interne RUC deltagere fra ISE og IMT.
 
Institut for Mennesker og Teknologi markerer åbningen af centeret med et fagligt seminar og efterfølgende reception d. 18. november kl. 14-17
Herunder kan du læse nyheder om CELFS...
CELFS skal undersøge familiers hverdagsliv...
 
Interview i Berlingske...
Vi bør lytte mere til børn...

Hverdagen som sektionsleder – Datalogi og Digitalisering

V/ Morten Herzum
IMT har nu haft sektioner i et par måneder, og de fem sektionsledere er ved at finde sig til rette i rollen. I den anledning foreslog Bjarke, at vi delte vores refleksioner over tre spørgsmål – hvad har overrasket? hvad er mest forstyrrende? hvornår skaber sektionsledelse værdi? Jeg er leder af sektionen for datalogi og digitalisering, og jeg lægger for. De fire andre sektionslederes refleksioner kommer i senere nyhedsbreve.
 
Størrelsen af opgaverne har overrasket mig. De fleste er ganske små; til gengæld er der mange af dem. Der er også større og tungere opgaver, men dem er jeg ikke lige så overrasket over. De små opgaver ankommer ofte som mails. Det kan fx være ’Jeg vil lige orientere dig om…’, ’Hvem skal jeg henvende mig til om…’ og ’Kan du underskrive denne…’ I de første måneder har jeg som oftest skulle spørge nogle andre til råds før jeg kunne svare på disse spørgsmål. Jeg er taknemlig for de hurtige og tålmodige svar. Der er også dem der spørger mig, hvor de kan finde lokale X eller hvor toiletterne er, men det er dog ikke på mail og nok mere, fordi min dør står åben end fordi jeg er sektionsleder.
 
Opgaverne som sektionsleder kan blive forstyrrende på flere måder. Nogle har meget korte – urimeligt korte – deadlines. De kan kun løses ved at afbryde det, jeg var i gang med. Den slags opgaver kan vi alle sammen hjælpe hinanden ved ikke at give vores kolleger, hvad enten de er sektionsledere, studieledere eller ikke-ledere. Endnu har der heldigvis ikke været så mange af den slags opgaver. Der har derimod været en del opgaver, som var forstyrrende fordi jeg troede de var klaret, men så krævede de alligevel yderligere et par møder eller yderligere 5-10 mails.

Min sektion har fx overtaget tre grupperum fra HumTek, fordi vi er i akut lokalemangel i forbindelse med nyansættelser.
  • Det krævede naturligvis forhandlinger med instituttet og HumTek, men de kom på plads og jeg meddelte administrationen, at lokalerne nu var kontorer til nye kolleger i sektionen.
  • Og så troede jeg, at det var det. Men der står malet ”Grupperum” tværs over dørene til de tre lokaler, og det skal fjernes. Det kræver en sag i Service Portalen.
  • Det nuværende inventar i lokalerne skal ud. Det skal koordineres med HumTek, så det sker inden, de nye kolleger flytter ind i lokalerne.
  • Da lokalerne hidtil har været grupperum, kan de bookes i Outlook. Det skal ikke længere være muligt – en ny sag i Service Portalen. De allerede eksisterende bookninger i Outlook skal aflyses. Hvem skal jeg henvende mig til for, at det bliver gjort?
  • Instituttet skal have besked om hvem der flytter ind, så der kan komme dørskilte op med deres navne, osv.
Og hvornår skaber sektionsledelse så værdi? Det synes jeg stadig, det er tidligt at sige. Jeg håber, at vi som sektionsledere vil kunne bidrage til, at hverdagen bliver bedre og lettere for medlemmerne i sektionerne ved, at ledelsen kommer tættere på de faglige miljøer. Og at institutledelsen får bedre føling med hvad, der rører sig i de faglige miljøer. Men det er indtil videre mestendels in-the-making. Rollen som sektionsleder er til dels en servicefunktion og dermed ret usynlig, så længe den lykkes. Så måske sektionsledelse i mange tilfælde skaber værdi, når den ikke tiltrækker sig opmærksomhed. 

