Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyt fra Anders
    • Institutionsakkrediteringen
    • Nytårskuren 2019
    • Personaleseminaret om medindflydelse og trivsel
  • Institutionsakkreditering og audit trails
  • VEU-indsats på RUC
  • Bygning 03 er nu taget i brug - 5 faglige miljøer fra IMT er flyttet ind
  • Nordic Urban Planning Studies - NUPS
  • Nye veje til Vestsjællands naturskatte
  • Personalia
  • IMT nyheder
  • IMT arrangementer i februar og marts
    • Deadline for abstracts
  • EAE arrangementer i februar og marts
  • IMT mødematerialer, publikationer og presseklip

Kære alle i Institut for Mennesker og Teknologi

Jeg vil indlede det nye års første nyhedsbrev med at takke jer alle for den store indsats, I har ydet i 2018. I har mødt store udfordringer, men også opnået mange gode resultater i forhold til forskning, uddannelse, formidling og udviklingen i den administrative understøttelse af kerneopgaverne. Forårssemestret er nu i fuld gang med eksamener, undervisningsplanlægning og forskning. Om nogle få dage byder vi vores studerende velkommen til endnu et semester på de mange uddannelser, som IMT har ansvaret for.

Indflytningen i 03.1 er ved at være et veloverstået kapitel. Bygningen er åben, lys og transparent og lægger op til nærhed mellem ansatte og studerende. Det bliver spændende at følge, hvordan de nye beboere vil udnytte de fysiske rammer til at udvikle et samvirkende arbejds- og studiemiljø, der er velfungerende i hverdagen.
 
I dette indlæg vil jeg kort berøre institutionsakkrediteringen, vores nylig afholdte nytårskur og personaleseminaret vedr. medindflydelse og trivsel.
 

Institutionsakkrediteringen

Roskilde Universitet har nu afsendt dokumentationsmaterialet til de fire audit trails i institutionsakkrediteringen: 1) RUC’s monitorerings- og afrapporteringssystem, 2) Uddannelsernes forskningsbasering, 3) Evalueringer af uddannelser med eksterne eksperter og 4) Uddannelsernes relevans. Det har været et intenst forløb, som har trukket store veksler på uddannelsesadministrationen i IMT og studielederne for de involverede uddannelser. Det forlyder, at materialet dokumenterer et sammenhængende kvalitetssystem, som dækker alle niveauer fra den enkelte studerende til rektor. Vi håber, at akkrediteringspanelet, som besøger RUC fra den 8. til den 10. april 2019, vil anerkende kvalitetssystemets styrkesider og give en positiv bedømmelse.
Foto: Kim Fomsgaard

Nytårskuren 2019

Den 11. januar afviklede vi nytårskur med cremant-bobler og kransekage. Traditionen tro holdt jeg et oplæg (se powerpoint præsentation her >), som sammenkædede begivenheder og tendenser i den store verden med vores egen indsats på IMT.
 
Tyngdepunkter var:
  • Universiternes mission som beskrevet i Magna Carta Universitatum, der bl.a. forpligter de indtil videre 839 underskrivende universiteter på at respektere den overordnede balance i naturen og livet og at videregive denne respekt til de kommende generationer

  • Et signalement af nogle af de udfordringer, der er forbundet med den teknologiske udvikling (singularity), menneskets nedbrydning af jordens økologiske systemer samt den globale øgning af social og økonomisk ulighed

  • Løfterige modsvar i forhold til verdens hovedudfordringer som bl.a. FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling samt cirkulær og social-økologisk økonomisk tænkning (se også link til tale af Robert F. Kennedy, som allerede i 1968 kritiserede vækstparadigmet og dets målestok i form af BNP)
Hovedvægten i beskrivelsen af IMT’s indsats blev lagt på de mange forskningsprojekter, som IMT medarbejdere er engageret i, og hvor langt de fleste bidrager til at realisere et eller flere af FN’s bæredygtighedsmål.

Oplægget sluttede med et kort tilbageblik på 2018 og et signalement af forventningerne til 2019. Hovedbudskabet var, at vi forhåbentlig kan se frem til et år, hvor forandringspresset bliver mindre, og hvor vi kan fordybe os og finde ro i samarbejdet om forskning, undervisning og administration.



