Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

IMT Nyhedsbrev

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyt fra Anders
    • Nytårskur og Tour de Chambre
    • Virtual reality og Big Data
    • RUC’s Strategiske Rammekontrakt 2018 - 2021
    • Støtte til visse ansøgninger
    • Review af projektansøgninger
  • Arbejde med institutionsakkreditering i 2018
  • Fra Turnusakkreditering til Intern uddannelsesevaluering
  • Kort nyt fra IMT
  • Præsentation af forskningsgruppen Barndoms-, ungdoms- og familieforskning (BUF)
  • DPT Researchers’ Visit to Moscow 14-19 November 2017
  • Ny studieleder på HumTek
  • Nye adjunkter på IMT
  • Kommende arrangementer på IMT
  • EAE arrangementer
  • IMT mødematerialer, publikationer og presseklip
 

Kære alle

Forårssemesteret er startet, og vi kan igen byde velkommen til alle de studerende. Mit indlæg i nyhedsbrevet omhandler bl.a. vores vellykkede Nytårskur og Tour de Chambre, som blev afholdt fredag den 19. januar, den kommende indsats i forhold til Virtual Reality og Big Data, RUC’s strategiske rammekontrakt, RUCopStart, som giver tilskud til udarbejdelse af forskningsansøgninger og instituttets nye ordning med review af projektansøgninger.
 

Nytårskur og Tour de Chambre

Vi startede det nye år med en velbesøgt nytårskur med bobler kransekage og oplæg fra Anders. Herefter fulgte en flot tilrettelagt Tour de Chambre. TekSam (09.2) bød på økologisk traktement og miljøquiz, på DatInf (08.2) kunne vi afprøve Virtual Reality Teknologi og hos Pædagogik, Arbejdsliv, MUL og Sociale Interventionsstudier var temaet skitur med pejseild, skiudstyr og quiz om beboerne i huset. Arrangementet blev afsluttet med tapas og rødvin i bygning 0.2. Vi planlægger en ny Tour de Chambre i marts/april, hvor vi besøger de øvrige faglige miljøer i instituttet.
 

Virtual reality og Big Data

RUC har som bekendt modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til virtuelle læringsteknologier. Med bevillingen følger en tilskyndelse til RUC for sammen med firmaet Labster at lede udviklingen af Virtual Science Center Denmark. Centeret bliver en national platform for læring, forankret i et offentligt privat samarbejde og baseret på 3D virtuelle simuleringer.

Via samarbejdet med Labster har RUC samtidig fået mulighed for at udvikle Europas første uddannelse med VR som bærende teknologi i form af 3D simuleringer af laboratorier og biologiske processer.
 
Udover disse aktiviteter er det foreslået:
  • At etablere et særligt spor i HumTek uddannelsen, som fokuserer på at studere, designe og eksperimentere med virtuelle teknologier.
  • At etablere et Virtual Reality Lab på RUC, som kan benyttes af alle fag og studerende, og som åbner mulighed for at personer, organisationer og virksomheder ude fra kan benytte labfaciliteter og kompetencer på RUC.
Indsatsen i forhold til virtuel læring vil i høj grad kalde på nogle af de tværfaglige kompetencer i Institut for Mennesker og Teknologi.

Ligesom de øvrige universiteter har RUC desuden modtaget en bevilling på 3,8 mio. kr. til forskning og udvikling i Big Data (se vedlagte pressemeddelelse). Det er endnu ikke drøftet, hvad denne bevilling mere præcist skal benyttes til.
 

RUC’s Strategiske Rammekontrakt 2018 - 2021

RUC er ved at afslutte forhandlingerne med ministeriet om den strategiske rammekontrakt 2018 – 2021. I indledningen til rammekontrakten opridses nogle karakteristika ved RUC’s særlige bidrag til danske universitetsverden.
 
Der peges bl.a. på, at projektarbejdsformen er RUC’s særkende, og at RUC igen skal indtage en førende rolle i udviklingen af universitetspædagogiske best pratice-modeller, som er skalerbare og anvendelige både nationalt og internationalt.
 
I forhold til forskningen peges der på, at RUC’s forskning har et højt internationalt niveau, at universitetet ofte kombinerer grundlagsforskning og mere udfordringsdrevet forskning, samt at der er en stærk tradition for samfundsengageret forskning, som bygger på borger- og brugerinvolvering i forskningen. Det understreges, at RUC både i forskning og uddannelse vil bidrage til arbejdet med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling med fokus på målene for miljø, ulighed, demokrati, sundhed og kulturel sameksistens.
 
