Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

IMT Nyhedsbrev

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyt fra Anders
    • Grøn smiley fra Arbejdstilsynet
    • Mobning og sexchikane
    • Virtual Reality
    • Ledelsesseminar om RUC's bacheloruddannelser
    • Ny stillingsplan i Institut for Mennesker og Teknologi
  • Campus, semesterstart og allokering
    • Bygning 03 – funktionel fornyelse
    • Hvordan ser campus på RUC i øvrigt ud fremadrettet?
    • Planlægning af semesterstartsdagene/ugerne (september 2018)
    • Allokering i efterårssemesteret 2018
  • Aftagerpanel og uddannelsesevaluering
    • Møde i aftagerpanelet
    • Interne uddannelsesevalueringer
  • Præsentation af Center for Organisationspsykologi (COP)
  • Børns fotos pryder nu væggene i 8.1
  • Master i Socialt Entreprenørskabs 10 års jubilæum
  • Sundhedsfremmes Nytårskur 2018
  • Nye ph.d.studerende på IMT
  • Kommende arrangementer på IMT
  • EAE arrangementer
  • IMT mødematerialer, publikationer og presseklip

Kære alle

Samtidig med at foråret rykker nærmere skærpes spændingen mellem arbejdsgivere og lønmodtagere på det offentlige arbejdsmarked. De faglige organisationer har varslet strejke. Arbejdsgiverne har svaret igen med et varsel om lockout af en meget stor del af de offentlige ansatte i Danmark. Den usikre situation er utryghedsskabende for begge parter, og vi håber nok alle, at der med forligsinstitutionens mellemkomst kan indgås en aftale, inden konfliktvarslerne træder i kraft. Konfliktretten er imidlertid en central del af den danske model for regulering af forholdene på arbejdsmarkedet. Denne model har så mange fordele for begge parter, at de fleste nok enige i, at den skal forsvares. I vil løbende blive orienteret om udviklingen og betydningen for medarbejdere og studerende. Se Moderniseringsstyrelsens vejledning om overenskomstmæssige konflikter her >
 
Grøn smiley fra Arbejdstilsynet
Som de fleste sikkert ved har Arbejdstilsynet besøg RUC to gange i forbindelse med et udvidet risikobaseret tilsyn. Arbejdstilsynet vurderer, at RUC’s arbejdsmiljø er i orden, og skriver: ”Virksomheden får derfor en grøn smiley på vores hjemmeside. Det betyder, at virksomheden ikke har noget udestående med Arbejdstilsynet. Den grønne smiley er dermed også et signal til omverdenen om, at I har orden på jeres arbejdsmiljø”.

Arbejdstilsynet har samtidig givet RUC en vejledning om at forebygge stor arbejdsmængde og tidskrav samt uklare arbejdskrav. Selv om RUC har modtaget en grøn smiley, har Arbejdstilsynet med andre fundet det hensigtsmæssigt at give en række anbefalinger om, hvordan vi kan arbejde videre med at modvirke de psykiske belastninger i arbejdsmiljøet.  I det lokale arbejdsmiljøudvalg (LAU) i Institut for Mennesker og Teknologi vil vi arbejde videre med disse spørgsmål via en fortsat mainstreaming af arbejdsmiljøindsatsen med henblik på at håndtere de arbejdsvilkår, der påvirker det psykiske arbejdsmiljø i negativ retning.

Mobning og sexchikane
I forbindelse med, at der er etableret en mere årvågen offentlighed omkring sexchikane på universiteterne, har RUC’s ledelse udarbejdet nogle retningslinjer vedrørende mobning og sexchikane
 
I retningslinjerne fastslås det, at enhver form for mobning og sexchikane er uacceptabel. Alle ansatte og studerende, der oplever at have været udsat for mobning eller sexchikane, opfordres til at henvende sig ledelsen enten via tillidsrepræsentanter, studenterorganisationer, studievejledere eller HR chefen på RUC. Man kan også vælge at henvende sig direkte til Rektor eller Universitetsdirektøren. Alle sager vil blive undersøgt og behandlet under iagttagelse af forvaltningslovens bestemmelser, idet såvel den krænkedes som eventuel krænkers retssikkerhed iagttages.
 