Personaleseminaret om medindflydelse og trivsel

Tirsdag den 22. januar holdt vi personaleseminar på Comwell Hotel Roskilde om trivsel og medindflydelse med 80 deltagere fra IMT. Seminaret blev planlagt af en planlægningsgruppe, som bestod af Janne Gleerup, Peter Hagedorn-Rasmussen og Kim Fomsgaard samt Hermod og Anders fra institutledelsen. Planlægningsgruppen havde indgået aftale med Steen Elsborg, som er direktør i LDI - Læringsdrevet Innovation. Steen stod for bidrag til udvikling af seminaridéen, detailplanlægning og facilitering af seminaret.
 
Formålet med dagen var at gennemføre et seminar om medindflydelse og trivsel, der udbytterigt skulle tematisere nogle temaer, som forekommer meningsfulde og perspektivrige i forhold til vores daglige arbejdsvilkår på en måde, så vi samtidig kunne opnå et styrket grundlag og konkrete ideer til videreudvikling.

Temaerne var:
1.    Forholdet mellem medarbejdere og ledelse
2.    Digitaliseringens betydning
3.    Fællesskaber og kollegiale samarbejdsrelationer
4.    Medinddragelse og medindflydelse
 
Seminaret blev indledt af Steen Elsborg og Peter Hagedorn-Rasmussen. De fire temaer blev indledt af henholdsvis Anders, Anders/Mikael Melstad, Peter Hagedorn-Rasmussen og Janne Gleerup. Hvert tema blev herefter drøftet ud fra spørgsmål til gruppearbejde, som fokuserede på fire forskellige synsvinkler på temaet: Det kritisk konstaterende og problematiserende, Det social-utopi åbnende, Det anerkendende og mulighedssøgende samt Det konkret løsningsorienterede. Efter behandlingen af hvert tema blev der hængt farvede sedler op på væggene og temaerne blev drøftet i plenum.

Temadiskussionerne blev indrammet af et metaspor på dagen - indledningsvist, midtvejs og til slut – som konstruktivt åbnede op for en reflekteret diskussion af personaleseminarets funktion, legitimitet og udbytte. Udbyttet var en flerperspektivisk drøftelse af de fire temaer og en række konkrete forslag til forbedringer af medindflydelse og trivsel ved Institut for Mennesker og Teknologi.

Steen Elsborg udarbejder en sammenfatning af indholdet i drøftelser og forslag fra personaleseminaret og har desuden udsendt en mail med et link, hvor deltagerne i seminaret har mulighed for at supplere med indspil til den fortsatte drøftelse af temaet om trivsel og medindflydelse i IMT.

Vurderet ud fra stemningen og engagementet i seminaret var det umiddelbart vellykket. Resultaterne af seminaret skal nu omsættes i en videre arbejdsproces, hvor målet er at konkretisere og realisere en række af de forslag, der blev formuleret, både lokalt i instituttet og i forhold til det samlede universitet. Planlægningsgruppen mødes efter vinterferien for at strukturere det videre forløb.
 
 
De bedste hilsner
Anders Siig Andersen
 
 

Institutionsakkreditering og audit trails

Tirsdag d. 22. januar afsendte RUC ca. 2500 siders dokumenter til Akkrediteringsinstitutionen som dokumentation for vores arbejde med kvalitetssikring inden for de 4 audit trails, som panelet har bedt os uddybe inden næste møde:
 
1.    RUC’s monitorerings- og afrapporteringssystem
2.    Uddannelsernes forskningsbasering
3.    Evalueringer af uddannelser med eksterne eksperter
4.    Uddannelsernes relevans (IMT ikke udtaget)
 
Ved IMT er uddannelserne PBP, GEO og HUMTEK udtaget som særlige nedslag med henblik på at vise arbejdet med de 4 audits. Det betyder, at dokumentationen fra IMT eksempelvis vedrører referater fra SN-møder, oversigter over allokering til undervisningsaktiviteter og vejlederfordelinger, eksempler på arbejde med at sikre helhed og sammenhæng i kombiuddannelser, opfølgning på evalueringer og en række andre ting, som vedrører det praktiske arbejde med at sikre og udvikle kvaliteten af uddannelserne. Desuden har IMT fremsendt en mængde dokumentation for arbejdet med at fordele ressourcer, følge op på publiceringsstrategi, igangsætning og opfølgning på indsatser til udvikling og kvalitetssikring af instituttets uddannelser, mødereferater, årshjul osv.