Når rammekontrakten er færdigforhandlet, vil indholdet blive omsat i en handlingsplan for universitetet.
 

Støtte til visse ansøgninger

Som led i udmøntningen af strategiske midler til støtte af forskningen på RUC er der nu skabt mulighed for, at der kan søges om midler til at udarbejde ansøgninger om ekstern finansiering til forskning via RUCopStart (se website). Der kan søges om midler i størrelsesordenen 25.–75.000 kr., som enten kan bruges til frikøb eller til ekstra ressourcer som f.eks. studentermedhjælpere eller videnskabelige assistenter, der kan bistå under udarbejdelse af ansøgninger. Derudover kan midlerne bruges til rejseudgifter i forbindelse med konsortieopbygning. RUCopSTART-midler kan søges, hvis ansøgningen opfylder minimum et af de følgende kriterier:
  • Ansøger er projektleder i forbindelse med ansøgning om et Grand Solutions projekt til Innovationsfonden
  • Ansøgningen vedrører excellence virkemidler som f.eks.: Danmarks Frie Forskningsfond (DFF): Sapere Aude DFF-forskningsleder, DFF Forskningsprojekt 2, European Research Council Grants (ERC Starting Grants, Consolidating Grants eller Advanced Grants); The Velux Foundations: Villum Young Investigator eller Villum Investigator; Novo Nordisk Fonden: Investigator Grants; Carlsbergfondet: Semper Ardens og Distinguished lektor-stipendier: ansøgning om Innovative Training Network (ITN) under Marie Skłodowska Curie Actions (MSCA) med RUC som lead: European Industrial Doctorates (MSCA-ITN-EID), European Joint Doctorates (MSCA-ITN-EJD), European Training Networks (MSCA-ITN-ETN) eller ansøgning om et Grundforskningscenter ved Danmarks Grundforskningsfond
  • Ansøgningen vedrører konkurrenceudsatte midler, hvor der søges om en bevilling på totalt 5 mio. kr. eller derover, hvor RUC er koordinator/lead

Review af projektansøgninger

Instituttet har nedsat et reviewpanel, som tilbyder kollegial sparring for at understøtte udarbejdelse af gode forskningsansøgninger og øge ansøgningers succesrate (detaljeret beskrivelse vedlagt). Ansøgninger over 3 mio. kr. og alle ansøgninger til forskningsrådene skal reviewes. Andre ansøgninger kan blive reviewet. Instituttets reviewpanel består af kolleger fra instituttet med erfaring i at vurdere forskningsansøgninger. Reviewpanelet er sammensat på baggrund af indstilling fra instituttets forskningsudvalg og består af seks medlemmer: John Patrick Gallagher, Jørgen Ole Bærenholdt, Betina Dybbroe, Helge Hvid, Charlotte Højholt og Lars Hulgård.
 
Ansøger henvender sig til et medlem af panelet mindst fire uger før ansøgningsfrist. På dette tidspunkt aftales også hvilken kollega, der skal være medreviewer. Ansøgninger afleveres til review senest to uger før ansøgningsfrist. Sammen med ansøgningen afleveres link til det præcise opslag/ virkemiddel. I forbindelse med administrationens udarbejdelse af budget for ansøgningen skal ansøger gøre opmærksom på, at der er gennemført review i overensstemmelse med instituttets regler. Anmodning om udarbejdelse af budget til forskningsansøgninger skal tilgå administrationen senest to uger før ansøgningsfrist.

Til slut vil jeg ønske jer alle et godt forårssemester i Institut for Mennesker og Teknologi
 
De bedste hilsner
Anders
 
 

Arbejde med institutionsakkreditering i 2018

Arbejdet omkring institutionsakkreditering går nu ind i en afgørende fase, men heldigvis er arbejdet i god proces. Efter møde med Akkrediteringsinstitutionen midt december 2017 blev fristen for indlevering af RUCs selvevalueringsrapport udsat til d. 20. august. Det giver os et fuldt semester til at afprøve og teste kvalitetssystemet.
 
Denne afprøvning indebærer, at alle bidrager med de leverancer, som følger med netop deres rolle og funktion.
 
Kursusansvarlige bidrager ved at beskrive kursusaktiviteten i kursus.ruc, deklarere den forventede arbejdsbelastning for delaktiviteterne i kurset, formidle kurset formål til de studerende, evaluere aktiviteten efter studienævnets anvisninger og opsummere resultatet af evalueringen i en lille rapport til studieleder.
 