News from the Critical Edge Alliance

 v/  Maria Bech Espersen - foto: Shirley Pollak
 
CEA Conference 2024
The 8th annual conference of the Critical Edge Alliance was held at the Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro from 19-21 June 2024 bringing together more than 100 faculty, students, and staff representatives of CEA member institutions and other universities for two days of lively and animated discussion.
The conference was dedicated to the theme “Amazonizar” - ‘Amazonizing’ as a verb and a call to action concerns the need to raise awareness of how we can protect our greatest wealth as represented by the Amazon forest; to re-examine our ways of thinking and living to create a more just, equitable and sustainable world.
 
The conference covered a wide range of topics exploring the human impact on ecosystems and the ways in which universities are responding to global and local challenges. Conference participants contributed to multiple panels, presentations, and workshops, on topics such as:
  • climate change and sustainabilityi
  • indigenous populations and cultural heritage
  • community engagement and social impact.
During the sessions, presenters shared insights and recommendations gained from research and practice. Sessions engaged with specific themes such as university extension and citizenship, social protection, critical pedagogy, gamification and AI, collaborative online international learning, decolonising practices, and more.
 
In addition, PUC-Rio organised a guided botanical tour of the campus as well as a visit to an on-campus art exhibition, which gave participants an engaging introduction to the university and its surroundings.
 
On 19 June, the conference was preceded by an opening reception, as well as the CEA business meeting, where members exchanged experiences and set future priorities for collaboration.
 
Importantly, the conference presented an opportunity for students to connect across member institutions, learn about different pedagogical practices, and engage in critical dialogue on topics that were presented. The 2025 CEA conference will take place at Evergreen State College in Olympia, Washington. More information and call for proposals will follow later this autumn!

IMT kort nyt

Winning the Best Paper Runner-up Award in an International Conference
PhD student Jialiang Li and his supervisor Professor Hua Lu have won a Best Paper Runner-up Award in the 25thIEEE International Conference on Mobile Data Management (MDM 2024, June 24 - June 27, 2024, Brussels, Belgium). MDM is one of the prestigious conferences on spatial data management and analytics. This year, the research track of MDM selected 1 best paper award and 2 best paper runner-up awards. Coauthored by a former postdoc Tiantian Liu at RUC, Jialiang and Hua’s work focuses on the trajectory representation learning based on contrastive learning. By strategically harnessing multiple positive instances, especially those hard positive instances, their approach significantly outperforms the state-of-the-art models on trajectory similarity computation. This work demonstrates the power of deep learning techniques for spatial data analytics.
Ny studieleder på Social Entrepreneurship and Management 
Christine Revsbech tiltræder som studieleder for Social Entrepreneurship and Management d. 1. oktober 2024.

Nyt fra IMT personalekoordinator

 
Kære alle medarbejdere på IMT
Her kommer den måske mest spændene reminder i nyhedsbrevet!
 
Nu da vi alle er kommet i gang med semesteret kommer her en venlig påmindelse om de gældende regler for ansættelser på RUC. Som altid er det vigtigt at huske, at alle ansættelser går gennem IMT-sekretariatet
(imt-sekretariat@ruc.dk) og det nye er at de skal godkendes af den respektive sektionsleder.
 
De vigtigste punkter at huske er:
  • Hvis en medarbejder arbejder mere end 3 timer, skal de ansættes og have en kontrakt på RUC.
  • Deadline for at indsende oplysninger til HR er to uger før ansættelsesstart (kontaktoplysninger, timeantal, ansættelsesforhold osv.). Det samme gælder ved ændringer i ansættelsen.
  • Derfor skal alle oplysninger være sendt til IMT-sekretariatet senest 3 uger før ansættelsen træder i kraft. Så kan vi nå det hele.
  • Ansættelser kan kun starte den 1. eller den 15. i måneden.
Husk, at alle ansættelsesprocesser starter hos din leder, og sørg for at have alle nødvendige oplysninger klar og sendt i god tid!
 