Identificeringen og udvælgelsen af dokumentation har været et stort arbejde. Der er blevet sorteret med henblik på at begrænse omfanget og samtidig belyse nedslagspunkterne i uddannelsernes kvalitetssikringssystem nuanceret og grundigt. De involverede studieledere og U-gruppen har ydet store bidrag, og det har heldigvis vist sig at det forberedende arbejde de seneste år har båret frugt og gjort det muligt at dokumentere arbejdet.

Det andet møde med akkrediteringspanelet finder sted i uge 15 d. 8.-10. april. Her vil det især være studieledere, undervisere, studienævnsmedlemmer og studerende omkring de udpegede uddannelser som deltager sammen med ledelsen. Forberedelserne til møderne begynder i næste uge med udpegning af deltagere og herefter sættes et arbejde i gang med henblik på at føre tværgående dialoger mellem deltagerne på RUC, så vi er godt rustet til at møde panelet.
 
 

VEU-indsats på RUC

Som følge af den politiske beslutning om at muliggøre et mere fleksibelt uddannelsessystem i universitetssektoren og imødekomme arbejdsmarkedets stigende efterspørgsel efter kompetenceudvikling, har RUC’s bestyrelse ønsket et oplæg til RUC’s arbejde med at sikre et kompetenceopbyggende efter- og videreuddannelsesprogram. Universitetsledelsen har besluttet at der skal igangsættes et arbejde med at identificere mulige modeller for etableringen af efter- og videreuddannelse i form af kurser i en ’akademimodel’. Arbejdet skal ses som et bidrag til den fortsatte udvikling af RUC’s forankring i regionen, kommuner og erhvervsliv.

Rektoratet har nedsat en tværgående arbejdsgruppe til at udarbejde oplæg til bestyrelsens drøftelse og beslutning på mødet i april 2019. Arbejdsgruppen er:
  • Vicedirektør for uddannelse og studerende Maria Volf Lindhardt
  • Viceinstitutledere; Bodil Damgaard, Sune Lægaard, Camilla Schmidt og Annemette Palmqvist
  • Sekretariatsledere Hermod Ringgaard og Christian Hestbæk
  • Business Relationship Manager Jens Hald
Arbejdsgruppen skal levere et beslutningsoplæg til bestyrelsens møde d. 4. april. Arbejdsgruppen forventes at orientere sig i erfaringer med udbud af efteruddannelsesudbud ved andre danske uddannelsesinstitutioner, samt ikke mindst at trække på faglige indspil fra institutterne.
 
 

Bygning 03 er nu taget i brug - 5 faglige miljøer fra IMT er flyttet ind

Bygningsstyrelsen har nu afleveret bygning 03 til Roskilde Universitet efter, at der er foretaget funktionel fornyelse.
Se link...
 
IMT’s lokaler er beliggende i stueetagen – medens RUC-administration og rektoratet har lokaler på 1. sal.

Indflytningen af IMT fandt sted i weekenderne 18. – 20. januar og 25. – 27. januar.

Placeringen af de faglige miljøer er sket i tæt samarbejde med miljøerne – d.v.s. ARBEJDSLIV, PÆDAGOGIK, USIP, ORGESS og PSYKOLOGI.

Der er ved indretningen lagt vægt på at etablere et studie- og pædagogisk miljø med nærhed mellem forskere og studerende.

Bygningen rummer kontorer til VIP, lounges til Ph.d. samt en lounge til eksterne lektorer – ligesom der er 12 arbejdspladser i åbne områder, som kan anvendes af såvel eksterne lektorer som andre ansatte, der ikke er knyttet til instituttet på fuld tid. Disse arbejdspladser kan anvendes efter clean desk princippet – d.v.s. bordene skal efterlades ryddelige. Alle eksterne lektorer kan få aflåseligt skab – ved henvendelse til institutsekretariatet.