Projektvejlederen bidrager ved at deltage aktivt i idéudvikling og projektdannelse, formidle formålet med netop dette projektarbejde til de studerende, indgå i dialog med projektgruppens deltagere omkring deres faglige grundlag for det kommende projektarbejde, understøtte den faglige progression i projektet, deltage i evaluering af projektforløb og projektvejledning.
 
Sådanne leverancer er væsentlige for, at studieleder og studienævn med understøttelse af uddannelsesadministrationen kan løfte deres funktion og ansvar. Studieleder samler opsummeringer og evalueringsresultater i en rapport til behandling i studienævnet. Behandlingen af evalueringer og andre typer af tilbagemeldinger fra involverede i uddannelserne følger studienævnets årshjul. Det er derfor væsentligt at udmeldte tidsfrister overholdes.
 
Vi har strukturen for arbejdet på plads. Men den endelige prøve er, om det fungerer i praksis. Her må vi alle hjælpe hinanden.
 
 

Fra Turnusakkreditering til Intern uddannelsesevaluering

Det følger med overgangen til en samlet institutionsakkreditering at turnusakkrediteringen af enkeltuddannelser/fag ophører. Fredag d. 26. januar modtog vi (forhåbentlig) for sidste gang et akkrediteringspanel med henblik på genakkreditering af en uddannelse, da SUND veloplagte og velforberedte svarede på spørgsmål med henblik på en endelig genakkreditering efter i første omgang at have modtaget en betinget positiv akkreditering. Vi ser frem til endeligt svar i midten af april.

RUC overgår nu helt til i stedet at gennemføre interne uddannelsesevalueringer. Alle RUCs uddannelser/fag gennemfører efter en turnusplan med en 6-årig kadance sådanne evalueringer. De interne uddannelsesevalueringer indebærer analyser af nøgletal og redegørelser for arbejdet med at udvikle indhold og kvalitet af uddannelsen gennem de seneste ca. 6 år. De indebærer også et panelseminar, hvor en RUC-intern opponent, sammen med en repræsentant fra aftagerfeltet og en sammenlignelig ekstern uddannelse indgår i en drøftelse af uddannelsens udviklingspotentiale og udfordringer. Disse seminarer har vist sig at være meget berigende lejligheder til at ’se ind i uddannelsernes maskinrum’.

I efteråret 2017 blev Master i Sundhedsfremme og kandidatuddannelsen Social Entrepreneurship and Management sat i gang med evalueringsprocessen. De afsluttende panelseminarer finder sted i marts.

Senere på foråret vil Geografi, Plan, By & Proces og Spatial Designs and Society blive sat i gang med den interne uddannelsesevaluering med henblik på afholdelse af panelseminar i efteråret 2018.
 
 

Kort nyt fra IMT

Procedurer vedrørende tiltrædelse af nye medarbejdere (VIP) ved IMT
IMT intranet finder du information vedrørende at være ansat på IMT og procedurer vedrørende nyansættelser.
 
Nyt Internationalt projekt
IMT was successful alongside the University of Bath (UK) in receiving a research grant entitled ‘Organizational Perspectives on Accountability and Learning’ funded by the UK Economic and Social Science Research Council (ESRC) and the UK Department for International Development (DFID). The three-year project will explore different models of school management, parental involvement in education and the social impact of schooling in Mumbai and Kathmandu. Roskilde University (led by Associate Professor Stephen Carney) will be responsible for the qualitative studies in both cities, working alongside the Tata Institute for Social Sciences in Mumbai (a founding member of our Critical Edge Alliance) and Tribhuvan University in Nepal (a long-term IMT partner through Danida’s Building Stronger Universities program). The total award is approximately 5 million kroner of which most is dispersed to the partner institutions in Asia. The Roskilde component is approximately 700,000 kroner over the project period.
 
 

Præsentation af forskningsgruppen Barndoms-, ungdoms- og familieforskning (BUF)

v/ Tomas Ellegaard
BUF har en historie på instituttet, der rækker 15-20 år tilbage ved barndomsforskningsmiljøerne på det tidligere Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning.

BUF har helt fra sin begyndelse arbejdet tværfagligt med en særlig orientering mod barndomsforskningen.
Forskningsgruppen har særligt haft fokus på forskning i institutioner, etnicitet og familie – men har også arbejdet med andre temaer som f.eks. i forhold til skoleområdet, udvikling af dialogiske forskningsmetoder, udvikling af professionel praksis i forhold til det pædagogiske arbejde med børn o.s.v.