Definitionerne vedr. chikane og sexchikane fremgår af ligestillingslovens §2, stk. 2. og 3., hvor der både lægges vægt på ’krænkelse af en persons værdighed’  og på ’et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima:”
 
§ 2, Stk. 2. Der foreligger chikane, når der udvises uønsket adfærd i relation til en persons køn med det formål eller den virkning at krænke en persons værdighed og skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima.
 
§2, Stk. 3. Der foreligger sexchikane, når der udvises enhver form for uønsket verbal, ikkeverbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner i relation til en persons køn med det formål eller den virkning at krænke denne persons værdighed, navnlig ved at skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima.”
 
Af lovens § 2 b. fremgår det videre, at” Ingen må udsættes for ugunstig behandling eller ugunstige følger som reaktion på en klage eller nogen form for retsforfølgning, der iværksættes med det formål at sikre, at princippet om ligebehandling iagttages.”
 
Spørgsmål vedr. mobning og sexchikane, og om hvordan vi håndterer dem, behandles på fællesmøde mellem det lokale samarbejdsudvalg (LSU) og det lokale arbejdsmiljøudvalg (Lau) den 15. marts og vil løbende være et opmærksomhedspunkt i samarbejdet og arbejdsmiljøarbejdet på instituttet.
 
Virtual Reality
Det er nu besluttet, at de midler universitetet har modtaget til Virtual Reality (VR) vil blive prioriteret i forhold til at integrere VR-teknologier i naturvidenskabelige uddannelse, at etablere et forsknings- og udviklingsmiljø omkring 3D- og VR-simulationer på det naturvidenskabelige område og at bidrage til udvikling af en national platform for formidling af undervisningsorienterede 3D og VR-simulationer (VirtualScienceCenterDenmark).  Prorektor vil invitere et antal forskere fra IMT til at bidrage til udvikling og evaluering af de forskellige aktiviteter.
 
Lokalt i Institut for Mennesker og Teknologi vil vi drøfte, hvordan vi kan bidrage til at etablere egne faciliteter for udvikling og afprøvning af VR og Augmented Reality (AR) inden for andre fagområder end de naturvidenskabelige. Indtil videre har der bl.a. været interessetilkendegivelser på dette område fra kolleger tilknyttet Datalogi, Geografi og Plan, by, proces.

Ledelsesseminar om RUC’s bacheloruddannelser
Den 7. og 8. marts blev der afholdt ledelsesseminar om RUC’s bacheloruddannelser. Deltagerne var rektoratet, uddannelsesadministrationen, institutlederne, viceinstitutlederne og bachelorstudielederne. De primære formål med seminaret var a) at give en gensidig orientering om struktur, indhold og pædagogisk tilrettelæggelse og b) at forsøge at etablere gensidigt afstemte forestillinger om det fælles og det forskellige i RUC’s bacheloruddannelser. Det blev fra start slået fast, at formålet ikke var at overveje ændrede strukturmodeller (bachelorreform).

Med dette udgangspunkt orienterede bachelorstudielederne om indhold, opbygning og pædagogisk tilrettelæggelse i de enkelte bacheloruddannelser, der blev drøftet progression og sammenhæng mellem elementerne i bacheloruddannelserne og mellem bachelor- og kandidatuddannelser, og der blev lagt relativt meget vægt på at drøfte, hvordan bacheloruddannelsernes særlige kvaliteter kan kommunikeres både internt og til omverden. Drøftelsen af bacheloruddannelserne viste sig både oplysende og nyttig.  Det mest konkrete resultat var et forslag om at ændre betegnelserne for bacheloruddannelsen hovedelementer til en grundlæggende del på halvandet år (om hovedområdets teorier, metoder og analysestrategier), en specialiseringsdel på ét år (med faglige specialiseringselementer) og en afsluttende del  på ét semester (uddannelsesspecifikt bachelorprojekt og specialisering gennem valgfag). Der vil blive arbejdet videre med både at profilere og kommunikere det særlige ved bacheloruddannelserne på RUC og bacheloruddannelserne særlige kendetegn i forhold til hinanden.