Undervisnings- og mødelokaler er udstyret med interaktive skærme – ligesom mødelokalerne har SKYPE-udstyr. Der vil blive tilbudt instruktion i brug af det digitale udstyr.

Alle døre og vægge i bygning 03 er af glas. Teknisk afdeling afprøver p.t. forskellige løsninger vedr. diskretionsfolie, der opsættes snarest.

Indretningen af bygningen indebærer en høj grad af transparens – hvorfor der skal arbejdes med regler og aftaler for hensyntagen og samarbejde mellem alle brugere af bygningen.

Se oversigt over bygning 03 – med angivelse af kontorer, lounges og undervisningslokaler...
 
 
 

Nordic Urban Planning Studies - NUPS

Den nye kandidatuddannelse Nordic Urban Planning Studies er nu åben for ansøgning om optagelse til studiestart 1. september 2019.

Uddannelsen udbydes og gennemføres  i et samarbejde mellem universiteterne i Tromsø, Malmø og Roskilde.

Alle er meget velkomne til at udbrede kendskabet til uddannelsen – enten digital – eller ved at hente foldere eller plakater i IMT’s uddannelsessekretariat i bygning 02
 
Du kan læse mere om uddannelsen på RUC’s hjemmeside – eller på tilsvarende sider hos samarbejdsuniversiteterne:
Læs mere på RUCs hjemmeside...
 
Læs mere på The Arctic University of Norway - UiT...
 
Læs mere på Malmö University...
 
Se også folder her...
 
Se sponsoreret artikel i Politiken...
 
 
 
Foto: Morten Kjærgaard

Nye veje til Vestsjællands naturskatte

 af Thomas Skou Grindsted
IMT har modtaget en bevilling på i alt 11.1 mio. der skal føre gæster ud til Vestsjællands natur- og kulturskatte. Projekt skal kortlægge områdets særegenhed, og via borgerinddragelse udvikle services og attraktioner i området. De nye veje i Naturpark Åmosen bliver en tur igennem natur – og kulturhistoriske landskaber fra stenalder over vikingetid og middelalder og frem til nutiden. På de formidlingsruter, der skal etableres i projektet, kan besøgende nyde friluftslivet, naturen og en række kulturhistoriske steder af international karakter.
 
Projektet undersøger borgerinddragelsesmetoder, herunder med brug af alternativ kortlægning og visualisering. Formålet er at undersøge og udvikle lokalturisme, der er lokalt mobiliserende og tager afsæt i lokalsamfundets særpræg.
 
Fra RUC deltager Jesper Holm, IMT, Flemming Sørensen, ISE, Thomas Theis Nielsen, IMT og Esbern Holmes, IMT. Projektet ledes af adjunkt Thomas Skou Grindsted.
Projektpartnerne er Naturpark Åmosen, Roskilde Universitet, Norrøn Arkitekter, Visit Holbæk, Visit Vestsjælland, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Sorø Kommune og Støtteforeningen Naturpark Åmosen.

Fakta om projektet ’Nye veje i Naturpark Åmosen’
  • Projektet begynder 1. april 2019 og slutter 30. marts 2022
  • 50 kilometer stier inklusiv ti oplevelsesruter med særlige temaer
  • Nye broer og punkter til at udsætte kano fra
  • Ruterne kommer til at gå forbi en række landskabs- og kulturhistoriske perler, som fortæller 10.000 års historie
  • Ruterne på private arealer skal fastlægges i tæt samarbejde med lodsejere, serviceudbydere og lokalsamfund. Alle aftaler vil være baseret på frivillighed
  • Ruterne placeres, så de krydser den kommende Istidsrute
  • På ruterne er der shelters, campingpladser og andre muligheder for overnatning og indkøb
  • Særlig fokus på formidling og involvering af ildsjæle, foreninger og lokalsamfund langs ruten
  • Arbejdet kan følges på naturparkaamosen.dk
Læs mere...
 
