Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

IMT Nyhedsbrev

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyt fra Anders
    • Institutionsakkreditering
    • RUC's strategiske rammekontrakt
    • Lidt om tal
    • Nye kolleger og instituttets professoratsplan
  • Optag 2018
  • Allokering og planlægning af efterårssemesteret
  • Institutionsakkreditering og det videre arbejde
  • Indstillinger til underviserprisen Det Gyldne Grupperum
  • Sommersupplering 2018
  • IMT kort nyt
  • Æresdokorer og æresdoktorforelæsninger
  • Velkommen til nye kolleger på IMT
  • IMT ph.d.-forsvar september
  • IMT arrangementer august og september
  • Eksterne IMT arrangementer
  • EAE arrangementer efteråret 2018
  • IMT mødematerialer, publikationer og presseklip

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Hjertelig velkommen tilbage fra sommerferien. Husene og de faglige miljøer emmer allerede af aktivitet. Semesterplanlægningen, velkomsten til de nye bachelorstuderende og semestrets første uddannelsesaktiviteter er nu i fuld gang.

I denne udgave af nyhedsbrevet vil jeg kort beskrive og vurdere status for institutionsakkrediteringen, RUC’s Strategiske Rammekontrakt 2018 -2021 og nogle centrale taloplysninger vedr. forskning og uddannelse. Jeg vil desuden redegøre for, hvor langt vi er kommet med realiseringen af vores stillings- og professoratsplan.
 

Institutionsakkreditering

Den 17. august afleverede RUC sin selvevalueringsrapport til institutionsakkrediteringen. Det blev et hårdt afslutningssprint for de involverede. Resultatet vurderes som vellykket.  RUC får besøg af akkrediteringspanelet primo november. Der tilrettelægges en kommunikationsindsats, så alle på RUC opdateres i forhold deres kvalitetsansvar.
 

RUC’s strategiske rammekontrakt

RUC’s Strategiske Rammekontrakt 2018 – 2021 er underskrevet af ministeren og RUC’s bestyrelsesformand efter et langvarigt iterativt forhandlingsforløb.  
Formålet med rammekontrakten er at sætte væsentlige strategiske mål for RUC’s kerneopgaver.
Kontrakten omfatter 6 strategiske mål:
  • Styrke forskningskvalitet inden for eksisterende styrkeområder og inden for større uddannelsesbærende forskningsmiljøer.
  • Roskilde Universitet skal være en attraktiv forskningsinstitution, der fokuserer på talentudvikling.
  • Høj uddannelseskvailtet gennem styrkelse af det problemorienterede projektarbejde som forskningsbaseret og pædagogisk læringsmodel.
  • Øget læringsubytte for alle studerende.
  • Kandidater fra Roskilde Universitet skal hurtigere i job efter end uddannelse.
  • Styrket regionalt samarbejde og værdiskabelse
Nogle af målene modsvarer kendte formuleringer fra RUC’s Kvalitetspolitik for Uddannelse og RUC’s Forskningsstrategi. Andre er nye.
Fokus i kontrakten er på RUC’s ambitioner og retning frem for specifikke måltal. For hvert mål angives motivation og ambition for målet, og der udpeges specifikke måleområder samt en baseline til brug for målinger af målopfyldelse. Det beskrives imidlertid ikke hvilke konkrete mål, der skal nås. Det kan virke lidt besynderligt al den stund, at 5% af grundtilskuddet til universitetets uddannelser afhænger af ministeriets overordnede vurdering af den samlede målopfyldelse af kontrakten.
 
Vi forventer, at instituttet holdes medansvarlig for at nå målene. Vi vil derfor løbende drøfte den strategiske rammekontrakt i instituttets råd og udvalg. 
 

