Se nyhedsbrevet i browser
 
 
 
 
IMT Nyhedsbrev
Nr. 7, november 2024
 

I dette nummer af IMT Nyhedsbrev kan du læse

  • Høring af forslag til fremtidigt kandidatlandskab på RUC – proces på IMT
  • Kandidatudvalgets endelige rapport udgivet d. 20. november
  • Allokering til 2025F
  • Fuldt bemandet IMT-sekretariat - og velkommen til fire nye kollegaer
  • Nyt fra IMT julefrokostudvalg
  • Julefrokost afterparty
  • Reportage fra CeDifs årskonference 2024: Barndommens intensivering
  • Fremtidens byplanlæggere fra RUC undersøger Nakskovitterne
  • Nyt fra IMT forskningsstøtteenhed
  • The Art of Collaboration
  • Ph.d.-forsvar
  • IMT arrangementer
  • Nyt fra RUC uddannelsesjura og -planlægning
  • Nyt fra RUC Advisor Critical Edge Alliance & Erasmus+ Staff Exchange
  • News from the Library
  • IMT Publikationer
  • IMT presseklip
  • Om IMT Nyhedsbrev
 

Bjarkes klumme

 

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Bjarke tilbage efter sygemelding primo december
Vi er glade for at kunne fortælle, at Bjarke er på vej tilbage efter sin sygemelding. Bjarke har fulgt med på sidelinjen gennem den seneste tid og er så småt begyndt igen. Han kommer forbi instituttet i denne uge til et kort besøg og starter egentligt op primo december. Vi er opmærksomme på at få lavet en god overlevering fra fungerende dekan Peter Kjær og i øvrigt sætte Bjarke ind i de mange ting, der er sket siden efterårsferien.  Vi håber, I vil være med til at tage godt imod ham. Vi har aflyst personalemødet på fredag og planlægger ugerne frem til jul sammen med Bjarke.  
 
Bedste hilsner
Camilla og Rikke
 
 

Høring af forslag til fremtidigt kandidatlandskab på Roskilde Universitet – proces på IMT

 
Torsdag den 14. november 2024 præsenterede universitetsledelsen forslag til fremtidigt kandidatlandskab på Roskilde Universitet ved stormøder på alle institutter.
 
Forslaget er nu sendt i høring. Høringsparterne på institutterne er blevet bedt om at forholde sig til høringsmaterialet med forskellige vinkler:  
  1. studienævnene spørges, om de har kommentarer til uddannelseslandskabet,
  2. institutråd spørges, om de har kommentarer til uddannelseslandskabet set i lyset af sammenhængen mellem uddannelser og forskning,
  3. lokale samarbejdsudvalg spørges, om de har kommentarer til reformen vis-a-vis arbejdsforhold og arbejdsmiljø
Høringsparterne har frist den 16. december 2024 for at indsende høringssvar.
 
Institutråd og LSU har inviteret alle VIP på IMT til formøde mandag den 2. december. TAP-repræsentant i institutrådet Morten Vest Hansen har inviteret TAP til formøde den 4. december. Begge møder er indkaldt i outlook-kalenderen. Den 4. december er der høringsmøde i LSU, og den 6. december er der høringsmøde i institutrådet, hvor alle sektioner er repræsenteret.
 
Alle på IMT har modtaget høringsmaterialet via mail den 15. november 2024.  
 
Forud for høringsmøderne afholdes der dialogmøder i sektionerne med Peter Kjær (fungerende dekan), Camilla Schmidt (prodekan) og Rikke Sjølin (sekretariatsleder)
 

Kandidatudvalgets endelige rapport udgivet d. 20. november

 
Efter flere udsættelser er KAU-rapporten blevet offentliggjort. Rapporten indeholder indstillinger og anbefalinger til modeller for tilrettelæggelse af de to modeller for kandidatuddannelser, som vi i fremtiden skal udvikle på udvalgte uddannelser, nemlig 75 ECTS og erhvervskandidatuddannelser.
 
Rapporten skitserer forskellige modeller for planlægning af uddannelsesforløbene, som giver differentierede bud på undervisningstid, men som alle fører til en opstramning af den samlede uddannelsestid. 75 ECTS skal afsluttes senest 1. august og 120 ECTS skal afsluttes 1. juni. Desuden beskrives der i rapporten forskellige muligheder for at vende tilbage til universitetet mhp at specialisere sig, skifte spor eller benytte sig af universiteternes udbud som efteruddannelse. Universiteterne er forpligtede til at gøre det muligt at gennemføre en forskeruddannelse efter gennemførsel af en 75 ECTS.
 
Rapporten sætter rammerne for det arbejde, som vi på RUC og på IMT skal gøre de kommende år. I den kommende tid vil vi drøfte rapportens implikationer i diverse fora på instituttet og på RUC bredt set. Mange ting er fortsat uafklarede, ligesom de praktiske forhold omkring procesplan for arbejdet på RUC, såvel som godkendelsesprocedurer centralt ikke kan fastlægges før vi kender det kommende uddannelseslandskab. Det vil vi kunne sige mere om i det kommende år.
 
Indtil videre har vi som ledelse fokus på at gå ind i dialogerne med sektionerne om høringen om det fremtidige kandidatlandskab på Roskilde Universitet, som blev præsenteret d. 14. november. Vi ser frem til at modtage jeres indspil.