 

Personalia

Nyansættelser ved IMT i perioden  01.11.18 - 15.03.19:
 
November 2018
Tobias Pape Thomsen er ansat som adjunkt pr. 1. november knyttet til Teksam
 
Januar 2019
Emmy Laura Perez Fjalland er ansat som videnskabelig assistant pr. 15. januar 2019 knyttet til igangsættelsen af kandidatuddannelsen
 
Mathilde Dissing Christensen er ansat som videnskabelig assistant pr. 15. januar 2019 knyttet til igangsættelsen af kandidatuddannelsen
 
Niels Heine Knudsen er ansat som professor pr. 1. januar 2019 på eksterne midler knyttet til forskningsprojektet NEXTFOOD
 
Rasmus Nør Hansen er ansat som AC-fuldmægtig pr. 3. januar knyttet til forskningsprojekter ved METRIK
 
Renae Acton er ansat som post doc pr. 15. januar 2019 knyttet til EAE
 
Stine Rosenlund Hansen er ansat som post doc pr. 1. januar 2019 knyttet til forskningsprojekt NEXTFOOD
 
Februar 2019
Christine Revsbech er ansat som post doc pr. 1. februar 2019 knyttet til forskningsprojektet JUMP
 
Marts 2019
Karen Christensen er ansat som lektor pr. 15. marts 2019 knyttet til Sundhedsfremme
 
Ph.d. studerende indskrevet på Ph.d.-skolen for Mennesker og Teknologi i perioden 01.09.18 - 01.03.2019:
 
September 2018
Alexander Ahrenkiel Bendt Støvelbæk
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Læring, Arbejdsliv og Social Innovation (LASI). Projektets arbejdstitel er: Learning Across Cultural and Academic Differences at a Sino-Danish University.
 
Jeremy Hektor Payne-Frank
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Samfund, Rum og Teknologi (SST). Projektets arbejdstitel er: Living with Nordic Lighting.
 
Turið Hermannsdóttir
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Sundhed og Samfund (SUS). Projektets arbejdstitel er: Exploring two conflicting abortion values on the Faroe Islands: An ethnography.
 
Oktober 2018
Birthe Linddal Jeppesen
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Læring, Arbejdsliv og Social Innovation (LASI). Projektets arbejdstitel er: Opbygning af social kapital i de danske landdistrikter
 
Mai Nanna Schønau
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Sundhed og Samfund (SUS). Projektets arbejdstitel er: Fra behandlingsliv til hverdagsliv: Narrativ intervention til skabelse af sammenhæng og mening i hverdagslivet for patienter opereret for lungekræft.
 
November 2018
Ida Ebdrup
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Læring, Arbejdsliv og Social Innovation (LASI). Projektets arbejdstitel er: Professionsbachelorers møde med universitetet.
 
December 2018
Anne Sofie Fabricius Krarup
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Sundhed og Samfund (SUS). Projektets arbejdstitel er: De udsatte børn i familier med en traumeproblematik. Et studie i, hvorfor social ulighed i sundhed bevæger sig fra en generation til den næste
 
Februar 2019
Christopher Gyldenkærne
Indskrevet ved ph.d.-programmet i Information Technology. Christophers ph.d. er halvt finansieret af Bispebjerg Hospital.  Projektets arbejdstitel er: Model til forudsigelse af patienters udeblivelser fra aftaler på hospital mhp. effektdreven intervention til forebyggelse af disse.
 
Sigga Waleng
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Hverdagslivets socialpsykologi (PSYK). Projektets arbejdstitel er: Excluded from School – Between Disciplin and Marginalization
 
Marts 2019
Kasper Anton Sørensen
Indskrevet ved Ph.d.-programmet for Læring, Arbejdsliv og Social Innovation (LASI). Projektets arbejdstitel er: Problem-oriented project learning (PPL) and the construction of ‘the student’ in a contemporary educational policy and learning theoretical perspective
 
 

