Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Kære Læser

 
Fra politisk hold har der været travlt på dagtilbudsområdet i foråret. Ministeriet kom med sit nye udspil med bl.a. sociale normering og en revideret læreplan. Nu er det store udviklingsprogram "Fremtidens Dagtilbud", som regeringen igangsætte i 2013 blevet evalueret, og parterne bag kan ikke vise nogen markante effekter på børnenes kompetencer. Det kan du læse mere om i dette nyhedsbrev.
Derudover har vi i centret fået en ny ph.d.-studerende, Benedicte Bernstorff, som vil undersøge børns sprog fra et børneperspektiv - det mangler nemlig, siger hun. Et andet af centrets projekter undersøger, hvordan lokale hensyn og nationale dagsordener spiller ind på pædagogikken uden for de store byer - det har vi talt med forsker Eva Gulløv om, som lige er hjemvendt fra feltarbejde. Endelig er to forskningsrapporter netop færdige; "Asylpædagogik i Røde Kors" og "Programmering af pædagogikken". Du kan læse forskerne fortælle om de to spændende projekter.
 
Og så står sommerferien for døren - vi ønsker alle en dejlig sommer og siger på gensyn i august!
 
Mange hilsner
 
Alle i CeDif
 

Fremtidens Dagtilbud: ingen markante effekter

Det store udviklings- og forskningsprogram 'Fremtidens Dagtilbud', der skulle måle effekten af en indsats til at understøtte børns trivsel, læring og udvikling, er netop blevet evalueret. Indsatsen viste ingen markante effekter på børnenes kompetencer.
 
Læs kommentarer til evalueringen fra bl.a. centerleder Annegrethe Ahrenkiel og BUPL-formand Elisa Bergmann i fagbladet Børn & Unge
 
 

Ny ph.d. vil skabe viden om børns sprog

Hvordan foregår børns sprog i deres naturlige leg og interaktion? Og hvad betyder sproget for børnenes muligheder for at deltage i fællesskaber? Det vil ph.d.-stipendiat Benedicte Bernstorff undersøge i sit nye projekt. Hun mener, der mangler viden om børns sprog og kommunikation, som det faktisk foregår i leg og barn-barn-interaktion.
 
 

Ny rapport: koncepter splitter pædagogen

Rapporten "Programmering af pædagogikken" fra UCC-forskere er netop publiceret, og viser gennem interview med 72 pædagoger, hvordan at koncepter splitter den enkelte pædagog; på den ene side kan konceptarbejdet give statusfølelse, men på den anden side opleves indførelsen af dem som en faglig mistillid.
 
 

Forsker: brug for en lokalsensitiv pædagogik

Skal pædagogikken være den samme i Esbjerg og Hellerup? Det mener forsker Eva Gulløv fra DPU ikke nødvendigvis den skal. Hun er i sit nuværende projekt netop hjemvendt fra feltarbejde i et område langt uddannelsesbyerne. Her har hun undersøgt nationale dagsordener og lokale hensyns indvirken på pædagogikken.
 
 

Ny Asylpædagogik-rapport: almenpædagogikken kan lære meget

Ny rapport giver 7 pædagogiske principper for asylarbejdet. Projektet har foregået i et samarbejde mellem Røde Kors, UCC og RUC. Forskerne bag mener, at almenområdet kan lære meget asylarbejdet - ikke mindst når det kommer til forståelse af sprog og børns viden.