Allokering til 2025F

 
Allokeringsprocessen er i fuld gang og planlægningen begynder at tage form. Allokeringsteamet har afholdt møder med alle uddannelser og relevante allokeringsansvarlige på de institutter, hvor vi også har forpligtelser. De kommende uger vil især have fokus på kvalitetssikring af de indkomne indmeldinger om eksempelvis frikøb og øvrige aktiviteter, samt tværgående opmærksomhed på den enkelte medarbejders opgaveportefølje. Vi forventer at fremsende oversigt over allokering senest d. 17. december.
 
Efter nytår vil der kunne forekomme nogle justeringer, ligesom den endelige fastlæggelse af timer til projektvejledning først er på plads efter endt projektdannelse. Det betyder også, at DVIP’s timer på nogle uddannelser vil kunne justeres op – hvis der er indgået en aftale om det.
 
Det kommende semesters allokering har taget afsæt i at tage første skridt i retning af at udvikle en allokeringsproces, som i højere grad bygger på kendt data og viden. Vi er langt fra i mål, men har gjort os nogle erfaringer, som kan hjælpe os videre i at tage de næste skridt i den proces. I 2025 forventer vi at kunne præsentere et planlægningsredskab, som betyder at den enkelte underviser kan se en mere detaljeret portefølje af opgaver og giver overblik over planlægning på en længere bane.
 
Allokeringsteamet, betående af Morten, Linda og Camilla, vil tage fat på at udarbejde en procesplan for det fremtidige allokeringsarbejde i det nye år.

Fuldt bemandet IMT-sekretariat - og velkommen til fire nye kollegaer

v/ Rikke Sjølin
 
I 2023 blev der udarbejdet arbejdspladsvurdering (APV) og som opfølgning på den – en handleplan, som blev godkendt på IMT i februar 2024, som også var min første måned som sekretariatsleder. Handleplanen var en blandt andet en opgavebeskrivelse til mig og opgaverne lød blandt andet: gennemgå alle arbejdsprocesser i sekretariatet, reorganiser og prioriter opgaver, find optimerede modeller for delegering, systematiser forskningsundersøttelse og sørg for at nødvendige ressourcer allokeres. Året går på hæld nu og der er sket meget i IMT-sekretariatet i 2024. Vi har kortlagt opgaver, systematiseret arbejdsgange, omorganiseret og prioriteret. Og i løbet af året har vi taget imod en række nye kollegaer, senest den 1. november hvor vi sagde velkommen til
  • Mads Torbenfeldt Christoffersen (faglig koordinator og forskningskoordinator pre-award, forskningsstøtte)
  • Betina Gjesing (projektadministrator, forskningsstøtte)
  • Linda Saabye Kongerslev (ressourceplanlægger i ressource/allokeringsteam)
  • Louise Langkilde Bladmose (ledelsessekretær)
Det betyder, vi nu er fuldtallige, og det er fantastisk. Vi har sagt farvel til en række kollegaer og ti af os er startet i 2024. Derfor har vi besluttet at tage på seminar den 27. november, hvor fokus vil være på arbejdsglæde, trivsel og samarbejde - og vi vil altså ikke være at finde, der hvor vi er til daglig i bygning 2 den dag.
 
En oversigt over IMT-sekretariatets teams og medarbejdere kan I se her:  
Se og print organisationsdiagrammet her i pdf- kvalitet..

Nyt fra IMT julefrokostudvalg

 
Julefrokosten lander traditionen tro på IMT
fredag d. 13. december - Luciadag
 
Kære alle
Vi inviterer hermed til årets julefrokost fredag den 13. december kl. 14.
 
I lyset af reformen kan det være sin sag at finde lyst til festligheder, og som festudvalg tabte vi da også pusten omkring arrangementet. MEN vi har besluttet at modstå absurditeten og tilrettelægge en hyggelig aften, der ikke skal handle om alt muligt andet, end at vi mødes som kollegaer.
 
Det håber vi meget, at mange vil have lyst til!
 
Der vil være godt at spise fra en lækker buffet, selvbetjent bar med øl fra Herslev Bryghus, lidt underholdning, fællessang og dans.
 
Som sidste år skal hvert bord medbringe ingredienser til en drink, som nydes mens man pynter bordet.
 
Professorer medbringer den obligatoriske professorsnaps. 
 
Billetpris: 50 kr.
 
Mere info og tilmeldingslink følger, når vi nærmer os december.
 
Bedste hilsner Festudvalget
 

Julefrokost afterparty

 
RUC’ON og fællesadministrationen inviterer til julefest efter afdelingernes/institutternes julefrokoster.
 
Fredag den 13. december 2024 fra kl. 16.00 - bygning 00

RUC´ON har genbestilt de særdeles dygtige herrer fra Electric Fish. De har tidligere spillet op til dans og leverer en god blanding af nye og gamle dansenumre.

Derudover har fællesadministrationen fundet diskoteket frem fra kælderen og hyret en DJ, som vil lave natklubstemning i foyeren, når herrerne fra Electric Fish takker af for aftenen.
 
Det bliver aldeles fremragende og sikkert meget varmt!
 