Ny stillingsplan i Institut for Mennesker og Teknologi
Instituttets Økonomiudvalg drøfter hvert år behovet for faste stillinger og talgrundlaget for fordeling mellem fagområderne. Sidste år udarbejdede vi en stillingsplan med fem nye adjunkturer med sigte på at opnå en tilstrækkelig forskningsmæssig basering af instituttets forskellige uddannelser. Endnu en nyansættelse blev besluttet med baggrund i, at en kollega fik ansættelse ved et universitet i Canada.
 
Her ét år efter kan vi konstatere, at antallet af faste årsværk ligger på nogenlunde samme niveau, som før vi traf beslutning om at etablere de fem nye stillinger. Årsagen er, at en del kolleger enten har valgt at gå på pension eller på nedsat arbejdstid.
 
Efter indstilling fra Økonomiudvalget og Institutrådet og på baggrund af instituttets økonomiske råderum er det besluttet, at opslå 7 nye adjunkturer/lektorater inden for områder, som er særligt nødlidende med hensyn til forskningsbasering af uddannelserne. De 7 stillinger fordeler sig med to til Informatik, én til Datalogi, to til Psykologi, én til TekSam og én til Social Entrepreneurship and Management. Hertil kommer, at Sundhedsfremme, på baggrund af en pensionering, har opslået en stilling i forlængelse af den tidligere plan for fordeling af stillinger.
 
Vi planlægger processen med opslag, bedømmelse og ansættelse, så de nye adjunkter/lektorer kan blive ansat helst den 1. august og senest den 1. september. Opslag vil finde sted fra den 21. marts til den 16. april.
 
Det er rigtig dejligt at modtage nye kolleger, som forhåbentlig vil blive her i mange år. Instituttet og de faglige miljøer har i fællesskab ansvar for at tilrettelægge arbejdsfordelinger, fælles aktiviteter i forhold til uddannelse og forskning samt et støttende og engagerende kollegaskab, som kan sikre, at de nye kolleger får den bedst mulige start på deres nye arbejdssted.
 
De bedste hilsner
Anders
 
 

Campus, semesterstart og allokering

Bygning 03 – funktionel fornyelse
Renoveringen af bygning 03 skrider planmæssigt frem: Entreprenørfirmaet HOFFMANN er valgt til opgaven, alle installationer og skillevægge i bygningen er fjernet – og nu påbegyndes indretning af bygningen på grundlag af det projekt, som blev besluttet i begyndelsen af 2017 – og som IMT lokaleudvalg og institutledelse bidrog til at fastlægge.

Det bliver en spændende og nyindrettet bygning – med teorilokaler, klyngerum, lounges, learning spaces,  køkkener/opholdsområder  og kontorer.

Både arbejdsmiljøudvalget og instituttets lokaleudvalg vil blive inddraget i arbejdet omkring indretning og indflytning.

Bygningen forventes at stå færdig og blive afleveret til RUC 15. januar 2019.

Hvordan ser campus på RUC i øvrigt ud fremadrettet?
Medens  arbejdet med bygning 03 nu skrider godt frem – er der endnu beslutninger der skal tages, før vi kender fremtiden for campus: Hvilke bygninger skal opsiges, hvilke skal istandsættes, hvordan skal bygningerne anvendes, hvad er den mest hensigtsmæssige placering af de bygninger, universiteter skal benytte – og kan der skabes et samspil med andre aktører, der kunne ønske at bo sammen med universitetet?

Det er den generelle forventning, at den plan der blev besluttet i 2016, og som bl.a. rummer opsigelse af store dele af bygningsmassen i pergolaen, vil blive genbesøgt og genovervejet. Beslutning om en ny campusplan involverer mange aktører og overvejelser af mange hensyn og vilkår – herunder hvilke vilkår, der kan forhandles med Bygningsstyrelsen i forhold til funktionel fornyelse, husleje i istandsættelsesperioder, m.v.

Det er forventningen, at beslutninger om campus vil skulle tages inden 1. juli 2018.

Planlægning af semesterstartsdagene/ugerne (september 2018)
Studieadministrationen (RUSA)  har bedt IMT om at koordinere planlægning og logistik for semesterstart. IMT kan i udgangspunktet disponere over alle undervisnings-/klynge-/mødelokaler inden for instituttets bygningsmasse – og har som opgave at sikre, at aktiviteter knyttet til studiestart, gruppedannelse, første kursusgange – samt andre aktiviteter, der ligger i studiestartsperioden – kan gennemføres i de lokaler, der er til rådighed. Der kan naturligvis også søges om at anvende de store auditorier, m.v.