Har du spørgsmål? Send dem endelig til imt-sekretariat@ruc.dk, vi vejleder gerne.
 
Med venlig hilsen
Johanna Holbak,
Personalekoordinator på IMT

Nyt fra IMT forskningsstøtteenhed

v/ Jacob Jensen
 
Procedurer for ekstern forskningsfinansiering
 
Kære alle på IMT
 
Dette er en genopfriskning af procedurerne ved ansøgning om ekstern forskningsfinansiering. I Forskningsstøtte oplever vi, at der er opbakning til at overholde de udmeldte frister, og det er afgørende for, at vi kan nå at følge med. Stor tak for at hjælpe os godt i gang.  
 
Alle ansøgninger skal gå gennem forskningsstøtte i IMT-sekretariatet, som fremlægger dem for dekanen med henblik på godkendelse.
 
Vi skelner mellem tre typer ansøgninger: alene/lead, partner og EU.
 
Leadansøgninger
IMT ansøger et stort antal fonde alene eller som lead, men de hyppigst søgte er lagt ind i vedhæftede årshjul, som danner baggrund for de interne frister, vi løbende melder ud. Der er uden tvivl oplagte virkemidler, der ikke er kommet med, så meld gerne tilbage, hvis I har ønsker til tilføjelser.   For virkemidler, der ikke er en del af årshjulet, og som vi derfor ikke har interne frister på, er deadline for interessetilkendegivelse 12 uger før ansøgningsfristen.
 
Partneransøgninger
Instituttet sender også et stort antal ansøgninger, hvor IMT er medansøger som partner i større eller mindre roller. Vi har svært ved at styre arbejdsbyrden i forbindelse med denne type ansøgninger, og vi henstiller derfor til, at I videst muligt henvender jer senest 5 uger før deadline. Ligesom ved alle andre ansøgninger, skal I gå gennem forskningsstøtte i IMT-sekretariatet og benytte jer af vedhæftede interessetilkendegivelsesskema.
 
EU-ansøgninger Uanset om IMT er hoved- eller medansøger på EU-ansøgninger, skal den indledende interessetilkendegivelse gå gennem forskningsstøtte i IMT-sekretariatet, som først fremlægger det for dekanen med henblik på godkendelse, og derefter faciliterer kontakten til den relevante konsulent i Forskningssekretariatet i RUC’s centrale administration. Det er Forskningssekretariatet, der yder støtte til EU-ansøgninger. De hyppigst søgte EU-virkemidler kommer ind i årshjulet fra næste år, så I løbende modtager besked om de interne frister.  
 
I løbet af efteråret besøger jeg FOU og de enkelte sektioner, hvor jeg uddyber og begrunder procedurerne, og hvor I har mulighed for at stille opklarende spørgsmål.
 
Mange hilsner
Jacob
IMT årshjul for ansøgninger...
Expression of Interest, IMT...
Interessetilkendegivelse til fondsansøgninger på IMT...
 

Støtte til studerende med funktionsvariationer og sårbarhed

På Roskilde Universitet (RUC) er der en række tilbud, der har til formål at hjælpe studerende med funktionsvariationer eller sårbarheder. Disse initiativer er designet til at sikre, at alle studerende kan deltage i undervisning og gennemføre eksaminer på lige vilkår, uanset deres individuelle udfordringer.
 
Et centralt element i denne støtte er Specialpædagogisk Støtte (SPS), som giver studerende mulighed for at søge hjælpemidler, ordblindepakker og støttepersoner, såsom faglige mentorer eller støttelærere. SPS hjælper med at skabe en hverdag, hvor barrierer bliver mindsket, så de studerende kan fokusere på deres læring.
 