18.00: Baren åbner i foyeren
19:00 - 23.00: Livebandet Electric Fish i store audi
23.00 - 02.00: DJ i foyeren
 
 

Reportage fra CeDifs årskonference 2024: Barndommens intensivering

 v/ Anne-Sophie Schröder og Anna Greiner
 
Hos Center for Daginstitutionsforskning afholdt vi vores årlige årskonference på RUC den 14. november under temaet ”Barndommens intensivering”. Mere end 130 personer havde tilmeldt sig, og gruppen bestående af pædagoger, konsulenter, ledere, forskere, studerende og andre fagfolk bidrog aktivt med deres erfaringer og refleksioner i løbet af hele dagen. 
 
Tidligt på formiddagen bød Centerleder Annegrethe Ahrenkiel velkommen, hvorefter vi dykkede ned i tre forskningsprojekter, der på hver sin vis stillede skarpt på, hvordan vi kan forstå og navigere i den intensivering, der præger hverdagslivet for både børn og voksne i daginstitutionerne. Her præsenterede både professor Jan Kampmann, lektor Lars Holm (DPU) og lektor Tomas Ellegaard indsigter fra deres aktuelle forskning.
 
Efter frokost skiftede vi gear og blev ved antropolog og historiefortæller Anette Jahn inviteret med på en sanseoplevelse ind i fortællingens univers. Herefter blev alle deltagere fordelt ud til workshops, hvor man blandt andet kunne blive klogere på tendenser der viser, hvordan hverdagen intensiveres for både børn og personale i daginstitutionerne. Derudover blev der delt erfaringer og dilemmaer fra sprogpædagogisk arbejde, og diskuteret, hvad man kan lære af kampen for minimumsnormeringer.
 
Deltagerne var hele dagen igennem engagerede, gavmilde med deres erfaringer og perspektiver og nysgerrige på ny viden, og hos CeDif glæder vi os derfor allerede til næste års konference.
 

Fremtidens byplanlæggere fra RUC undersøger Nakskovitterne

 v/ Astrid Laura Dam
 
Hvordan kan vi beskrive og forstå vores byer på andre måder end gennem plandokumenter, kommuneplaner og lokalplaner? Det var det store spørgsmål underviserne fra det RUC-ledte projekt The Fehmarn BELT Plan & Network Initiative tog med til Nakskov d. 10-11 oktober.
 
Her deltog 50 byplanlægningsstuderende fra henholdsvis Roskilde Universitet og Technische Hochschule Lübeck i et studio i Nakskov, hvor de gennemførte feltarbejde med fokus på Nakskov og byens levedygtighed set gennem de lokales egne øjne.
 
”Det er vigtigt for os, at de studerende kommer ud i landdistrikterne og får hands-on erfaring med cases fra virkeligheden herude. Det er borgerne, vi planlægger for, så det er naturligvis også borgerne, de skal dygtiggøre sig i at tale med,” siger Astrid Laura Dam, videnskabelig assistent på BELT-projektet og arrangør af Nakskov studioet.
 
De studerende blev klædt på til feltarbejdet med ekspertoplæg fra udviklingskonsulent fra Lolland Kommune Mette Boje Madsen, byvandring med souschef for Strategi og Politik hos Lolland Kommune Henrik Madsen samt et samtale-panel med Kirsten Sydendal, Thomas Blak og Bernt Hertz Jensen.
 
Herefter skulle de studerende selv ud og finde spørgsmål og svar til at forstå Nakskov. De studerende blev i grupper matchet med lokale nakskovitter og fik indblik i alt fra billard på den lokale bodega, de lokale vinterbadere til bowling med Ældresagen hos Nakskov Bowling & Thai.
 
De studerende udarbejdede foto-essays som portrætter på byen og dem, de talte med undervejs. Det er målet, at The Fehmarn BELT Region Plan & Network Initiative nu indsamler alle foto-essays til én samlet fortælling om Nakskov, som laves til en udstilling, der skal rejse rundt i den kommende Femern bælt region.
 
”De studerendes fotoessays viser en enorm indlevelsesevne. Jeg er imponeret over deres respekt for stedet, deres nysgerrighed, åbenhed, gåpåmod, deres måde at møde mennesker... Jeg er målløs, og jeg glæder mig som et lille barn til at dele resultaterne, når vi i de næste par måneder samler de studerendes arbejde om Nakskov i én samlet udstilling, der kan rejse rundt i hele Femern belt regionen,” siger Astrid Laura Dam.
 
The Fehmarn BELT Plan & Network Initiative er et dansk-tysk samarbejde under Interreg Deutschland-Danmark med Roskilde Universitet (lead), Technische Hoschschule Lübeck og den landskabsstrategiske tegnestue Rural Agency.
Se fotoessay 1 her...
Se fotoessay 2 her...
Se fotoessay 3 her...