Lidt om tal

Danske Universiteters opgørelser over udviklingen i universiteternes statslige bevillinger viser, at RUC udvikler sig mindre ekspansivt end de øvrige danske universiteter (STÅ og basisbevilling). Opgørelserne viser også, at hver enkelt VIP på RUC publicerer lige så meget som tidligere og henter lige så mange eksterne midler hjem, men fordi antallet af VIP er faldet med 4,7 % fra 2013 til 2017, er det samlede volumen på disse parametre også faldende.
Ser vi isoleret på Institut for Mennesker og Teknologi, har vi samlet set haft stigende indtægter gennem instituttets levetid og forventer det samme for 2018. Studenteroptaget til Fag 1 i efteråret 2018 viser stigninger på Datalogi, Psykologi, Pædagogik og Uddannelsesstudier, Sundhedsfremme samt Spatial Designs and Society, men varierende grader af fald på de øvrige kandidatuddannelser. HumTek har en  stigning på 9% i optaget (Se tabeller over optag i afsnittet Optag 2018).
Nettoresultatet er stadig positivt, men på nogle fag blinker de røde lamper. Det betyder, at vi må arbejde systematisk med rekruttering til ikke dimensionerede fag og til fag, hvor optaget ikke har nået dimensioneringsloftet.
 

Nye kolleger og instituttets professoratsplan

Umiddelbart før sommerferien gennemførte vi en række ansættelsessamtaler. Vi har indtil videre ansat én lektor, fem adjunkter, én uddannelsesfuldmægtig, én fuldmægtig til FabLab, tre postdok og to videnskabelige assistenter. Hertil kommer nye eksterne lektorer og ph.d. Vi har planlagt at gennemfører flere ansættelsessamtaler i august. De faglige miljøer udtrykker stor glæde ved udsigten til at få nye kolleger.

Før sommerferien modtog vi også rektors godkendelse af den professoratsplan, som vi har formuleret i løbet af forårssemesteret (Se professoratsplan her >). Det indebærer, at vi meget snart udformer de første professoratsopslag.

Med disse ord vil jeg ønske jer alle et godt semester

De bedste hilsner
Anders Siig Andersen
Institutleder
 
 
 

Optag 2018

HUMTEK
273 nye HUMTEK studerende begynder i 2018 bacheloruddannelsen – hvilket er en stigning på 9 % i forhold til 2017. Til grund for stigningen ligger en markant forøgelse af 1. prioritetsansøgere på 12 %.

I tabellen nedenfor ses udviklingen siden 2015 – hvor det fremgår at antallet an optagne studerende i perioden er steget fra 173 til 273.

 
KANDIDATUDDANNELSER
Efter 2. runde-optag er antallet af optagne studerende på IMT’s kandidatuddannelser på niveau med 2017 – 455 studerende er optaget.
Der er dog tale om ret store variationer mellem de enkelte fag/uddannelser. Uddannelserne og institutledelsen vi i den kommende tid analysere optaget yderligere – herunder i forhold til optaget gennem RUC’s bacheloruddannelser, øvrige bacheloruddannelser og professionsbacheloruddannelser.

For de enkelte uddannelser er det vigtigt at have tilstrækkelig kritisk masse – og for en række uddannelser skal der gøres overvejelser i forhold til dimensionering.


 

Allokering og planlægning af efterårssemesteret

Semesterstart står nu for døren – og allokeringen skal derfor være på plads. Variationerne i optagelsestal for uddannelserne spiller naturligvis en rolle for behovet for timer til vejledning. Ligeledes indebærer omlægningen fra ekstern censur  til intern bedømmelse på kandidatuddannelsernes projekter – og rektoratets forøgelse af normerne til intern bedømmelse - at tallene endnu ikke er endelige.

Primo juli udsendte institutsekretariatet oversigter over VIP’s timeregnskaber for 2018F og budget for 2018E – ud fra status for planlægningen. Der har hen over den seneste måned være dialog om ændring af registreringer for såvel gammelt som kommende semester – og der udsendes inden længe reviderede oversigter.

Hvis du har ændringer til det udsendte materiale – skriv blot til imt-allokering@ruc.dk.

Når semesteret er ”konsolideret” – d.v.s. vejledere er fordelt mellem grupperne, opgaver er rokeret, m.v. – udarbejder studielederne nye oversigter for de enkelte uddannelser, der herefter registreres i timebudgetterne.
 