Ud over SPS tilbyder universitetet særlige prøvevilkår og dispensationer til dem, der har brug for det. Dette kan inkludere ekstra tid til aktiviteter, brug af hjælpemidler og dispensationer fra frister og aktivitetskrav. Det er alt sammen med til at skabe en mere fleksibel studieoplevelse for studerende, som har behov for det.
 
RUC tilbyder også Særlig Støttevejledning, hvor de studerende kan få individuel rådgivning til at planlægge deres studier. Vejledningen kan hjælpe med at udarbejde personlige studieplaner, arbejde med studieteknikker og finde løsninger på praktiske udfordringer i undervisningen. Ligeledes kan der for eksempel laves aftaler med undervisere om tilgængelighed af materialer eller optagelse af forelæsninger, hvis det kan lette den studerendes læringsproces.  
 
Universitetet arbejder tæt sammen med eksterne partnere for at tilbyde yderligere støtte. Studenterrådgivningen tilbyder både individuelle samtaler med psykologer og socialrådgivere samt gruppeforløb om studieteknikker, stresshåndtering og mentale udfordringer.Universitetspræsten tilbyder også samtaler, især med fokus på eksistentielle spørgsmål eller personlige kriser som sorg.Derudover spiller studenterdrevne organisationer som Neurodivergent Students at RUC en rolle i at skabe fællesskaber, hvor studerende kan dele erfaringer og støtte hinanden.  
Se oplægget til ansatte om tilbud til studerende med funktionsvariationer

Ph.d.-forsvar

 
Den 27. august forsvarede Sigga Waleng sin ph.d-afhandling
med titlen: "Beyond ‘Disruptions’: A Critical Exploration of the Necessity of School Exclusions
 
This problem-based thesis examines how the necessity of school exclusion evolves in everyday school life. Even though the individual child’s ‘disruption’ is the main reference point when school managers justify their use of school exclusions, I show how many other elements play in, such as financial concerns, parent-school collaboration, and school reputation. I argue that we need to overcome the dichotomy between ‘tolerance’ and sanctions and acknowledge other ways of taking the ‘disruptions’ and the underlying conflicts seriously. How to handle ‘disruptions’ is primarily a pedagogical decision and, therefore, we must look into the teaching-learning practice, where the ‘disruptions’ evolve.

Situating the nexus of ‘disruptions’ and exclusions in practice, this thesis shows how classroom expulsions are used in situations where a vicious circle of chaos takes over, and the teaching-learning practice is about to fall apart. Many ‘disruptions’ consist of children attempting to secure their inclusion among peers in a conflictual class community of social panic. Here, teachers’ attempts to insist on the teaching agenda contribute to an escalating contradiction between the teaching agenda and students’ social relations. Exclusions are often seen as a means to order, but I show how exclusions can contribute to the splitting of the practice into mutual ‘disruptions’, and thus, rather is a ‘means’ to chaos.

The teachers’ focus on the teaching agenda can be seen in connection with political panic about securing Denmark’s welfare system in a globalized world of increased international competition. At the same time, the state administration no longer relies on teachers as civil servants and therefore, a much tighter control with their work is deemed necessary. These political changes put a pressure on teaching-learning practice that through an escalating conflicts can lead to school exclusions. I argue that we need to give teachers more flexibility in their work so that they can engage in a democratic dialogue with students about what is meaningful to learn in school and thereby develop their common practice beyond ‘disruptions’.
 
Læs abstract og resumé her...
 

IMT arrangementer

 
 24. okt.

 
Xiao Li forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen Missing Value Imputation for IoT Sensor Data
Bygning 03, Auditorie B - kl. 9.00
 
 25. okt.
 
Personalemøde
Bygning 3, Auditorie A - kl. 12

 28. okt.