Nyt fra IMT forskningsstøtteenhed

v/ Mads Torbenfeldt Christoffersen
 
Opgavefordeling i forskerstøtte-teamet på IMT
IMT’s forskningsstøtte-team er nu fuldt besat, og teamet har fordelt opgaverne imellem sig således, at der i udgangspunktet er én kontaktperson for henholdsvis pre-award og post-award for hver sektion, om end opgaverne for Bæredygtighed, Byer og Planlægning er fordelt på flere projektadministratorer. Opgavefordelingen ser således ud: 
 
Sektion Forskningskonsulent
(pre-award)
Projektadministrator
(post-award)
Arbejdsliv og Social Bæredygtighed
 
Jacob Jensen Svetlana Wolkow
Sundhed og Samfund
Mads Torbenfeldt Christoffersen
 
Betina Gjesing
Bæredygtighed, Byer og Planlægning Mads Torbenfeldt Christoffersen
Hanne Helmig Nilsson (minus InterReg-projekter og FoSSNet)
 
Betina Gjesing (InterReg-projekter)
 
Svetlana Wolkow (FoSSNet)
 
Psykologi og Pædagogik
 
Jacob Jensen
 
Betina Gjesing
 
Datalogi og Digitalisering Jacob Jensen Svetlana Wolkow
 
Carsten P. Sørensen beholder i udgangspunktet sine nuværende opgaver med eksternt finansierede projekter, når disse afsluttes i 2024 og 2025. Projektadministratorerne arbejder med en høj belastning ift. at indhente opgaver og med et fokus på årsafslutning. Derfor vil de fortsat have fokus på prioritering følgende opgaver:
  • Projekter der skal lukkes og derfor opfølgning på forbrug
  • Projekter der skal starte/projektoprettelse
  • Timesedler

 

The Art of Collaboration

Give your research team the best foundation for successful collaboration with the newly developed Collaboration Guide accessible to academic staff, administrative staff and external partners here.
 
The guide is a new learning tool available to everyone via Moodle. It includes video materials, interactive exercises, reflection prompts, and an open-access, print-friendly handbook.
 
Every collaboration benefit from an occasional tune-up, helping to consciously manage dynamics and promote an inclusive, socially sustainable environment at RUC. Use the guide independently or request facilitation support here.
 
For further questions, please contact Anette Stenslund (stenslund@ruc.dk)or Katia Dupret (katia@ruc.dk).

Ph.d.-forsvar

 
Den 1. november forsvarede Xiao Li sin ph.d-afhandling
med titlen: "Missing Value Imputation for IoT Sensor Data
 
The development of the Internet of Things (IoT) has led to widespread applications of sensors and sensor data across domains such as hydrology, meteorology, transportation, and healthcare services. However, challenges such as sensor failures, transmission issues, or low battery life can result in missing data, negatively impacting IoT application performance. To address this, methods for imputing missing data are explored in three contexts:
  1. Offline imputation of time-series data in specific use cases, such as radio maps, with techniques to differentiate between Missing at Random (MAR) and Missing Not at Random (MNAR) values. Experiments demonstrate that this approach improves the accuracy of indoor positioning.
  2. Online imputation for sensor data streams, where a neural network-based model combined with a continuous imputation framework enhances both efficiency and accuracy for real-time applications.
  3. Imputation in resource-constrained environments, such as edge devices, where a lightweight imputation framework utilizes a windowing mechanism to manage limited computational resources without compromising accuracy.
These methods demonstrate significant improvements in accuracy, efficiency, and usability of IoT applications across various environments and requirements.    
 
Læs abstract og resumé her...
 
 
Den 1. november forsvarede Kirstine Aakerlund Rosendal sin ph.d-afhandling
med titlen: "Kropspleje til ældre mennesker - En etnografisk undersøgelse af kropsplejepraksisser i forskellige institutionelle kontekster i det danske sundhedsvæsen
 
Denne ph.d.-afhandling undersøger, hvad der sker i de praksisser, hvor ældre mennesker får hjælp til at pleje kroppen i det danske sundhedsvæsen og hvordan denne kropspleje er formet af institutionelle, materielle, samfundsøkonomiske og politiske betingelser, og hvordan disse betingelser former hvordan de ældre bliver til som mennesker.
Afhandlingen skriver sig ind i et bredt felt, der handler om de sundhedspolitiske ambitioner og betingelser i forhold til ældreplejen, gerontologiske forståelser af aldring samt sygeplejefaglige, sociologiske og antropologiske forståelser af kropspleje. Med afsæt i poststrukturalistisk og socio- materialistisk tænkning undersøger afhandlingen kropspleje, som noget der bliver til i et komplekst netværk af multiple konstituerende kræfter i de forskellige institutionaliserede kontekster. Afhandlingen er baseret på et stort etnografisk feltarbejde på et hospital, to plejecentre og to hjemmeplejeteams, i borgernes eget hjem
Afhandlingen peger på, at kropsplejen er indlejret i magtfulde diskurser om krop, aktiv aldring, hjem og hjemlighed, som bliver medkonstituerende for, hvordan kropspleje praktiseres og dermed for de ældre menneskers handlemuligheder, ønsker og måder at leve på. Derudover peger afhandlingen på, hvordan kroppe, teknologier, materialitet, vidensformer samt politiske og etiske idealer omhandlende aldring og pleje, forhandles, distribueres og ordnes tidsligt og rumligt, hvilket konstituerer kropsplejen på multiple måder. Afhandlingen bidrager med diskussioner af, om det fokus der er på evidensbasering i sygeplejen samt det politiske fokus der er på rehabilitering, aktiv aldring og hjemlighed potentielt kan ende med at tavsliggøre vigtig viden om kropsplejepraksisserne og de ældre menneskers kropslige hverdagspraksisser og- viden.
Læs abstract og resumé her...
 