Forskningsgruppen har fra starten været samlet omkring Center for Barndoms-, Ungdoms- og Familielivsforskning (CeBUFF), der også i praksis har dannet rammen om gruppens udadvendte aktiviteter. Forskningsgruppen er aktuelt en central kraft i udviklingen af Center for Daginstitutionsforskning (CEDIF) (i samarbejde med daginstitutionsforskere fra DPU), men har også tidligere og aktuelle aktiviteter f.eks. i forhold til forskning om mobning, undersøgelse af familierelationernes historiske udvikling og kortlægning af familieformernes udvikling.
 
Nuværende aktiviteter og organisering
Forskningsgruppen mødes 3-4 gange pr. semester til halvdagsmøder, der har været tematisk fokuseret inden for forskningsgruppens område og i praksis omfattet præsentation og diskussion af igangværende forskningsprojekter - herunder ph.d-projekter, forskningsansøgninger samt afsluttede forskningsprojekter. Disse møder holdes i regi af CeBUFF.

I CeBUFF har traditionen været at holde disse møder åbne – dels for forskere fra instituttet, hvis primære tilknytning er andre forskningsgrupper, forskere fra ISG/ISE (miljøet omkring Hanne Warming) og dels eksterne forskere – såvel fra UC’erne som andre universiteter (primært børneforskningsmiljøet omkring pædagogisk antropologi på DPU – men også AU, AAU, SDU og KU). Desuden har eksterne interessenter fra enkeltw kommuner (Næstved, Roskilde) og NGO’er (Center for Børneliv m.fl.) på forskellige tidspunkter været aktive i centeret.

Der er derfor en ret omfattende liste over personer, der indkaldes til forskningsgruppens møder – men hvoraf mange altså har deres tilknytning andre steder såvel internt på instituttet som eksternt. Man er velkommen til at komme på mail-listen, hvis man vil holde sig orienteret. Skriv til telle@ruc.dk

Herudover har vi holdt mere interne møder for forskningsgruppen ofte i tilknytning til de åbne tematiske møder.
 
Forskere
En række af IMTs forskere er eller har været tilknyttet BUF. 
 
BUF's primære seniorforskere: Allan Westerling, Jan Kampmann, Kim Rasmussen, Tomas Ellegaard, Thomas Gitz-Johansen samt følgende emeritusser: Kirsten Larsen, Lars Dencik, Michael Svendsen Pedersen og Søren Dupont.

Øvrige seniorforskere fra IMT, som også er aktive i og omkring forskningsgruppen:  Annegrethe Ahrenkiel, Camilla Schmidt, Hans H.K. Andersen, Kevin Mogensen, Maja Røn Larsen, Niels Warring, Niklas Chimirri, Pernille Juhl, Rashmi Singla, Steen Baagøe Nielsen, Trine Wulf-Andersen.

Phd-studerende, der pt. primært er tilknyttet gruppen, er: Benedicte Bernstorff, Christian Aabroe, Clara Steensen, Jimmy Krab,  Karen Prins, Susanne Perez,  Unni Lind. Herudover har flere phd-studerende, som primært er knyttet til andre forskningsgrupper, været aktive på BUF/CeBUFF-møder.
 
Forskning
BUF forsker tværfagligt i børns og unges hverdagsliv på tværs af institutioner og familieliv. Hverdagslivsbegrebet er centralt som et analytisk afsæt for at forstå konkrete menneskers praktiske erfaringer i nutidens spændingsfelter mellem stabilitet og forandring, individ og samfund samt mellem praksis og idealer.

Den konkrete forskning dækker over et bredt felt af problemstillinger og trækker på en lang række forskellige metoder. De teoretiske perspektiver, som er repræsenteret i gruppen, rummer ligeledes stor variation. Der kan dog identificeres tre særskilte forskningsfelter, som samtidig i perioder har været udgangspunkt for organiseringen:
1.  Forskning om pædagogiske og uddannelsesmæssige institutioner
2.  Forskning om sociale netværk, fællesskaber og familieliv
3.  Forskning om etnicitet, diversitet og differentiering
 
I den nuværende periode er alle de fast tilknyttede seniorforskere involveret i forskningsprojekter i CEDIF, som omhandler Passende parathed; At have det godt; Pædagogik mellem policy og praksis; Kampe om pædagogisk viden i praksis; Asylpædagogik.