Der er stort pres på lokalerne i semesterets første uger – og et stor puslespil skal lægges.

Planlægningen vedrører ikke blot bachelor- og kandidatuddannelser – men også masteruddannelser, ph.d.-seminarer, m.v.. Det er hjælpsomt, hvis aktiviteter, der ikke er knyttet til uddannelserne, søges placeret udenfor de meget travle studiestartsuger.

Institutsekretariatets uddannelsesgruppe tager teten i denne planlægning – i dialog med studielederne.

Allokering i efterårssemesteret 2018
Arbejdet med koordinering af allokeringen på tværs af instituttet påbegyndes 21. marts med udsendelse af planlægningsskemaer til alle VIP og DVIP. På disse skemaer angives bl.a. forventninger og ønsker vedr. undervisning, vejledning, frikøb, og andre opgaver – ligesom ønske om nedsparing af gammel overskydende forskningstid (bank) angives her (behandles af institutlederen).

Derimod skal der ikke ansøges om udligning af timetal i de løbende semestre efter 1. februar 2017. Disse timer videreføres automatisk mellem semestre – og for mange timer i ét semester indebærer lavere arbejdsnorm i efterfølgende (op til to) semestre.

Planlægningsskemaer skal indsendes til imt@allokering@ruc.dk – senest 18. april – med kopi til de studieledere, der er ansvarlige for den ønskede undervisning.

Camilla og Hermod mødes gennem planlægningsforløbet med studieledere for alle uddannelser for at koordinere de mange tværgående opgaver – ligesom der er særlige møder med deltagelse af bachelorstudieledere og de fagstudieledere, der allokerer til de enkelte bacheloruddannelser. Disse møder finder sted i maj – og bidragene fra planlægningsskemaerne indgår derfor i arbejdet.

Planlægningen forventes afsluttet i uge 25 – ugen fra 18. juni.
Vi er opmærksomme på, at der er behov for overblik over den samlede semesterplanlægning: hvordan ser den enkelte VIP’s semester ud med alle aktiviteter. Dette overblik har manglet de seneste semestre, hvilket vi retter op på. Der udarbejdes derfor oversigter – der ligeledes vil foreligge i uge 25.
 
 

Aftagerpanel og uddannelsesevaluering

Møde i aftagerpanelet
Mandag d. 12. marts afholdt instituttets uddannelser og ledelse møde med aftagerpanelet. Tema for mødet omhandlede uddannelsernes svar på aktuelle udfordringer på arbejdsmarkedet. Aftagerpanelet understøtter løbende studieledernes arbejde med at tilpasse indhold, metoder og bedømmelsesformer til det arbejdsmarked, de uddanner til. Dialogen med medlemmerne af aftagerpanelet om udviklinger og aktuelle udfordringer på arbejdsmarkedet er derfor vigtig. Ved dette møde stillede vi skarpt på konkrete aftagerfelter og de udfordringer, som aktuelt præger udviklingen her. Tre aftagere fortalte om en vigtig udfordring i deres arbejde, hvordan de arbejder med at løse opgaven og hvilke kompetencer, det kræver at indgå i arbejdet. Ved mødet fik vi spændende oplæg fra:
  • Thomas Hermann, Arbejdsmiljøchef, COOP
  • Mikkel Holmbäck, Administrerende direktør, Glad Fonden
  • Jens Kjærum, CEO Dictus APS
Oplæggene dannede grundlag for drøftelser i mindre worhops om, hvordan uddannelserne kan tilpasse aktiviteter og indhold så de klæder kandidaterne på til opgaverne. Workshoppen opsamledes med bud på hvad studielederne vil arbejde videre med.
 
Interne uddannelsesevalueringer
Mandag d. 5. og tirsdag d. 6 gennemførte Master i Sundhedsfremme og Social Entrepreneurship and Management afsluttende panelseminar er i forbindelse med den interne uddannelsesevaluering. Panelseminaret gennemføres på baggrund af en skriftlig selvevaluering af uddannelsen og med deltagelse af en ekstern fagekspert (med viden om uddannelsestilrettelæggelse inden for et beslægtet fagfelt), en aftagerrepræsentant, en studieleder fra RUC, samt studerende fra uddannelsen.
 