IMT arrangementer

 
28. nov.
 
 
 
 
COP inviterer til Forskningsseminar om klimapsykologi
 
Bygning 1 - lokale 00.1-009 kl 14 -17.30
 
 
29. nov.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Studielederskift på Master i social bæredygtighed (MSB)
 
I anledningen af studielederskift på Master i social bæredygtighed (MSB) inviterer sektionen for Arbejdsliv og Social Bæredygtighed på Institut for Mennesker og Teknologi til minister-overdragelses-reception fredag d. 29. november kl.16-17.30 på Roskilde Universitet, bygn.03. Auditorium C. Receptionen finder sted samtidig med semesterafslutning for vores søde og dygtige masterstuderende på Modul 3: Tværsektorielt samarbejde.
 
Studieleder, Lektor, Ph.D. Katia Dupret takker af efter godt syv års tro og ihærdig kamp for at skabe forskningsbaseret, samfundsengagerende og ikke mindst nytænkende masteruddannelse i socialt entreprenørskab og social bæredygtighed og giver stafetten videre til Lektor, Ph.D. Marta Padovan-Özdemir, som overtager med en ambition om at føre MSB videre til gavn for alle de gode mennesker i den offentlige, private og civile sektor, som med stor faglighed bringer retfærdighed og social bæredygtighed ind i den bæredygtige omstilling, sociale indsatser og innovationsprojekter.
 
Alle er velkomne.  
 
Bygning 03, Auditorium C kl. 16-17.30
 
6. dec.
Afskedsreception for Erling Jelsøe
I anledning af, at lektor Erling Jelsøe går på pension, inviterer IMT og sektion for Sundhed og Samfund hermed til reception.
 
Bygning 44.1 - frokoststuen
 
 
10. dec.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boglancering 'Digital Stress på arbejdspladsen'
Kom og vær med til bogudgivelsen af Digital Stress på Arbejdspladsen, skrevet af adjunkt Raluca Stana fra IMT, Bæredygtige Digitalisering, og lektor Hanne Westh Nicolajsen fra IT Universitetet. Bogen bygger på Ralucas Ph.D. projekt og forskning på RUC siden da, og den præsenterer en ny tilgang til digital stress eller technostress, der flytter fokus fra individet til det organisatoriske ansvar. 
 
Bygning 00 - Store Auditorie - kl 16-19
 
 
 
13. dec.
HUSK: IMT Juleforkost kl 14

Nyt fra RUC uddannelsesjura og -planlægning

v/ Martin Stampe Noer
 
I Uddannelsesjura og -Planlægning arbejder vi i øjeblikket på at implementere et nyt planlægningssystem, TimeEdit. TimeEdit vil være klar til brug 1. februar, så vi kan planlægge E25 i det nye system, idet RUCs kontrakt med vores nuværende systemleverandør udløber ved årsskiftet. Der vil derfor ikke være systemunderstøttelse af forårets planlægning i januar, og den efterfølgende løbende vedligeholdelse af forårssemestret vil ligeledes skulle håndteres mere manuelt end normalt.  
 
Fredag d. 15. november blev der udsendt studymails til alle undervisere med links til deres undervisnings- og eksamensplaner for F25, og underviserne har herefter frem til i dag d. 26. november til at gennemgå deres undervisnings- og eksamensplaner i forhold til andre kalenderforpligtelser. På grund af systemskiftet er det i år særligt vigtigt, at alle undervisere overholder denne deadline for tilbagemeldinger meget nøje. Hvis deadline ikke overholdes, vil planlægningsteamet som udgangspunkt ikke kunne imødekomme ønsker om ændringer af undervisnings- og eksamensplanerne for F25 fra december.
 
Vi sætter pris på jeres forståelse og samarbejde i denne overgangsfase og ser frem til, at TimeEdit kan styrke vores planlægningsproces og understøtte institutternes behov til undervisningsplanlægningen. 

Nyt fra RUC Advisor Critical Edge Alliance & Erasmus+ Staff Exchange

 

CALL: Teaching stay at a CEA university in 2025 supported by Erasmus+ funds  
Every year, RUC International Education (UI) applies for Erasmus funds to support the exchange of teachers, staff and students to our partners in the Critical Edge Alliance. For the spring and autumn semesters 2025, Erasmus grants are available for teaching stays at the following CEA partner institutions:  
  • Al Akhawayn University in Ifrane, Morocco (must be used in the spring 2025)
  • Evergreen State College, USA
  • Universidad de los Andes, Colombia
  • Université Paris 8 Vincennes-Saint-Denis, France
  • Tata Institute of Social Sciences, India
The call is described in the attached PDF poster, and the application procedure can be found here on RUC intra.
 
The application deadline is 30 November.
 
Call for proposals: CEA conference 2025
The CEA conference 2025 takes place at The Evergreen State College, USA from 24-26 June 2025. The theme is "Reimagining Critical Education: Deepening Our Alliance to Confront Global Challenges".
 
The call for papers for the conference is now open. Proposals for panels and workshops can be sumbitted via the submission form in the link below.
 
The deadline for proposals is 1 December 2024.
 
 
Register now to secure your spot...
 