Institutionsakkreditering og det videre arbejde

Som Anders skriver, er selvevalueringsrapporten (SER) blevet indleveret. I ægte RUC-stil, er den blevet til i et samarbejde, som meget minder om projektarbejdet, som vi kender det. Mange udkast er blevet, drøftet, tilpasset eller skrevet om. Det har været væsentligt at beskrive vores kvalitetssikringssystem, som det faktisk fungerer og så alle kan genkende sig i beskrivelserne af politik og praksis. Resultatet er blevet godt, selvom man også kan sige, at det er en anelse tørt! Beskrivelsen af kvalitetssikringssystemet i rapporten er blevet kaldt den autoritative fortælling om arbejdet med kvalitetssikring af uddannelserne på RUC. Vi kan fremover benytte beskrivelsen i vores daglige arbejde med at gennemføre fantastisk gode uddannelser med inddragelse af de studerende i tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering.

Når I læser den vil jeg anbefale at i starter med kapitel 6: Ledelsens refleksion. Her beskrives vores bestræbelser på at beskrive et kvalitetssikringssystem, som tydeligt tager afsæt i forholdet mellem kravet om dokumentation, beskrivelser af standarder og ledelsesinformation og RUC’s historiske uddannelseskultur, som indebærer, at der altid har været og fortsat er, meget stor opmærksomhed på udvikling af uddannelsernes indhold og tilrettelæggelse i dialog med studerende og ikke mindst på tværs af universitet.
 
Den øvrige rapport er skrevet ud fra de anvisninger vi har fået fra Akkrediteringsinstitutionen og følger en skabelon:
  • Kapitel 1 handler om RUC og hvad RUC er for en institution. Dels de helt nitty-gritty fakta, men ikke mindst hvad det er for tanker, der ligger bag den fælles pædagogiske model og uddannelsesstrukturen.
  • Kapitel 2 er en overordnede beskrivelse af RUC’s kvalitetssikringssystem og af hvem der gør og har ansvar for hvad.
Del 2, som består af kapitel 3, 4 og 5 betragtes som substanskapitlerne og der hvor uddannelsernes maskinrum beskrives:
  • Kapitel 3 handler om hvordan vi sikrer uddannelsernes videngrundlag. Især hvordan vi sikrer underviseres faglige kompetencer og monitorerer forskningsdækningen.
  • Kapitel 4 beskriver, hvordan vi sikrer uddannelsernes niveau og faglige indhold. Det indebærer, hvordan vi sikrer at uddannelserne lever op til gældende regler, samt hvordan vi planlægger, gennemfører og evaluerer undervisningen.
  • Kapitel 5 har overskriften ’relevans’ og beskriver, hvordan vi sikrer, at vores kandidater får de kompetencer, der er efterspørges på arbejdsmarkedet.
  • Og kapitel 6 er som sagt ledelsesrefleksioner.
Rapporten vil nu danne grundlag for arbejdet med at forberede os alle på de besøg der kommer i november og i april næste år. Ledelsen iværksætter en formidlingskampagne for både studerende og ansatte. I kan altså regne med at høre meget mere om kvalitet i uddannelserne og arbejdet med at fastholde kvaliteten og udvikle uddannelserne, så de blive ved med at være udgangspunkter for besvarelse af udfordringer i samfundet.
 
Ved det førstkomne personalemøde 14. september vil Ingemai Larsen (Rektors særlige rådgiver) komme og præsentere rapporten og fortælle om, hvad der skal ske herfra, og både hun og jeg vil svare på spørgsmål. Ingemai har deltaget i den sidste hektiske skrivefase og har nu som hovedopgave at forberede panelbesøgene og det videre arbejde.
 

Indstillinger til underviserprisen Det Gyldne Grupperum

Sidste år uddelte rektor for første gang underviserprisen Det Gyldne Grupperum ved årsfesten. Prisen uddeles også i år. Prisen Det Gyldne Grupperum gives til en gruppe af undervisere eller til et samlet uddannelsesmiljø, der har gjort en særlig indsats for at fremme og styrke undervisningen og/eller læringsmiljøet.
 