Open Lectures: Michèle Lamont
Seeing Others: How to Redefine Worth in a Divided World
Bygning 01 - lille auditorie - kl 14.30-16
Further information...

 29. okt.




Open Lectures: Ofer Sharone
The Stigma Trap: College-educated, Experienced, and Long-Term Unemployed
Bygning 09 - teorilokale 09.2-009 - kl 12.30-14
Further information...

 1. nov.
 
 
 
 
Kirstine Aakerlund Rosendal forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen Kropspleje til ældre mennesker - En etnografisk undersøgelse af kropsplejepraksisser i forskellige institutionelle kontekster i det danske sundhedsvæsen
Bygning 3, Auditorie A

 8. nov
 
 

 
 
 
Tiltrædelsesforelæsning ved professor Mari Holen
om "Magt og modmagt i sundhedsvæsenet – refleksioner over min forskning i praksisformer, viden, magtstrukturer og patientroller under forandring"  
Bygning 41 - Biografen - kl. 14-16
 
 18. nov.
 
 
 
 
Åbning af IMT's nye forskningscenter Center for Everyday Life of Families in the Welfare State
Institut for Mennesker og Teknologi markerer åbningen af centeret med et fagligt seminar og efterfølgende reception.
Bygning, lokale - kl. 14-17, bygning 03 - lokale 03.1-NEO1
 
19. nov
 
IMT Ph.d.-skolens årstræf - med efterfølgende gathering
Bygning 03, Auditorie B - kl. 12-18
.

RUC Arrangementer

 
30. okt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boglancering: Ginie Servant-Miklos: Pedagogies of Collapse
Dr Ginie Servant-Miklos from Erasmus University Rotterdam and Danish educational experts will discuss education in a disruptive future – based on her forthcoming book Pedagogies of Collapse
 
Ginie Servant-Miklos invites you to consider what happens to education in a warmed, depleted and energy-constrained world, so that we may together dream of alternatives.

This event will inspire you to take part in the next educational revolution - one in which every student is schooled in farming, technology, arts, and philosophy, and where democracy belongs to imperfect coalitions of citizens working together for a livable future.
 
Camilla Schmidt warmly recommends the event with Ginie Servant-Miklos
 
Bygning 41, Biografen - kl 12.15 -14
Further information and sign up...
.

Nyt fra RUC’s centrale Forskningssekretariat

 
29. okt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Discover Webinar
ABOUT THE WEBINAR
Are you interested in increasing impact for your research? Then join us for this cross-university webinar on how to identify new audiences.
The purpose of this workshop is to inspire you to think about other roads to impact than traditional academic knowledge transfer or technology transfer.
 
You will be introduced to various ways of taking your research beyond the purely academic audience, such as
  • Learn about different opportunities for research impact and ways to sustain and scale your impact
  • Explore potential audiences and beneficiaries
  • Learn about possible next steps in terms of career and funding
With examples of best practice, practical advice and general guidance, we hope to offer a useful starting point for any researcher.
 
The webinar is a collaboration between Aalborg University, Aarhus University, Copenhagen Business School, DTU, The IT University, University of Copenhagen, University of Southern Denmark, RUC and Open Entrepreneurship.
 
Participants must be employed as a researcher at a Danish university. The webinar is aimed at researchers from the Humanities, Social Sciences, IT and Business, but we welcome researchers across disciplines who are interested in impact.  
 
PRACTICAL INFO
Date
October 29, 2024
Time: 13.00-14.30
Location: Zoom
Contact: Anne Dvinge at andv@adm.ku.dk
.