News from the library

 
Suggestions for the library collection
The library buys the books that you need for research or courses. Fill out the suggestion form with the book details, and we will acquire either an electronic or printed copy for the library collection
 
If a book is used in a course, we have the option to reserve a copy on the course reading shelf in the library.
 
Subscriptions to journals, databases, and similar resources follow a set process, where incoming suggestions are reviewed once a year. The next deadline for submitting these requests will be in the spring of 2025.  
 
Workshop: Searching for research data - 18 December 2024, 12.00-15.00  
Did you ever have trouble finding, accessing and/or understanding research data that might have been relevant for your own project?  
 
Roskilde University Library invites you to a workshop on searching for research data. The workshop will introduce a selection of strategies and methods when searching for data and illustrate how to find and navigate relevant research data repositories, as well as search engines and bibliographic databases. Finally, we discuss how to assess research data and potential conditions for reuse. The workshop is structured as a mix of presentations and hands-on exercises, using your own research project as point of departure. 
 
Register here... no later than 11 December 2024...
 

IMT publikationer

 
Dækker perioden fra den 2. oktober til den 17. november 2024
 

Journal Article and Review - Peer-reviewed

Røn Larsen M. Everyday Politics of Educational Psychologists. Annual Review of Critical Psychology (Online). 2024;18:521-542
 
Loft MI, Mathiesen LL, Jensen FG. Need for Human Interaction and Acknowledging Communication—An Interview Study With Patients With Aphasia Following Stroke. Journal of Advanced Nursing. 2024;Early View. Epub 2024. doi: 10.1111/jan.16512
 
Andersson JVN, Martinsen B. When control becomes a matter of life: a phenomenological exploration of intestinal failure patients’ lived experience receiving assistance from home care nurses in home parenteral nutrition management. Journal of Research in Nursing. 2024;29(6). doi: 10.1177/17449871241270899
 
Bjørn P, Busboom J, Duckert M, Bødker S, Shklovski I, Hoggan E et al. Achieving Symmetry in Synchronous Interaction in Hybrid Work is Impossible. ACM Transactions on Computer-Human Interaction. 2024 Sept 19;31(4):49. doi: 10.1145/3648617
 
Bach JS, Bjerge B, Eilerskov N, Merrild CH. As Long As it Lasts - Older Substance Users, Brittle Ties and Danish Health Care. Medical Anthropology. 2024;43(4):324-337. doi: 10.1080/01459740.2024.2349512
 
Falcão Duarte C, Daalhuizen J, Schwennesen N. Ambiguities in Preventing Infections in Nursing Homes: Care Workers Experiences and Implications for Future Policies. Journal of Aging and Social Policy. 2024;Latest Articles. Epub 2024. doi: 10.1080/08959420.2024.2320049
 
Langergaard LL, Eschweiler J. The Role of Social Dreaming: Utopia as the Unknown Variable in Social Innovation? Journal of Social Entrepreneurship. 2024;15(3):1039-1057. Epub 2022 Jul. doi: 10.1080/19420676.2022.2094990
 
Dupret K, Eschweiler J. How Do Participatory Governance and Reciprocity Impact Working Conditions in the SSE Organizations? An Emotion Work Analysis. Journal of Social Entrepreneurship. 2024;15(3):894-916. Epub 2022 Feb 9. doi: 10.1080/19420676.2021.2020884
 
Ravenni G, Thomsen TP, Smith AM, Ambye-Jensen M, Rohde-Nielsen KT, Henriksen UB. Integration of a drying and pyrolysis system in a green biorefinery: biochar product quality and impacts on the overall energy balance and climate footprint. Biomass Conversion and Biorefinery. 2024 Oct;14:25143-25159. Epub 2023. doi: 10.1007/s13399-023-04877-4
 
Nicholls DA, Ahlsen B, Bjorbækmo W, Michelsen TD, Höppner H, Rajala A et al. Critical physiotherapy: A ten-year retrospective. Physiotherapy Theory and Practice. 2024;40(11):2617-2629. Epub 2023 Sept. doi: 10.1080/09593985.2023.2252524
 
Funch BS, Hougaard S. Unsettling art and its psychological impact. Journal of Aesthetic Education. 2024;58(3):57-71. doi: 10.5406/15437809.58.3.04
 
Spaniol MJ, Danilova-Jensen E, Nielsen M, Rosdahl CG, Schmidt CJ. Defining Greenwashing: A Concept Analysis. Sustainability (Switzerland). 2024 Oct;16(20):9055. doi: 10.3390/su16209055
 
Kvist AT. Lokal og Social: Tre perspektiver på idrætsforeningen Nørrebro Uniteds forhold til sit lokalsamfund. Forum for Idraet. 2024;39:112-136
 
Cook W, Helsgaun K, Hougardy S, Schroeder RT. Local elimination in the traveling salesman problem. Mathematical Programming Computation. 2024;Online first. Epub 2024. doi: 10.1007/s12532-024-00262-y
 
Frederiksen J, Jørgensen K, Anna Petersen K. The Knowledge Crisis of Nursing: A warping between ideological methodology, classical phenomenology and reflexive practice. Praxeologi: et kritisk refleksivt blikk på sosiale praktikker. 2024 Oct 29;6. doi: 10.15845/praxeologi.v6.4198
 