Links:
Publikationer
 
 

DPT Researchers’ Visit to Moscow

Rashmi Singla &  Margarita Popova

Four researchers from our department (DPT/IMT) Hans S. Andersen, Margarita Popova, Niklas Chimmiri & Rashmi Singla spent five intellectually, geographically and socially stimulating days at Moscow State University of Psychology and Education (MSUPE), as part of an Erasmus+ staff knowledge exchange visit.
 
Conceptually grounded discussions of psychological and educational research projects building on the Cultural-Historical School of Psychology, founded in Russia (L. S. Vygotsky, A. N. Leontiev, A. R. Luria), formed the main framing for the visit. In April 2017, RUC had already acted as host to three colleagues from MSUPE.
 
Our staff members’ presentations focused on presenting Problem-oriented Project Learning and group work, RUC’s Social Psychology of Everyday Life study program, as well as research on diversity, migration and cross-cultural psychology in the joint seminars with MSUPE staff members and students. These presentations aroused great interest and sparked lively discussions.
 
One highlight of our visit was an excursion to the Toys and Play Research Center. A vast collection of psychologically recommended and not-recommended toys for children’s play was presented in action, and reasons discussed for this classification.
 
Another highlight was the visit of Moscow School 91, a world-renowned school, functioning on Vygotsky’s and Leontiev’s principles.  The child is regarded as a subject, not an object of teaching, able to reflect and understand the laws upon which the teaching itself is built. Here we spent a couple of hours in a class with 10-years old students, who constantly switched between different modes of group work. 
 
Finally, a visit to the Psychological Institute of the Russian Academy of Education, the largest research institute in Russia took place, the predecessor to MSUPE. Focus here is on investigation of fundamental psychological problems to the practice-oriented problems of human development. A wonderful example of Social entrepreneurship as an illustration of activity theory application in social practice was provided through the visit of a social intervention project, a colorful bus that provides children with books, all over Russia, particularly in rural areas.
 
At the Institute, we visited historical as well as modern teaching and research facilities. We were introduced to the Institute history and the many groundbreaking psychologists who developed Russian psychology, e.g., Vygotsky, Luria, Rubinstein, Leontiev, Elkonin, Davidov et al. – whose portraits also line the corridors at MSUPE.
After the RUC academic staff visit at MSUPE, both partners agreed on the  plans to apply for continuation of the Erasmus+ collaboration.

For further reading:
About the visit on MSUPE website in English and in Russian
The page of the MSUPE office of international affairs on Facebook
 
 

Ny studieleder på HumTek

Hans Sønderstrup-Andersen er ny studieleder og studienævnsformand for HumTek med start 1. Februar. Hans overtager samtidig Ernst Schraubes plads i studienævnet. Hans har accepteret at fortsætte med varetagelse af studielederfunktionen på Psykologi indtil sommer bistået af Bjarne Jacobsen.
 
 

Nye adjunkter på IMT

Pelle Korsbæk Sørensen

1. februar 2018 begynder Pelle som adjunkt på Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier. Han forsker blandt andet i nye vinkler på psykisk arbejdsmiljø, etiske- og moralske belastninger og det moderne arbejdssamfunds forandrede vilkår og normer. Som adjunkt på IMT vil han bl.a. arbejde videre med spørgsmål relateret til sundhed og nye perspektiver på stress. Pelles forskning og undervisning har den seneste tid orienteret sig mod velfærdsprofessionerne, hvilket er en udvikling, som han ønsker at bygge videre på. Han har arbejdet med både kvantitativ og kvalitativ metode. Pelle har et godt kendskab til Roskilde Universitet, da han har taget sin bachelor- og kandidatuddannelse her - og skrev sin phd-afhandling på Institut for Samfund og Globalisering. Han er formand for Nordic Sociological Association og næstformand i Dansk Sociologiforening. Han kommer fra en stilling på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, København. Pelle bor på Vesterbro i København sammen med Julie og deres to børn på 5 og 2 år.
 

Siri Schwabe

Siri will be joining the Department of People and Technology on February 1st as Assistant Professor with the project Living with Nordic Lighting. She has previously taught at the Department of Social Anthropology at Stockholm University, where she also received her PhD in 2016. Prior to her doctoral studies, Siri studied anthropology at the University of Copenhagen while - among other things - working at the city's Technical and Environmental Administration. Her research interests are wide-ranging but have long been centered on negotiations of space and urban processes more generally. In connection with her PhD, she conducted long-term fieldwork in Santiago de Chile, where she investigated the political dynamics of memory and place-making with a particular focus on the Palestinian diaspora. During the coming years, however, she will direct her research focus back towards Scandinavia with fieldwork in Copenhagen, Stockholm, and Oslo.
 