Der lægges særligt vægt på at støtte indsatser, som har styrket RUC’s særlige pædagogiske tilgang og især den deltagerstyrede læring. Det kan være inddragende undervisning i alle typer af undervisningsaktiviteter. Desuden lægges der vægt på eksempler på en kollektiv indsats i forhold til undervisning. Det kan handle om planlægning, evaluering, forelæsninger, vejledning, projektorienterede forløb (praktik), eksamen, udvikling af nye undervisningsformer, forsøg eller anvendelse af teknologi og medier.
 
Alle opfordres til at indstille individer, grupper af kolleger eller jer selv. Der er mange gode eksempler på god og inddragende undervisning ved instituttets uddannelser.
 
Prisen følges med 25.000, som frit kan anvendes til videre udvikling, fx fælles skriveophold, studenterhjælp eller studierejse.
 
Nomineringer skal indeholde: navn på nominerede, forslagsstillers navn, skriftlig begrundelse for nominering og evt. vedlægges dokumentation.
 
Deadline er d. 29. august. Indstillinger sendes til Lykke Devantier Boisen ldb@ruc.dk
 

Sommersupplering 2018

Igen i år har mange ansøgere til kandidatuddannelser på IMT sagt ja tak til at blive optaget med betingelse om at gennemføre et sommersuppleringskursus i videnskabsteori og metode (10 ECTS). Ca. 180 kommende kandidatstuderende har arbejdet i de forgangne uger indgående med at praktiske øvelser og teoretiske diskussioner med henblik på at blive gode til at omsætte konkrete problemstillinger i et projektdesign med gode videnskabsteoretiske og metodiske greb. Fredag d. 24. august gik deltagerne til mundtlig gruppeeksamen og afsluttede dermed 8 ugers hårdt arbejde.

Vi siger held og lykke til de studerende og glæder os til at kunne byde dem velkommen på uddannelser med Psykologi, Sundhedsfremme, Pædagogik, Arbejdsliv samt de fagintegrerede uddannelser Sociale Interventionsstudier, Social Entrepreneurship and Management og Spatial Design and Society.

Det er dejligt at se den gode opbakning til aktiviteterne fra de involverede faglige miljøer. Vi skal også fremover have fokus på at sikre en stærk fastvip dækning til aktiviteterne.
 
 

IMT kort nyt

Trine Østergaaard Wulf-Andersen er udpeget til det nationale stresspanel. Panelet består af 10 eksperter, som de kommende måneder skal diskutere emner som kort- og langvarig stress, stresshåndtering, forebyggelse, work/life-balance, sociale medier og perfekthedskulturen blandt unge. 
Læs mere om stresspanelet her...
 

Æresdoktorer og æresdoktorforelæsninger

Erik Swyngedouw is Professor of Geography at the University of Manchester (UK) and is internationally renowned for his highly influential research on urbanisation, geographical political economy and environment-society relations, with an emphasis on democratic governance, socio-environmental conflict, water politics and urban political movements. Among his books are Social Power and the Urbanisation of Water (2004), Liquid Power (2015) and Promises of the Political: Insurgent Cities in a Post-Political Environment (2018).

Professor Swyngedouw will give an honorary doctorate lecture entitled ‘Promises of the Political in the Post-Democratic City’, on 20 September at 14.00, in 41.1-14 Biograf.
 
Boaventura de Sousa Santos is Professor Sociology at the University of Coimbra (Portugal), and Distinguished Legal Scholar at the University of Wisconsin-Madison (USA). He has published widely on issues of globalisation, epistemology, social movements, sociology of law and the state, and the World Social Forum. His many books include recently (in English) Epistemologies of the South (2014), If God Were a Human Rights Activist (2015), Decolonising the University (2017) and The End of the Cognitive Empire (2018).
 
Professor de Sousa Santos will give an honorary doctorate lecture entitled "Is democracy compatible with neoliberal capitalism?", on Friday the 21st  at 12 - 13.30. Place to be confirmed.
 