Stoustrup S. Rural development as the propagation of regional ‘communities of values’: A case study of local discourses promoting social innovation and social sustainability. Sociologia Ruralis. 2024;Early view. doi: 10.1111/soru.12496
 
Lybæk R, Kjær T. How Can Circular Economy Strengthen the Recycling of Plastic Packaging Wastes? Exploratory and Qualitative Case Study of the Danish Plastic Industry. Environmental Research, Engineering and Management. 2024 Oct 10;80(3):86-98. doi: 10.5755/j01.erem.80.3.35925
 
Mojsoska B, Pande P, Moeller ME, Ramasamy P, Jepsen PM. Virtual Reality in an Eco-Niche Undergraduate Organic Chemistry Laboratory Course: New Practice in Chemistry Lab Teaching. Journal of Chemical Education. 2024;Vol ahead of print. Epub 2024. doi: 10.1021/acs.jchemed.4c00099
 
Jønsson ABR, Brodersen JB, Reventlow S, Svanholm C, Møller A, Kousgaard MB. General practitioners’ experiences of providing somatic care for patients with severe mental illness: a qualitative study. BMC Primary Care. 2024 Dec;25(1):96. doi: 10.1186/s12875-024-02338-z
 
Chen J, Zhang F, Li H, Lu H, Jin X, Liu K et al. EMPNet: An extract-map-predict neural network architecture for cross-domain recommendation. World Wide Web. 2024 Mar;27(2). doi: 10.1007/s11280-024-01240-z
 
Grundström K, Grander M, Lazoroska D, Molina I. Sharing housing: a solution to – or a reflection of – housing inequality? Journal of Housing and the Built Environment. 2024;Online First. Epub 2024. doi: 10.1007/s10901-024-10130-9
 
Bech CF, Kart T, Kjeldsen LJ, Petersen MB, Andersen TRH. Development of hospital clinical pharmacy services in Denmark from 2008 to 2023. European Journal of Hospital Pharmacy. 2024;Online First:ejhpharm-2024-004226. Epub 2024. doi: 10.1136/ejhpharm-2024-004226
 
Bläser N, Magnussen BB, Fuentes G, Lu H, Reinhardt L. MATNEC: AIS data-driven environment-adaptive maritime traffic network construction for realistic route generation. Transportation Research Part C: Emerging Technologies. 2024 Dec;169:104853. doi: 10.1016/j.trc.2024.104853
 
Lindberg MR, Haunstrup Christensen T, Grindsted TS, Friis F. Rethinking automobility in the suburb: Experiences with carsharing in a Danish suburb. Transportation Research Part D: Transport and Environment . 2024 Oct 7;136:104444. doi: 10.1016/j.trd.2024.104444
 
Barfod O'Connell M, Brødsgaard A, Matthè M, Hobolth L, Wullum L, Bendtsen F et al. A randomized controlled trial of a postdischarge nursing intervention for patients with decompensated cirrhosis. Hepatology Communications. 2024 Apr 26;8(5). doi: 10.1097/HC9.0000000000000418
 

Book Chapter/ Book - Peer-reviewed

Dam AL, Frank Rasmussen L. Tunnelbyen: Produktionen af undtagelsesrum og ikke-steder på Danmarks største infrastrukturprojekt. In Buciek K, Juul K, editors, Sted, magt & identitet. Roskilde, Danmark. 2024  
Frandsen MS, Hansen JV. Steder som problemer: Stedsforståelser i dansk bypolitik 1993-2022. In Buciek K, Juul K, editors, Sted, magt & identitet. Dansk Byplanlaboratorium. 2024  
 
Buciek K, Juul K. Hvorfor sted? In Buciek K, Juul K, editors, Sted, Magt & Identitet. Dansk Byplanlaboratorium. 2024. p. 1-15  
 
Bærenholdt JO. Hvordan udvikler steder sig? In Buciek K, Juul K, editors, Sted, Magt & Identitet. København: Dansk Byplanlaboratorium. 2024. p. 15-54  
 
Buciek K. Fantasiens steder og erindringens litterære geografi. In Buciek K, Juul K, editors, Sted, Magt & Identitet. Dansk Byplanlaboratorium. 2024. p. 276-301  
 
Bærenholdt JO, Hovgaard G. Open local communities: diversity and place-based values on the Nordic Atlantic coast. In Gestur H, Bærenholdt JO, editors, Open local communities in the Nordic Atlantic. Vol. 2024:501. Nordic Council of Ministers. 2024. p. 9-27.  (TemaNord; No. 501).  
 
Bærenholdt JO, Hovgaard G. Conclusion and policy implications. In Hovgaard G, Jørgen Ole B, editors, Open local communities in the Nordic Atlantic: A report from the project Sustainable Value Chains in Nordic Coastal Communities (NorValue). Vol. 2024:501. Nordic Council of Ministers. 2024. p. 125-133.  (TemaNord; No. 501).  
 