Begge de gennemførte panelseminarer gav fagmiljøerne gode indspil til videre udvikling og profilering af uddannelserne. Generelt var panelets eksperter enige om, at både MSF og SEM er gode og veldrevede uddannelser. Fælles for tilbagemeldingerne var dog også, at studieordningernes formålsbeskrivelser og kompetenceprofiler var uklare, samt at beskrivelsen af aktiviteter kunne profileres tydeligere. Det vil fagmiljøerne og studienævnene arbejde videre med.
 
Den interne uddannelsesevaluering giver anledning til at udveksle erfaringer og at se ind i uddannelsernes maksinrum. I drøftelserne kan studieledelse, studerende og institutledelse få indspil til bedre at kommunikere hvad der er særligt ved uddannelse på RUC. Fordybelsen i projektarbejdet bliver fremhævet som noget særligt, som vi kan blive bedre til at kommunikere læringsudbyttet af.
 
Plan, By & Proces, Geografi samt Spatial Designs and Society er de næste i rækken til at gennemføre den interne uddannelsesevaluering.
 
 

Præsentation af Center for Organisationspsykologi (COP)

På Center for Organisationspsykologi arbejder vi gennem forskning, uddannelse, formidling og konsultation på at udvikle og formidle organisationspsykologisk viden, teori og forståelse på både person-, gruppe- og organisationsniveau.

Centeret arbejder overvejende ud fra en psykodynamisk systemteoretisk forståelsesramme med særlig fokus på den rolle, som følelser og bevidste og ubevidste motiver spiller for opgaveløsningen. Centeret interesserer sig både for at skabe generel organisationspsykologisk viden på internationalt niveau og for at blive en nyttig medspiller for dagens danske organisationer og dermed bidrage til mere effektiv opgaveløsning og mindre stress og psykisk belastning i organisationer. Centerets forskning er et fundament for masteruddannelsen i organisationspsykologi.
 
Vi uddanner og samarbejder om uddannelse af ph.d.-studerende, og vi samarbejder med organisationspsykologer og organisationskonsulenter om forskningsprojekter.

I øjeblikket forskes der bl.a. i
  • Psykoanalytiske tilgange til rum, møbler og byer i forlængelse af ISPSOs Annual Meeting i København 2017 med temaet ”Dreams always take place: Spaces, Places, Rooms, and Furniture, inside and around us.”
  • 'The knowing-doing-gap’ - hvorfor handler vi ikke altid korrekt, når vi ved, hvad der er rigtigt at gøre. I samarbejde med Rigshospitalets kvalitetsafdeling.
  • Personlighed og ledelseseffektivitet.
  • The struggle of double awareness – an exploration of mindful awareness and action on process cues in organizational reality.
  • Good Will Hunting – styringsstrategiske modsætninger og ledelsesmæssige udfordringer i arbejdet med børnesager
  • Ambulancechaufførers arbejdsmiljø
Forårets offentlige forskningsseminar
 
LOVE, LONELINESS, SEX AND HARASSMENT – IN WORKING LIFE
Tuesday the 15th May 2018 13.00 – 16.00 at Roskilde University
With: Anne-Marie Cummins, University of the West of England,  Birgitte Bonnerup, COP/RUC, Annemette Hasselager, COP/RUC  og Steen Visholm: COP/RUC

Seminariet handler om og undersøger den fragmenterede diskussion og forskning om kærlighed, sex, køn og magt i arbejdslivet med udgangspunkt i Birgitte Bonnerup & Annemette Hasselagers nye bog: Kærlighed og ensomhed i arbejdslivet. København: Hans Reitzels Forlag 2017.

Forskningsgruppen består p.t. af Lotte Svalgaard, postdoc, Marie-Louise Bjørn, ph.d.-studerende, Troels Gotlieb, ph.d.-studerende og Steen Visholm, professor MSO. Vi arbejder tæt sammen med staben på masteruddannelsen MPO og etablerer løbende uddannelsens forskningsbasering.
Center for Organisationspsykologis website >
 
 

Børns fotos pryder nu væggene i 8.1

af Kasper Sørensen
 
Kom et smut forbi 8.1, hvor den rejsende fotoudstilling ’At have det godt i børnehaven’ er kommet op at hænge på initiativ fra Center for Daginstitutionsforskning efter at have været en tur hos en børnehave og senest hos Pædagogernes Fagforening i København.