IMT nyheder

Ph.d.–kurset Designing experimental and participatory methods in urban planning
John Andersen og Majken Toftager Nielsen afholdt et i december Ph.d.–kurset Designing experimental and participatory methods in urban planning, der handlede om eksperimentelle metoder til by- og lokalsamfundsudvikling og havde byudvikling i Viby Sjælland som case. Kurset samlede Ph.d. studerende, forskere og professionelle aktører fra 9 forskellige lande med baggrunde inden for participatory design, aktionsforskning og byplanlægning. Kurset blev organiseret i samarbejde med Univeristeit Hasselt og Ecole Nationale Supérieure d'architecture de Marseille og er en del af et EU-finansieret forskningsprojekt CAPA.CITY (2017-2020). Med udgangspunkt i 5 case-byer i Belgien, Frankrig og Danmark arbejder projektet med metoder for at opbygge kollektive handlingskapaciteter for at løse udfordringer med urban sprawl og revitalisering af centrale byrum.
 
CAPA.CITY gennemføres af  Majken Toftager Larsen og John Andersen og NGO’en GivRum, der  arbejder  med byudviklingen i Viby Sjælland i samarbejde med lokale borgerorganiseringer skaber nye muligheder for mødesteder og fællesskab omkring bymidten i takt med at mange butikker og arbejdspladser er forsvundet og byen har ændret karakter til primært at være boligby. I samarbejde med en lokale aktører  organiserer projektet  bla. to lokale ’festivaller’ – Viby Folkefest som en årlig en-dags event i 2018 og 2019. Formålet er at iscenesætte sociale fællesskaber og invitere til engagement blandt Viby-borgere omkring deres lokalsamfund. Styregruppen for projektet består af borgere fra det lokale kulturhus, bibliotek, ungdomsskole, et nystartet iværksætterhus og en byplanlægger deltager i styregruppen.

Kurset havde base i Byens Hus i Roskilde var organiseret omkring workshops, hvor deltagerne skulle arbejde med byudviklingsudfordringer i Viby Sjælland. Igennem 4 dages intenst workshop forløb med feltundersøgelser mv. blev der udviklet forslag om (1) hvordan samarbejde mellem kulturhus, bibliotek og lokalhistorisk forening kunne skabe ny formidling af byens historie på ubenyttede facader. (2) Midlertidig iscenesættelse af byrum igennem flytbart byrumsinventar og (3) Et samarbejde med erhvervslivet om at invitere Viby-borgere og nye tilflyttere til at dele og udstille historier om, hvad de sætter mest pris på ved at bo i Viby.

Kurset skabte en fælles platform for at diskutere eksperimentelle og participatoriske metoder i byudvikling på tværs af fag og landegrænser. Deltagerne fandt stor interesse for RUCs problemorienterede projektarbejde, som de blev præsenteret for i et oplæg af lektor  Simon Warren, IMT.   
 
Projekt: Practices and policies for sustaining employability through work-life learning
Henning Salling Olsen fra IMT deltager i et treårigt forskningsprojekt støttet af det australske forskningsråd. Projektet gennemføres primært i Australien under ledelse af professor Stephen Billett med professor Laurent Filliettaz fra Université Geneve og Henning som seniordeltagere. Henning skal stå for den livshistoriske dimension i projektet.  
 
Formålet med projektet er: "The proposed project aims to generate evidence-based policies and informed practices to support accessible work-life learning arrangements that promote the employability of Australian workers. Employability is more than securing employment: getting a job. It includes having the abilities to remain competent, thereby resisting unemployment (i.e. sustain employment), and being able to secure advancement, broadening occupational roles, or adapt to new circumstances and practices (i.e. developing a career). Securing those capacities equates to what is often referred to as ‘lifelong learning’ or ‘learning across ‘working life’, which is of interest to governments, workplaces, professional bodies and workers as well as to those whom they provide goods and services. Here, this aim is to understand further how promoting that employability can be realised by identifying and verifying the types of experiences that most effectively and viably support that learning through informants’ everyday work activities and educational provisions. Using retrospective cases, firstly, and then detailed progressive accounts secured through year-long shadowing of workers’ learning through discussions and observations, informed elaborations of processes of work-life learning, effective forms and sources of support for that learning will be identified and appraised. The purposes here are to offer informed empirical, and collaboratively-generated and validated accounts of that learning through and across working life and how it can be augmented by intentional educational provisions: lifelong education. A key outcome is understand and advise about how opportunities for learning through work and continuing educational provisions can be enhanced and made accessible for Australian workers of all kinds and categories".
 