News from EAE

 

Workshop: Practical strategies for take-home exams in the time of generative AI Time

Time
Wednesday, 23 October 2024, 14.00-16.00
 
Place
03.1-s21 - Auditorie B
 
Description
With the increasing availability of generative AI tools such as ChatGPT, teachers are facing challenges in assessing student learning through traditional take-home essay exams (DA: hjemmeopgaver). This hands-on workshop is aimed at teachers who want to increase the validity and integrity of their take-home assessments, while encouraging deeper, more original thinking in exam questions and framing.  By the end of the workshop, participants will have concrete tools and a redesigned exam or assignment that promotes student learning, while reducing the likelihood of AI-generated responses. This workshop emphasizes a collaborative and practical approach, helping teachers develop assessments that fit their specific teaching context.
 
As a part of my preparation for the workshop it is a huge help, if you can please uploade an example of one of your previous exam questions.  
 
Register now to secure your spot...
 

Open Access Week 2024

It's finally Open Access Week once again!
 
From the 21st to 25th of October, The Danish Network for Open Access presents 6 exiting webinars about:
  • Predatory Journals Open licenses for data,
  • code and software
  • Open Educational resources
  • and much more
Check the full program and sign up...
 

News from the library

 

New employee?

 - Sign up for our new onboarding course and get introduced to Roskilde University Library
Join us on November 18th from 15:00 to 16:00 for a short online session designed for newly employed researchers and teachers at RUC. Discover how the university library can support your academic journey with practical resources, services and tools. 
 
What to expect: 
  • Insights into the university library's available services
  • Tips for navigating library systems effectively
  • Opportunities to connect with fellow researchers and teachers  
Don’t miss this chance to learn how to make the most of Roskilde University Library! 
 
Register now to secure your spot...
 

Open Access Week 2024

It's finally Open Access Week once again!
 
From the 21st to 25th of October, The Danish Network for Open Access presents 6 exiting webinars about:
  • Predatory Journals Open licenses for data,
  • code and software
  • Open Educational resources
  • and much more
Check the full program and sign up...
 

IMT publikationer

 
Dækker perioden fra den 30. august til den 1. oktober 2024
 

Journal Article and Review - Peer-reviewed

Padovan-Özdemir M. Utopi i normkritisk pædagogik:  Længselsfuld, hjemsøgt og uforløst. Dansk Pædagogisk Tidsskrift. 2024 Sept;2024(3):45-60.  
 
Damhus CS, Risør MB, Brodersen JB, Jønsson ABR. Reply: How do we avoid polarization of interdisciplinary research on cancer diagnosis? Health (United Kingdom). 2024;OnlineFirst. Epub 2024. doi: 10.1177/13634593241258410  
 
Carney S. Comparative Education and the humanistic imagination. Scuola Democratica . 2023 Sept 1;2023(3):423-442. doi: 10.12828/112652  
 
Pihl EVK. Bettie’s travels: How pigs enable new connections between human health innovations and industrial agricultural pork production in Denmark. Social Studies of Science. 2024;Onlinefirst. Epub 2024. doi: 10.1177/03063127241268772  
 
Krüger D, Ravid M, Chodorkoff L, Fogelman T, Lebuhn H, Cohen N. Migrant-serving organizations and urban citizenship-making in times of crisis: Copenhagen, Berlin and Tel Aviv compared. Citizenship Studies. 2024;28(3):363-383. doi: 10.1080/13621025.2024.2371299  
 
Carney S. Academic citizenship and a world in crisis. Journal of Praxis in Higher Education . 2024;6(2):23-33. doi: 10.47989/kpdc468  
 
Petersen EB. Kampen for og imod eksplicitering i det universitetspædagogiske praksisfelt. DUT, Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift. 2024;19(36):11-18. doi: 10.7146/dut.v19i36.144454  
 
Hertzum M. Concurrent or Retrospective Thinking Aloud in Usability Tests: A Meta-Analytic Review. A C M Transactions on Computer - Human Interaction. 2024 Aug 30;31(3):1-29. 37. doi: 10.1145/3665327
 

IMT Presseklip

 
Læs mere
 

Om IMT Nyhedsbrev

 
Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline:tirsdag d. 6. november 2024
Udkommer: fredag d. 15. november 2024