 

Kommende arrangementer på IMT

2. februar kl.13.45-18: Socialt Entreprenørskab på Roskilde Universitet - 10 år som spydspids!
Socialt Entreprenørskab er vigtigere end nogen sinde. Udviklingen både lokalt og globalt må siges blot at understrege vigtigheden af, at vi fortsat skal kæmpe for en dagsorden om at skabe social sammenhængskraft, inklusion og ligeværdige partnerskaber på tværs af sektorerne i vores samfund. Kom og drøft 'cutting edge' ny viden om social innovation, partnerskaber og om hvordan man måler social værdi på arbejdspladsen. Arrangementet inviterer til gensidig læring, og idéudveksling.

Master i Socialt Entreprenørskab har nu eksisteret i 10 år. Det fejres med et fagligt og festligt arrangement den 2.februar kl.13.45-18 i hus 04/06. Du kan tilmelde dig her >
 
2. februar kl. 13.45 - 18: Sundhedsfremmes Nytårskur 2018 med efterfølgende tapas og uformelt samvær.
Vi sætter Kultur som sundhedsfremme til debat, for at give og få inspiration til fremadrettede indsatser og initiativer. Sted
Nytårskuren afholdes i bygning 01, Store Auditorium og foyer. Læs mere her >
 
7. februar kl.10-13.30: Pæd-flet-netværk
Tema: Børns institutionsliv og at have det godt samt noget om oprettelsen af en kritisk pædagogisk højskole
Netværksmødet afholdes i Bygning 8.1, lokale 8.1-032. Læs mere her >
 
20. februar kl. 9.15-17.45: Social Lighting Design
At the Kongelige Danske Videnskabers Selskab in Copenhagen
This conference aims to connect and engage social science and humanities scholars with lighting designers and industry to discuss how both scholars and practitioners might gain a better and more holistic understanding of lighting as a central feature of social life by collaborating.
Contact information: Mikkel Bille.
 
 

EAE arrangementer

Moodle inspiration, 05. feb. 09:00-11:00
Moodle er RUCs læringsplatform, hvor alle kurser har et online kursusrum. På dette 2-timers kursus gives der inspiration til brug af flere Moodles muligheder og funktioner, Eksempler på Moodle-kursussider, litteratur i Moodle og video i moodle.
Læs mere her og tilmeld dig senest 29. jan.

Moodle spørgeskema og quiz, 08. feb. 08:30-12:00
I mange sammenhænge kan det være pædagogisk interessant at arbejde med spørgeskema og quiz i undervisningen. Det kan f.eks. bruges til at afdække de studerendes viden inden kursusstart eller afdække, hvad de studerende har fået ud af at læse en af kursets tekster. På workshoppen gives inspiration til forskellige anvendelsesformer af spørgeskema og quiz i Moodle, og deltagerne får konkrete praktiske erfaringer med at sætte disse aktiviteter op.
Læs mere her og tilmeld dig senest 01. feb.

NVivo basiskursus, 22. feb. 08:30-12:00
Kvalitative data i form af udskrifter af interviews, videooptagelser, litteraturreviews samt større samlinger af litteratur kan med fordel analyseres med programmet NVivo. Programmet er omfattende, og formålet med dette kursus er at give deltageren en indsigt i de grundlæggende arbejdsrutiner, som gør en i stand til at få et overblik over sit materiale.
Læs mere her og tilmeld dig senest 15. feb.

Specialevejledningskursus, 27. feb. 09:00-16:00
Vilkårene for og forventningerne til universitetsspecialer er under forandring. På dette kursus reflekterer vi over forandringerne og deres implikationer for vores praksis som vejledere. Vi ser på hvordan forskellige tilgange kan facilitere læring hos forskellige grupper af studerende, og vi ser på de forskellige og skiftende vejlederroller gennem processen, inklusiv rollen som specialeeksaminator.
Læs mere her og tilmeld dig senest 20. feb.

Alle EAE-aktiviteter i forårssemesteret 2018 kan ses her >
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
Husk login...

Publikationer

Nyeste publikationer fra Institut for Mennesker og Teknologi

Læs mere...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Onsdag d. 23. februar 2018
Udkommer: Uge 9
 
Du kan læse tidligere IMT Nyhedsbreve på intranettet >