Projekt: Sustainable Innovative Mobility Solutions (SIMS): Future low-carbon mobility integrating shared, electrified and autonomous transport
I samarbejde med SBI-AAU har Thomas Skou Grindsted modtaget bevilling fra Innovationsfonden. Projektet ledes af SBI. Katrine Hartmann-Petersen og Thomas' forskning koncentreres særligt om Mobilites as a Service (Maas) ved at undersøge system integration af rejsekort med delebilsordninger, IT platforme mv. fra et brugerperspektiv. Projektet arbejder med to testområder i Nærheden, Sydhavnen og Nordhavnen med henblik på at teste nye MaaS løsninger.   
 

IMT arrangementer februar og marts

31. januar kl. 15-21: Masteruddannelsen i Projekt- og Forandringsledelse afholder 10-års jubilæum med  titlen "Projekt- og forandringsledelse med løgn"
Vi markerer 10-årsdagen med et fagligt festarrangement fyldt med refleksion, diskussion og kant, som det er altid er tilfældet i dette miljø - denne dag helt unikt også med komikeren Per Helge med på programmet.

Kom og bliv fagligt inspireret, kom og netværk med forskere og andre projekt- og forandringsledere - kom og bliv underholdt. Du vil givet gå ud af døren med både grin og nye perspektiver i dit arbejdsliv!
 
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her...
 
1. februar kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
6. februar kl. 14-19.30: Forskningsseminar og Alumne-event under temat "Den modige leder"
I anledning af udgivelsen af antologien ‘Den modige leder’, med artikler af bl.a. Steen Visholm og Lars Robl, afholdes forskningsseminar om mod i ledelse.
 
Program
14.00 Karsten Mellon indleder
14.10 Oplæg ved Leon Lerborg
14.45 Oplæg ved Dorthe Pedersen
15.20 Pause
15.40 Oplæg ved Steen Visholm og Lars Robl
16.15 Panel og debat
17.00 Tak for nu  
 
MPO Alumne Event
17.00 Finger food and a glass of wine
18.30 Tema-storgruppe om mod i ledelse
19.30 Tak for i aften
 
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her...
 
8. februar kl. 11-13: Personalemøde i Teorirum (65) - 06.1-032
 
15. februar kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
22. februar kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
1. marts kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
8. marts kl. 12-13: IMT Frokostmøde i Teorirum (58) i 10.02-049
 
15. marts kl. 12-13: Personalefrokost i 02
 
 

Deadline for abstracts

Center for Sundhedsfremmeforskning er vært for The 9th Nordic Health Promotion Research Conference på RUC d. 12-14 juni 2019.
 
Alle sundhedsinteresserede kolleger er velkomne! 
Bemærk:
Deadline for abstracts d. 28. februar 2019
 
Læs mere om konferencen her...
 
 

EAE arrangementer i februar og marts

Moodle spørgeskema og quiz, 08. feb. 08:30-12:00
I mange sammenhænge kan det være pædagogisk interessant at arbejde med spørgeskema og quiz i undervisningen. Det kan f.eks. bruges til at afdække de studerendes viden inden kursusstart eller afdække, hvad de studerende har fået ud af at læse en af kursets tekster. På workshoppen gives inspiration til forskellige anvendelsesformer af spørgeskema og quiz i Moodle, og deltagerne får konkrete praktiske erfaringer med at sætte disse aktiviteter op.
Læs mere her og tilmeld dig senest 01. feb. >

NVivo basis, 22. feb. 10:00-15:00
Kvalitative data i form af udskrifter af interviews, videooptagelser, litteraturreviews samt større samlinger af litteratur kan med fordel analyseres med programmet NVivo. Programmet er omfattende, og formålet med dette kursus er at give deltageren en indsigt i de grundlæggende arbejdsrutiner, som gør en i stand til at få et overblik over sit materiale.
Læs mere her og tilmeld dig senest 15. feb. >