De i alt 18 fotokollager af legekammerater, klatrende børn, kaniner, gule biler, røde blomster og ’de voksne’ er fra et forskningsprojekt af centerforsker Kim Rasmussen, hvor han og børnene i børnehaven Vognmandsparken i Roskilde har taget billeder af situationer, hvor børnene har det godt. Flere af billederne er akkompagneret af forklarende ord fra forskeren og giver et interessant indblik i børnenes perspektiv på hverdagen i institutionen og de øjeblikke og sanseindtryk, man som voksen nemt kan overse og tage for givet.  

Derfor hermed en opfordring til at gå på opdagelse i udstillingen – måske du mindes din egen tid i børnehaven med dens dufte, lyde og venner. Hvornår havde du det godt i børnehaven?

Mere:
  • Læs et interview med Kim i Rubrik
 

Master i Socialt Entreprenørskabs 10 års jubilæum

af Katia Dupret
 
Master i Socialt Entreprenøskabs 10 års jubilæum var et strålende arrangement. Der var en del 'partycrashers', hvilket var helt fint, så vi endte faktisk med at blive 90.

Vi fik sat socialt entreprenørskab på landkortet nationalt og internationalt. Linda Lundgaard Andersen, Lars Hulgaard og Roger Spear gav os det historiske vingesus med tal og internationalt anerkendte forskernavne, som er i vores netværk.
Vi drøftede centrale tematikker som tværsektorielle partnerskaber, social innovation, læring og inklusion, og dilemmaer omkring det at bygge noget op som socialt entreprenør. Flere havde inviteret deres arbejdsgiver med til en hyggelig snak om, hvordan Socialt Entreprenørskab rent faktisk skaber værdi i deres organisation.
En lille mini-lyn-workshop skabte kollektive ideer til fremtidige samarbejder og en alumneorganisering, der har som grundlæggende fundament at være kærlig, kollektiv og skabende.

Vi var sociale helt ind til benet og fik leveret blomster fra den socialøkonomiske virksomhed Bike&Bloom og bæredygtig tapas med insekter fra BugAmok (tidligere SEM stud., Charlotte Bay Hansen). Til pause og skål fik vi dejlig æblemost fra den socialøkonomiske virksomhed "frugtplukkerne" stiftet af MSE-studerende Lya Moestrup.

Alt i alt en dejlig og indsigtsgivende eftermiddag, hvor rigtig mange tidligere Masterstuderende i Socialt entreprenørskab fik lejlighed til at gense hinanden.
 
Disse to skitser er lavet som 'referat' over dagen af tidligere MSE-studerende Ia Brix Ohmann
     
Læs mere om arrangementet på MSEs website >
 
 

Sundhedsfremmes Nytårskur 2018

Af Anne Brus
 
Den 2. februar afholdt Center for Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier endnu en gang en vellykket og velbesøgt nytårskur. I år havde vi sat Kultur som sundhedsfremme på plakaten. Både forskere og praktikere fortalte om forskellige måder at anvende kultur som sundhedsfremme. På dagen blev vi også præsenteret for flere spændende forskningsprojekter knyttet til emnet. Vi diskuterede visioner og viden med deltagelse af egne forskere, lokale politikere og beslutningstagere. Traditionen tro skød vi undervejs nytåret i gang med en række fælles kulturelle oplevelser og spændende diskussioner om, hvad kultur som sundhedsfremme kan være.
 
Se video fra Sundhedsfremmes Nytårskur her >
 
 
 

Nye ph.d-studerende på IMT

Marts 2018
Konstance Katrine Cecilie Weiland Willaa: 5-6 årige børns perspektiver på trivsel i et dagtilbud med fokus på læring - Et empirisk og teoretisk bidrag til forståelse af børns trivsel
 
Februar 2018
Sofie Boldsen: Min autisme, din autisme... vores autisme? – Fællesskab og selvoplevelse hos unge på autismespektret
 
Januar 2018
Nina Moesby Bennetsen: Klimabevidsthed blandt millennials i byen

Jonas Hedegaard: Meningsskabelse mellem værdier og resultater - Roskilde Festival som transformativ hybrid organisation
 
December 2017
Anders Sonne Jakobsen: Læreridentitet og faglig mening i arbejdet blandt nyuddannede gymnasielærere – et studie af muligheden for - og nødvendigheden af? - udviklingen af nye faglige identiteter og professionelle handlingsrum i gymnasiale ungdomsuddannelser i udvikling.