Velkommen til nye kolleger på IMT

Anne Leonora Blaakilde blev ansat i en kombinationsstilling som lektor ved Center for Sundhedsfremmeforskning og konsulent i Region Sjælland pr. 1. maj 2018.
Anne er cand.mag. i folkloristik og retorik med sidefag fra litteraturvidenskab og har en ph.d. i etnologi. Under sin uddannelse var Anne visiting scholar på University of Pennsylvania, Department of Folklore and Folklife, samt på Philadelphia Geriatric Centre.

Anne kommer senest fra en stilling som forskningslektor ved Københavns Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Hendes kompetencefelt er humanistisk sundhedsforskning, navnlig kulturgerontologi, og familie- og generationsforskning. Emnemæssigt orienteres hendes interesser pt. mod digital sundhed, narrativ medicin og migration og mobilitet.
Mere information >

Alexander Støvelbæk starter d. 15/9 en Ph.D. i studier af tvær- og multikulturelle læringsmiljøer ved Ph.D. programmet Læring, Arbejdsliv og Social Innovation. Projektet er støttet af det dansk-kinesiske uddannelses- og forskningssamarbejde, Sino-Danish Center, og skal undersøge læringsmiljøet på centerets syv kandidatuddannelser i Beijing. Alexander er kandidat i Pædagogik & uddannelsesstudier og Socialvidenskab fra RUC i 2017, og har arbejdet mange år som studenterstudievejleder, først på det gamle PAES og siden på IMT. Siden efteråret 2017 har Alexander været ansat som AC-fuldmægtig i uddannelsesgruppen og som undervisningsassistent på Pædagogik og uddannelsesstudier. I sin fritid er han foreningsaktiv i CISV Danmark og DUF, spiller musik og interesserer sig for vin.

Barbara Barrett er ansat pr. 1.8.som videnskabelig assistent på Sundhedsfremme og Sundhedsstrategi. Hun skal være undervisningsansvarlig på MFK 1 modulet om samme på 3. sem., være klyngeholder på Sundhed i kontekst og Sundhedspolitik, og underviser på master uddannelsen. Derudover skal hun vejlede på HUM-TEK og på kandidaten. Barbara er uddannet antropolog fra KU, hvor hun har undervist og vejledt, og har en PHD grad i Medicin, Kultur og Samfund fra. Hun har skrevet PHD om mødet mellem retningslinjer og klinisk praksis indenfor prænatal screening med fokus på sundhedspersonalets håndtering af risikomarkører. I forbindelse med sin PDH har hun udført feltarbejde i almen praksis og på en ultralydsklinik. Barbara er censor indenfor antropologi og kvalitative metoder, og sidder i redaktionen på Tidskriftet Antropologi. Barbara bor på Amager i København med Stefan og deres søn på 11 år.  

Benedicte Fleron er ansat som adjunkt på Dat-Inf pr. 1. november. Benedicte er kandidat fra RUC i Datalogi og Uddannelsesstudier samt Ph.d. i Informatik. Ph.d.-afhandlingen omhandlende brugerinddragelse i implementeringen af it-understøttelse af arbejdspraksisser på akutafdelinger. Siden 2014 har hun været ansat som ekstern lektor på både RUC og KUA  og fra november 2017 som tidsbegrænset adjunkt på IMT.
Benedicte har en interesse og nysgerrighed for, hvordan teknologi og primært IT kan anvendes til gavn for almindelige mennesker i forskellige hverdagssituationer på arbejde, privat eller institutionelt. Hendes fokus har på forskellig vis centreret sig omkring design, implementering og brug af teknologi primært i samarbejdskonstellationer af forskellig art.
 
Hannah Villadsen startede 1. juli som post.doc på IMT, hvor hun med udgangspunkt i forskergruppen METRIK vil forske i brugerreaktioner og implementeringsperspektiver ved indførelse af selvkørende busser. Hannah er uddannet organisationspsykolog fra Københavns Universitet og har som led i sin Ph.d. fra RUC arbejdet med psykologiske, institutionelle og planlægningsmæssige aspekter af bæredygtighed på transportområdet. Hannah ansættes som led i RUCs deltagelse i et treårigt EU-projekt, LINC, som I de kommende år skal teste selvkørende busser i Københavnsområdet.
 