Jensen PH, Hess M, Holman D, Naegele G, Walker A. Discursive change from ‘early’ towards ‘late’ exit/retirement. In Rapidly Increasing Retirement Ages: Changing Employment Practices for Older Workers. Edward Elgar Publishing. 2024. p. 16-39 doi: 10.4337/9781789907797.00007  
 
Larsen J. The Tourist Gaze 1.0, 2.0, 3.0 and 4.0. In The Wiley Blackwell Companion to Tourism. 2 ed. Wiley. 2024. p. 246-258 doi: 10.1002/9781119753797.ch18  
 
Schwennesen N, Lopez Gometz D. Becoming old with a dog: human-animal entanglements in later life transitions. In Douglas C, Whitehouse A, editors, More-than-Human Aging: Animals, Robots, and Care in Later Life. Rutgers University Press. 2024  
 
Dam AL, Buciek K. Negotiating responsible access to nature. The role of nature parks in the intersection between local citizens, landowners, authorities and users. In Blinnikka P, Grahn Å, Gunnarsdottir G, Tunkkari-Eskelinen M, editors, Responsible Tourism - Best Practices in the Nordic Countries. Jyväskylä: University of Jyväskylä. 2024. p. 147-164
 

Article Proceedings - Peer-reviewed

van Twiller J, Sivertsen A, Jensen RM, Andersen KH. An Efficient Integer Programming Model for Solving the Master Planning Problem of Container Vessel Stowage. In Garrido A, Paternina-Arboleda CD, Voß S, editors, Computational Logistics - 15th International Conference, ICCL 2024, Proceedings. Springer Science and Business Media Deutschland GmbH. 2024. p. 236-253.  (Lecture Notes in Computer Science (including subseries Lecture Notes in Artificial Intelligence and Lecture Notes in Bioinformatics), Vol. 15168 LNCS). doi: 10.1007/978-3-031-71993-6_16  
 
Huybrechts L, Smith RC, Winschiers-Theophilus H, Loi D, Simonsen J. Participatory Design in a Changing World: A Situated Action. In D'Andrea V, de Paula RA, Crompton E, Reitsma L, Daud NB, Zaini NAB, Smith RC, Teli M, Ghazali M, Huybrechts L, Tolhouk R, de Mater O'Neill M, Tabassum G, Loh Chee Wyai G, Muashekele C, Stanley C, Mbinge U, Jengan G, Del Gaudio C, Yasuoka Jensen M, Winschiers-Theophilus H, Zaman T, editors, Situated Actions, Doctoral Colloquium, PDC places, Communities. Association for Computing Machinery. 2024. p. 59-61.  (ACM International Conference Proceeding Series, Vol. 3). doi: 10.1145/3661456.3666065  
 
Yasuoka M, Kibi Y. Not just power: Exploring transitions as fluidity relationality in Participatory Design. In D'Andrea V, de Paula RA, Rodil K, Lamas D, Goagoses N, Kambunga AP, Tan Yong Wen D, Del Gaudio C, Jensen MY, Winschiers-Theophilus H, Zaman T, editors, Exploratory Papers and Workshops. Association for Computing Machinery. 2024. p. 52-59.  (ACM International Conference Proceeding Series, Vol. 2). doi: 10.1145/3661455.3669870  
 
Vinter O, Carstensen PH. A Model for Designing Organizational Change Plans. In Yilmaz M, Clarke P, Riel A, Messnarz R, Greiner C, Peisl T, editors, Systems, Software and Services Process Improvement - 31st European Conference, EuroSPI 2024, Proceedings. Springer. 2024. p. 357-369.  (Communications in Computer and Information Science, Vol. 2180 CCIS). doi: 10.1007/978-3-031-71142-8_25  
 
Zhang Y, Lu H, Liu N, Xu Y, Li Q, Cui L. Personalized Federated Learning for Cross-City Traffic Prediction. In Larson K, editor, Proceedings of the 33rd International Joint Conference on Artificial Intelligence, IJCAI 2024. International Joint Conferences on Artificial Intelligence. 2024. p. 5526-5534.  (IJCAI International Joint Conference on Artificial Intelligence).  
 
Lai Z, Zhang D, Li H, Zhang D, Lu H, Jensen CS. ReCTSi: Resource-efficient Correlated Time Series Imputation via Decoupled Pattern Learning and Completeness-aware Attentions. In KDD 2024 - Proceedings of the 30th ACM SIGKDD Conference on Knowledge Discovery and Data Mining. Association for Computing Machinery. 2024. p. 1474-1483.  (Proceedings of the ACM SIGKDD International Conference on Knowledge Discovery and Data Mining). doi: 10.1145/3637528.3671816
 

Comment, debate & contribution to newspapers

Spaniol MJ. Cyberwar checklists for executives and policymakers. Baltic Rim Economies (BRE) review. 2024 Oct 31;(3):22
 
Thomsen T, Christensen AA, Hauggaard-Nielsen H, Bolwig S, Martin AD, Buchard MV. Gode sundhedsråd bliver dyre for... klimaet? Sjaellandske. 2024 Nov 12;11.
 
Laugesen JB. Ph.d.-studerende: Regeringen vil flytte sundhedsvæsenet tættere på borgerne – men kommer det i virkeligheden længere væk? Sundhedsmonitor. 2024 Nov 4.  
 
Gleerup J, Arly Jacobsen B. Ryger støtten til fremmedsprog, er vores internationale forskning, erhverv og sikkerhed i fare. Sciencereport.dk. 2024 Oct 25.
 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

IMT Presseklip

 
Læs mere
 

Om IMT Nyhedsbrev

 
Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline:fredag d. 10. januar 2025
Udkommer: tirsdag d. 24. januar 2025