Introduktion til Roskilde Universitets pædagogiske tilgang, 26. feb. 10:00-12:00
Dette kursus gennemgår de 7 underliggende principper i Roskilde Universitets pædagogiske tilgang: projektarbejde, problemorientering, tværfaglighed, deltagerstyring, eksemplaritet, gruppearbejde og internationalt indblik og udsyn. Kurset gennemgår kort rationalet for hvert princip, og der gives eksempler på hvordan de kan udmøntes i praksis i både projektvejledning og kursusundervisning.
Læs mere her og tilmeld dig senest 19. feb. >

Introduktion til projektvejledning, 26. feb. 12:30-15:30
Dette kursus gennemgår nogle principper for god vejledningspraksis indenfor Roskilde Universitets pædagogiske tilgang. Der sættes fokus på projektvejlederens forskellige roller (faglig ekspert, proces facilitator, produkt vejleder og bedømmer) og hvad de indebærer i praksis. Centrale didaktiske greb præsenteres deriblandt: forventningsafstemning, stilladsering og læringsfremmende feedback. Der redegøres kort for gruppeeksamen og vejlederens rolle som eksaminator.
Læs mere her og tilmeld dig senest 19. feb. >

Kursus i ph.d.-vejledning
Ph.d.-vejledning er en vigtig pædagogisk udfordring. Som led i RUCs kompentenceudvikling inviteres alle ph.d.-vejledere til at deltagere i dette ph.d.-vejledningskursus med kollegial intervision. Kurset udbydes i et samarbejde mellem Roskilde Doctoral School, RDS og Enheden for Akademisk Efteruddannelse, EAE.
  • Modul A, online: Introduktion til ph.d.-vejledning.
    Modulet udbydes som onlineundervisning og kan tages på et hvilket som helst tidspunkt før modul B og C. Målet med modul A er at deltagerne opnår en grundlæggende viden om regler og rammer for ph.d.-uddannelsen og om god ph.d.-vejledning. Varighed ca. 3 timer. For at få adgang – skriv til berri@ruc.dk.

  • Modul B, 28. feb. 09:00-16:00: Hvad ved vi om ph.d.-vejledning fra forskningen og hvad kan vi lære heraf?
    Målet med dagen er at gøre deltagerne i stand til kritisk at reflektere over egen og andres ph.d.-vejleder-praksis dels på baggrund af et seminar med centrale temaer fra forskningslitteraturen. Blandt emnerne er rolleafklaring, feedbackpraksis og den svære samtale.

  • Modul C, start 1. mar. 09:00-12:00: Kollegial intervision – observation og udvikling af egen vejledning.
    Kollegial intervision indledes med et kort seminar fra 9-12, hvor metoden kollegial intervision introduceres. Herefter deles deltagerne i grupper af 3 til selve intervisionsprocessen. Der sluttes af med en kort evaluering/opsamling. I alt ca. 14 timer.

    Læs mere her og tilmeld dig senest 21. feb.
    >
Systematisk litteratursøgning, 01. mar. 09:00-12:00
På dette kursus lærer man, hvordan man griber sin litteratursøgning systematisk og metodisk an. Man lærer bl.a., hvordan man opstiller en søgestrategi, og hvilke søgetekniker der knytter sig til metodisk litteratursøgning.
Læs mere her og tilmeld dig senest 25. feb. >

Se  vores samlede program for forårssemesteret 2019 (husk at skifte semester i toppen) >
 

Mødematerialer

Her kan du læse mødematerialer fra IMTs råd, nævn og udvalg
 
Husk login...

Publikationer

Nyeste publikationer fra Institut for Mennesker og Teknologi

Læs mere...

Presseklip

Presseklip fra Institut for Mennesker og Teknologis forskere

Læs mere...
 

Om IMT Nyhedsbrev

Redaktør/ fotograf
Niels Hilfling Nielsen
 
Indslag og billeder
Indslag og FOTOS sendes til hilfling@ruc.dkruc.dk
 
Næste nummer af IMT Nyhedsbrev
Deadline: Fredag d. 1. marts
Udkommer: Fredag d. 15. marts
 
Du kan læse tidligere IMT Nyhedsbreve på intranettet >