Jenny Eschweiler is starting as Assistant Professor in Social Entrepreneurship at IMT. Before that she was a Post.doc researcher at the same department, working on a EU-funded project on solidarity in Europe in times of crisis. In her MA (Bonn, Germany) and PhD (Kent, UK & Roskilde, Denmark) theses she focussed mostly on the democratic impact of civil society and social movements. Latest research interests include reciprocity and democracy in the solidarity economy and the impact of changing policy contexts in Europe. She has also worked with EMES, a research network focussing on social enterprise and third sector, and in communication for development with an NGO in the UK. She is running a small project on citizenship education in Berlin, from where she commutes to RUC.

Jens Ulrik Hansen begyndte Hansen som adjunkt i datalog den 1. august. Jens er kandidat i matematik fra KU, PhD i Datalogi og Filosofi fra RUC i 2011 og har efterfølgende været postdoc i Amsterdam og Lund. De sidste 3½ år har han dog arbejdet som Data Scientist og Softwareudvikler udenfor universitetsverdenen. Forskningsmæssigt interesserer han sig bredt for logik, sociale informations fænomener, sociale netværk, big data, machine learning, AI, videnskabsteori, og social og formel epistemologi. I sin fritid forefindes Jens ofte i en kajak eller robåd på Øresund.
 
Jytte Bang er startet på IMT den 1. august. Hun er uddannet cand.psych, PhD og har i mange år været ansat som lektor i psykologi ved Københavns Universitet. Fagligt er hun optaget af hverdagslivsforskning med et særligt fokus på udviklingsprocesser samt forståelsen af udvikling som alment fænomen. Hun er også optaget af psykologiens grundlagsproblemer og hvordan psykologien kan udvikle sig i retning af at blive en økologisk videnskab. Hun glæder sig til at møde en masse nye kolleger og til det faglige samarbejde på RUC.

Karabi Bergmann begyndte som AC-fuldmægtig i uddannelsesgruppen på IMT d. 15. august. Hun skal fungere som sekretær for studienævn og derudover deltage i kvalitetsarbejdet på uddannelserne. Karabi har tidligere arbejdet med uddannelseskvalitet og -udvikling på Professionshøjskolen UCC, i Danmarks Akkrediteringsinstitution og i Søfartsstyrelsen. Hun har en kandidatuddannelse i psykologi fra RUC og sociologi som eksternt fag på KU med speciale i udvikling af læringsmiljøer. Herudover er hun uddannet projektleder, uddannelsesauditor og skibsassistent fra Skoleskibet Georg Stage. I sin fritid interesserer hun sig for design, nordiske krimier og dans. Hun vil gerne lære sine nye kolleger at kende og høre, hvad der optager dem. Så kom endelig forbi lokale 02.1-011 og sig hej!
 
Liv Reese er blevet ansat som videnskabelig assistent på RUC’s Institut for Mennesker og Teknologi, hvor hun sammen med Jørgen Ole Bærenholdt skal arbejde videre på INVIO’s attraktionsspor, som beskæftiger sig med innovationsprocesser i landdistriktsudvikling, mobilisering af lokale borgere i oplevelsesøkonomien, og forskning i miljøattraktioner. Liv har iøvrigt læst sin kandidat på IMTs program Spatial Designs and Society.
 
Sabina Pultz er pr. 15/8 2018 startet i et adjunktur på IMT. Sabina Pultz er uddannet psykolog og Ph.d. fra KU. I sin ph.d. har hun undersøgt hvordan unge arbejdsløse bliver ledt og hvordan de leder sig selv i velfærdsstaten. Blandt andet har hun arbejdet med, hvordan betoningen af det neoliberale selvansvar fører til, at unge arbejdsløse kommer til at bebrejde sig selv og skamme sig over at være arbejdsløse. Hun arbejder kritisk socialpsykologisk, i den forstand at hun ser på sammenhænge mellem styringsteknologier og psykologiske funktionsmåder og er særligt optaget af at forstå og beskrive unge.