Sacha Manik: Civilsamfundets handlerum i forhold til kosten – En sociologisk transnational komparativ analyse af de samfundsmæssige strukturer der udfordrer befolkningen i forhold til kostforandringer
 
Maja Fagerberg Ranten: Designing artistic interactive systems in a phenomenological view – From theory to methodology: a new view on the body/tech relationship
 
November 2017
Ane Kirstine Aare: Co-design of species mixtures and identification of relevant agronomic, social and institutional changes needed for successful transitions
 
 

Kommende arrangementer på IMT

21. marts kl. 14: Bogreception: Sexual Essays: Gender, Desire and nakedness by James Giles
Sexuality is a basic feature of human life. However, despite its pervasiveness, there is much disagreement surrounding the nature of such things as gender, desire, and the role of nakedness in sexuality. This book explores just these issues in an attempt to get clear about this enigmatic aspect of our existence. To launch his new book, James Giles will give a talk entitled: Naked Skin and Romantic Love
Refreshments will be served after the presentation. Everyone is welcome!
Place: Building 06.1-032
6. april kl. 15 - Charlotte Højholt 25 år i statens tjeneste
Reception i bygning 02
 
6. april kl. 13: Mette Hald forsvarer sin ph.d.-afhandling
med temaet: At blive en kompetent lærer - Et praksisbaseret studie af nye læreres håndteringer af ekstra-curriculære aktiviteter.
Sted: Bygning 02, Lokale 02.1-031 - Geofagsal 02
 
11. april kl. 9 - Kim Fomsgaard 25 år i statens tjeneste
Morgenmad i bygning 02
 
16 - 17 April: 3rd EMES Polanyi Seminar
This third EMES Polanyi seminar will explore further how a renewed reconciliation between the redistributive capacity of the welfare state and the reciprocal and collective capacities of associative life may form a cornerstone in a new welfare society. It is an invitation to explore how a Polanyian framework may contribute to define a way forward for the welfare state in an international perspective. 
For more information and registration
 
25. april kl 9.30: Konference: Samarbejde og konflikter i og om hverdagens skoleliv
Konferencen ’Samarbejde og konflikter i og om hverdagens skoleliv’ markerer afslutningen på et 4-årigt forskningsprojekt med afsæt i hverdagslivet i folkeskolen. I forskningsprojektet har 8 forskere på tværs af forskningsinstitutioner og fagområder samarbejdet med hinanden og med børn, forældre, lærere, pædagoger, skoleledere og psykologer om at blive klogere på, hvordan samarbejde, konflikter og faglige arbejdsbetingelser har betydning for børns læring og trivsel i folkeskolen.
Sted: Bygning 01 - Store auditorium
For yderligere information og tilmelding
 
15. juni:  IMT sommerseminar
Sæt allerede nu kryds i kalenderen til IMTs sommerseminar med efterfølgende grillmad
 

EAE arrangementer i april

The course introduces to different areas of research registration and publication strategies.
 
How can PowerPoint and Prezi presentations help to increase student engagement and learning? How to build and use a presentation to support dialogue and activities in the classroom?
 
The course introduces to methods and theoretical reflections essential to conducting a systematic literature search.
Se alle EAE-aktiviteter i forårssemesteret 2018 her >
 
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
Husk login...

Publikationer

Nyeste publikationer fra Institut for Mennesker og Teknologi

Læs mere...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Fotos
Kim Fomsgaard: MSEs 10 års jubilæum samt Sundhedsfremmes Nytårskur 2018
Kasper Sørensen: Fotos af Kim Rasmussens udstilling i 8.1
 
Redaktør
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Onsdag d. 10. april 2018
Udkommer: 20. april
 
Du kan læse tidligere IMT Nyhedsbreve på intranettet >