 

IMT ph.d.-forsvar september

14. september kl. 13: Jeanette Barnewitz Leth forsvarer sin ph.d-afhandling
medtitlen: "Mennesket bag individuel kompetencevurdering (IKV) – Læring, erfarings- og identitetsprocesser samt uddannelsesdeltagelse på bygningskonstruktør- og fysioterapeutuddannelserne"
Sted: Bygning 45 – lokale 45.1-011 - Auditorie 45
 
22. juni kl. 13: Morten Brandrup forsvarer sin ph.d.-afhandling
med titlen: "Designing an Evaluation Infrastructure for Effects-driven Healthcare IT Development"
Sted: Bygning 08.2-033 - Teorirum

 

IMT arrangementer august-september

31. august kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
7. september kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
14. september kl. 11-13: Personalemøde (Geofagsal, 02)
 
21. september kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
21. september kl 18: HUSK Årsfest fejres på IMT med fællesspisning i 02. Invitation følger.
 
28. september kl. 12-13: Frokostmøde i 02
BEMÆRK NYT: IMT Frokostmøde  afholdes én gang månedligt i et undervisningslokale. Det er forberedt, du inviteres og der vil serveres kaffe/the/kage.
 

Andre arrangementer

20. september: Udfordringer om fremtidens bæredygtighed, klimarenovering og byggeri til COCONF18
Ønsker du at øve indflydelse på, hvad store organisationer skal efterspørge i fremtiden og har du input til, hvordan vi løfter store samfundsudfordringer og gør tingene på en smartere måde?  Så tilmeld dig til COCONF18
Tid og sted: Den 20/9 kl. 12.00-16.00 på DTU Risø Campus, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde
Læs mere...
 

EAE arrangementer i efteråret 2018

EAE udbyder som bekendt aktiviteter indenfor universitetspædagogik, forskning og forskningsformidling, samt ledelse.

Nye aktiviteter i efteråret 2018 vil være:
• Peer feedback og bedømmelse
• Krop og stemme i mundtlig formidling
• Introduktion til forskningsetik og integritet
• Ph.d.-vejledningskursus – (modul A vil være klar fra august)
 
Nu ligger EAE's program for efteråret 2018 klar. Vær opmærksom på at skifte semester i toppen af siden!
 
Som sædvanlig stiller vi også et vist antal timer til rådighed til rekvirerede aktiviteter fra institutter og fag, deriblandt institutorganiserede Writing Retreats.  Hvis I har spørgsmål eller kommentarer hører vi som altid meget gerne fra jer.
 
Desuden er der åben for tilmelding til henholdsvis Universitetspædagogikum 2019 og Studielederuddannelsen 2019:
 
Universitetspædagogikum/CUTL 2019, tilmeldingsfrist 8. dec. 2018
The Certificate of University Teaching and Learning (CUTL) is a program open to all teaching staff at Roskilde University.
The overall aim of CUTL is to strengthen and qualify the teaching endeavour at RUC. The program provides space and opportunity for educators, by themselves and together with others, to critically reflect on experiences with supervision and teaching, and to be introduced to concepts and practices from the field of university pedagogical theory and research.
 
Yderligere information og tilmelding >
 
Studielederuddannelse 2019, tilmeldingsfrist 21. jan. 2019
RUCs studielederuddannelse er udviklet særligt til RUC studie- og uddannelsesledere.
I uddannelsesforløbet er der fokus på udvikling af lederkompetencer i en uddannelseskontekst. Baggrunden er et ønske om at skabe en god og stærk ramme omkring vores uddannelser og pædagogiske arbejde samt at tydeliggøre studielederens rolle blandt mange andre aktører, mellem regler og faglig vision.
Yderligere information og tilmelding >
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
Husk login...

Publikationer

Nyeste publikationer fra Institut for Mennesker og Teknologi

Læs mere...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Onsdag d. 19. september
Udkommer: Torsdag d. 27. september
 
Du kan læse tidligere IMT Nyhedsbreve på intranettet >